StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

csuszi
én nem használok súlyozott egeret, te írtad hogy kell az akku a súly miatt😊 én sima mx518-ast használok cirka 6 éve😊

MJ rulz Pink Team The Only One

Aradebil2
legolcsóbb gamer egér evar?😄

egyébként lehet,hogy megveszem megint az LX5-öt,árulják még😊
csuszi: sima kazuár vagyok,codban elhiszem h kell a súlyozás,de sc2ben az én sebességemhez túlzás lenne

Aradebil2
és én gamer vagyok?😄

Különc
Mindig jöttök itt a bronz ligás lámákkal, hogy miattuk van a nerf, ám szerintem mivel a Starcraft 2 is egy komoly E-Sport amiben nagyon sok pénz van, nem hiszem hogy az õ tanácsaikra, vágyaikra támaszkodna a Blizzard hanem a professzionális játékosokéra. WoWban kilehetett sírni a nerfeket fórumon, (olyanokra is amikre egyáltalán nem volt szükség tényleg) ám szerintem itt nem errõl van szó.

Én hardcore bronz játékos vagyok (<#mf2>) és azt mondom, hogy nekünk abszolút mindegy, nem a mi játékainkat nézik ha balanszolásról van szó, a Battlecruiser nerf szerintem TLO miatt született (mikor bepwnolta 1 BCvel a másik srác seregét, nem emlékszem a nevére), a reaper nerf a Dimaga Morrow meccsen történtek miatt van a siege tank nerf meg a mass techelõk ellen.Többi fajról nem tudok nyilatkozni.

Egy láma a bronz ligából <#wave>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

csuszi
miért nem veszel súlyozott egeret? mert az akkus nem éppen gamer egér.

Aradebil2
Új egeret kéne vennem,mert kb 4 év után kezdi megadni magát a Logitech LX5-öm.Tudnátok valami ehhez hasonló egeret ajánlani?mindenképpen akkus kéne( a súlya miatt),és normális méretû,nem ezek a szutyok utazó fosok

Aradebil2
5sec pont arra jó,hogy ne érje meg mass reaperre menni,sztem az early 1-2 meg fog maradni

csuszi
<#eljen>
nem akartam belemenni a terra nerfbe, mert úgyis az lenne, hogy csuszi sír a nerf miatt (nem teszem, leszarom, kihívás, ha nagyon szar, úgyis visszacsinálják, addig meg alkalmazkodom, ha meg nem, abba se halok bele). de a bc nevetség, a siege pedig szintén. sc1 óta ilyen a siege (ott érdekes 65-öt sebzett - itt meg 35?😄), errõl szól, ha van pénzed 1250 gáz, 1500minerálod 10 tankra, akkor az söpör földön. lehet rá droppolni, lehet levegõbõl szedni, lehet megkerülni, mögé menni, de szembõl halál. errõl szólt eddig ez az egység. most majd siege módban nem lesz elég egy lingre egy lövés ha van egy armor upgrade😄 okos...hydraról/zeláról nem is beszélve. nagyjából felejtõs. innentõl már 2 useless egysége van a terrának. eddig se az armored ellen hoztuk: immortal pajzs? stalker blink? zerg ultra? még egy nyamvadt marine horda is beveri...

Ezek szerint dimaga meg társai is egy "bronz picsogógép", marhaságokat azért ne beszélj kérlek a reaper nerfrõl, amirõl közöd sincs. Nem 1-2 reaperrel van szó, amit bárki megfog, hanem mass reaper játék korai fázisában, ami azért elég nagy fejfájást tud okozni nagyobb kaliberû játékosoknak is. Most nem is a low level diamond-ról van szó, hanem a tényleg prokról.
CharrDen
Jah, itt a reaper +5sec-en kívül semmi se értelmes, esetleg a zea, de az bõven fogható. Ultra meg.. nem is tudom, zergnek nincs t3 egysége ami levegõbe lõne, akkor már földön tarolhasson<#vigyor> Méretek meg picit lehetnének kisebbek.

Magh
Blizz nem kapkodja el a patchelést, ami jó. Most is T-t buzerálja, ami jó, csak sajnos a rossz helyen. Bronze picsogógépek miatt Reaper nerf, gratulálok. Siege mode szétnerfelve, mert túl erõs, újabb grat. Érdekes, BW-ben nem okozott gondot egy zea drop, már lõtték is szét egymást. BC nerf szintén roppant értelmes, 1v1-ben, fõleg komoly szinten eddig is fehér holló volt. MMM-hez hozzá sem nyúlnak.

Toss zea nerfnél azzal tudok egyetérteni, hogy 6-8 Warpgate+boost tényleg túl gyors módszer a fölös mineral eltûntetésére. A zea rush meg kb. bronz alján reális.

Ultra nerfnek ideje volt, szerintem így is túl erõs (ne feledjük, BW-ban damage sponge volt, a valódi damage a crackling). A méretét le kéne végre csökkenteni (ugyanezt mondtam a Thorra is már béta elején), árát levinni, arányosan a sebzést is. Zergek meg ne akarjanak ultimate weapont, ez a faj lategame-ben nem a steamroller limit seregrõl szól, hanem az addigra meglévõ 6-8 hatch és queen gyártási kapacitásáról.

Lehet sokakban egy világ omlik össze most, de Csuszival egyet kell értenem, elég nagy visszavetés a reaper rushereknek ez a +5sec, elég annyira ez az idõ, hogy legyen elég idõd felkészülni rá és röhögve visszaverni. Ha nem készülsz rá, mert rosszul derítettél, magadra vess.
CharrDen
Tudom, csináltam már többször is reaper rusht, volt amikor 1 repaerrel kinyirtam az egész bázisát mert noob az ellen. Eddig is fogható volt (igaz nehezen, utána hatalmas veszteségekkel), most is az lesz. Eddig se a reaper volt a fõ gond.

csuszi
a reactorral mit is érsz az 5 secel???? legalább kicsit lennél tájékozottabb terran ügyben hogy osztod a nerfet rá.
amúgy a zela rusht repaerel fogod röhögve, nem kell oda helion. mondjuk 100évente 1szer látok protot aki zelát hoz. akár egyet is, stalkerrel nyitnak mindannyian.
az 5 secet meg akkor látnád ha végre egyszer csinálnál egy nyomorék reaper rusht, hogy lásd 2 sec is számít, nem hogy 5.

CharrDen
Tudom, mint mondtam, nem azért csináltam ezt a 10-10 arányt, hogy megöljem, hanem hogy lássam, mennyit ér és milyen mennyiségben kell.

CharrDen
<#vigyor>Na látod, ezzel a patchel jobban megszívja a protoss, mint a terran. Protosst nagyon könnyen lehet fogni még zergel is, nem értem azt miért kellett lassítani. Terran a fõ gond, de ha már itt ilyen nyugalom van, akkor nem indítok flame-t. A nerf-próbálkozásom se komoly volt, csak kíváncsi voltam, mennyire értetek velem egyet. Lehet, hogy sok, de a terránnak ez a +5 sec... Nevetséges fõleg ha ott a reactor<#shakehead>(Am ha ennyire sírnak a zelák miatt, végsõ esetben miért nem csinálnak hellionokat? Azzal lazán le lehetne mikrózni. Egyszer 1 marával 1 ultrát is lemikroztam, csak hogy lássátok mennyire szar a t3 zerg unitok nagyrésze.)

csuszi
hogy a countert lásd, ahhoz nézni kell a mennyiséget. vagy ha 3 zela lever 3 heliont, akkor a helion szar zela ellen? ha 3vikinget megöl 3 bc akkor az szerinted releváns?😊😊😊
minél nagyobb a mennyiség, annál erõteljesebb a counter elárulom😉

csuszi
az az 5 sec barátom értelmetlenné tette a reaper rusht. mondjuk eddig se toltam, ezután se fogom. de hidd el az az 5 sec rengeteg idõ, lehet counterelni. a reaper rushnál az is számít, ha az scv-ét rosszul küldöd el, szerinted nem számít 5 sec??😊😊

ui.: raver=reaver

CharrDen
-.- Te nem szoktál próbálgatni? Vagy a siker érdekébe inkább 5ször akkora sereggel harcolsz? Azért próbálgattam így, hogy meglássam, kb hányszor akkora seregem kell hogy legyen ahhoz, hogy le tudjam verni az ilyen támadásokat.

csuszi
hát a terrához csak annyit, hogy a bc nerfelve?😄😄😄 vicces, eddig se használtam, de így...tegnap poénból bénábbak ellen mondtam a spanomnak hog ybc zek, lássuk. 2 exp kevés volt gázhoz (300, iszonyat), hogy ellássam a 4 start. 3/3-as, és még így is egy rakat fos. csak a yamato ér valamit, amúgy ilyen egy tetû egységet utoljára sc1ben láttam, szerencsétlen ravertõl, de az legalább ha lõtt egyet, beleremegett a föld😊 tehát szerintem egy kis speed nem ártana szegénynek.
protoss. eddig is nehéz volt szerencsétlennek védenie a ling rusht, hát most aztán nem is tudom mit csinálnék 6pool ellen. megint csóri probeokkal kell fogni. és mindezt a bronz nyávogás miatt, hogy a zelaval ki rusholták õket. hogyne, kellene deríteni, és könnyen fogni lehet. életemben nem rusholtak ki zelával, igaz én nézem mire meg yaz ellen. gyanítom, hogy zerggel még könnyebb counterelni.
ultra: ezt se értem, jó volt az.

de bármi terra nerfet kapok csak élvezettel várom a kihívást, de hogy egy eddig is tré egységet nerfelnek...
van egy jó is a dologban, nem kapott szárnyakat a ling. +1, Fyndath még mindig nincs benne a patch csapatban...😊

FSpofon
hát mlg-n se sok nem terran jutott tovább ma 😛

Arab money

hat a tankokra rafert a nerf az teny, legimbabb egyseg.

Andr0
juj Terran is kap nagyon fõleg Siege tank téren... szerintem ebbõl a körbõl a Protoss jön ki jól bár most még gondolkoznak a fejlesztõk Chrono Boost-os dolgon is...

Armin & Ayu fan

+5 sec a warpgate cooldown...meg stb. ez egy vicc

Prince of Máté
Hát te kurvahülye vagy ha 10 corruptort 10 Carrierrel tesztelsz 😄😄 úristen 😄
A te eszmefuttatásod szerint a zerglingek is szarok mert 10 zerglinget simán szétkap 10 zealot 😄

Aradebil2
mi ebben a meglepetés,utolsó toss buff a mozgás közben lövõ phoenix volt,még május végén talán

FSpofon
nem, terran és zerg nerf is lesz.

Arab money

Rage47
jól értem, hogy protoss nerf lesz?😄
http://eu.battle.net/sc2/en/blog/554901
Hegi90
<#eljen> Nem lenne szabad elfelejteni, hogy milyen könnyen lehet massolni már a játék elején a reapert, és sokkal hatásosabb tud lenni, mint egy proxybunker, a fast expand, illetve a "bázisban maradás" szempontjából. Amiket mellesleg figyelembe vesznek a patch során.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
De ezeken kívül sokkal nagyobb gondok is vannak a balansszal, úgyhogy ezt is csak miattad írtam le 😄.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Hát az inkább a te hibád, hogy a teknõs terránt nem scoutolod ki rendesen.
Zerg air-el nekem max annyi a bajom, hogy a Spiret túlságosan sok ideig tart felépíteni, illetve hogy a muták mivel csak massolva érnek valamit is, túl nagy területet foglalnak el, és nehéz velük mikrózni + a magic boxban is vannak "fölösleges" unitok, amik nem érik el a thort.

CharrDen
Most komolyan belegondoltok, ez a +5 sec csak annyit ér el, hogy fél perccel tovább élsz, ami mondjuk +1-2 egység amit úgyis megöl.

CharrDen
De azt ne felejtsd el, hogy 3szor olyan jó is<#vigyor>. Sok élet, rengeteg armor, ground és air unitokat is támadhat, yamatorol nem is beszélve... Scourge lurker lenne, nem érdekelne. Azokkal lenne esélyem.

CharrDen
-.- Itt fõként a terrannal kell valamit kezdeni, zealottal nem volt bajom, protoss ellen tudtam játszani (jó, nagyon hosszú menet amikor direkt nem támadtunk csak a végén hatalmas sereggel<#vigyor> az már lehetetlen). Terrannak viszonylag gyorsan lehet olyan kombinációt csinálni, hogy ha nem vagy lucker (nem pont arra mész) meghalsz. Nem egyszer volt, hogy volt 2 starportja, csinált banshee-ket, arra mentem megfogtam, és közbe bevonult a rengeteg marine.

Aradebil2
majdnem 3* annyiba kerül a bc mint a corruptor: 150/100 vs 400/300

Dehogy vicc, tök jó ötlet! Sajnos a szárnyas zergling láttán a protossok addig sírnak majd, amíg a zealotok rugós cipõt kapnak az 1.2-es patchben, és az egész átmegy Szuper Márióba. Így viszont kiadhatják konzolra is, és hadonászhatunk a wii remote-tal a tv elõtt 😊
CharrDen
A gyorsabbat úgy értem, hogy ha arra mentél nem kellett a sereged feláldoznod. Wraith védhetõ volt.

CharrDen
A pénz nem annyira érdekel, általába van elég expem hozzá. Nagyon gyenge a zerg levegõbe, az a baj. Nem egyszer volt, hogy láttam, hogy a terran/protoss csak légi egységre ment, de már késõ volt és nem tudtam semmivel sem megfogni. Próbáltan neural parasite, corruptor, hydra, muta mindenféle kombinációját, ha elérik azt a kritikus mennyiséget te azt SEMMIVEL sem fogod megvédeni. És nem kerül fele annyiba (200/100 ha jól emlékszem)

Aradebil2
sc1ben observer gyorsabb volt??? külön kellett rátekkelni robo után,még sc2 alfájában is így volt

Aradebil2
mi lenne ha úgy néznéd meg,hogy ugyanannyiba kerül nagyjából mind2 adag unit?10 bc árából 25 corruptor jön ki,de lehet 27,nem számoltam ki

CharrDen
<#vigyor> Fõként a banshee-t és a reapert gondoltam komolyan, mert most lássátok be, ha protossok vagytok és terrán az ellenség, nem az obs az elsõ egység amire mész. Ráadásul az még egész sok idõ (nem lehetetlen) de ha MMM ellen készitesz védelmet, akkor a banshee TUTI megöl. Fordítva is igaz, ha anti airre mész (mondjuk stalker) akkor meg az MMM fog begyalulni. Zerg is megszívta, hogy fizethetek a 100 mineral mellé még 50 mineral és 100 gázt. SC1ben INGYEN kapott az overlord detectet, observer is olcsóbb, gyorsabb volt.

Hegi90
cserébe felannyiba kerül. Az nem zavar?

Hegi90
Reapert jó ötletnek tartom
Marától elég lenne a stimet is elvenni szerintem, az bõven elég.

A zergling meg ugye csak valami vicc? 😄

CharrDen
Amúgy ezzel a terran +5seccel túl sokat nem fognak elérni. Azt a hatalmas mennyiséget mondjuk fél percel késõbb érik el, akkor is le fognak zúzni igen hamar. Ez csak 1-2 játék elején lévõ rushra jó, amiket meg könnyen lehet fogni (a reaper kivételével)

CharrDen
Lehet hogy néhány dolog túl durva lenne, de a zerg egyenlõre a leggyengébb, mivel muta is szar lett, hydra is szar lett, nincs scourge. Így nincs olyan egysége, ami felvehetné a harcot a carrierekkel/battlecruiserekkel. Próbáljátok ki, mi haverral kipróbáltuk: 10 corruptor vs 10 carrier, 10 corr vs 10 battlecruiser stb. Végigpróbáltam, legalább 2szer annyi kell hogy megöld.

Kapjon a zerg mindjárt god módot is, mi? xD De azért látom a szárnyas ötletem megfogott 😄 Hydrának am +speed lenne elõnyös, mint roachnak is véleményem szerint.
CharrDen
Ezaz, látom kétszer küldte el -.- (bocsi hogy ennyi postra lett bontva<#vigyor>)

Ja és Blacksheep, köszi, majd ha leszek írok. Ha reggeltõl eddig festettünk, és ez még 5-6 napon át fog menni<#szomoru1>

Aradebil2
csöndben maradtál volna,bölcs maradtál volna😄

CharrDen
És ahhoz, hogy a corruptiont vagy mit kilõjön mind a 35-40 ellenséges air unitra (ami nagyobb csatáknál van) nagyon prónak kell lenned (zergel), ezért kéne valami életnövelés pl 200rol 350re. (amúgyis hamar meghal) Azért, mert a zergnek minden t3 unitja groundra támad.

CharrDen
És ahhoz, hogy a corruptiont vagy mit kilõjön mind a 35-40 ellenséges air unitra (ami nagyobb csatáknál van) nagyon prónak kell lenned (zergel), ezért kéne valami életnövelés pl 200rol 350re. (amúgyis hamar meghal)