StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csuszi
queen?
prottal stalker?
egyáltalán nem nehéz fogni.

no offense de milyen ligában játszotok? tényleg nem parasztkodásból.

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
de úgy szeretem amikor leírjátok az összes lehetõséget egyben. játszottál valaha terrával?
mert amúgy annyi gáz van hogy a barrackból tolja szerencsétlen a reapert marat rinet. meg persze fejlesztem a stim-et, concussive-ot pajzsot, reapert gyorsítóban mi???😊😊 meg persze egy kis factory stargate medievac, és persze ezt mind egyszerre.
most én is írjam le, hogy mekkora király protnak lenni mert ott atrubo ingyen ami rágyorsít a nexusra, fejlesztésre, lerövidít mindent? hogy ott a stalker blinkkel, zela charge-al, és még a sentry falazással és egy kis hallucináció és még egy kis shield is. ezt persze mind egyszerre?
zerggel is leírjam?

CharrDen
Teljesen egyetértek, hogy mara a fõ gond, de én még a reapert is egy igen szemét egységnek nevezném, ami early game-ben õrítõen pusztítani tud, és nehéz is megfogni protossal. Én vagy a reaper range-ét, vagy a sebzését, vagy az ugrálással kezdenék valamit, de az, hogy beállok 8db gyors lingel oda, ahol van, ö vígan beugrik a ling közé, lö, és visszamegy, amig kap 1 ütést, az tarthatatlan.

csuszi
érdekes felfogás, nem is tudtam, hogy az a comcenter az mule, scan, ingyen supply egyben. véletlen se kell választani, van energia szarásig mi?
elárulom, tolsz 1 mulet, utána folyamatosan scannelsz, esetleg ha szarban vagy megint mule-ozol. és nem, tévedsz, nem térül meg 100000szer a 150, mert a mule nem plusz pénz, csak helyettesít 4 scv-ét. ennyi, nem több. te vajon a nexus turboval hány probe elõnyben vagy ha nem bénázol? nem beszélve arról, hogy a scan-re azért szokás 50-100 energiát tartalékolni ha láthatatlan egységgel szarban vagy. és néha az se elég.

Sheltem
SC-SG nickek ezentúl csak olvasható. Bõvítéséhez privát üzenet nekem és naponta egyszer vagy max 2szer frissítem.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Igen ahogy elment az üzenet láttam a hibát hogy felcseréltem blizzardot relicre, javítani meg nem tudtam, sajnos sok relices játékkal is játszottam, igy bekevertem hirtelen az istállót... Azt hiszem talán egy elírást még elkövethet bárki. Az én világomban elõfordul.

Azzal együtt,ha véletlen jön hamarosan a patch, nehezebb lesz Terranként játszni, erre mérget vehet bárki szerintem...

Amugy van Observer igen, kicsit késöbb, picivel drágábbért techben, de nem figyeltél, nem azt mondtam hogy a scan imba úgy ahogy van. Sõt, sztem csak finomhangolás kell ide, nem reset, de ami most van, az még nem kiforrott, és nem hibátlan, a fõ gond a terran early-mid game lehetõségek szingergiája/költséghatékonysága, mint írtam, barrikád zárt pályákon megvédhet könnyen egy esetleges rushtól(ling vagy zea mindegy), te biztonságban tudsz 150 után kémkedni(+megoldott késöbbre a hirtelen égetõ detector hiány), még ugyanezért a 150 ért kapod a mule-t innen ingyen, ami szépen szedi a kristályt ugy kb. játék végig a kezdeti 150 ed megtérül ugy 10000000000x...

No, igy kezdünk, szépen de biztosan. Techben merre indulsz, nem igen van rizikó, barack és tech lab, ott van minden fincsi, +10 hp marine-nak, concussive nade maurdernek +stim mindkettõnek, ha reaper harassolni akarsz, a gyorsítás neki.

Semmi hiábavaló dolog, kiegészítik egymást nagyon szépen a marine és marauder, míg rusholni-harassolni azt hiszem nem vita tárgya, jelenleg reaperhez foghatóan nem lehet mással hasonló patkány módon, mivel a pályák elzárhatóak(fõleg marine-al...). Eközben te már vígan kutatod biztos bázisodról, hogy mit csinálok, merre techelek, vagy ha épp nem, akkor mule hozza az extra profitot. A Prot turbo jó dolog, de ingyen nem gyárt nekem supplyt, nem cserélhetõ fel detectorra mikor nagyon kéne, és nem kapok ingyen harvestert sem, viszont az tény, hogy az alapból jó hosszú építési idejü unitokat megközelítõ build time-ra hozza a velük közel egy árban levõ és egy kategoriás-eröszintü unitokhoz, ezt nagyon köszönjük, nem vakulunk tõle...

A fõ gond Maruder jelenleg én ugy gondolom, ami kapott stimet és concussiv nade-t, marine és medivac supportal, ezek gyorsak, sokat sebeznek, stim alatt még jó fire rate is van, gyógyitják és egy szívós unit, olcsóért. A játék elején ez ha agresszivan van használva jó játékos által, költséghatékonyan nagyon nagy gond kezelni.
Amugy lehet vitatkozni persze, csak hát a számok, ezek mellett nagyvonaluan elsiklanak a vitapartnerek, mint Top200, meg mostani IEM eredménye-meccsképei.

Az elsõ patch után folytatjuk majd az értekezést, kiváncsi leszek melyik nép kap majd több nerfet-buffot, mondjuk Terra, vagy Zergek esetleg Protoss...
csuszi
nem mintha a fejlesztésre ne nyomhatnál turbot...és addigra a nexusra nem is kell.

Sheltem
AI -t azért gondoltam, hogy bennhagyom, mert ha megnyitod a linket, láthatod, hogy jelenleg is vannak akik az eredetinél profibb AI készítésén fáradoznak, szerintem egyelõre elfér a topicban.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

Hegi90
<#eljen>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Sheltem
Na sziasztok!

Lementettem az SC-SG nickeket egy xlsbe.

Ki támogatja(illetve ki az aki a jelenlegit támogatja), hogy egy xlsben legyen "saját" szerveren az xls és csak én tudjam módosítani? (Ebben az esetben a privát üzeneteim alapján bõvülne a lista).

Soket ér a turbo nexus ha a fejlesztések 4 óráig tartanak, ott van pl a warp gate fejlesztés 50/50 ért az is mennyi idõ már? Amint van a terranak orbital commandja egyszerûen a mineral income iszonyat megnõ. Ez nagyon is tapasztalható multiban.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Hegi90
HDH2:

UPDATE 8/20/2010

Confirmed oGsInca
Confirmed Check.Prime

YEAH

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Különc
Az õ világában a Relic fejlesztette és adta ki az SC2õt, így egy kicsit cinikusan nézd a hozzáértését <#idiota>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Rage47
milyen relic? 😄
Blacksheep333
Mind1 igazából nem azon múlott. Nem nyírta ki a védtelen marákat és tankokat, valamint bebukta a seregét egy PF be.

Az operációs rendszeren is túl...

csuszi
nemtom, mert vicces😊
kivi lennék mit csinálnának terrával.😉 az über metál fajjal. van mule, meg siege, meg bc. jap. az op faj...

Hegi90
nem lespórolta, hanem szimplán nem volt rá ideje.

csuszi
már megint ez az egyik oldalról lórúgás az econak.
és a turbo a nexusra? vagy az extra lárva a hatchery-re, és nulla gyártó épület kell?
sc1ben is emelhetõ volt, volt scan. scan-nél nem jobb az observer ami az egyik leghasznosabb egység a játékban? láthatatlan detector😊 de persze hogy nem imba, csak kár egyik fajnál kiemelni a scant amikor a másiknak obsija van. kár kiemelni a mule-t amikor ott a turbo a protnak. etc

Különc
Te mér nem hagyod már rá, ennyi erõvel vitatkozhatnál ezekkel azon is hogy a kõ OP, mert veri az ollót de nem, mégse op mert a papír veri a követ... <#mf2>

csuszi
ennyi erõvel semmilyen egységet ne mondjak mert mondod a counterjét hogy azzal szophatja. logikus😊

ahahah 😄
õ kicsoda?

How much can you take,before you snap?

Blacksheep333
FantaPrime nem volt akkora prõ. Map control-t és a macrot nagyon jól csinálta, de több nagy hibát is elkövetett.
PL: minek támadta be a 2 tornyot a mutákkal? ráadásul a microt is elbaszta.
Utána a "Free-Kill" tankokat is otthagyta.
Majd elkezdte ölni a PF-et mikor egy rakat SCV javította...
A végén meg lespórolta a Blingeket.

Az operációs rendszeren is túl...

Az eléggé nyilvánvaló tény, hogy technikai problémákkal nem igen foglalkozik a Blizzard Support a Starcraft 2 esetében (ja hogy a 7.1-es hangfal bugot kijavították? remek.....). Heteken keresztül olvastam a Tech Support-jukat és elég sok a játékban a hiba (grafikai, teljesítmény és optimalizálási problémákról beszélek most). Nálam már a béta óta megvolt ez a "paged pool probléma" de azóta sem oldották meg. Küldtem mailt a supportnak , váltottunk vagy 6-7 mailt összesen, mindent megcsináltam amit a support ajánlott de a hiba azóta is megvan. Külön szemtelenségnek tartom, hogy az utolsó levelemre amiben megírtam a support-os gyereknek, hogy a javaslatai sajnos nem oldották meg a problémámat, ezt a választ kaptam:

"Thank you for the update. When there are a lot of applications open there will be a Paged Pool limit when running SC2. The Paged Pool is a chunk of memory set aside for the Windows kernel and device drivers to use as memory. The more programs open, the more kernel services (anti virus, firewalls, etc) and the more devices make use of, the more memory will be allocated from the paged pool. If it gets full, drivers and Windows will no longer be able to allocate memory and In SC2 this might manifest itself as sluggish performance, graphical artifacting or crashing / blue screen. There are some suggestions online on how to adjust your Page File though we do recommend contacting the manufacturer of your computer to assist with these alterations."

Ez kb. ilyen "a hiba az ön készülékében van" féle bullshit duma. Még le is írtam az utolsó levelemben, hogy olvastam a Starcraft 2 fórumon, hogy mások is küszködnek ezzel, esetleg van-e kilátás arra, hogy dolgoznak-e már a problémán, esetleg lesz-e patch ami javítja (mondanom sem kell nem válaszolt ezekre a dolgokra...). Nem is lennék dühös, ha csak nálam lenne ez a probléma, de mivel vagy 50 másik ember is említette ezt a hibát (különféle gépkonfigokon)így már bûzlik az egész. Ennél azért többet vártama Blizzard Tech Support-tól...

A balance kurvára nem érdekel, úgy is javítanak még rajta, amiatt fölösleges rinyálni.

Saját vélemény, régóta olvasom a vitát, hogy van e gond vagy sem terrannal, hogy igen, van.

Mara+marine+stim+concussive+shield+medivac túl costeffectív majd minden ellen, reaper harasst követõen pláne, mule egy lórugás econak, emelhetõs épületek(barrikád lehetõség)+scan biztos távolból sztem is sok a jóbol egy népnek, ez a saját véleményem.

Olyan költséghatékony jelenleg a terran unitok szinergiája, hogy csak jobb játékkal lehet más néppel legyõzni õket, amit hívjon bárki ahogy akarja(jobban kell microzni, több apm kell, nagyobb figyelem)mindegy is, sztem nem a balance legjobb jele...

Patch jönni fog, majd meglátjátok, és nem zerg meg protoss fog nerfet kapni fõleg, ebben biztos vagyok, ha tévedek majd az orrom alá dörgölheti bárki hogy nem volt most igazam, de én bízom a relic éleslátásában, valamint hogy tudnak a számok közt olvasni, ahol csak meg kell nézni IEM ben hány terran milyen eredményt ért el, és Top200 ban milyen a T-k aránya, meg globálban, összevetni a számokat, és sztem nincs is mírõl vitázni tovább...
Hegi90

Hegi90
Itt egy kis videó a T imbalance vitázóknak.

Tudom ez nem "bizonyít" semmit, de elég nagy belátást nyújt, hogy profi szinten is milyen imbalance az egész. A profi szint pedig itt nem a TLO-t, meg az Idra-t jelenti...

gondolom fasz volt es nem focus firezett.

berlinboy6329
ja de vikingje nincs a zergnek..Corruptornak meg ott a marine mass, szophatja a corruptor.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

csuszi
"könnyen elrepülnek ha baj van én emg kergethetem a földön de akkor sem érem utol õket..."
ja, ha egy enervált queen-el kergeted, mert kb csak az lassabb...
a zerg amúgy nem hinnémhogy arról híres, hogy immobilis egységeket vess be ellene.
nydus a hátadba repkedj csak szépen haza 😊
muta szopacs. corruptorral úgy szeded nem is vesztesz egységet. vikinggel úgy szintén. etc

Hegi90

csuszi
és olyan lassú mint a csiga. hülyére lehet szopatni. lassan készül, drága, és immobilis. jó neked, ha olyan 1v1-eid vannak ahol az ellenfél passzív, és várja a bc-éid.
ui.: a phoenix is szedi a francba, csak mikrózni kell. amúgy a void is😊 és a carrier is, csak húzogatni kell. nem neki kell esni mint boci az anyukájának...

berlinboy6329
jó hát az kivételesen lassú,ja de a többi igaz rá..Meg ne is kell neki mozogni,ha a tankok szép lassan siegelnek elõre,ráér..A rinek meg ott nyomulnak a közelben,bármikor emgvédik a BC-ket.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

kicsit off a mostani témához - kampány:
Ha a Nova-s pályát választjátok elõször, akkor az Armory-ban ugye megjelenik a raktérben az egyik ládakupacnál a ghost snipa-fegyvere. Namost nem tudom, hogy valaki észrevette-e, de úgy kb. 45sec-ig kell csak várni, és 5 másodpercre megjelenik maga Nova is, ott ül a ládán, láthatatlanul, elõbukkan a semmibõl, kicsit megnéz magának, majd ismét felnyomja a cloak-ot... 😊
Ez a kis apróság is baromira tetszett a kampányból...

... mindegy, csak megjegyeztem, hátha valakit érdekel és nem tudja...
😊

Prince of Máté
Én is 3v3ban játszottam, volt kb 8 3/2-es BC-m, ellennek 30-40 Hydrája (upgradet nem figyeltem) és asszem 1 vagy 2 BC-m hullott el.
Az biztos, hogy nem szar egység, de mint mindenre erre is van counter.
Ennyi erõvel a Carrier szarabb mint a BC, mivel egymás ellen a BC kerül ki gyõztesen, még yamato nélkül is. (nem 1 az 1 egység ellen próbáltam)

Mire a bc elér a pálya egyik végérõl a másikra, a zerg már 3 spiret felhúzott és 2 másik helyre expelt, egyébként jogos 😄.
berlinboy6329
Épp azon gondolkodtam,h T3as egységek között a terrának a zerggel szemben ott a BC...

most csak elég belegondolni:Árban kb ugyanannyi(fingom nincs melyik mennyi de egyik sem az olcsó fajtából van)

De mi a különbség?

A tegnapi döntõben már nem tom hol,de kb. mindenhol,a zerg FOSTA az ultrákat..most képzeljük mi esélye lett volna neki,ha ugyanannyi BC ellen jön a zerg...

Ugyanannyi élete van,ugyanannyi pajzsa,BCnek nem kell külön +2pajzsot fejleszteni,és légi egység is,amivel nekem kb midnen bajom van,mert könnyen elrepülnek ha baj van én emg kergethetem a földön de akkor sem érem utol õket...Sebzése nagyon durva, 1mp alatt lõ levegõre 24et,földre meg 40et..És van még neki képessége is,ami az ultrának nincs,a yamato cannon...300at sebez egy célpontra...Ultrák,meg erõsebb egységekre instanthalál....Ezzel szemben mit tud az ultra?

1marától megdögleni ugy h meg se sebzi..Az ellenség közelébe cost-effective bejutni(tehát kell vagy 6-7-8 darab belõle,abból is 2 ha odaér és csap kettõt mielõtt kidõl)..Bcket felmassolom, 3/3 és 1000x jobban megérik az árukat,mint a fostos ultrák....Brood lordokat is pwnolják,mert csak földet lõ,BC meg mindkettõt....az jó h hidrák elintézik,akkor emg viszek pá tankot oszt csá,eléjük meg marinemassot,v mögéjük ha baneling van és el is dõlt a T3 csata...

3v3ban en bedaraltam 6-7 bc-t hydrakkal is😊 focus fire + 3/3 upgrades😊 bar lehet bcnek nem volt upgradeje, szoval konnyebben ment igy:d de teny bc eleg durva ground ellen.

Prince of Máté
BC mint useless egység? 😄
Vikingen és Corruptoron kívül nincs más counterje...
Én ahányszor BC-ztem sosem tudtak megállítani, csak felsõ két egység egyikével massolva.

HeadHunter86
Amúgy szerintem megérezte a gépe a Twilight sagát az asztalon és nem hajlandó elindulni. Amin nem is csodálkozom.

HeadHunter86
De azért próbálkozik erõsen 😄

Különc
LOOOOL tényleg, fail

eredeti de azert ott van az asztalon a reloaded-starcraft 2 warez iso 😄D gg

csuszi

Andr0
sziasztok! Nincs véletlenül vmi jó minõségû magyar sc2 stream? sajnos nincs meg a game és a GC is lejárt so nem maradt más csak a stream😄

Armin & Ayu fan

csuszi
háááát. az ai-ra sincs túl sok szükség😊

csuszi
ha elárulnám, meg kellene hogy öljelek - és én törvényesen ölhetek. nevem csuszi. big csuszi.

inkább csináld meg a csuwwy scriptet, hogy legyen sig-es cucc az emberkéknek😊 és ha ügyes leszel, életben maradhatsz. persze csak ha akarsz...

Jockey
hehe, tudom sok a hiba stb, de ez nekem tetszett, vegre egy jofajta protoss meccs az en mercemmel😊

http://data.hu/get/2895359/Kulas_Ravine_5.SC2Replay

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

warez topic linkjét berakhatnád alulra

How much can you take,before you snap?

Sheltem
A "hogyan indítható el a béta" kikerült a topicból, gondolom nem szorul magyarázatra, hogy miért <#idiota>

F.A.Q -t majd folyamatosan bõvítjük.

Különc
Én a helyedben nem akarnám tudni 8)