StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aradebil2
azért july egyelõre 0,be sem jutott R64-be

balintk
Jaja, mint ahogy valaki bemelegít edzés elõtt és van aki nem. Itt is van aki spammel, hogy felpörögjön és valakinek nincs szüksége rá.
CheckPrime-nak valóban csak akkor megy fel az apm-e amikor a helyzet megkívánja, de ez meg is látszik a 0 macroján és ez amúgy sok wc3 playerrõl elmondható. Majd ha July, Boxer meg a többi nagy bw-s belejön akkor nem lesz majd Check. Mondjuk nem vagyok jós, de van egy ilyen megérzésem.

unknown nick
Láttátok tegnap qxc vs HuK-ot? Drop madness terran oldalról egyszerre volt hogy 2 helyen, egy idõben támadott. Olyankor kell már szerintem az elég nagy APM.

Checkprime-nak nem egy replayét láttam, ahol eleinte 60-70 apm-je volt és késõbb pörgött fel, amikor a játék megkívánta, de akkor se az egekbe, 150-170. Játszottam én is olyannal, akinek eleinte 350-400 apm-e volt. Késõbb ment lejebb. Szóval ez nagyban ember függõ, ki hogyan szokta meg, nyújta a legjobbat. Tény, hogy van olyan, mint HUK, aki egy darab probe-al is standard 300 apm-et produkál. Meg nagyban egár+bill. függõ, meg kell találni kinek mely kombináció a legalkalmasabb. És azért a többség nem fog 20-30-at végig próbálni, csak a pro-k.
Muki100
Ha sok az apm-ed de nem vagy olyan szinten a játékban, akkor fölöslegesen verted szét a billentyûzetedet.
Ha fordított a helyzet, akkor pedig anélkül is tudnod kell jól teljesíteni a kritikus pillanatokban, hogy 6 scv-nél 300-as apmed lenne.

Egyébként érdekes a különbség a BW és a War3-as játékosok között. Ha valakit érdekel keressen rá pár SC2-es replayre Axslavtól, aki elég jó de soha nem spammel.
Én is alig játszottam BW-vel, hanem inkább War3/DotA-n szocializálódtam. Így az SC2-es gyors csatákat mikrózni nehéznek találom, de más szempontból szerintem elõnyöm van a "klasszikus" játékosokkal szemben.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

balintk
Van értelme, még pedig annyi, hogy felgyorsítsd magad, hogy majd a játék közepén-végén gyorsan tudj kattintani, gondolkodni és lereagálni dolgokat. El lehet lenni 100 alatti apm-el is, meg jókat játszani, csak pro szinten az már kevés, mert nagyok sok mindenre kell figyelni. Amúgy meg APM sem minden.. megnéztem boxer vs TLO meccset, és Boxernek nagyobb volt az APM-je, és gyorsabb volt, de mégis TLO hozta meg a helyes döntéseket, amikkel nyerni tudott.

antgecc
Jah.... max annyi értelme van, h lendületbe hozza magát.

Egyébként néznék egy ilyen videót, miközben mikrózik emberünk.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Semmi értelme nincs szerintem ennek semmi másból nem áll minthogy kiadja ugyan azt a parancsot olyan 200 szor.

Daell Drow
Na de mit spamelt ennyit?
Ha jol lattam vett 2 SCV-t meg lerakot egy barrakot.
Rage47
örlüj neki
ilyen gyors állat én soha nem leszek... <#nemtudom>

Rage47
<#banplz>
Shieldy
1 supply depo mellett hogy spamel 😄

Shieldy
http://www.youtube.com/watch?v=ETT6IHqR5D4&feature=player_embed

Hegi90
pc humorban már kitárgyaltuk

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Rage47
300 körül megáll egy idõre a számláló
ProGabe
WUT? :S

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Köszönöm, ma már meg is vertem egy zerget, mert én is expeltem az elején esélye sem volt a ling+bling+mutának a sentry+stalker+vr ellen. Itt mit csináltam rosszul? A seregem jóval értékesebb de 8 templar + 1x carrier szinte semmi sebzést nem tudott a 6-8 bc + 20 vikingnek pedig az expel és az upgrade-el is elõrébb jártam és õ csak védekezett. Utólag azt mondom, hogy tovább kellet volna expelni és azokat bevédeni ezer cannonnal vagy nem tudom

TurboX
boxivstielo<#wave>

és ha jól látom nada vs tíelót is feldobta hászki bácsi
unknown nick
Ha obsal akarsz deríteni nem akarsz 4 GW rusholni. A kettõ nem fér össze nagyon, de ha idõben tudod állsz nagyjából lehet érezni mennyi unitja van az ellenfélnek. Ha robo-ra mész rögtön bele vagy kényszerítve egy BO-ba, ami ugyan mûködik, de figyelembe kell venni, hogy nem egy agresszív taktika. Kapásból kiüti pl. a gyors stalker blink-et (pedig kitûnõ ling, muta ellen). Zerget pedig szvsz cseszegetni kell, mert ha bemassolja magát és közben fejlõdik nem hagy kimozdulni, fogja a mapot akkor vége.

"Korai" expedet könnyen lehet védeni standard módon, canon+zea+sentry+stalker, az elején nem kell belõlük sok, ha jól van elhelyezve az épület, és õ is fejlõdik remélhetõleg. Ha a zerg nem expelt ott valami sunyiság van, akkor ésszel lehet csak expelni, mert 90%-ban roach lingezik vagy banelingezik, mint a repedben (bár elég furán csinálta). Mondjuk map függõ is. Xel'Nagán elõfordul, hogy hamarabb dob a zerg heccset le, mint spawningot. Elsõ probe-al lehet legalább a szándékát látni, amíg életben marad. Utána lehetetlen felderíteni vakon kell nyomulni obs-ig. Több nyitási lehetõség van prottal, de a legtöbb sajnos sötétben megy. Akárhogy is szerintem nincs generál stratégia csak az elsõ max. 5-8 percre onnan mindenki a saját stílusa szerint nyomja.

Köszönöm, igyekszem gyakorolni. A sentry-kel meg a colossikkal nem igazán tudok mit kezdeni (nem tudom õket hátul tartani). Az a baj, hogy ha észreveszem hogy jönnek fel a feljárón akkor már késõ force fieldet rakni. A cyber core-t és a és az 1 gázt, mindenképpen megfogadom, de a korai (vagy nem is lenne korai csak nekem😊expet mivel tudom védeni? A roboticsot az obs miatt csinálom az elsõ probe és az obs között mivel kellene derítenem?

unknown nick
Haha 3 órával hamarabb ide tettem, mint az sc2.hu kihírezte. <#wink>

unknown nick
Ezt még nem olvastam. Akkor ezek szerint vissza tért az SC történelem, egy idõben verhetetlen, grand mastere 😊 3. vagy 4. GSL-en ott lesz a döntõben szinte biztosra veszem. HuK nem lesz Lim Yo Hwan pedig annyira akarta 😄

Hegi90

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

unknown nick
Megnéztem a zergest.

Gyakorold a mikrót, ne vesszen oda az elején egy sima drone-tól a porbe-od 😊 ~3:00-nál cyber core kell 2 GW nem mûködik olyan messzirõl zerg ellen, fõleg hogy a zealotot lassították. Saját techelésed lassítod le így. Ha 4-5 GW-re mész elég 1 gáz, ameddig ki nem fejlõdik a warp, hogy idõben rohadt gyors legyél, utána mehet a második és a push. Azon a mapon makró játéknál ~7:00-kor már le kell dobni egy expet. Roboticsot, akkor kezdd el, mikor az elsõ exped már letetted. Ha kiexpelt a zerg és nem bénázik nem tudod 1 bázisból kiütni csúcsra húzott tech tree-vel. A meccs szerencsétlenségen csúszott el, hogy pont kimentél és telibe kaptad, ezért kell mindig egy sentry ff miatt.

unknown nick
Nem találgatáson alapul, pár liquid tag kint van GSL-en.

Btw kíváncsi leszek Boxerre. Nyilvánvaló, hogy SC1-bõl kiöregedett, mert túl skilles játék az iszonyat tempójából adódóan, de a kreativitás megmarad. SC2 könnyítései miatt pedig megint az elsõk közt lehet. Feltéve ha akar versenyezni újra.

Hegi90
zergling + baneling ellen:

force field, stalker. attack upgrade.

lolSL
és hitler meg petõfi a holdon vannak csak nem látjuk ezért kitaláltuk hogy meghaltak

Megint egy kis segítségkérés, ha valaki unatkozna: Gyors egymásutánban játszottam két meccset persze 2 vereség. Az elsõ terran ellen nem jön be a dt drop, õ nem derít én látom hogy thorra megy csináltam pár immortat aztán carrier, támad esélyem nem volt. Nem is az zavar, hogy nem sikerült fogni de hogy egy vagy két thor halt meg az elkeserítõ. Mit lehet csinálni 60 marine + 13 thor ellen, általában bajban vagyok terran ellen. Nem megy jobban mass mmm ellen sem. A másik az sima ügy jobb volt de mit kell csinálni protossal zergling + baneling ellen. Azt persze tudom, hogy a mikróm az nagyon pocsék Köszi

berlinboy6329
Dehát vhonnan õ is szerezte az infót...Kitalálhatta akár..Mé ne?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

lolSL
gondolom nem mondta volna artosis az idra elleni meccsén 25x hogy õ az ha nemõlenne hanem csak te mondtad volna hogy õ az

berlinboy6329
És ezt ki mondta?Mindenhol csak az látom h manofoneway az boxer...És ha azt mondom h xy meg Jaedong azt is elhiszi majd mindenki?Soha bizonyítzékot nem látzam erre.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Daell Drow
Nagyon zsir lett. johet a tobbi is minel elobb mert mar unatkozok.<#wave>
Ja! Boxer=ManfOneway.
Most itt mit kell látni? Te játszottál ellene?
TurboX
erre én is kíváncsi lennék!
Rage47
én mondtam, mikor elõször láttam a stream alatt kommentjét, hogy jobb, mint a többi magyar vod😊
csuszi
<#puszis>

MJ rulz Pink Team The Only One

ProGabe
boxer vs tlo? 😮

vodot, repet! 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Muki100
holnap este elvileg

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

bélanéni
Még nem értem a végére az elsõ VOD-nak, több mint a felénél tartok. Apám, elsõ VOD-hoz képest - meg úgy ámblokk - profi vagy, minden elismerésem. Kellõen laza, de ugyanakkor látszik, hogy hozzáértõ vagy, sosem gondolkozol, mit is kellene most mondani. Ami nagyon bejön a profizmus mellett, hogy te sem tudod a meccs kimenetelét a VOD készítés közben, így tényleg tud a meccs õszinte reakciókat kiváltani belõled! Csak így tovább, neked ezt hivatásszerûen kellene ûzni, ilyen jó magyar VOD-ot még nem láttam. Nézem majd a többit is. Puncs /OFF <#idiota>

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

lolSL
esl usa lan elõdöntõk

Liquid`HuK vs QXC
Fenix vs Drewbie

Stream:
http://www.esl-world.net/masters/season5/newyork/esltv_stream/

kezdés kb 1 óra mulva

unknown nick

Ez poén 😄

Rage47
mindegy hogy csinálod, csak idõben legyen, és a lényeg, hogy csináld😄 de tök jó volt így sztem egérrel
csuszi
köszönöm a tanácsokat.
linket kirakom leírásba.
a mostani 4 vod már így marad, a következõkben már letekerem a hangot, miki fullon van.😊
tutorial jó ötlet.
kiválasztása a játékosoknak hiszitek vagy sem direkt egérrel, nem tudom így valahogy feelingesebb.😊

MJ rulz Pink Team The Only One

Rage47
de
Hegi90
nem elég a leírásban a link?

Rage47
és jelezd valahogy a videó végén, ha van 2. rész - mint Crota
bélanéni
Már nézem is!!!!! <#taps><#puszis>

Gigabyte B450 Aorus Elite, Ryzen 3600X, 32GB DDR4 3200MHz, PowerColor 5700XT Red Devil, 256GB + 2TB M.2 SSD

Hegi90
+ V gomb.