StarCraft II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

unknown nick
Jól olvasom, aki GSL 3 kvalifikácón Nada-t kiejtette az nyomta ki GSL 2-ben Testert? 😄

lolSL
akkor nagy randalírozás?

antgecc
A házigazda eltûnt, csuszi még nem kapta meg a jogokat.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

Gyerekek mi van a kupával ? Igaz én még az elsõ meccsemet sem küldtem be, nemtudom az ellenfél megtette e! Ha nem szóljatok! De bannerba se kerül be, ez a 3 napos szabály ezzel mi van ?

Aradebil2
sõt jinro is bent van....lehet ez a foreignerek gsl-je lesz?😊

Aradebil2
kíváncsi vagyok mikorra stabilizálódik a helyzet sc2ben....eddig nada,ensnare kipotty,haypro viszont bent van😮

Rage47
csuszi lesztek 9kor?
unknown nick
Hah eddig fel sem tûnt a shakuras-on megint úgy rakták le a xelnaga tornyot, hogy a középsõ átjáróra be lehet blinkelni. Annyira szerencsére nem gyaláz, mint kulas-on.

unknown nick
Sc:bw-ben szvsz beteg dolgokat lehetett csinálni 😊

SC2 ellenállóbb fajta, pedig az automatizmusok segítik, hogy a mikor-makro könnyebben különváljon. SCI-ben szerintem felért majdnem egy mikrózással az eco fejlesztés és makrozás, közben még vele egy idõben harcolj. Volt, time management, ahol be kellett a képességeinek megfelelõen osztani az idejét a játékosnak. SC2-ben jobban lehet a játékra figyelni, de ide is kell azért sebesség. SCI-ben az is extrém, hogy olyan ideg pályák kellenek hozzá, ami huszonéves koráig van meg valakinek (koreaiaknak tovább 😄) utána kiöregedik, mint egy úszó.

SBoxer is azért nyilatkozta, hogy az új játék mechanika kedvez neki, mert mikro orientált gamer. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a mesterien idõzített timing pusok bravúros mikróval elõadva fognak dominálni késõbb.

Aradebil2
sc:bw?

berlinboy6329
Hülye kérdés,de nem tudja vki,h a GSL döntõ utolsó meccsében mi az elején a szám címe?😛

#24837-es hsz 😛

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

unknown nick
"hát inkább legyen az a 6-7 perc akció egy 30 perc hosszú gameban"

A koreaiak mindig így fogják játszani. Agresszív mikró és ha tud akkor felfejlõdik a game odáig, amit szeretsz.

unknown nick
"Hydra jó, de ne állítsuk be úgy, mintha egy hydra den, pár hydra és már le is vertük a protoss army-t."

Nem nem akarom úgy beállítani. Inknább azt akarom kihangsúlyozni, hogy legalább olyan erõs BO, mint a 10 perces prot timing push.

Bár amikor jó játékos megfelelõen idõzíti, már le is verte az egész prot army-t kis szerencsével 😊

Hydra jó, de ne állítsuk be úgy, mintha egy hydra den, pár hydra és már le is vertük a protoss army-t. Egyébként mouzmana kicsoda, õ miért ne kaphatna ki, attól, hogy jó játékos? Foxert se ismerte senki 2 hete, most meg minden terran õt próbálja másolni. A noname játékosoknak is nevet kell szerezniük, és ez úgy megy, ha nevesebbeket vernek meg.
Aradebil2
hát inkább legyen az a 6-7 perc akció egy 30 perc hosszú gameban,mint egy 8 percesben szvsz,arról nem is beszélve h kicsit unalmas volt ötször 2rax+- scv allint nézni

unknown nick
Most kapott ki mouzmana éppen (2 játék között nézem a zotac-ot) egy noname-tõl, azzal a zerg techel, amit írtam 😊

unknown nick
Én drukkoltam a zergnek nagyon. Foxer nem tud mid-late gamet játszani annyira erõsen, mint a marine+tank mikrója. Nem néztem volna jó szemmel, ha egy nála valamivel sokoldalúbb játékost lenyom. 4:2-re számoltam, de Nestea benézte az elsõt nagyon, az a map zergnek fexik. A legjobb a vége volt, hogy a mikró mestert mikróval hárította. 😊 Az menetek intenzitása nekem bejött.

Így fog kinézni a jövõben remélem egy matchup, az elsõ pár perctõl kezdve nonstop attack és lassú felépülés makrójátékká. Szerintem GSL 3-ban már jobb meccsek lesznek, de az igazán minõségi pro mérkõzések valamikor utána jönnek.

Aradebil2
GSL döntõ elég gyenge volt😞

unknown nick
Storm ellen gyenge valóban, mass colo ellen is creep nélkül. De ha jó a time a zergnél könnyen átüti a tosst vele. Main+expbõl lazán szoktak hydrázni. Jól beosztják a unitokat, pár rócs, pár hydra és speedling pumpálás. Mint ahogy mutázni is szoktak egy expbõl.

Pillanatok alatt azt értem, hogy ledobja a den-t és a heccsbõl már gyárthatja is. Ezzel miért túlzok? Nekem pedig rá kell techelni, optikát fejleszteni és csak egy gyártó épületem van. A tech tree többi része gyakorlatilag a következõ expig elnapolva. Max még egy blink vagy charge bele fér.

Néha túlzásokba estek Pillanatok alatt hydra den? Gondolom, akkor pillanatok alatt hozz ezer hydrát, 1 millió linget, még pár ezer roach, persze vana legalább 7 hatch meg 5 bázis. Na ne már. A hydra jó egység én szeretem, de colossus, psy storm ellen nagyon gyenge. Ráadásul creepen kivül olyan lomha, hogy nem lehet vele úgy mikrózni, mint például a roachokkal. Sentry lerakja a tucat ff-et, colossus meg égeti, mintha papír lenne.
Hegi90
ultimét zvz strategy balfasz makrósoknak, by Hegi:

7 pool
6 drone
7 overlord
@100% pool: 6 zergling

Vigyél egy dronet is magaddal, abból csinálj spine crawlert a bázisa elé (lehetõleg úgy, hogy a pool-t is tudja majd ütni,, és megvédeni is könnyû legyen. Ha hátul van a poolja, akkor szimplán berakod 2 mineral patch közé.) Ha elkezdi ütni a drone-al a spine-t, cancellezd idõben, közben persze a lingek leszednek egy csomót belõlük.

Ha nem jön be -> leave. Egy csomó fejfájást meg idegeskedést megspóroltam így magamnak.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

lolSL

!

Nézd, akkor feltehetem úgy is a kérdést, hogy mit tesz az a zerg, aki késõbb megy mutára 😊

Mert a "gg" nem biztos hogy túl konstruktív ebben a helyzetben 😄
antgecc
Hát, ha én hydrázok é azellenfél mutázik, akkor tuti kikapok. Szétszopat, míg fel-le gyíkolok a hydrákkal a muták után. Emellé hoz pár banelinget és nekem csókolom. Fogjam infestorral? Amint meglátja harass közben az inf pitet, hülye lesz banelingezni (vagy annyit hoz, hogy ne bírjam megfogni), jön egy horda roach-al, ami szétzabálja a hydrákat, hozzak én is roachot? Beleverem a pénzt, õ meg mutával leveszi az összeset. És mindemellé ki sem bírok jönni expelni, mert bárhonnan betámad, õ meg addig boldogan expel.

Persze nem lehetetlen amit írsz, de kell hozzá 8000-es apm és kurva nagy tudás eltalálni a balance-ot. De hár ennyire pro az ember, akkor a mutákkal olyat tud mûvelni, hogy.... jajj.

No matter where we go or how old we grow, our bodies are the temples hosting our minds and souls. That\'s why we have to take care of our \'temples\', in order to keep our minds and souls healthy.

unknown nick
Nagyon szuper, ahogy a banelinget fogja a 3 zea zárásával. Játék elején elképesztõ hasznos lehet rámpánál. Kár hogy én soha az életben nem fogom tudni élesben megcsinálni 😊

unknown nick
Annyira nem rossz üti az elsõ gw unitokat és az immortalt. Colot is pillanatok alatt, ha pozícióban van (bár jó pozícióban van mindent jól sebez). Sokszor protként rá vagyok kényszerítve mass roacholók ellen 1-2 immora. Pillanatok alatt épít egy hydra dent és majdnem úgy átgyalogol vele az expen, ahogy a baneling a terranon. Sentry csak egy kellemetlenség, mert közben ömlik a ling.

Valamint a legfontosabb szerepe, hogy az egyik counterje a blink+stalker-nek. Sokat használják prot ellen.

csuszi
<#eljen>
és tökéletes kiegészítõje az infestornak.

MJ rulz Pink Team The Only One

A Hydrának van az összes unit közül a legjobb dps-e, kivéve Brood és Ultra, így szerepe mindenképpen lenne, csak épp nem tiszta egységként, hanem egy roach-ling-kompozícióval, hogy ne kapják le a massolt roachok a hp-ját. Mutázó Zerg ellen is jó, amikor kb. azonos bázisszámon vagytok, és kevés mutával elkezdõdik a harass részérõl - itt dönthetsz hogy ha neked van már Spire-öd, akkor elkezdesz te is mutát massolni, és kb egymásnak áldozzátok be a seregeket, vagy hidrázol és "go fucking kill him". Vissza kell jönnie védekezni, a hidra meg megzabálja a mutákat, és még többet is tudsz gyártani, minha mutáznál.
antgecc
Már ha csak a ZvZ-t nézem... Hydrát: roach üti, baneling üti, ling üti és mindezek tetejébe nincs harass.

Hegi90
Néha már úgy érzem, hogy inkább hátrány az egység, mint elõny. Simán belekényszerítenek, hogy azt használjam, és bezúznak 😊

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

antgecc
Nem a roachnak kéne a speed upgrade, hanem a hydrának.

Muki100
Szerintem a hydra most egyszerûen nem éri meg az árát.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

antgecc
TIszta vicc ez a hydra. Szvsz totally useless :S legalábbis mutához képest.

Hegi90
Psy Tips and Trick #3

kurvajóóó. fõleg az uccsó 😄

unknown nick
Mikor kezdõdik a következõ season qualify? Hétfõn?

Hegi90
tasteless? artosis? érdekes 😄

meg az is, hogy tasteless az EG-ben van.

lolSL
sok fehér arc fog próbálkozni a selejtezõkön most

TLAF:HuK
TLAF:Jinro
TLAF:Haypro
KiWikaki
Select
TLAF:Ret
Loner
EG:Inqontrol(?)
EG: IdrA
EG: Tasteless
MYM: Artosis
Dignitas: SjoW

Köszönöm szépen. Megnéztem, jó volt. Mondjuk a körítés talán jobban tetszett, mint maga a játék😊. Ha jól számoltam kb. 17 millió forintot nyert a Nestea. Szép! Kíváncsi vagyok a 3. gsl-re. HUK is amiatt van Koreaban most?
donatus 946

JackTar
Valaki nem akarna velem játszani egy meccset? 1v1, 2v2 mindegy, csak most így nincs kedvem külön nyomni. Kupát lenne jó valamikor nyomni, még nem volt hozzá szerencsém😄

balintk
Hálás lennék, ha tudna valaki adni egy linket, ahol megnézhetném a döntõt. Gomtv-n sajnos csak a bevezetõ show-t és az elsõ meccset lehet ingyen megnézni, livestream-en meg nem találtam eddig olyat, ami nem diavetítés szerû, illetve nem amatõr kommentálással megy.
unknown nick
Foxer nyert meccsei:
1. meccset cheese rushal nyerte foxer, nem számított rá nagy mapon Nestea
2. meccset map design elõnybõl
3. nyert meccse megint map elõnybõl jött foxernek

Mikor egyenlõ esélyekkel játszottak jól kijött, hogy hasonló skillen vannak. Látszott minden erõvel megpróbálta megakadályozni a zerget expelésben, tudta ha megvan neki akkor a zerg nyer.

Igazság szerint én jobb nyerési arányt vártam Nestea-tól. De végül nyert az a lényeg 😊

Hegi90
kihúzza a monitorját <#banplz>

TurboX
mike morhaime rászólt volna kisboxi fülesére a második gém után hogy : Öcsi, most már vegyél vissza! vagy hogy?😄
lolSL
😄

balintk
<#wilting>

BEAST
<#wilting>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

lolSL
blizzard megint zerggel nyerette meg mert kevesen játszanak vele
vicc kamu bunda hax "sport" ez most