186
TrackIR
  • Solt
    No megjött a kis szépség! :))

Bucser! Tudnál linkelni pár képet a Te beállításaidról? Arma alatt az oldalra hajolgatás nem igazán akar menni! :(
  • pointer4
    Te is voltál felvonulni ?
  • LeonSilver
    Az, hogy Te milyen szarkupacot húzol a fejedre egyéni szoc probléma barátom.
  • Solt
    Feldobtam egy érmét, és gondoltam, ha írás lesz megveszem, ha fej, akkor nem. Fej lett! :( De azért megrendeltem!
  • Solt
    No igen, külön tényleg lehúzás! :) De ez már benne van a csomagban amit lentebb írtam... így egész jó az ár postával együtt! :)
  • Bucser
    na rájöttem nekem vector expansion volt a dobozban. (nincs trackclippem)

BTW ami lehúzás volt bakki az ez volt.

Vector Pro 30 dollárért.
  • Solt
    Az alap TrackIr 160 Euro-ért itthon van, ez kb 37000.-Ft.

Ez a doboz tartalma:

* Shipping Box
    * TrackIR 4:PRO device
    * 1 TrackClip
    * 1 Software CD-ROM
    * Electronic User´s Guide
    * Quick Start Guide

A TrackClip az amit a sapkára kell feltenni ugye?
  • Solt
    No gyere csak a cockpit topikba! :))
  • pointer4
    Mér nem oldod meg úgy, hogy csinálsz egy keretet, és abba belerakod a monitort meg az ülést. Középen ahol a pedálok/borkotmány/kormány/mégpedálok vannak, azt csinálod cserélhetősre. Lehet macerásabb de 1xrűbb csavarós pl, vagy ilyen sínes, vagy akár zsanéron befodrulós is. És máris nemkell 2 ülés, meg kevesebb hely kell, nemkell még1 házimozi.

Szerk: sorry a képért :) meg az offér.
  • Solt
    Igen! :)) Ez lenne a legpraktikusabb... csak gondolati síkon elakadtam az 5.1 miatt... no azt, hogy forgassam?! :D
  • pointer4
    Az átfordítós monitor van még tervbe véve ? :)
  • Solt
    Rágom is a szám szélét... asszem földhöz verem a malacperselyt! :D Egyébként nekem teljesen az elejéről kéne kezdenem a free track-et... még kamerám sincs... ezért is hajlok inkább a TracIr felé... :)
  • Solt
    1.: Igen, de ő az Te sógorod, nem az enyém, nem vagyok előrébb! :))

2.: Ez így van!

3.: Amihez van affinitásom azzal én is szívesen babrálok. Pl készülget egy saját univerzális cockpit amit, mindenféle szimhez tudok majd használni. Egyik oldalán repkedek, a másikon meg száguldozom majd! :) Bár, hogy őszinte legyek, ha látnék olyat készen, ami kielégíti az igényeim, akkor lehet azt is inkább megvenném! :)
  • pointer4
    GT4-5 el nem megy a trackIR?
    Valaki olyasmiről beszélt, hogy ps3nál nem is kell csak a kamerája (PSEYE), és mint a fényképező arcfelismeréssel műxik. Már csak az a jó kérdés, hogy távolodni közeledni mennyire ponntos.
  • pointer4
    Ez már jól hangzik, nemhiszem hogy 10Eurot meghaladná a posta. Hacsak nem másnapra kell :)
  • pointer4
    Ez jó, ez majdnem olyan fontos, hogy színeskijelzős legyen a telefonom, amikro a fülemhezemelem és belebeszélek :D
    Meg ha fejeden van akkor legyen esztétikus :) Ne nézzé tükörbe :)
    Nem az a fontos hogy jól menjen hanem hogy jól álljon ? :D
    Úgy is minden civil hülyének fog nézni a fejeden ezzel :D
    Ne legyünk már ennyire elkényeztetve.
  • LeonSilver
    1) A sógorom ( ő ért ezekhez ) kb. 1 óra alatt összerakta

2) Nem kell feltétlenül igénytelenül megcsinálni.Én is láttam szörnyű képeket a házi készítésüekről de az a készítőt minősíti szerintem.

3) Annak is van egy feelingje, hogy saját cuccot használ az ember.

Amivel viszont nemlehet vitatkozni az az, hogy a gyári hardveresen csinálja azt amit a freetrack szoftveresen.
  • Ombika
    Mar nemfogom eladtam egesz pc-t miutan rajottem ,hogy hiaba olom bele lovem fsx akkor se fog jolmenni,innentol ...! :)
  • Solt
    1.: se időm, se energiám, se képességem nincs ahhoz, hogy babráljak vele

2.: "báncsa" a szép érzékem a házi készítésű... ez olyan kis aranyos, szép, biztos, hogy úgy működik ahogy kell... stb...

3.: ha lenne is tehetségem ahhoz, hogy összerakjam, azt az időt inkább arra fordítanám, amivel megkeresem az így megspórolható összeget... megrendelem, kihozzák, kibontom, összerakom, és örülök... én ezt szeretem, ilyen kütyük terén! :))
  • Bucser
    Csak egyszer próbálnád ki a freetracket meg a Trackir-t egymás után...

Ja és persze játékban.
  • Ombika
    Minek ,ha 5 rugobol kihozhatod! :)
  • Solt
    Közben rájöttem! ;) Csak megörültem a jó árnak, és egyből megakartam osztani a hírt! :))
  • blash

http://shop.strato.de/epages/61191565.sf/en_GB/?ViewObjectID=12905862
  • Solt
    Egész jó áron EU-ból...

A szállítási költségig nem jutottam el, idegbajt kapok attól a nyelvtől! :D
  • Papa01 #42
    Rendben , köszi szépen a linket! :)
  • blash
    Itt van peldaul egy jol osszefoglalt hozzaszolas arrol, hogy milyen is kulfoldrol vasarolni: hwsw -> ebay

Javasolom az ott levo elozo oldalak olvasasat is.
  • Papa01 #40
    Szia Blash! :)

OFF:
    Progikat már vásároltam netről(letöltőseket), ezzel se lenne gond, csak a telefonszám miatt dob vissza mindíg! :)
    És egyszerűen nem tudom mi lehet a gond...

Az új cuccos kérdés meg onnan jött, hogy valahol olvastam, h használt árukat lehet vásárolni.. :D

ON
    Oks, körbenézek más fórumokon is, köszönöm a segítséged:
    Papa01
  • blash
    Eloszor olvasgassal az Ebay-rol, Paypalrol, meg az egesz netes vasarlasrol. Van ezzel kapcsolatban jo sok forum, ahol ezt kiveseztek, hogy mikepp legyen sikeres vasarlasod, ha egyaltalan nem ertesz hozza es foleg ha alig tudsz angolul ("ui: Ezek ugye új cuccok, nem pedig használtak?").
  • Papa01 #38
    Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

Egy gondom van az Ebay-es vásárlással:
    Pamaszkodik a telefonszámomra. (Mondjuk azt sem értem miért kötelező megadnom)
    Ezt írja:
    Home Telephone: Please enter a valid telephone number.

Próbáltam így:
    +3670xxxyyyy
    meg így is:
    003670xxxyyyy

Ebben tudnátok segíteni?
    Köszönöm! :)

Papa01

ui:
    Ezek ugye új cuccok, nem pedig használtak? :)
  • blash
    linket aze jol elkurtam...
  • Solt
    ez így kerek... laza voltam! :)
  • blash
    Ez pont nem jo, mert ha a vamosok kezebe kerul, akkor rajon me'g afa es esetleg vam. Talan ez me'g szamitastechnikai eszkoznek minosul, igy csak 20% afa terhelne meg pluszba. Ez a 20% a szallitasra is vonatkozik, mert hujek nalunk.

Jobb inkabb, ha union belulrol vasarolsz (pl: [url=http://ebay.co.uk/]ebay.co.uk/url]), vagy van usaban lako ismerosod, aki neked tovabb kuldi minimalis (par dollaros) ertek megjelolessel. Esetleg angliai ismeros is szobajohet.
  • Solt
    Ebay-en nézz körül... normál esetben 40 dolcsi a szállítás... pl itt
  • Papa01 #33
    Sziasztok!

TrackIR-et honnan érdemes beszerezni? A www.naturalpoint.com-on elég olcsó lenne (200$), de szállításért 116$ (!!!) akarnak kérni...

Nincs ötletek? Köszönöm előre is! :)

Papa01
  • galimatika
    Sziasztok. Segítség kéne, hogy hogyan kell beállítani a 6DOF-ot az il2-ben? Minden cumót beszereztem de csak 2DOF-ban mükszik.
  • milk41
    szerintem nem,de ajánlom figyelmedbe a FreeTrack-ot
  • bukren
    Sziasztok! Magyarországon honnan lehet beszerezni a TrackIR-t és mennyiér?
  • Bucser

Érdekes. csak ne egy csoffadt 640*480-as display lenne benne...

Vuzix - VR920 Head Mounted Display

Experience virtual reality gaming with the VR920 video eye wear by Vuzix.

*Note* This item ships from the US only. Compatible with any PC and powered by USB.

This head mounted display offers built-in lenses so you no longer require a separate monitor. The iWear VR920 allows you to enter virtual worlds and communicate with others as if you are really there.

Experience cyberspace gaming and video like never before.
    Step inside with the Vuzix iWear VR920, the world's first communication and gaming solution that incorporates immersive big-screen 3D, head tracking, microphone and audio. You can move, look around, listen, and communicate with others - almost like being in the 'real' world.

Connects to PCs and laptops.
    Just plug in and view extraordinary high resolution video on a virtual display equivalent to a 62-inch screen at 9 feet. iWear 3D and integrated 3 Degree of Freedom (DOF) tracker and built-in microphone deliver the ultimate interactive online experience.

Supported Media:

Plug and play video with virtually all PC applications

Thousands of pre-existing applications in full 3D

Game Compatibility:

* World of Warcraft
    * xPlane Flight Sim
    * Second Life
    * rFactor Racing Sim
    * Unreal Tournament 2004
    * GTR2 Racing Sim
    * HalfLife2 - Deathmatch
    * Quake 4 (1.4.2)
    * Counter Strike
    * Pacific Fighters
    * MS Flight Sim X
    * Lock On Flight Sim
    * IL2 - Sturmovik

Features:

6-foot slim single-cable design with USB and VGA connectors
    Large field-of-view optics to allow a fully immersive experience
    iWear 3D enabled for automatic 2D/3D control; no buttons required
    Built-in microphone allows users to communicate from anywhere in the world as if they are standing next to each other
    Integrated 3 DOF head-tracker lets users look around inside of virtual worlds as if they are actually there

User Adjustable:
    Removable, integrated speakers (no clumsy uncomfortable earbuds) can be upgraded or removed to allow the user to plug in their own headsets
    AccuTilt� viewer pivots up to 15 degrees for comfortable viewing angle
    Soft, comfortable, hypo-allergenic nosepiece extends up to 3/8"
    Custom fit head strap for extra secure fit

Advanced Optics:
    32-degree field of view
    3/4" eye relief and 5/16" eye box
    2-3/8" intraocular distance (IOD)
    Color corrected 10th order aspherical lens with diffractive surface

Technical Specifications:
    Twin high-resolution 640x480 (920,000 pixels) LCD displays
    Equivalent to a 62" screen viewed at 9 feet
    24-bit true color (16 million colors)
    Visor weighs 3.2 ounces
    60 Hz progressive scan display update rates
    Fully iWear 3D compliant and supports NVIDIA stereo drivers
    Built-in noise-canceling microphone for internet VOIP communications
    Built-in 3 degree of freedom head-tracker
    USB connectivity for power, tracking and full duplex audio
    Analog VGA monitor input
    Support for up to 1024x768 VGA video formats
    Box Contents:
    iWear VR920
    Headstrap
    Lens cleaning carrying pouch
    Drivers, manual and software disc
    Quickstart guide with warranty and safety instructions
  • Ombika
    Aha ,mert nemigazan latom hogyan lenne felrakhato fulesemre!! Kinnt ,ha jol lattam 30 rugo ,hs usaban vennem... Siman megerne ennyit,de talan angliabol is erdemesebb lenne,ha latnek jo arban,mert ott van ismeros!!
  • Bucser
    gondolom bármely szélesperemű fülesre felrakható a trackclip.

Egyébként itthon drágább.