StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

holy84
Vesztes ág volt már betaban is valamelyik sc2 cupban !
1 vereség esélye mindenkinek volt ! Elég régóta vannak ilyen verziók 😊
De tény és való hogy tetszetõs 😊 jobb mint az elsõ körben elbucsuzni ha rosszul jött ki a buli 😊

\"Sweet Mother of Mercy\" sc2: holy#164 d3: holy#2141

2v2 lesz a következõ? Mert akkor csuszi, hegi, ara, norbi, blacksheep (bocs, ha kihagytam még valakit hozzájuk hasonló távolkeleti skillel) nem választhat magának saját maguk közül párt 😊.
Sõt, az elején random kéne kisorsolni a párokat, úgy lenne az igazi 😊

JackTar
S amúgy mi a lefolyása ennek, hogy, mikor kell rá regisztrálni?

BEAST
A stim után rögtön az empet nerfelném terrán... 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

JackTar
De elvileg gyorsabb lesz most már a lefolyása, elvileg lesz egy határidõ, amíg majd le kell játszani a meccset. De ami tetszik, hogy ha kikapsz, akkor folytathatod tovább, van vesztes ág, s ilyet eddig még nem láttam SC2 kupák között.., s a vesztes ág nekem tuti jól jönne😄

csuszi
ezen.
ma lemegy a hegi vs norbi és már csak a grand finalé van, azt meg csak megszülik a hétvégén.

MJ rulz Pink Team The Only One

És melyik hétfõn lesz a köv? Hülye kérdés, de komolyan kérdem.
Nocsak! Népszerû az sg-liga? Nem inkább hírhedt a szédületes tempója miatt?
<#whatever>

holy84
obs az a baj hogy nem nagyon jön be ! kb 5bõl 1x van olyan hogy T ne tegyen tower -t !
Ha már MM vagy MMM bombázik tuti tesz e-bayt 😄 és akkor tuti lerak már egy vagy két towert ! onnan meg max csak ovatosan repkedsz és nem biztos hogy mindent fogsz látni.

holy84
Na jó hát arról ne is beszéljük... bár szerencsére nagyon kevésszer találkozok ghosttal pedig toss nagyon nem szereti 😄

csuszi
ha én immortalt látok már rég ghost a nyerõ.
nm holy😄
jack: hétfõ.

JackTar
Üdv mindenkinek! Most csatlakoztam ehhez a közösséghez! Hallottam népszerûségét az SG ligának, így én is kedvet kaptam hozzá, tud valaki valamit, hogy mikor lesz a 3 menet?

Hú, én nagyon nem érzem reálisnak azt, hogy egyenlõ bázis mellett jelentõs marine+marauder serege legyen 3-4 Thor(!) és 4-5 Siege tank mellett. Egy jó terran ha meglátja az Immortalt, alapvetõen inkább rámegy az MMM-re, az ellen a robotics önmagában haszontalan. Ha meg mech alapú akkor nem fognak neked pikpakk lefocusozni egyetlen immortalt sem, szerintem. Ha sok az MMM, colossusra mész, (observerrel figyelsz végig, láthatod hogy mi történik), ha meches, immortal+zealot, némi stalker támogatással.
A colossusnak nagyobb a range-e, mint az MMM labdának, így ha jól helyezkedsz, és van sok-sok zealot a földön, akkor nem nagyon tud "stim one-shottolni", hiszen akkor felzabálják õket a zealotok élve, és máris megnyerted a harcot, hiába ölik meg a colossust akár.

Sokan rosszul gondolnak a colossusra. Nem azért van ott, hogy megnyerje neked a csatát. Azért van ott, hogy egy komoly fenyegetés legyen önmagában is, az aoe-je miatt. Ha arra forcolod ezzel, hogy egyébként haszontalan vikingeket kezdjen el massolni (3-4 viking az reactorral is két production cycle, és legfeljebb 1 colossust tud elég gyorsan kiszedni, 4-5 colossus esetén rég késõ, mire azok lekapnak bármit is.)

Onnan meg totál helyzetfüggõ a dolog. Ha látod hogy a nyersanyag nagy része az MMM labdában van, akkor leszarhatóak a vikingek. Ha túl sok a viking, Stalker focus fire és hátrálás Colossussal, miközben force field-el kizárod a földi seregét a csatából. Stb. Jó az a Colossus nagyon, csak nem kell túlértékelni a fontosságát - tudni kell a szerepét, imho.

Ha meg turtlezik tankkal, akkor dupla exp 😛
holy84
Tételezzünk fel ideális esetet nem vagyok nagy matek pro...
T v P
Nyítások: 3gw+robo + 2 barrack + factory
Elején immo plusz stalker zea
rine+mara siege
kis csipkelõdések de nincs nagyobb veszteség ( nem tényszerû de legyen )
t védi bázist tankkal nem tudsz harassolgatni
te fogod bázisod stalkerrekkel õ sem tud tehát egál az income
Õ megy thorra te mész colo ra
jön a battle ! pár siege tank monjduk 4-5 mellé rinemara massa ( medi most ne legyen de steamje legyen ) van 3-4 thor
toss sereg zea stalker pár sentry immo mondjuk 6-7 ( mert ugye kicsit olcsobb és már van 2-3 colod mondjuk ) HT ra se tech pénzed se gázod nincs mert immo colo elviszi ...
Ez kb reális !
Na most csata marine fokusz +stim immo die 😞
Siege kill them all 😊 maraval takarít ! te sereged elfogy neki marad pár siege vagy thor !
jelen esetben coloid takarítanak egy sort az tuti, stalkerrel ráblinketél siege de mara+ thor kiszedi õket ...
Nem tudsz hozni egy ilyen csatát !
Rosszul választottál countert jönne válasz !
Oké ! Void elvben jó thor ellen ! De mariska szét szedi thorral voidot ! mondjuk ehhez charge zeát hozol ami ráfut seigere de mara így is szét zabálja !
HT hozol ! storm megeszi rine mara felhõt miközben siegekkel próbálsz harcolni thor vicc modon takarít közben...
nem tudom olyan unit kombot mondani amivel egy rine+mara+siege+thor sereget még azonos army value mellett is hozni tudsz 😞

antgecc
supply first+barrack-hoz csak annyit: protoss sem hal bele, hogy pylont kell raknia gw elött. ráadásul még repül is az a szemét barrack. 😊

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

unknown nick
Én egyre ritkábban építek colot tvp-ben. Nem éri meg rá techelni földön stimmel one shot a colo, levegõben 3-4 viking kiszedi. Vagy turtlezik tankkal.

unknown nick
Személy szerint én örömmel veszem, hogy a supply miatt a proxy barakkozás háttérbe szorul.

Azért 1-2 vikingnél több kell ahhoz, hogy szopassa a colossust, meg egy közvetlen összecsapásban már nem is számít, hogy azt focus fire-özik, ha közben az immortal végzi a dolgát, a Colossusok meg 2-shottolják a gyalogságot (feltéve, hogy van legalább 3 darabod kint, mert a terrannak sem lehet ám úgy mindene, hogy neked nincs sereged, hacsak nincs elõtted 1-2 exppel. 😊
Maak

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Esetleg kevesebb HT, mivel csak a Marineokat fogod stormolni, feedback meg nem kell? Vagy simán go colossus, ha már van robod az Immortalok miatt.
Reaperhez én annyit tennék hozzá, hogy sok olyan kóreai pro gamert látni, aki kihoz egyet a játék elején speed nélkül. Késõbb se csinál neki. Patch elõtt, után és sanszos, hogy a mostani után is alkalmazzák majd. Hogy miért? Marha jó early scout egység. Ha meg esetleg nincs védelme ellene a játék kezdeti fázisában, akkor tud esetlegesen néhány munkásírtásra is. Nem hinném, hogy eredetileg is mass reaper taktikát képzelt el a blizz, hogy közel freewint adjon a terránoknak, hanem a megfelelõ szivató egység címet, ami scout és esetleges csipegetés a munkásállományból, ha van rá mód.
Supply elvétele elég húzós lehet, mert nem 1x lehetett látni még gsl-en is változatos tvt-t, ahol egyik barrack first-tel nyit, másik nem. Ha kivédi a másik, lehet elõnye a gyõzelemre, de lehet kiegyensúlyozott játék is belõle. Persze lehet ebbõl free win is. Viszont team game-k miatt hozták be ezt a supply first buildet, mivel nem egyszer lehetett látni diamonban is, hogy 8 vagy 9 rax reaper nyitás+proxi vagy egyéb cheese a másik társtól. Ha kicsit is el voltál vágva a csapattársadtól, akkor közel védhetetlen volt ez a kombó és hiába tudtad, hogy mi jön ellened. Mindenesetre emellett nekem se tetszik ez a supplys dolog, igaz nem vagyok egy nagy terrán párti. 😊 De attól még sokat nem változtat a dolgokon. Sokféle terrán stratégia veszített egyet, de attól még marad elég sok lehetõség, hogy változatos játékot folytassanak a terrán szakértõk.
holy84
Nekem csak az a bajom ezzel patchel, hogy most mi lesz a mass thor toss counterje...
Mert ugye eddig jó moka volt, hogy storm a "mariskára"+mara (ha van) népre ( köszönöm csuszi a remek nevet 😊 ) ha meg thor akkor fb 😊 neki.
Most hoznál mondjuk immot ! De immot eszi a mariska nem jó ! colot amúgy sem hozol mert thor csipázza vagy vikinggel megoldja szerbusz ... ergo ha drága terran barát miután szét siegelte az agyát és esetleg neki áll thorozni ( BC vagy más móka helyett ) mert már amúgy is armoryban fejlesztve factory unitok +dmg meg amúgy is nagyon erõs unit akkor mit kezdesz vele ?

unknown nick
Soha nem játszottam terrant. Ellensége vagyok és legnehezebb ellenfelek voltak, de azt belátom, hogy a terrannál bármihez nyúlhatnak kivéve a marauder, mert anélkül szimplán halott race lenne. Rine+bahnshee+raven(defense drone)+tank kombó timing push szvsz még brutálabb is mint a sima only bio MMM.

Szerintem egyáltalán nem túlzás.
Az volt a túlzás, hogy Protossként az egész béta második fele arról szólt, hogy "Ne falazz, hogy legyen idõd a gateway->cyber->chrono boosted Stalkerre, mielõtt ideér a reaper".

A reaper LEHETÕSÉGE arra forceolta a Protosst hogy az elején Stalkerrel nyisson (nem kicsi build order limitálás, igaz?), a Zerg és az early expand vs mass reapert meg ugye nem kell magyarázni? Fõleg hogy a roachra force-olás szintén hard countert szül, amire meg már minden eszköze meg is van a terrannak, csak a következõ sor reaper helyett Marauderrel kell menni (pont mint a Protoss Stalkere ellen, jé...)

Nincs még egy ilyen mocsok szopató egység a játékban, kb. az a kategória találkozni felkészületlenül 3-4 vagy jóval több reaperrel, mint amikor jön az elsõ láthatatlan air unit, és nincs ellene semmid. Én a magam részérõl örülnék annak is megmaradna sima single player unitnak, de mindegy.

Simán el tudom képzelni egy jövõbeli marauder armored damage nerf után egyébként, hogy a reaper dropok népszerûbbek lesznek mint most (most kvázi 0 a használhatóságuk, gázigény miatt), pillanatok alatt lekapják a munkásokat, és az épületeket is jól eszik, még ha nincs is stimjük.
antgecc
Nekem minden oké, csak a supply hp növelése nem teccik.... :S

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

csuszi
reap-nek over.
supplyt persze hogy elõbb hoztad ha normál taktikán vagy, de ha
trükközni akartál akkor nem (játék veleje)
ha a társad szarba kerülhet szintén nem

Hegi90
engem mostanában timing-pushal orrba szájba szopatnak a terránok is meg a protossok is.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Ezek után fogjuk látni valaha a reapert? Már mostanában sem találkozom vele, vodokban sem nagyon látni. Oké, csináljanak belõle midgame egységet, vagy nem tudom, de akkor a többi tulajdonságát is ehhez mérten módosítsák. Bétában tetszett az ötlet, hogy földi egység, de mégis itt-ott felugrik, izgalmas egységnek tûnt, ami változatossá teszi a játékot. Aztán jött a reaper-rush, orrba-szájba mindenhol, oké, jogos, hogy kicsit visszafogják. De szerintetek ez már nem túlzás?

Mielõtt bárki nekem esne, hogy terra-sírás megint: én mindhárom fajt szeretem, s bár _jelenleg_ legtöbbet terrannal játszom, én annak örülnék a legjobban, ha tökéletes lenne a balansz, és mindhárom faj meg lenne elégedve, így elõre nem szoktam aggódni, majd a patch után 1-2 héttel kiderül, hogy mi kellett, mi nem, stb. Sajnáltam a tosst a zela nerf miatt, a zerg kezd nekem már erõsnek tûnni, és most a reaper mellékes szerepre való kárhoztatása is homlokráncolásra késztet.

De majd meglátjuk.

Hegi90
yo, try to expand 😄DDDDDDDDD

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Várom 😄 nekem tetszik a patch, terrant kicsit megkapják de ez van , am szerintem reapert inkább kicsit late ebbé akarták tenni ha lehet így fogalmazni 😄 szerintem exp killre és derítésre tökéletes lesz.

Aradebil2
morrow naniwa azért van idra helyett😊

unknown nick
Holnap már játszhatunk vele.

Mikor jön a patch?

Ja írtad is a rámpát. Elnéztem.
Biztos az is benne van a pakliban, amit mondasz. Meg esetleg, a rámpa elé 2 pylon, a pylon mögé cannon taktika is. Ha ff egyik végén roach van, a másikon bármi, akkor még lövi, ha kicsit hátrébb megy a "bármi", akkor már roach nem éri el, tehát olyan 2 range lehet egy ff. Meg a távolsági sebzésû egységek közül még mindig a roach lesz a legkisebb. Talán archon-nak is hármas a range, de nem tudom biztosan.
unknown nick
Roach +1 lehet FF miatt van, de nem vagyok benne biztos, hogy az hány hex. Én inkább gondolom azt, hogy ha harc van és stackelõdnek a rócsok, akkor a hátsók is aktívak legyenek. Vagy még bejátszhat a prot early exp canon, könnyebb kiszedése. Rámpa choke point-ok stb.

unknown nick
Igen 😞

Hp bonuszok, a mara drop+stim pack, épület le miatt van. Roach +1 range szerintem a forcefield miatt. Energy bar removed a thor-nál és a corruptornál a feed back miatt, ami corruptornál insta kill. Ez a supply változás nem sokat jelent, 1000-bõl 950-szer elõbb rakták eddig is a supply-t, aki meg minden áron proxy barakkot akar, majd 6 supplyzik.
Prody
Nerf Terra Fock Yeah!

Hegi90
Egyik szemem sír, a másik nevet.

Aradebil2
ezaz,corruptor energy bar removed...fasza

Aradebil2
peccs miatt?

csuszi
hát ez a supply baromság nagyon tré. legyen sótlan a terran is, ne csak a prot ennyit ér.

unknown nick
Nexus hp buff tuti qxc dropjai láttán lett bevezetve.

unknown nick
Na ez fasza, IdrA Vs Nani elmarad 😞

TurboX
rócsréndzs <#eljen>

Ultralisk Cavern life increased from 600 to 850

ezen meg jót nevetem
derék😄

lolSL
http://us.starcraft2.com/launcher/patch-notes.htm

Hegi90
holnap este.