186
TrackIR
-
#146 Az az üzi félre ment. Sorry érte.
Itt tedd fel a kérdésedet. -
#145 Szia,az lenne a kerdesem hogy mennyier tudnal egy ilyet osszehozni nekem...sajnos se idom sem eszkozom nincs hogy megcsinaljam. -
#144 Nem tudom mér kinek ígértem ezt a képet, felteszem ide:
2 oldalas nyák, vékonyka szeletek vágva belőle. (az ón összetartja)
Mondjuk ez nem az enyém. Nem kell őket síkban eltolni, meg az egyik szár jobb ha rövidebb, de alapötletnek jó. -
#143 Jaaaaa. Hát úgy könnyű .. -
#142 Egyetértek veled! Igyekeztem válaszolni a kérdésére, én Londonban élek nekem ez volt közel. A website: www.rcsimulations.co.uk
Ár: 124.95 GBP + 8.06 GBP szállítási költség. -
#141 135£ - ~44k HUF
Szerintem minden szempontból jobb ha a pointer4 kolléga által belinkelt oldalon veszi meg.Nem drágább sokkal és helyben van ami a garancia / szállítás miatt mindenképpen előny.
Természetesen a döntés joga az úriemberé. -
#140 A Track IR honlapján találtam egy Angol boltot. (de már lövésem sincs mi a neve) 130 fontba került, azt írták ez akciós ár.
-
#139 Vagy innen. -
#138 Például innen. -
carlosfly #137 haliho. Robot hol vetted a trackir-t és mennyiert?? -
Solt #136 IL-2 fórumon már kaptál választ! :) Játéktól függ, hogy a 6dof módból mennyit támogat. A TrackIr honlapján fent van egy lista... nézd át és képben leszel! :) -
#135 Sziasztok!
Tegnap megleptem magam egy Track IR 4 Pro + TrackClip Pro kütyüvel.
Két gondom lenne:
Nem nagyon értem a hogyan kell jól beállítani!?
Én ezt repülös szimekhez tervezem használni. FSX-ben jó minden lehetséges irányra (igaz elösször fordítva csinálta az összes nézetet, de ezt sikerült átállítanom) Viszont a youtube-on láttam IL 1946 hoz videókat amin pl. benéznek a célzókészülék alá, oldalasan kinéznek elöre, műszerfal felett néznek el stb. Nekem ezek nem lehetségesek.
Valaki tudna nekem segíteni? köööösziii -
Solt #134 Jó kérdés! :) Én még nem hallottam, hogy valakinek elromlott volna... persze ez semmit nem jelent! :) Egyébként pont fogalmam sincs, hogy mennyi rá a garancia... jó, hogy mondod, eddig eszembe sem jutott ennek utána nézni! :D -
#133 francban nincs utólagos szerkesztés a fórumon (bocs, hogy ezértkülön nem fizetek) de jaja, Solt, igazad van, nekem is a sapis módszer jön be leginkább. :) a háttér nem gond amúgy. még valami amit sehol nem látok. tönkremehet ez a cucc? mármint ez elég időtálló nem? gari mennyi van rá? -
#132 hoppá eszembe jutott valami. mivel téll szeretnék majd profibb videókat csinálni, így fontos lenn ez az egész. szóval pl iRacing replay alatt lehet használni a módszert? gondolom lehet, mert pl akkor is lehet oldalra nézni, mert akkor viszont nagyon alap, hogy kell ez a cucc.
versenyszituációkat kihegyezni igen csak ki lehetne vele (feeling ugye) -
Solt #131 Ugyan nincs mit, ez a legkevesebb! :)
Igen, alapból olyat adnak ami a sapkára jó. A pro verzió az, ami a fülesre jó. Ez egy újabb dilemma, ugyanis elég drága a pro, ráadásul maga a TrackIr semmivel sem nyújt így többet. Elvileg ez ugye pontosabb a ledek miatt, de én az alap verziónál sem vettem észre pontatlanságot... arra kell figyelni, hogy a háttérben ne legyen erős fényforrás. A másik dolog meg az, hogy én gyakrabban játszok 5.1-ben mint fülessel... ebben az esetben például fogalmam sincs, hogy a pro-t hova lehetne eszkábálni! :)) -
#130 hát jah, gonosz vagy most visszanézve nem is annyira érzékeny a cucc :)
lehet jó lenne ám ez :)
mennyiért csinálsz nekem egyet? :DDD (de komolyan :D nem is értek hozzá úgy utánajárni hogy ez meg az csinálja meg, az magában sok idő :) az meg nincs annyi. :/ -
#129 Érzékenységet tudsz állítani mint a 6 pályán (XYZmeg a forgások), ki is lehet kapcsolni akár, pl előre-hátramozgatás, fel-le nézés lehet autohoz értelmetlen :D
Én vagyok az a gonosz ja :D -
#128 lol :D egy valami látszik, nagyon érzékeny nálad a cucc. alig mozgatod a fejed és máris eléggé elfordul. :)
meg az is látszik, hogy lol :D te vagy az a cockpit építő akinek az "írása" kin volt prohardveren :D nem tudtam :D
neked akkor kiújj bármit is összehozni hozzám képest :D
a freetrack klasz, csak időigényes, forrasztani meg ilyenek :D hát gőőzöm sincs az egészről. :) bár lehet mégis inkább pedálra rakosgatok félre, csak videókészitésnél meg alapból jó lenne kipóbálni a cuccot :D
Nem tudtok valami boltot mondani? bár ha megszokás kérdése lehet, meg személyre-szabottság, akkor tökmindegy. :/
kössze a videót :D tetszik tetszik, ámbátor nekem ennyi fejmozgás nem is kellene bele, csak minimális, meg amikor akarom akkor pl boxban hasznosan (elég) :D -
#127 Sajna a monitor elég szarul látszik, a replay meg nem rögzíti a fej pontos pozícióját, de megpróbáltam alatta hasonlóan mozgatni a búrám :D
A "driftes" résznél egész jól jön :D
-
#126 még valami, tomi555, ha van freetrack akkor minek akarsz a trackIR-t? :)
biztos profibban néz ki meg nem kell vele bajlódni de azért 40ezer az 40ezer :) -
#125 nah rákeresek ott is, kössze a válaszokat, szétnézek :))
aztán majd irok valahova, hogy mi lett :) -
#124 Igazából ment nekem 12 vel is, az picit kevésnek tűnt. De a 30al semmiféle rossz érzésem nincs :D -
tomi555 #123 Jó de itt azért nem kell színes képet feldolgoznia csak az UV pontokat pont ez az előnye. Persze attól még elképzelhető h az is csak 30at mintavételez:) -
#122 Még jó hogy van Freetracknak saját topicja :D Ott visszaolvasol és találsz egy magyarországi linket, 100° ban látszódó infraled-el. Mert az egyszerű gagyi infraled fénye eltűnik a kamera által ha oldalra nézel, azok olyan 25-30° ban látszódnak max.
-
tomi555 #121 A felszórzást meg úgy tudom elképzelni h ugyan 30fps-el mintavételez de a két pont közötti elmozdulást négy arányos lépésben teszi meg, a TrackIR pedig sztem ténylegesen 120 mintát vesz de ez persze nem biztos, lehet ott is trükközve van kicsit:)
-
#120 Egy olyan CCD vagy MOS érzékelő ami 120 fps mintavételezést tud, kb 25x annyiba kerülhet mint a 30fps-es társa. Ezek is csak pénzből élnek, valószínűbb a reklámszöveg miatt a műveleti IC ami szoroz egy szépet :D
De igazából nekem aztán tökmind1. :) -
tomi555 #119 Bocs h én válaszolok:) piros LED-el is megy, de ha jót akarasz akkor UV-LED-et használj és tegyél be égy régi floppyból egy darabot a kamera elé. Az h 120pfs az hogy 120mintát vesz másodpercenként, lényegtelen h a játék hány fps-el fut. -
#118 jaja, ezt sejtettem, de az előbb emlitett felszorzás érdekes, nincs hátránya a felszorzásnak? ergo annyit ir, de mégsem annyit kicsit szarabb mint a rendes 120 pl :)
jah télleg :D sorry, már beugrott az user neved :) -
#117 hm. lehet még kereslek privátba. :)
de akkor ehhez csak kamera, led meg a progi kell és kész? :) de téll mi van ha a játék megy 200 fps-el és akkor én elforgatom a fejem hirtelen? :) sry, ha hülye a kérdés :D -
tomi555 #116 iRacingelek én is meg LFS bajnokásg:) 120 fps-el mintavételez TrackIR ha jól tudom, Freetrack jó esetben 30-33fps, ugye a webkam miatt. -
#115 Jó móka benézni a kanyarba vele, idegen pályán :D Csak akkor az ívre kell máshogy figyelni. Amúgy 30fps van Freetrackban is, és az új felszorozza 4 el, ponnt 120 lesz :D TrackIR is kb így működhet :D Teljesen fincs smoothos a mozgása, Csak kifejezetten VX1000 Microsoft kamerát használjatok.
Ez az fps a fejpozíció mintavételezést jelenti, nincs köze a játék sebességéhez :D
Te kevesebb tömörebb postra kéne koncentrálni :D -
#114 mármint tütűs szimhez ugye? melyikhez? :) -
#113 hm :D neked is szimulátorozni kell? :) 120 fps? az kevés? ha a játékban 200-al tolom akkor mivan? :D
egyébként következő hónap elején (10 után.) lehetne esedékes a cucc. :) -
#112 hm. jaja. értem. kössze a tippeket. :)
igazából akkor nem lenne probléma ha mindenki ilyet használna :DD
mint az életben is, adva van hogy ráz. :)
lehet kipróbálás céljából csinálok egy FreeTrack-et én is, ennek hátránya gondolom csupán annyi, hogy nem anynira pontos a mintavételezés? :)
egyébként jah, tuti veszit az ember az elején az idejéból és benéz egy két kanyart, de az is biztos, hogy ez közelebb van a valósághoz mint a csőlátás. :) -
tomi555 #111 Én is már régóta tervezgetem egy ilyen beszerzését, próbáltam a freetracket is na de ez mégiscsak 120 fps:) Ha rendelsz összebeszélhetnénk, hátha olcsóbb lenne post. Én mondjuk Track clip proval akarom, nem a sapkás verziót. -
#110 Csatlakozok Solt kollegához, igaz nekem FreeTrack alapú a készítményem van, de autoszimnél maxx TDU-nál tudtam használni értelmesen. Utcáról kifordulásnál jó hogy ne törjem össze a verdát. De vezetésnél nagyon odakell koncentrálni, hogy most kormánymozgatás miatt történt, vagy fejmozgás. És már hopp a fűben is vagyok. Tehát élvezeti értéket javítja komoly mértékben, de a köridőt rontja, max ha nagyon megtudod szokni, akkor nem rontja le. -
#109 nah hát vannak azért pozitív élmények is. :)
majd még este webforditásozok :DD
mégegyszer kössz a véleményt, szerintem vevő leszek a cuccra, meg fogjuk fel, hogy ezzel is támogatom a hasonló fejlesztéseket, és minnél inkább rákapcsolnak a gyártásra, annál inkább valószínű a kemény konkurencia eljövetele is :D nah tom hülyeség. de tetszik a dolog.
netKarPro
ez is milyen jól lett már :) gondolom a rendszerrel egy gond van. oldalra forditod a fejed. ilyenkor klassz oldalra nézel, de az életben ilyenkor ugyanúgy előre nézel csak a feled fordítottad el. itt viszont egy monitor esetén a szemednek a monitoron kell maradnia. tehát gondolom ha optimálisan, szemkímélően akarja belőni az ember, akkor kicsit nagyobb érzékenységre állitja. nah de majd még irok, hogy miket olvastam. :) -
#108 hát jó kérdés :D
repülős szimre emellett nincs időm (bár kipróbálnám azt is.. :D), de franc tudja. majd még olvasgatok iracing fórumon. persze kéne profi pedál is meg minden, de gondoltam karira meglepem magam valami "olcsóbbal" addig is. :)
plusz azért szeretném ha lesz időm komolyabb videókat késziteni (hotlap meg minden, ahol sokat jelenthet ez a kameramozgás. plusz az életben is mozgatják a fejüket a pilóták, kicsit meglepő, hogy még csak most kezd elterjedni egy szimulátornál ez a teknika :)
mert ugye még most sincs mindenkinek.
kössze a véleményt, még megfontolom. :) meg akkor jó lesz az az alapcsomag. jól látom, hogy az alapcsomagnál a sapkára illeszthető akármi van, mig a full-osnál van egy ami fejesre is felmegy? :) -
Solt #107 Üdv iRacing testvér! :)
Szóval, szerény véleményem szerint, ha csak az iR-hez akarod használni, akkor jól gondold meg a vételt. Én nem használom hozzá, mert nagyon nehéz úgy az ívekre figyelni, hogy a TrackIr közben követi a fejed mozgását, főleg, ha 6dof módban van. Élményben tényleg érdekes, de az időeredményeid biztos romlani fognak. Én sokat nem kísérleteztem vele, mert így is kevés az időm csapatni, szóval a véleményem elég szubjektív, és meglehetősen kevés tapasztalás alapján összegződött. :) Ez a TrackIr dolog leginkább repüléshez jó... ott tényleg hatalmas élmény, ráadásul eredményesebb is az ember.
Ha úgy döntesz, hogy mégis megveszed, akkor meg szimplán anyagi kérdés lesz a dologból. Amikor én vettem arról a német oldalról, akkor eléggé lent volt az euró ára. Lehet, hogy most a magyar oldalról olcsóbb. Nekem az alapcsomag van, az tökéletesen megfelel, és tökéletesen működik. Asszem akkor 147.- Euro volt összesen...
Hajrá... remélem nem vagy mérleg, mert akkor egy darabig nem lesz még cuccod! :))))