StarCraft II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hadjárat (LibertyStory) 0,74%
ami érdekelne nem halad semmit😊
Az ok pedig egyszerû:
Igy néz ki az sc multi menüm 😄
Amiota az achievementek nem mûködnek, azota, érdekes dolgokat mûvel a starcraftom, és a meccseim is sürün megszakadnak...
http://keptarolo.com/image.php?id=B2A3_4C758DB0
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
így a mostani állapot szerint, az sg.hun kívül más weboldalt nem kell meglátogatni a ligákhoz, olyan mintha az sg szerves része lenne.
Amúgy én kicsit régimódi vagyok, a bevált dolgokon, nem nagyon szeretek változtatni, az évek erre megtanítottak 😊 De ez már egy másik történet.
Mindenesetre köszi a linket, ha a többiek kérik / erõltetik majd a dolgot, akkor elgondolkodom rajta.
szerk.: A svájci rendszernek viszont következõ liga elõtt utána fogok nézni.
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Szerintem legközelebb ezen az oldalon szervezzétek a ligákat! Nagyon jó cucc, rengeteg szolgáltatással! Többek között a replayeket is fel lehet tölteni a meccsek mellé 😊
Amúgy én is a svájci rendszert ajánlom, mindenki számára szórakoztató.
Másik:
Kövessétek figyelemmel a magyarítás állapotát ^^
Az operációs rendszeren is túl...
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
"azt mondtad, hogy..."
"nem is mondtam..."
A meccsek tisztasága is megkérdõjelezhetõ replay nézés közben, akkoris ha mindkét fél beleegyezett.
Sry ha valakinek nem tetszik, ez van.
Az operációs rendszeren is túl...
Sajnos Hegi90 1kör után feladta, ezért van 1 replay.
Figyelem, szabálybõvítés!: Novaterráék játéka világított rá egy szabály hiányára ez pedig az, hogy szigorúan tilos 3. személy, külsõ szemlélõ(spectator) részvétele a játékban! Nem tudom ez magyarázatra szorul e, ventrilo, teamspeak, skype és társaival az egyik fél a spectator segítségével folyamatosan tájékozódhat arról mit csinál adott pillanatban a másik. Innentõl(ezeket még elfogadom, hiszen nem volt a szabályzatban eddig) ha spectator van a játékban, a replayeket nem tudom elfogadni a játékot újra kell majd játszani!
Replayek:
balintk vs Hegi90
Gallardo vs Novaterra
Egy csomó hiányzik a preferencesbõl,ami custom gameben ott van,az hogy lehet?
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Terran elol falaz, a ling meg hatul berepul?<#idiota>#idiota>
Az idióta 😊
Custom map: The Idra Simulator
Description: Can you defeat Idra without making him 'ragequit'?
😊
Próbáljátok ki. A gép idõrõl idõre idraként beszól...
Országos vándorverseny is zajlik különbözõ nagyvárosokban 60-70 fõ részvételével, korrekt díjazással.
És megy ki a magyar nemzeti válogatott Japánba a vb-re, 1000$ támogatással...
ON
Mi az hogy játsszák-e? Épp most írom, hogy tegnap is 20 fõs verseny volt, egy héten legalább 3 kislétszámú verseny is van Bpesten, és heti 1 minimum jópár nagyvárosban, továbbá boltok, klubok, ahol csak úgy mókából is le lehet ülni kártyázni. Pl. nálam Budaörsön is a klubban szombatonként nagy multimókajátékok vannak...
Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.
Mivel az itteni társaságból gondolom nem sokan tudnak/akarnak pro pléyer szinten gyakorolni és megélni, illetve játszani (dehogynem! ki ne akarna? 😊), ezért nem kell feltétlenül ragaszkodni a "hivatalos" cyber games versenyeken rendszeresített versenyszisztémához.
Nem tudom ki mennyire jártas a különbözõ versenyformátumokban. Van egy úgynevezett svájci rendszerû versenytípus (Swiss system tournament). Ennek alapján vezénylik le pl. a sakk-versenyeket, és számos más versenyszinten is játszható játékokat, pl. a Magic the Gathering kártyaversenyeket (errõl akit érdekel külön tudok oldalakat regélni, hisz aktív Magic-os vagyok, a világ sok-sok országában játsszák, kis helyi versenyektõl kezdve a komoly pénzdíjazású, nemzetközi, több napos tournamentekig: Magic Wiki ) Én is szinte rendszeresen rendezek ilyen versenyeket, így látom ennek a versenytípusnak az elõnyeit.
Aki ismeri a svájci rendszerû versenyt, az tudja mirõl beszélek, s azoktól elnézést a hosszú hozzászólás miatt.
Röviden a legfontosabbak: pontrendszerû, nem egyenes kieséses, akárhány játékos nevezhet, nincs korlát sem alul, sem felül - talán alulról ideális a minimum 8 fõ, de ez alatt is mûködõképes. Persze optimális páros számú nevezõvel rendezni..., de a páratlan sem gond ha sokan vagyunk, ez is bele van építve a rendszerbe, bár ez, azaz a "bye" fogalma a vele elõször ismerkedõknek vitára adhat okot. Továbbá egy esetleges végsõ pontegyezõség esetén - tie breaker - sincs döntetlen, mert ilyenkor lehetõség van több szinten is objektív módon döntést hozni (opponents points, stb.)
Hogy miért ajánlom:
- nem kell feltétlen 16 fõ a kezdéshez
- de a legfontosabb: nincs az, hogy ha valakinek pechje van, és az elsõ forduló sorsolásánál rögtön OP terrant vagy diamond Csuszi-t kap ellenfélül (bocs Csuszi, gondolom értitek az iróniát és a viccet, de a második fele igaz 😊), akkor már csak kívülrõl szemlélheti a verseny történéseit. Hisz senki nem esik ki. Sõt. Ha az elején kikaptál, még mindig van esélyed a végsõ gyõzelemre is (bár kisebb), vagy a dobogóra állni. Ugyanakkor van még egy fontos momentum is: a rendszer szisztémája alapján mindig a veled azonos, vagy közel azonos pontszámú versenyzõvel sorsol össze a program, tehát hasonlóan a játékbeli Ladder-rendszerhez, itt is fog azért sikerélmény is érni valószínûleg, még akkor is, ha nagyon tapasztalatlan vagy kezdõ vagy. Ja, és nem játszik kétszer ugyanavval senki - max a döntõben...
Merthogy program/programok is van/nak, amelyekkel pár kattintással levezényelhetõek az ilyen versenyek.
A nevezõk számától függõ fordulóból áll egy tournament. Pl: 8 fõ esetén 3 forduló, 9-16 versenyzõvel 4 forduló, 17-32 között 5, stb.
Innentõl lehet kicsit módosítani a szabályokon, de pl. a kártyánál 2 nyert meccsig megy a játék (tehát 2 vagy 3 meccset játszik a két ellenfél), a gyõztes 3, míg a vesztes 0 pontot kap. Mikor lement az elsõ forduló, az azonos pontúakat sorsolják össze - mellékesen megjegyzem, ilyenkor, ha páratlan számú 3 és 0 pontos van (pl. 10 versenyzõ esetén), akkor lesz ugye egy páros, ahol az egyiknek 0 a másiknak 3 pontja van... És így tovább, mindig a legtöbb pontszámú versenyzõk egymáshoz párosításával kezdünk és így haladunk lefelé, persze ezen belül is randomizálva úgy, hogy kétszer ne kerüljön össze senki egymással.
Gondoljátok végig, véleményem szerint jó lenne átültetni az sg-s háziversenyekre ezt a szisztémát, legfõképp azért, hogy senki ne essen ki, mindenki végig benn legyen a versenyben, játsszon ugye. Így a dobogón kívüli játékosoknak is lenne a végén rangsora, nem csak annyi, hogy "az elsõ vagy a második fordulóban kiesettek" csoportja.
Ingyenes tournament-levezénylõ programok találhatóak a neten, segítség esetén szívesen állok rendelkezésre annak, aki szeretné kézbe venni a versenyszervezést, vagy akár neked, Sheltem, ha tetszik a népnek és szükség van rá. A kártyaversenyekhez én is egy ilyet használok, bár az speciálisan a DCi-játékokhoz van kifejlesztve, de szerintem simán alkalmazható az sc2-höz is.
ÉS lehet variálni is itt-ott a hivatalos svájci rendszeren - pl. nem 2, hanem 3 nyert meccsig menjen egy forduló, ahogy most is játszotok, vagy a pontozáson módosítani, stb.)
Na egyelõre ennyit errõl.
Bocs a hosszú postért, és az Elsõ SG-s SC2 Liga résztvevõinek pedig: nyomjátok keményen, jó kis replay-eket akarunk nézni 😊.
Ajánlott kezdõ irodalom:
Swiss Tournament Wiki
Egy egyszerû böngészõs demo a rendszerhez - ajánlott
nehéz ilyenkor egyeztetni. majd karácsonykor, dec 24-én, amikor senki sem dolgozik és/vagy tanul lehet ligát tolni <#idiota>#idiota>
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Péntek este illetve szombaton egész nap nem leszek itthon, de netem lesz, ezért a pénteki illetve szombati meccseknél megelõlegezem majd a bizalmat a gyõzteseknek(mivel nem fogok tudni replayt nézni), viszont utólag megnézem a replayeket és aki becsap kiesik.
Sajnálatos módon csuszi nem követte a játékszabályokat(terrant választani cheatnek számít!) ezért autómatikusan kikapott <#idiota>#idiota>.
Viccet félretéve 2 meccs lett lejátszva, gratulálok a 2 továbbjutónak, csuszinak és Blacksheep333 nak!
Replaypackok:
Antgecc vs Csuszi
Blacksheep333 vs nr1ranger
#18438 Kösz
Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.