StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

unknown nick
Zerget elég nehéz megfogni P-vel. Nekem nehezebb, mint a T-t, de ez opcionális kinek mi. Ha mass stalkert próbálok, tegyük fel csak azt, akkor az elsõ néhányat feltartja pár linggel, 3-4 stalkert bedarál lazán. Közben early expet lerak (Surviving the 4 Gate and Transitioning video), 3 ritkábban 4 spine cavler-t és _rögtön hydra_ (ez még az early colo-t is védi jó mikróval). Ha a P csak stalkerre ment (szerintem az ilyen egy dimenziós játék ritka) az instant win. Nagyrészt ezt csinálják a zergek, néha mást. Ott lehet gondban a Z, ahol 2 bejárat van. Általában a PvZ gamek eléggé elhúzódnak, mert szinte lehetetlen kiverni az early expbõl. Néha randomokat sikerül mondjuk 2 GW zea rushal belassítani, mert nem ismerik annyira a fajt. A gyorsabb ilyenkor védekezés közben roach-ol, de az expet lehet veszti. Néha bejön egy void harass is és aztán switch másra helyzetfüggõen. Voidot nem szeretem nagyon Z ellen, mert, ha nem figyelek és benézek pár banelinget vége.

mukika
én is így játszottam végig elsõre, meg is van minden achi... 😊 utolsó pálya vészes volt.

most normálon tolom a maradék fejlesztési achi + a 8 órás miatt, hát nagyon másabb így... kb. unatkozom. de már csak 6 pálya van, aztán jöhet a brutal, bár achik nélkül szerintem nem lesz olyan vészes. 😄

közben challengeket is megcsináltam goldra. multi meg ráér... megvár.

Sheltem
így nagyobb kihívás + érdekesebb 😊

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Blacksheep333
Helyedbe végig vinném Normálon/Casualon, megvenném az összes Ugrade-t és Zsoldost, elkölteném az összes Research pontot és utána mennék az összes Achira. 😊

Az operációs rendszeren is túl...

Blacksheep333
Na, most kitárom a lelkem, ha valaki tud segíteni szerény zerg személyemen, ne habozzon.
(Elõre is bocsánat a terjedelem, valamint a helyesírási és a fogalmazási hibák miatt.)

Terrán
Eddig abban a hitben voltam, hogy az MMM ellen jó a Bling, ez így is van kivéve, ha baszott nagy Mass-ban jönnek. Egyszerûen, mire odaérnek odaér a Bling csapatom a felét-háromnegyedét szétkapják a Stimpack-os Marinok. Nem foglalkoznak a Slingekkel,és a maradék Bling nem tudja megölni mindet.
Ha a T idáig elér már bukó, ezért próbálom megakadályozni. A meccs elején bepróbálkozok Sling Harrassment-el, de akkor már eltorlaszolta a feljárót, és komótosan kiszedi az egységeimet. Ha mégis bejutnék, nem tudok elég kárt okozni az economy-ban, mert a Marine-ok kiszednek.
A második támadásomra Blingeket is viszek magammal, de akkora már Siege Tankja is van, úgyhogy felejtõs.
OK. ha földivel nem tudok bejutni, elkezdek gyártani mutát. (Mire kitechelem a BroodLord-ot és csapatot is csinálok belõle, már késõ.)
Ha sikerül is leszednem néhány SCV-t, Mass Marine-al és/vagy Viking-el elkerget.
Természetesen nem hagyom õt expelni, de ahoz a sereghez, neki természetesen elég a main, és hiába van nekem csomó expem a Mass MMM végig megy rajtuk, mint kés a vajon.

Protoss
Eltorlaszolja a feljárót, kevés helyet, hagy oda a játék elején Zealot-ot és köré Cannon-t rak. Mire átjutok kevés Ling marad és nem tudok komolyabb kárt tenni az economy-ban.
Mass Stalkert kezd el nyomatni, ami ellen én csak Slinget tudok csinálni, de valami rengeteget kell, mert neki sok Stalkere van. És hiába van 4szer annyi Slingem nem tudom körbe érni, mert egy kupacban van, terepviszonyok nem engedik és blinkel. Ráadásul, nekem már jóval elõre gyártanom kell a Slingeket, hogy legalább megpróbáljam counterelni a Stalkereket, de ha csak azért csinálta õket, hogy a VR-eket védje muták ellen akkor meg cumi.

Igen, tudom, hogy én nem csinálok valamint (valószínüleg több mindent is) jól, csak nem igazán tudom mit. Help me!
Összefoglalva 😊 : MMM ellen jó a bling, de Mass MMM ellen már nem, és Mass Stalker ellen sem tudok, mit csinálni, megakadályozni, meg nem tudom, hogy ne gyártsa le mivel Teknõc béka üzemmód, nem támad, és csak erre költ.

Ling = Zergling
Bling = Baneling
Sling = Speedling (Zergling + Metabolic Boost)
VR = Void Ray
MMM = Marine+Marauder+Medivac

Sheltem
Én úgy játszok amúgy(hadjáratot), hogy letolok egy mapot lehetõleg az összes achievementtel, ha nem sikerül egészen addig nem megyek tovább amíg mind meg nincs. Mivel este van 1 max 2 órám játszani 5. mapnál tartok. Hálistennek így nem lesz rövid a játék 😊 Utána jöhetnek a Challengek majd és csak aztán multi. Nem sietek <#idiota>

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Daell Drow
Bnet menuben, a job felso sarokban a profil kepre ra viszed az egeret es ki irja. Illetve a barat hozza adasnal is irja a sarokban.
Maak
ha rahuzod az egeret a portredra akkor kiirja, vagy ha baratot vennel fel abban az ablakban is irja aszem

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Sheltem
Nagyon noob kérdés. A karakter kódomat hol találom a játékban?

unknown nick
Csiszoltak rajta nagyon sokat. Több hónap béta alatt érzõdött mennyi meló van vele pedig azt folyamatosan egyre több ember játszotta. Még az alatt is ment a unitok átformálása és képességek módosítása vagy hozzá adása. A végeredmény balance-ban egész jó lett megjelenésre, viszont a végén még ment egy kis kapkodás, 27.-e miatt. A maradékot majd patchelik évekig, amint több lesz a mintájuk.

---
Más. Valaki linkelte a "Ginal féle" stalker+void-ot. Jelentem mûködõképes strat. Steppes of War-on ladder, azonnal pusholt marauder+marinnal. 2 zea + 1 stalker húzta az idõt, amíg kijött az elsõ void, aztán 2 GW-bõl csak stalker pumpa. Warp gate, proxy pylon, 2 Void és egy 3. GW, easy win 😊

ProGabe
folytasd csak, majd ki leszel vágva flémkeltésért

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

😄DDDD Don_Quijote

Mit csiszoltak??? Ez már 1998-ban is adott volt egy kiváló játékban.
SC2 csak egy drága ráncfelvarrás sok pénzért.
Tatyla
nagyon szépen köszönöm

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Maak
ment mailban

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Tatyla
kéne egy kis help valaki adna egy mentés mert én állat újra raktam a rendszert persze a dokumentumokból nem mentettem ki a mentéseimet,szóval az utáni pályától kéne mikor kerrigant megakadályozzuk hogy a három épületet a magáévá tegye.

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

csuszi
semmi baj, nem szabad vitatkozni ízlésen. csak tisztában kellene lenni azzal, hogy az sc nem elavult, csak lecsupaszított, esport game. a másik pedig fun faktoros game.

MJ rulz Pink Team The Only One

unknown nick
"Nem értem mi ebben az elavult."

Erre gondoltam én is, hogy _nem_ elavult. Viszont léteznek, sõt többségben vannak olyan gamer-ek, akik full újdonságokra, új fajta játék élményekre vannak rákattanva. Szvsz õk nem értik mi ez, wtf? Sarkítva nem is halottak ilyenekrõl, mint kespa stb. Nem ismerik mi a játék múltja és jelene. Felületesen nézve tucat termék. Elmélyedve benne, HUH. Komoly agytorna, nem divat a végtelenségig butított, leülök játszok kikapcsolódok közönség körében. SC-vel komolyabban játszani elég nagy megterhelés. Na mindegy, ezzel kapcsolatban én többet nem írok, de mindig van valaki, aki olvassa és kérdi, de miért dehogy mérnemúgy?

csuszi
az egyik alkalmas esportra, a másik nem. lásd wcg. kb mintha a cod1-et hasonlítanánk a cod6-hoz. lehet a 6-os szebb, okosabb, újabb, modernebb, csak köze nincs a skillhez és az esporthoz. aki ezzel vitatkozna, gondolkozzon el azon, vajon miért egy 12 éves játék van a vbén és nem egy coh. a cod1 skillem miatt kb 2 napba telne hogy tpl játékos legyek a 6ban. cohban is olyan írtó elõnye van egy jobb sc játékosnak hogy csuda. coh-ban pár hónap/hét alatt érném el azt a szintet, amit sc-ben sose fogok...ehhez persze nem csak a játéknak van köze, hanem hogy az sc-ét milliók tolják (pl jelenleg 900ezer ember van ranglistán - 2 hét után). coh?

MJ rulz Pink Team The Only One

Modernebb egyenlõ újabb. A THQ játékai, fõleg a CoH ilyen értelemben újabb. A control pontok mellett, olyan finomságok, mint a fedezék rendszer, a sezés rendszer, nem mindegy a távolság, a fegyver típus, honnan, hogyan találod el a jármûvet, a retreat, stb. Ilyen szempontból a sc régi típusú. De a régi nem jelent elavultat vagy rosszabbat, hisz a blizzard ezt a régi rts stílust csiszolta, ebben a stílusban õk a legjobbak, a másikban viszont a Relic.
Prody
4v4
Ez sem rossz 😊 Érdemes megnézni, ha unatkozol.

Blacksheep333
Nem értem mi ebben az elavult. Nézz meg más mostani RTS-t, ugyan ez a szitu, csak éppen a saját frachise jellemzõivel.
Nem értem, hogy pl. a mostani cnc-k vagy az aoe, miben modernebb játékmenetben a SC 1-nél.

A THQ játékok (DOW, COH) másabbak, de nem mondanám modernebbnek, egyszerûen más a játékmenetük. (Control pontokból szeded a nyersanyagot, squadok egységek helyett, stb.)

unknown nick
"A Wraith-ot meg a Banshee helyettesíti, csak az a baj, hogy légi egységet nem tud lõni..."

Az a lényege, hogy ne tudjon láthatatlanul mindenre ütni. Vegyesebb unit kompozíciókra kényszeríti a blizzard így a játékost.

Prody
4v4
Elég durva menet volt 😄DDDD Érdemes megnézni!

Krinyo
Felborítaná az évekig csiszolt balanszot

Ha a terran a barakkból már az elején tudna, hozni marudert+mariene+firebatot+medicet enyhén szólva owerpowered lenne.
Tower Guard
A Wraith-ot meg a Banshee helyettesíti, csak az a baj, hogy légi egységet nem tud lõni...
Na mind1 majd 2, 4 év múlva

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Tower Guard
Attól ha 1-2 egységet beletesznek mint a gyalogos medic meg a firebat attól még maradt a kiegészítésre mennyi egység már, na meg a fejlesztésekrõl ne beszéljünk az rengeteg van amit majd bele tudnak tenni a mapba, plussz a másik fajokhoz is, tehát ettõl még semmi sem borulna fel.
Az meg szerintem nem igaz hogy ígyis túl erõs a terran, francokat...

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

unknown nick
"Ha meg minden marad a régi, akkor meg az lett volna a baj, szerintem jól megtalálták az egyensúlyt az újítások között."

A szitu érdekes... aki nincs képben SC-ban, annak már ez elavult. Egy avíttas SCs-nek pedig meg kellett emészteni az újításokat nagyon 😊

Blacksheep333
Vulture + Firebat = Hellion + Reaper
Goliath = Viking / Thor

Szvsz.

Terran mass infantry seregét _tökéletesen_ el lehet intézni Baneling-el.

Képzeljétek el mekkora rinyálás lett volna, ha teljesen úgy egységeket visznek bele. Csak azt lehetett volna hallani: "Ez már nem is Starcraft!"

Ha meg minden marad a régi, akkor meg az lett volna a baj, szerintem jól megtalálták az egyensúlyt az újítások között. És ezt most nem azért mondom, hogy istenítsem a Blizzárdot.

ugyanez megy ph-n is, nem tudom mit ettek reggelire...

How much can you take,before you snap?

TurboX
vímisszlurker😞
Különc
Igen, mert köze nem volt az "információdnak" a megjegyzésemhez, de te személyeskedtél elõször ezért enyém az erkölcsi gyõzelem <#idiota>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Prince of Máté
Szerintem nem kötöttem bele senkibe, csak információt próbáltam közölni, ami más szerint okoskodás volt.

CharrDen
Nem hiszem el, ez az sg "áldása", hogy mindenki szidja egymást, flameli egymást, és akár egy kanál vízbe is belefullasztaná a másikat? Miért kell mindenbe belekötni?

Prince of Máté
Ok én meg leírtam hogy továbbfejlesztve ott van Viking néven.

Különc
Leírtam egy gondolatot, még csak nem is neked címezve szóval lelehet akadni rólam "multipro"

Prince of Máté
Nem tudom ki okoskodik az only-single "tudásával"

Különc
Hangja miatt gondoltam, de okoskodnod kell

Prince of Máté
Ott a viking, a Goliath újragondolt változata, ugyanazokkal a fegyverekkel csak földi/légi típusú.

unknown nick
Annyira nem erõs az infantry, ha felveszed vele a tempót, akkor egálban van. Talán a kezelése kicsit egyszerûbb, mint más fajnál, mert könnyen kezdeményez. Inkább én úgy érzem globálban, terran az a faj (amiért erõsnek tûnik), amelyiknek minden egysége kivétel nélkül hatékonyan használható.

Különc
Goliath az az egyedüli, amit sajnálok, de legalább sokszor hallhattam a kampányban hogy: Quiet or lie! <#idiota>

Prince of Máté
Minek medic ha van medivac?

Aradebil2
ha mindent beleraknak,akkor mit tesznek a kiegbe?+sztem már így is annyi unit van benne mint sc+bw-ben

Azért vették ki, mert felborítaná a balance-t, így is erõs a terran infantry.
Tower Guard
Hát igen a medicet nem értem milyen alapon vették ki, az miért bántotta õket...
Viszont az nem tetszi, hogy nincs benne a gyalogos lángszórós.
Ez a Hellion egyszerre akarja pótolni Vulturet meg a lángszórós gyalogos egységet...
A 2 közül valamelyiket bele tehették volna. Jól jöttek mindig a Vulture aknái a védelem kiépítésében, vagy épp a lángszóros a bunkerben vagy a támadásnál.

CharrDen
Hogy lehet a "Can't touch this" és a "To the shadows I run" nevü acsikat megcsinálni? Az egyiknél a stalker blinkjét kell használni, hogy megmentsem... Nos ezzel szenvedek legtöbbet, befutok ellenség bázisára, és amikor piros, leblinkelek a hegyröl, így se adja meg. A másik pedig ez a ravennek a seeker missile-ét kell "kidodgeolni". Azt gondolom egy gyors lingel lehet ugye?

Ott van az, Single Player / Challenges. A Versus A.I. alatt a jobb oldalon.
Sheltem
Lehet nagyon noob kérdés, de hol vannak ezek a challengek? Én csak achievementeket látok... Azokat akkor tudom csinálni ha végigtoltam a hadjáratot?