Intelligens böngésző lesz a Firefox 3

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
Hol van itt írígység? Max fordítva lehetne errõl beszélni. Elég érdekes lenne olyanra irígykedni ami rosszabb :\

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Én, azt hiszem eleget netezem, ugyanis ez a munkám, de azt nem igazán tapasztaltam, hogy sûrûn összeomlana a ff. Van úgy, hogy egy-két hétig is folyamatosan használom. Lehet, hogy valamelyik driver hibás a gépeden, leggyakrabban a videokártya driver lehet a probléma forrása, de sokkal valószínûbb, hogy valamelyik plug-in rossz. Próbáld meg szisztematikusan leinstallálni a plug-in-eket, így elég rövid idõ alatt ki lehet szûrni, ha valamelyik rossz.

Még mielõtt opera istenítésbe kezdessz:

http://pcforum.hu/hirek/10492/Titokban+javitott+tobb+kritikus+hibat+az+Opera.html
http://www.opera.com/docs/changelogs/windows/910/#security
http://labs.idefense.com/intelligence/vulnerabilities/display.php?id=457
http://labs.idefense.com/intelligence/vulnerabilities/display.php?id=458

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

smv
LoL. Majd leül velem sakkozni az FF... 😄
Amúgy egyre viccesebb ez az egész. Amikor az FF1 volt a menõ, akkor az Operát azért szidták az FF-esek, hogy nekik nem kell RSS reader stb (ami egy normális böngészõbe nem árt), neki csak böngészõ kell. Az persze mindegy, hogy a "szupergyors" böngészõje lassabb volt mint az Opera, illetve a "megzabálja a gépedet a sok felesleges fícsörrel!" Opera jóval kevesebb memóriát kajált, mint az alap csupasz FF.

Aztán megjelent az FF2, tele olyan funkciókkal, amit simán lenyúltak az Operából, de mégis az FFmániások verhették a nyálukat, hogy "igen, végre van szemetes, amibõl visszahúzom a bezárt tabot!", avagy onnan folytathatta az FF-es júzer a böngészést, ahol abbahagyta. Hát gratulálok, nálam már évek óta van ez, és eddig le voltam szólva, h "felesleges szar funckió, ami csak a gépet zabálja"

Aztán megjelenik az FF3, ami esetleg már tudni fogja az Acid2 -t, és valószinûleg "pár" kényelmi funkciót ismét "kölcsönvesznek" az Operából.

Node, tovább:
"Emellett a szakemberek szeretnék még a jelenleginél is gyorsabbá tenni a Firefoxot. "
Hú. Akkor mostmár nem 15 másodperc alatt fog indul? Esetleg sikerül egy fix maximum 3-5 -re szorítani? Tudom, biztosan nálam a hiba... <#idiota>

"de akik az Operára verik a mellüket, nem tudom miért teszik és nem kell, hogy mindenkinek 1 ízlése legyen"
Én nem verem rá magam. Nekem addig jó, amíg kevesen használják, hiszen addig jóval biztonságosabb, mint bármelyik másik. (Például itt volt a myspace elleni "támadás", ahol az IE és FF júzerek jelszavait simán kiadták a brúzerek, azonban "furcsamód" arról mindenki elfelejtkezett, hogy az Opera ilyen hibát nem vét. <#szomoru1>)

Starcraft + Diablo III - esemve

Én linux alatt használom, ott atomstabil, soha nem dõl össze. Akkor sem, ha már hónapok óta nem volt reboot. Per pill. halott a gépem, xp-s laptopot használok helyette. Azon túlmenõen, hogy kivagyok a laptoptól is meg a win. hülyeségeitõl is, még a firefox is szarakszik alatta. Lassú, kilépeget, ...

Az asztali gép egy barton 2500+ 1 Gb rammal. Az átlag proci leterheltség 3-5% között szokott lenni úgy, hogy megy gnome, gaim, firefox és azureus. A ramnak viszont a kétharmadát megeszik. De kit érdekel? Minek azon bosszankodni a mai világban azon, hogy egy progi 50, 80 vagy 260 mega ramot eszik? Tessék még bepakolni pár modult, aztán nem kell ezen aggódni!

Sil78
Mit ír ki, amikor összeomlik? Ha valamelyik pluginra hivatkozik, megpróbálhatod pl azt újratelepíteni. Vagy a Firefoxot uninstallálni, törölni a megmaradt cuccait a Program Files-ból és reinstallálni. Vagy nézd meg egy ideig Csökkentett módban (kiterjesztések nélkül), úgy is csinálja-e, mert okozhat ilyet pl két egymással nem kompatibilis kiterjesztés is (bár ez rendkívül ritka). (Ha beírod, milyen kiterjesztéseket használsz, lehet, hogy tudunk is segíteni, ha ez a baja.)

Én már idejét sem tudom, mikor fagyott le utoljára, valamikor több mint egy éve.

These are my friends, see how they glisten...

Sil78
Az UI XUL nyelven van megírva, ha nézel egy XUL referenciát (pl a xulplanet-en), az nem segít? Valahol a bindings résznél kéne keresgélni, szvsz, de a skinekhez nem értek.

Ha már a profiloknál tartunk, tudom marhára nem ide tartozik, de MSN messenger profilt (értem itt a hangokat kivéve mindent: smileykat stb) hogy lehet elmenteni?😊 sry az off téma miatt, de látom itt vannak nagyobb guruk is nálam (ilyen téren<#vigyor>..)

Blackmail the Universe

Én elõször IE-t használtam. Aztán próbálkoztam az Operával. Akkor, miután megnéztem a FF-ot, úgy éreztem, nincs alternatívája. 1.5-nél megint végignéztem. Akkor sem találtam. 2.0-nál is: most már rájöttem, hogy a FireFoxon kívül nem érdemes mást használnom böngészésre. Lehet evvel egyedül vagyok, de akik az Operára verik a mellüket, nem tudom miért teszik és nem kell, hogy mindenkinek 1 ízlése legyen. Igaz, a százalékos adatoknak onnantól nincs értelme ilyen szempontból, hogy az IE-t használják a legtöbben, de ha abból a szmepontból nézzük, hogy mégiscsak a FF van jobban elterjedõben, mint az Opera, az akkor sem lehet véletlen... Aki már alternatív böngészõt használ, az megnézi mindkettõt és a jobbat választja. Szerintem.

Blackmail the Universe

Sil78
Ne viccelj, az összes személyes beállításodat a profilodban tárolja (XP esetén C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve), elég csak azt átmásolni az új gépre. Nekem átlag 50-60 kiterjesztésem van, novemberben vettem új gépet, és nem volt fél perc átrakni a régi profilomat.

Hm.. tehát ha csak úgy tessék lássék bezárja magát a firefox miközben az indexet olvasgatom és közben minden más funkciója megy a gépnek, te hogy hivnád? Hogy összeomlott a gép? rofl...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Firefox opera amiket használok és jól mennek) firefox-ban a könyvjelzõk, mappák elhelyezése nayon király. És gyors is. 70-80 mega meg micsoda? ha már megnyitok 8 oldal nyitva most nekem és 90k-t foglal a memóriában, torrent letöltés melett max 19% kihasználtság egy 3000-es athlon 64 AM2 melett. szerintem nem rossz. Az átlag 13% leterheltség így. explorer meg tiltva. Összeesni nállam is szokott de csak bizonyos oldalak. Gondolom hogy valamit elszartak az oldalon mert máshol akár 20 ablak is lehet nyitva akkor sem csinál semmi problémát.
Nem netezek eleget? Jajj az évszázad vicce <#banplz>

A géped omlik össze, nem az FF. Nekem még egyszer sem omlott össze. Használj IE-t ha nem tetszik.

Akkor nem netezel eleget. És különben is mi a francért omlik össze...

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Nagyon ritkán összeomlik, de különösebb probléma nincs vele. Linux alatt használom fõleg. Win alatt nagyon ritkán.

Griphons
Valóban kicsit magas a memóriahasználata, de nekem még nem omlott össze eddig 1szer sem.
Sztem a ff a legjobb böngészõ-választás. Fõként, ha a megfelelõ kiterjesztésekkel (extensions) kényelmessé és biztonságossá teszed.

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Zé
Na errõl nem tudta, kösz hogy szóltál, kipróbálom!
Igen, de arra nincs magyarázat hogy miért omlik össze az ff? nekem naponta egyszer szinte biztos hogy fogja magát és csak úgy tessék lássék eltünik. Ráadásul linux alatt is, úgyhogy nem fogható az oprendszerre.
A memóriahasználat meg megint hihetetlen... megnyitod 1-2 oldalt és máris 70-80 mega...

FEBE nevu extension: lementi az osszes extensiont, beallitasokkal egyutt,
ill. az egyeb beallitasokat is, amiket az ember ker.
A visszatoltes kicsit korulmenyesebb, mert ott valamennyire egyenkent kell visszatolteni (nem az extensionoket, de kulon: extensions, preferences, jelszoz, stbz).
Bookmarkok tarolasara meg ezer eve del.icio.us-t hasznalok (de letezik 200 masik is), igy aztan ezek elerese nekem nem gepfuggo.
Honnét tudod, hogy az IE mennyit zabál? Alapból a rendszer része. Gondolom mindent összeadtál amikor a memóriaigényt számoltad ;-)

Zé
a tervezett fícsörök közül a könyvjelzõ mentés és keresés hasznos. Amit nagyon hiányolok a FF-ban és ötletként tovább lehetne adni a Mozillának: új gépre telepítés során szeretném azonnal használni az általam már más gépen használt és jól bevált bõvítményeket. Tavaly egy fél napot szívtam azzal, hogy egyenként kikerestem és telepítgettem a bõvítményeket...ez így nem okés.

Amit el tudnék képzelni:
Regisztrálom magam júzerként a FF weboldalán, ahol ezután minden új telepítés után személyre szabja a böngészõmet (elõtte persze megkérdezi, hogy akarom-e). Mivel így a FF-nál meg lenne minden felhazsnáló egyéni preferenciája, el tudnám azt is képzelni, hogy az általam használt kategóriákban az új bõvítményekrõl/fícsörökrõl rendszeresen értesítsenek. Vagy akár a böngészõ beállításán keresztül szabályozhassam mindezt.

De hasonló okosságot a mentett felhasználónév/jelszavak esetén is el tudnék képzelni...mióta FF-et használok, ellustultam és bevallom, nem is emlékszem a nem túl gyakran látogatott, de bejelentkezéshez kötött oldalaknál az adataimra. Persze megfelelõ adattitkosítás mellett!
immovable
hehe
A legjobb, hogy az ügyfélkapun, magyarorszag.hu-n a netes adóbevallás feltöltésénél is a FF-et ajánlják! <#hehe>
Micsoda kamu featureok nem? Mint a MS-nal vazeg. Inkabb csinalnak meg ugy, hogy ne szalljon mar el orokke, es ne zabaljon 2szer annyi memoriat mint az IE.
Szerintem, kicsit túl van lihegve az egész. Attól, hogy RDF információkat parzol (ami az oldalak 90-95%-ánál nincs is benne) nem lesz egy böngészõ intelligens. És a bookmarkjaimat se rendezgesse helyettem, ha már egyszer én bepakoltam könyvtárakba. Elég ezt elviselni a Windowstól.

Helyette javítsák ki a megjelenítés bugokat és ami még fontosabb, dokumentálják már le az UI-t, hogy milyen selectorokat lehet használni a skinek elkészítésénél mert így aztán nagyon testre lehet szabni.

http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/

Bith
"ne értse már meg helyettem. Jelenjen meg úgy, amilyenre az oldal készítõje csinálta. Nem kell több."

Na ebben egyet kell értsek veled, mint weboldal programozó. És én csak ennyit várnék el az összes többi böngészõtõl is.

(amúgy én is FF felhasználó vagyok)

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Sil78
Van kiterjesztés on-the-fly keresõmezõvel a könyvjelzõkhöz. Enhanced Bookmark Search a neve.

Az Acid2-t meg a nightly verziók már tudják egy ideje.

Az intelligenciával kapcsolatban az eredeti cikk (meg a többi hasonló) inkább a microformats-támogatást hozza példának (amire egyébként szintén van már kiterjesztés), ami innen valamiért kimaradt. Az meg tulajdonképpen nem egy rossz ötlet, bár kíváncsi leszek, magyar oldalakon mikor lesz ilyesmi.

Olyan érzésem van, mintha az Opera használók egy része diktátornak érezné magát, folyton azt akarják nekem bizonyítani, hogy az jobb nekem, ha Operát használok. De ez nem igaz, én tisztában vagyok azzal, hogy nekem mi a jó.

Más.
Ez a bookmarkos dolog még jó is lehet. El tudnék képzelni egy keresõ mezõt, amivel on the fly lehetne keresni a kedvencek között. Akkor talán be merném importálni a del.icio.us-t.
Intelligencia? Ezt nem értem, bár néhány kiegészítõ funkciót el tudnék képzelni, pl.: egy beépített táblázat rendezõt (extension van már erre) vagy valami hasonlót, de ez nem intelligencia a dolog klasszikus értelmében.

Acid 2 hidegen hagy. Opera megcsinálja, mégis hülyeségeket csinál. Lehetetlen azon a böngészõn fejleszteni, debuggolni..
hajrá... én eddig is FF-es voltam, ezután is ez lek... C' mon FireFox

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

DjDano
Azért megdöbbentõ hogy már a legelsõ hozzászólásból is a sárga irígység és rosszindulat szól!<#levele><#levele><#levele><#ejnye1>

"Intelligens böngészõ lesz a Firefox 3" - mint az intelligens mosópor?

"A jövõ böngészõjének nemcsak az információkat kell megjelenítenie, hanem azokat meg is kell értenie." - ne értse már meg helyettem. Jelenjen meg úgy, amilyenre az oldal készítõje csinálta. Nem kell több.

Nekem ezek a tervezett szolgáltatások nem kellenek. Maradok a 2-nél.
Az opera nekem is fent van, de csak 1 okból: valaki, akivel együtt csinálunk egy oldalt operát használ, és az oldal php részét én csinálom, szóval letesztelem az oldalt operával is, hogy nála is jó legyen.
Amúgy természetesen Firefoxot használok, amikor IE-vel kell néznem egy oldalt, akkor olyan érzésem van, mintha Win 3.1-et kéne használnom.
Olyan, mintha az IE-t nem is a Microsoft csinálta volna, mert amúgy szeretem a Microsoft programokat, de az IE az egy fos.
scorpeeon
Én azt mondom, hogy hajrá. Van Operám és FF-em is, alapból mindig az FF-et használom, az Operát akkor ha FF-en vmi oldal nem jön be megfelelõen. De elég ritkán fordul elõ az ilyen szerencsére. Csak az olyan oldalaktól ráz ki a hideg, amiknek semmi nem jó, csak ie... Szépen jön föl az FF, úgy tûnik h kezdik azok is használni akiket eddig nem érdekelte az egész és ie-t használtak, mert az van alapból a jó kis vindózban 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Penge4
" A cél az, hogy a program megfeleljen a World Wide Web Consortium (W3C) Acid 2 tesztjének."

Már igencsak itt lenne az ideje.

"Például jó lenne, ha a felhasználóknak egy lementett link után nem kellene az egész könyvjelzõ-rendszer minden egyes almappáját átkutatniuk" Ez se teljesen új fejlesztés.

"További újdonságnak számít majd, hogy látható lesz, hogy egy linket valaki hányszor nyitott meg és mikor látogatta meg utoljára az adott oldalt." Nem lassú már így is eléggé, ezeket is logolnia kéne. <#taps>

Szóval tényleg ez lesz a legintelligensebb böngészõ. Kíváncsi leszek majd az Opera 10-re. És ezt nem flame-nek indítottam, hanem azért ne szálljanak már el ennyire maguktól. A világ legintelligensebb böngészõje. Hát LOL <#mf1>.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

← ElőzőOldal 2 / 2