StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem terran nehezebb midgameben, de overall zerget tartom enis legnehezebbnek.

na itt latszik, hogy a gond nalad van. tenyelg azt irtad hogy prottal jatszottal es konnyebb kezelni mint a terrant, szo nem volt ligakrol/szintekrol. enis egyetertek hogy protot konnyebb kezelni, kizartnak tartom azert van top200ban sok terran, mert konnyebb vele jatszani. illetve ha ugy gondolod a konnyebb vele jatszani dolgot, hogy terrannak nem kell annyit trukkozni, csak massol x darab ilyet olyat amolyat es ezzel a vegyes sereggel gond nelkul alaz barmit. akkor igen igazad van, de ezzel meg a terran opsagat tamogatnad csak.

sztem amugy a siege tank kurva imba terrannal, foleg ha korbe vedi marinekkel/marakkal. illetve mivel randommal jatszom enis erzem hogy milyen tap. reaper rushkodni is szoktam, a korai 1-1 reapert tenyleg konnyen lehet vedeni, ha az ellenfel scoutolt, bar ez meg a proxy reaper rush eseteben igaz, mert latja nincs ott a barrack a bazison, bar pl ha zerg ellen megyek, akkro van hogy szegenynek igy is keso a spine crawler, queennel nem lehet reaper rusht vedeni szerintem.

amugy zergnel 1-1 reaper ellen ha ugral ide oda akkro azt kell csinalni, hogy lingjeidet nem egy masszaba tartod, hanem kulon szeded, fent hagysz egy adagot es a tobbivel lemesz oda ahonnan/ahova ugralna. de a problema szerintem nem is a proxy reaper rushhal van, hanem a mass reaper rushhal.

csuszi
ebben is egyetértünk, írtam ezt is korábban. én ezért nem játszom vele, én ahhoz béna vagyok, túl szétszórt. de még jó hogy ezt is leírtam már párszor, érdekes a nagyképûségem, ez egy igen egyedi módja😊

MJ rulz Pink Team The Only One

csuszi
végre egy éleslátó fanboy.
volt olyan is, amikor aterra siege turret-el gyalulta a pályát. pár héttel ezelõtt nem volt ilyen reap zerg szopacs, akkor még nem volt imba? majd jön egy zerg szopacs, ez az emberi képesség, mindig van új a nap alatt.

de vigyázz, ne állj mellém, mert jönnek a zerg és prot srácok és téged is megbélyegeznek...

Carbonka
Amúgy meg a Zerg legnehezebb faj ez mindig is így volt BW-ben is.

csuszi
amúgy ha már mindig annál lukadunk ki (nem elõször), hogy
" és azok a fanboyok, akik az aktuálisan jó statot elérni képes OP race-el tolták"
akkor ugyan magyarázd már el nekem, hogy az imént miért gyepáltam el egy több száz meccses diamond terrát?
és még te kérdezted hogy miért hoztam fel az sc1-et? hát ezért, mert ha a terra miatt sírna mindneki hogy mekkora gyenge, vagy hogy közepes, vagy hogy unalmas, én akkor is terraval lennák, lásd béta kezdeti fázisa.
a fanboy meg már megint hogy jön ide? már az is vagyok a stílustalan troll mellé?
lassan jegyzetelnem kell:
mighty, szánalmas, fanboy, és az én stílusommal van a baj, és én vagyok a troll. ez is egy nézõpont kolléga😊

Carbonka
Én meg azt mondom hogy a Terran mint faj nem imba csak az emberek kitaláltak egy olyat amivel a másik két faj játékosai nem tudnak mit kezdeni. Szerintem lesz olyan idõszak amikor azzal lesz tele minden site hogy Protoss imba utána meg Zerg imba. Ezt ugyan úgy meg lehetett figyelni a profi versenyeken is BW-ben.
Emlékszem még 2007-ben mikor Bisu a gomMSL fináléjában 3:0-ra legyõzte savior-t akit addig a napig a zerg istennek tartottak egy olyan build-el amit elõször ellene csinált késõbb elneveztél Bisu build-nek és ennek lettek több variációi is. Még aznap azonnal jöttek a topic-ok errõl hogy mostantól Protoss imba mert szegény zerg nem tud mit tenni a Bisu build ellen. Persze ez is csak addig volt míg Jaedong meg nem találta ennek az ellenszerét. Utána az egyensúly visszaállt és Zerg újra tudott gyõzni Protoss ellen.
1 szó mint 100 hülyeség imbának tartani egy fajt csak azért mert túl sokat nyer.

csuszi
nincs logikai bukfenc, csak rosszul értelmezed😊
egy bizonyos szinten könnyebb. nem mindegy, hogy melyik ligában nézed ezt az állítást, milyen képességû játékosoknál. comprende Zsoci kolléga?😊

Ez a könnyebb vele játszani ez nagyon nagyon tetszik nekem^^. Ezt már tudod mennyi játékban hallottam, mikor gond volt a balance-al, és azok a fanboyok, akik az aktuálisan jó statot elérni képes OP race-el tolták, mindíg erre hivatkoztak a kibukó statisztikáknál, hogy nem OP ez, meg nincs is ott erõs unit, erõs képesség, csak "úgy könnyebben kezelhetõ/könnyebb vele játszani/egyszerübb-átláthatóbb stb duma ment mindíg... Egyébként külön viccesnek tartom, hogy TE pl. azt mondod-írtad itt is, hogy szted protossal a legkönnyebb játszani, és hogy protoss könnyebb mint Terra. Akkor viszont ha tényleg az a véleményed, hogy azért van EU ban és US ben is Top200 ban 50% feletti Terran player mert könnyebb Terrannal játszani(ami egyébként megint vicces, szerintem kontinens top 200 ba NEM igen oszt könnyü e a néppel játszani, azok bizony elite playerek MIND), akkor két dolog közül amit te állítasz üti egymást azonnal. 1. esetben vagy Terran OP, vagy 2. protossal nem könnyebb játszani mint Terrannal. Ez logikai bukfenc Csuszi kollega. Erre van valami magyarázat?
csuszi
szerintem az a troll, aki rombolja a topicot (ezt tenném?). aki személyeskedik, sérteget, inzultál (ne hamarkodd el a dolgot, semmi baj ha magadra ismersz, Te és Charr😊)

az hogy nekem más a véleményem, talán nem olyan nagy baj, amíg kulturáltan osztom meg ezt másokkal. nem is tudtam, hogy bûn egyet nem érteni másokkal. a stílusommal pedig ha baj van, szívesen veszem ha idéz bárki. igaz én nem mighty-zok, nem szánalmasazok. de én már csak ilyen troll vagyok.

Sheltem
Köszi a linket.

Este szétnézek ott.

Kéne valami sc2s háttér elsõ körben mint a diablo3 topicban.

"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"

csuszi
"5. lásd 4-es pont. ne ismételd magad😊"
lásd 3-as pont akart lenni😊 nekem se ártana szerk gomb, de hát ez egy ilyen dolog😊

csuszi
mármint a gépet örökbe😊

csuszi
nem hagyom figyelmen kívül, csak ha szemet szúr a személyeskedés, ha elbeszélnek mellettem, ha olyat állítsanak amit nem írtam, akkor az elsõbbséget élvez.

1. eleget játszottam esport-ot (engem is hívtak profinak, igaz én csak szállást, kaját, gépet kaptam volna), hidd el tudom az alábbiakat, õk sem istenek. ha leírnám azt a rengeteg hisztit amit a cb generál a következetlen, nem tisztességes adminok miatt, a kicsinyes, szeszélyes "prok" miatt, nem lenne elég hely az oldalon. 1 a lényeg, fiatalok, tinik, nem kell istenként tekinteni a megnyílvánulásaikra.
2. sc1 ben is felmerült 10 éven át, az se balanszos?
3. mert könnyebb vele játszani.
4. mert a prok diktálják a hype-ot, azután megy a birka többség. lásd ez a fórum.
5. lásd 4-es pont. ne ismételd magad😊

csuszi
van, ha fizetsz érte.

*válaszolj

off: Igazán lehetne szekesztõ gomb a fórumon.
Már megint figyelmen kivül hagyod a hozzászólásom lényegi részét. Válaszolt pár kérdésre légy szíves!
1. Miért mondják azt pro playerek, köztük terran játékosok is, hogy op egységek vannak a terrannál?
2. Miért merül fel ennyiszer a balance, ha egyensúly van?
3. Miért van a top200-ban minden kontinensen nyomasztó terran fölény?
4. Miért nem merült fel egyetlen egy fórumon, interjúban sem, hogy zerg vagy protoss op, egyedül a terranról hallani mindenfelöl ilyet?
5. Hogy lehet az, hogy a legnépszerûbb faj, a protoss és mégis a terranok vannak elõrébb világ viszonylatban a globális listákon?
Igen az 😄
Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

CharrDen
Multkor 3v3-ban csináltam, egyik meghalt, kilépett, másik 2 lenoobozott és kiléptek. GG?

Jockey
sztem nem kell személyeskedni, két álláspont van, sztem (remélem) mindenki van annyira felnõtt, hogy belássa ha amásikat nem tudja meggyõzni ész érvekkel, ez van haladjunk tovább..:-)
én véleményem nem mérvadó, mer a bronz liga alján küzdök, szal van hova fejlõdöm, ezért nem is írok a témáról inkább :p

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

csuszi
javaslom hogy mind3an menjetek szépen és terrázatok egy kicsit, nyomjátok a reaper rusht, lássuk mennyire imba és op a dolog.

Hegi90
Nem csak az, hogy lefutja õket, de még flankelni se lehet velük, mert 2 lövés az egész.

Source: az összes ESL TvZ meccs, az összes utóbbi pár napban köreadott tvz vod.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

csuszi
te emlegetted hogy sántít hogy terranként védtem a terrat. hát ezért írtam le te drága hogy semmi köze aterranságomhoz annak hogy miylen a terra. logika?😊

majd ha nem azt írjátok hogy bunker a reap elleni taktika, meg a sunken és a ling, prottal meg jaj de nehéz fogni stalkerrel, akkor mehetünk tovább a vitában😊

csuszi
1. megint ki személyeskedik? én a stílustalan...
2. olvasni tanulj meg elõbb ha nem probléma hogy fórumozol:
" sunken nem jó reap ellen, sem bunker, sem photon. ugyanis épületet még a light egységeknél is jobban szed😊 úgyhogy sem ling, sem sunken."

de legalább van egy közös ellenfél, akire nyomulhattok😊 nemkell félni, engem nem zavar.
<#law><#puszis>

Blacksheep333
Az a statisztika csak azt igazolja, hogy a match making rendszer megfelelõen mûködik.

Az operációs rendszeren is túl...

Az általad linkelt statisztika is jól mutatja, hogy a protss a legnépszerûbb faj, velük játszanak a legtöbben, ennek ellenére mégis 50% fölött van a terran játékosok száma top200. Biztos véletlen vagy teranok ennyivel képzettebbek. Kit érdekel mennyit sc1-eztél, ki beszélt arról? AZ egy másik játék, más balance-al. Érdekes, hogy a mindenki véleményével szemben neked van igazad, amirõl sejted, hogy mégsem azt figyelmen kivül hagyod.Így értelmetlen viázni veled veled vitázni.
Egy példát mondtam, nem fogom bunkerrel, mivel zergként kicsit nehézkez a bunker építés. Viszont a témától eltértél, amúgy meg ne egy ilyen statisztikával gyere, mivel ezzel nem bizonyítasz semmit. Olyan, mintha 1000 szalmaszál közül kiemelnél 1-et, hogy na látod, hogy megmondtam, hogy ez nem is sárga? Akkor a többi se lehet az! Hanem nézd meg tudásban hasonló emberek hogy oszlanak meg, erre szolgál pl a world top 200 meg társai. Diamond ligákon belül is teljesen változó a skill megoszlása emberek között, meg ki milyen fajjal is tevékenykedik. Az, hogy kapsz egy ilyen fele-fele arányt teljesen más képességû játékosok közt, az egy dolog. Erre van, hogy nézni kell a hasonló képességgel megáldott egyének helyét.
csuszi
ha te bunkerrel fogod a reapert régen rossz.
maraval kell.
azért ne essünk már hanyatt a prottal való fogásán baszod😊 1 stalker fog 3 reapert, ami 150 gázba kerül, stalker mennyibe is?😊 mondod hogy akkor jöhet maraval. erre találták ki a felderítést.

csuszi
már ott nem stimmel a dolog, hogy 12 éve vagyok terra, sc1ben is, akkor is amikor a béta alatt magasan a leggyengébb faj volt. igaz, akkor se sírtam tele a fórumot, hogy jaj de szar nekem.

amúgy erre a statisztikára gondolsz?

CharrDen
Zergnél még a szegény Sunken Colony (Spine Crawler) is nerfelve lett. Nézzétek meg: Sunken colony, Spine crawler.

Fõképp, hogy 1 lingre pl 2 reaper instant kill, mivel marha kevés a hp-je szerencsétlennek.
CharrDen
Dehát amit õk mondanak az biztos értelmét veszti a Mighty Csuszi véleménye elõtt, Õ biztos jobban tudja. Az pedig, hogy elkezdi, hogy lingekkel védjem ki a reaperek ellen, az megint azt mutatja, hogy nem játszott zergel. Aminek esélye van reaper ellen játék elején zergel, az Spine Crawler, mivel MINDEN MÁSt lefut a reaper. De mivel reaper épületek ellen is imba..

Egy kis tisztánlátásért a nagy pronak, hogy dobja le a queent pl parasztok közé, sok értelme van.
Reaper: - Range: 5
Queen: - Range: 3
Roach: - Range: 3
Ha nem teljesen béna a terran és tud microzni, abban az esetben .... no mivel is fogod te ezt meg zerg-gel akkor?
Prot meg készüljön akkor stalkerrel, rendben. Ha mindenét arra költi és csak stalkert vesz, semmi zealot, simán megfogja a reaper rusht, viszont ha nem reaperrel jön, pl mara, akkor stalker barátainknak lõttek.
Terranként marha nehéz megfogni a reaper rusht, ahol fel tudna jönni állítasz pár marint, esetleg húzol bunkert is és láss csodát haj de nehezen, de vissza lett verve. Többi 2 faj meg vért izzad, hogy egyáltalán túlélje. És általában, reaper rush nem 2 reapert jelent, ami tényleg elkergethetõ.
De a lényeg, hogy még mindig kitartasz, hogy a terran egyáltalán nincs eltúlozva, gondolkozz kicsit 😊
Te, mint terran player minden áron azt akarod bebizonyítani, hogy terran nem op. Már itt nem stimmel a dolog. Azt meg, hogy profi játékosok, elismert VOD készítõk véleményét semmibe veszed szintén elég furcsa. De te terrannal tolod biztos mindenki más téved. Ez is megeshet, de még mindig ott van a statisztika, ami szintén nema te igazadat mutatja. Amúgy az is érdekes, hogy a riporter is rögtön az IMBA terranról kérdezte a versenyzõket. Azt se vegyük figyelembe, hogy Morrow a verseny terran gyõztese is elismerte, hogy op a reaper. De nem baj õ se ismeri a terrant és a játékot úgy, mint te. Végülis 5000 eurót nyert a reaperekkel. Dimagat is velük ejtette ki, elég könnyedén.
CharrDen
az lehet, de mivel ling melee, és olyan gyors és ugrálgat a reaper, lassú lingel nincs esélyem ellene, és amikor jön a reap rush nem biztos hogy van még gyors lingem (annak ellenére hogy fejlödik, általában nekem még nincs kész pont akkorra)

csuszi
látod az ilyenek miatt lenne jó, ha nem titkolnád a reped. sunken nem jó reap ellen, sem bunker, sem photon. ugyanis épületet még a light egységeknél is jobban szed😊 úgyhogy sem ling, sem sunken.

amúgy elárulom, terran is kap reap rusht, és én sem reaper-el fogom. de nem is épülettel😉

csuszi
"az meg ha ezt megemlíti, akkor rinyagép-undorító stílusú veszíteni nem tudó ember. Értelek én téged^^"
vagy nem, ugyanis amikor még a terra imbaról szó sem volt, már akkor is egy nagyképû takony volt. és amikor prot-tól kap ki, akkor mi a magyarázat arra hogy az ellenfelét nem becsüli? hogy állandóan sír amikor kikap? méltóságról hallott már?
amúgy szerelmes vagy belé, hogy ennyire véded? legközelebb talán értelmezd amit írtam.

CharrDen
Terránként könnyû magyarázni, de próbáld ki egyszer te is. Legyél zergel, amikor reaper rusht kapsz. Ha nem arra készülsz, hogy tuti reaper rusholni fogsz, akkor túl sok esélyed nincs. Mert ugye vagy sunken (én így hívom, nagyon megszoktam, amúgy az a ground defense torony) de akkor nincs ling, vagy fordítva.

Idrának is küld el akkor a megoldást majd egy jól kivitelezett reaper rushra, epedve várja már a megoldást, ja, és rakott queent, csak valóban reaper messzebre lõ, gyorsabb, mobilisabb. Az meg hogy Top200 ban EU szerveren ÉS US szerveren is 50% fölött vannak a terranok, véletlen, minden frankó, a sok gyökér zerg aki EBBÕL él, lifetime tolja napi 12 óra pluszt, az meg ha ezt megemlíti, akkor rinyagép-undorító stílusú veszíteni nem tudó ember. Értelek én téged^^
csuszi
"Sajnos pont olyan pályán voltam, ahol a mineralok a hegy mellett voltak, felugrik, lõ, visszaugrik taktikát használva ölte le szépen sorba a dronejaimat. HA elmentem velük, körbefutott, odament. Queen semmit se ért, mert mire odaértem volna 3szor körbefutott és megölt mindent."

ugrás után nem tud lõni. nem tudja hova ugrik. queen minerálra, hadd mikrózzon. pár ling bázisára, garantálom csak scv-ék lettek volna ott. kilépett volna és gg. de ha feltoltad volna a repet, szívesen elmondtam volna. tudom milyen a reaper rush, én is csinálom ha olyan a map és az ellen. tudom mi kell ellene, és mi a hátránya. de ha titkolod mert a stílusom nem adja, akkor hajrá. 😉

CharrDen
Amúgy nem a véleményeddel van probléma, hanem a stílussal, ahogy ezt közlöd. De felejtsük el, engem csupán idegesít a reaper.

CharrDen
reaper messzebre lõ mint a queen, és gyorsabban elfut.. ha van 2 reaper (focussal 1 lövés 1 drone) akkor az mindent kinyír

csuszi
miért járatnám le magam?? mert más a véleményem?
szerintem a nevetséges az, ha sértegetek másokat - lásd alább. nem az ha nem bólogatok egy topic-al, vagy mert más a véleményem mint a többségnek. melyik bolygón gond ez, mert az enyémen nem😊
teszem azt az elõbbi reped csak akkor tûnik el, ha azóta játszottál cirka 10-et (reggel 8 óta😊), amúgy ott van az a recentben, sõt amit nem látsz a recentben, arra rátehetsz 3-4et és még azok is ott vannak a dokumentumok között, de a recentbõl már kivette.
a reapert meg nem kergetni kellett volna hanem leszarni és a queent bebaszni a parasztok közé. ugrálás közben szépen szedi, és még nem is lõ a reap. azt se látja hova ugrik, + 2 secig nem lõ és abban is biztos vagyok, hogy ha tényleg reaper rush volt, akkor abban a pillanatban szerencsétlennek saccra 5-6 scv-je volt a minerálon az income-ja fele a tiednek...

CharrDen
Már nincs rep, de ha lesz, küldök neked. Azt megkérdezhetem, hogy miért véded ennyire a terránt, miközbe saját magad járatod le ezzel a viselkedéssel? Ha ennyien mondják, prok, tournamenten, játékosok százai, akkor csak van valami, ugyis nerfelve lesz MAJD (talán még idén).

Rage47
SHeltemnek
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1078965071
csuszi
tolj egy repet megsasolhatom?

csuszi
legjobb pálya. amúgy szerintem nem void kell oda hanem phoenix és carrier.
meg persze colo😊

csuszi
hogyne😄 free kapom a wineket.

CharrDen
Ezt várom már!<#hehe>Míg mással vért izzadva taktikázol, hogy kifogj a terranon, ö jön egy nagy MMM siege thor ballal megáll az út közepén és meghal minden az útjában.