34554
-
sirdond #29307 nálatok is akadozik a tsl hq stream, vagy nálam van a gond? -
#29306 Furán beszél, mintha vattával tömte volna tele a száját :) -
#29305 Én is.
Van valaki, aki érti, hogy Fuzer mit mond? :) -
#29304 Jól kente, és ráadásul 2 fronton harcolt. A fő sereg mellett 2 bansheeval harassolt. -
natalyel #29303 Imádom TLO játékát... :) -
#29302 Igen. Mostantól kezdődnek majd a jó meccsek. -
natalyel #29301 http://www.teamliquid.net/video/streams/Khaldor -
natalyel #29300 Kopenhagen Games-t nem nézitek? Nagyon jó meccs ment épp MC vs Joe PvP. De a többi is teli van fordulatokkal. -
#29299 MC 10x annyi apm :D -
#29298 Nem kell :DD -
#29297 kell a bnet fail
lan meg nemkell
! -
#29296 -
#29295 Hegi én nem értem ezeket a poénosnak szánt képeidet. -
#29294 Szvsz a 2v2 mapon megvan az esély, ha szerencséd van, hogy szokatlan taktikát használj. -
donatus13 #29293 Am amit elfelejtettem mindig írni legjobban azt nem szeretem ,hogy 1 v 1 rankeden szinte csak 2 v 2 pályákon nyomom , 1 v 1 mapon sosem pedig ott a legjobb mert pörög a meccs. -
#29292 LoL lassú volt az Sc2.hu 18 órát késtek a hírrel :)
1ébként nem járok oda csak kíváncsi voltam felfedezték-e? :D -
#29291 ma Copenhagen Games
MC TLO Grubby Morrow stb
stream http://www.teamliquid.net/video/streams/Khaldor
ágrajz http://www.copenhagengames.com/r/22/bracket/ramme.php?file=Razer_Domination_slut.htm -
Aki tudja minek a szövegét írták át, kap egy pirospontot. -
#29289 :D
-
#29288 Júj, jó sokat olvastam egyszerre. Hála égnek közös nevezőn vagyunk, mindenkivel egyetértek, csak azt nem vágom, hogy a Blizz ezt miért nem látja, illetve ha látja, miért nem ad valami infót arról, hogy próbálják megoldani?
Egyébként én a wargate fejlesztést twilight council-ba tenném, 100/100-ért. Az is elszomorító, hogy a stalkernek a blink nem létszükséglet, sokkal inkább elég durva fejlesztés, míg a hydra range upgrade nélkül sehol sincs. Egyébként nekem is ezek jutottak eszembe zerg részről, amit már írtatok: pl roachnak speedhez nem kéne lair. A 100-as dropot fejlesztést + 25ért overlord átalakítst nem tartóm jó 5letnek. 10 lord ehhez már simán kéne, és az már több gáz, mint most. Jó az a 200 (nemjó amúgy), csak legyen a fejlesztés fele annyi idő. -
Egy másik dolog amit nem értek, hogy miért kell minden zerg földi egységnek legalább egy upgrade, hogy védekezésen kívül lehessen őket használni bármire is (hydrát talán leszámítva, mert annak úgyis tökmindegy az a +1 range általában) Ráadásul elég drágák is emellé. A zergnél inkább létszükségek ezek az upgradek, mint egy újabb opció és stratégia, hogy meg tudjuk az ellenfelet szopatni (a burrow roachon kívül, de hát az is lair+speed+tunnel+burrow tech, hát persze). Úgy érzem ezen a téren lehetne változtatni valamit, és akkor a zerg is érvényesülhetne early gameben. -
Oldern #29286 Abban egyetértek száz százalékig, hogy az army trade, drone up, army trade, drone up, etc. lenne az ideális zerg gameplan, csak arról ne feledkezzünk meg, hogy Protossnál NAGYON vékony a vonal aközött, hogy "meghalt a seregem fele" és aközött, hogy "hát oké, megöltem 30-40 supplynyi zerglinget, lement pirosba az egységeim fele, de már regenerálódik is a pajzs." - ez utóbbi insta GG a következő két kör army után, ha van annyi esze a P-nek, hogy hátrarakja ezeket az egységeket. Pl.
Az egyértelműen nem megy, hogy makró -> 1 nagy harc. -
Oldern #29285 Szerintem nem arról van itt szó, hogy hány supply a roach. Az egész egyszerűen egy közvetett nerf, az ára egy roachnak most 100/25, hiszen négyhez kell egy overlord (ha így nézed).
Vannak trükkös dolgok, nyertem pl ma úgy Protoss ellen, hogy készítette a robo bay-ét Tal Darim-on, mire benéztem hozzá nyolc hydra droppal, aztán haza a felével, majd megismételve ezt bementem 30 linggel (drop) mainre, aztán amikor megtámadta azt a gondolom egy hotkeyen lévő sereggel, 15 hidrával benéztem és lekaptam az expjét - ezalatt persze dupla exp ment. Na, ezek után megfogtam még egy hidden expet, és ÉPPHOGY elkészült időben az 5-6 brood lord és a 12+corruptor a spine crawlerek fölött, hogy az elolvadó 40-50 roachom után életben maradjak ezután.
Na, amit most leírtam, egyértelműen a "lejátszom a pályáról" tipikus esete, nem pedig közeli skillű emberek összecsapása - ott egy masterses P, aki amúgy nem jobb nálam skill szempontjából, iszonyat mód szétszopat P-vel. Iszonyat. Mindegy is, ez megint személyes szinte lemenetel :D
Egyszerűen csak jó lenne, ha bármiféle trükközés zerg részről ne lenne ennyire késő/baromi drága. Ha nem kéne várni a roach movementre burrowval. Vagy ha nem kéne lair tech a roach speedhez. Vagy ha nem 300/300-ba és Lairbe kerülne a drop tech, összehasonlítva a P robo+1*200+warpolhatok is be bármit megoldásával... tudom, az Overlord utána mind transport, de hiába, ha ez kvázi kihasználatlan opció marad.
Nekem tetszene, ha a Hydrát vagy buffolnák, vagy levinnék tier 1.5-re. Illetve ha szimplán megcsinálnák azt, hogy a drop egy 100/100-as research mondjuk lair techhel, és ezek után egyesével kéne droppolhatóvá tenni az Overlordokat, mondjuk 25/25-ért. Hogy a Protoss is aggódjon csak, hogy milyen trükk jön, ne turtle-özzön 5 colossusig, aztán gg time. -
#29284 Nem buff szerintem egyértelműen. Ok mondjuk kijön gyorsabban egy zealot, de konkrétumot nem mondtak a wg fejlesztési ideje mennyivel lesz több. (Mi az a 1.5 tier?) Minden egyes plussz mp a 4gw rush miatt a zergnek is kedvez. Tény a late gamen nem változtat. Mindenesetre most a zergek kicsit konstruktív válságban vannak, mint annak idején a p-k, amíg meg nem jött MC.
De már látni megoldásokat, ami nekem meglepő. Banelingek (esetleg baneling bomba)+infestor. Másik ami terjed, hogy ledob 15 spinet mikor elérte a 200-as cap-et betáraz és cancel. Vagy az agresszív zergek, makrózik keményen 2 expig aztán valahol multi hatch-et dob és nonstop army trédes rushra vált. Eddig nagyon arra gyúrtak a zergek, hogy csak és kizárólag túlmakrózzák az ellent, mint pl. IdrA. De a jelenleg életképes megoldás valahol a ST és SlayerS klán zergjei között kezd éles körülmények között megállva a helyét körvonalazódni.
Az alap probléma akkor ágyazódott be a zergbe, mikor a rócs 1-ről 2 supply lett. Sokkal kevesebb egység swarmolódhat. Viszont elég bonyolult ezt a helyzetet feloldani, mert ha a zerget kicsit a fejlesztők megeresztik nem lehet tudni milyen következményekkel jár a metagame-re. 1-2 hónap vagy több kell a változtatás kiteljesedéséhez. Most úgy látom bottal piszkálják egyelőre a balanszot. -
#29283 egyik leírás
másik leírás -
natalyel #29282 Valaki röviden leírná, hogy DiMaga hogyan "csalt"? Lemaradtam róla, csak olvasom, hogy versenyen nem indulhatott, meg új néven játszik...
Köszi. -
Oldern #29281 Buff P against T/Z -> fuckyeah... -
#29280 -
#29279 Blue post:
Hello to you, Protoss players. I am coming with a gift of information that some of you may find interesting!
We have been looking into the 4gate issue and our designers have played with a lot of different fixes and changes, even those that were not strictly numbers related. While strong, 4gate is a lesser problem in other matchups, but we recognize that PvP is a different story.
Just throwing a nerf bat at warpgates would make protoss weak in early game. This is why we are currently looking at increasing warpgate research time, while at the same time compensating for it with reducing build time of protoss tier 1-1.5 units (though build times reduced only for gateways, cooldowns will stay the same for warpgates). This is an example of a fix you may see, but our developers plan to explore further options, before the patch officially hits.
We will address 4gate in the next patch.
link -
#29278 multitask edzés -
#29277 "ez egy játék és nem a prok hoz kéne igazítani hanem ,úgy hogy a lehető legtöbb embernek jó legyen ne csak annak a pár száz versenyzőnek... "
Rosszul látod. Másodsorban játék, kifejezetten versenyre tenyésztik. Nem az adja a hírét, hogy egy játékos jól szórakozik, majd elmondja a másiknak toplistán van 1-2 hónapig és eltűnik. Ellenkezőleg a versenysorozatok miatt terjed.
Ennek ellenére szórakozás, mert low-mid master ligáig casualok játszanak. A pro-k nézése pedig szórakoztató. Aki egy percet sem töltött a játékkal lehet felfogja, de nem elemi erővel, mitől nagy húzás egy jó megmozdulás.
Szerintem az sc klónok a mentális próbatételek királyai. 100%-on pörgetik a figyelmet, reagáló képességet, intelligenciát, koordinációt, azonnali döntéshozatalt és sorolhatnám. Ha legyőznek már nem abban keresem az okot, hogy mi az imbaság, hanem mit rontottam el. Mondjuk ennek ellenére sokat károgok, hogy imba ez vagy az. Pedig imba tossal játszom, amelyik címet a terran birtokolta eddig, most a zerg lesz a soros. :D Mindenesetre a játék még sokat fog változni. -
donatus13 #29276 De tényleg ezt a nézd meg ezt a videót kommenteket jó lenne elfelejteni még ha daimondos vagy master ligás is vagy akkor is tök felesleges magadat egy olyan emberhez hasonlítani aki napi 15 órát sc zik jó, megnéztem a lenyűgöző videót ettől még nem fogom oda verni a protot mert könnyen lehet hónapig gyakorolnám a taktikákat akkor se menne olyan gyorsan mint egy profinak, jó lenne rájönni néhány embernek ,hogy ez egy játék és nem a prok hoz kéne igazítani hanem ,úgy hogy a lehető legtöbb embernek jó legyen ne csak annak a pár száz versenyzőnek... -
#29275 -
#29274 Az nem a Blizz fele Dota, aminek mar van beta verzios map-ja SC2-ben? -
Oldern #29273 Óh, a nyüszítés több száz ladder meccs mellékága, igazából emellett ugyanúgy gyakorlok és próbálok egyre jobb lenni - nem értem, hogy a fórumos kommentek alapján hogy szűrheti le bárki azt, hogy az illető nem játszik/nem tesz semmit, csak "nyüszít" : ) -
#29272 Azért a nyüszítés elég erős kifejezés...
Nem tudom te mennyit játszol és milyen szinten, de ez nem olyan egyszerű, hogy megnézek egy Destiny meccset és akkor nyerek prot ellen. Destiny is rakatszor vesztett prot ellen.
Ha ez így működne minden meccsen, ahogy a videóban van.... De nem is folytatom, mert nem működik.
Ilyet ideböfögni, hogy nézzük meg ezt és ne nyüszítsünk... hát komám... ez egyszerűen nonszensz. -
#29271 elvileg azért nem csak az a 2 véglet létezik, hogy van-e hidrád, vagy nincs :)
[URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1169231496&no=29221]#29221-es[/URL] hozzászólásban lévő videót érdemes nézegetni, szerintem többet segít, mint a csoportos nyüszítés :) -
#29270 Hja... erről beszélek én is. -
Oldern #29269 Kompetens Protoss ellen kb NEM LEHET játszani most, hihetetlen.
Ha nincs hidrám, a harc úgy kezdődik hogy huszonötfelé szeletelik a seregem FF-ekkel, kb EGY unitja nem hal meg.
Ha meg hidrám van, turtle-özik egy kicsit, és három perc múlva 4 colossi-al jön, és megint nem veszít semmit.
Ahha. -
#29268 dota2-t bejelentették,azt annyi,talán most h kijött portal elkezdik csepegtetni az infokat