35
  • Tyberius
    #35
    Az már akkor is csak marketing volt. Steve Jobs jó üzletemberhez mérten felismerte a helyzetét, és így talált fogást a "mindent uraló" IBM-en / piacot a Macintosh-nak.

    Most meg az iPod sikerén felbuzdulva (Amerikában effektíve az iPod "a" hordozható zenelejátszó) egyszerűen azzal nyit, hogy itt az iPhone, ezentúl ez lesz a mobiltelefon, tessék elfogadni. És megteheti, még akkor is, ha nem feltétlenül fogja kiszorítani a piacról a többi mobiltelefont. Ezek egyszerű marketingtrükkök, és aki ezekbe lázadást meg jövőképet vízionál, az bedőlt nekik.
  • NEXUS6
    #34
    Azért 20 évvel ezelött SJ még maga volt a lázadó ifjúság és másokat ostorozott, hogy bigbrader módra megpróbálják elnyomni/uralni a piacot. Ehhez képest ez a mostani IPonos média hadjárat maga a bigbarderes kinyilatkoztatás egy szebb jövőről, olyan termékkel amit mások már rég megcsináltak.

    Steve Jobs 1984 vízió
  • Su0my
    #33
  • Su0my
    #32
    iAudio is az, te agymosott...
  • Su0my
    #31
    sajnos nem...
  • Su0my
    #30
    4000 újságíró volt-gondolom azért ennél jócskán többen látogattak el
  • Capra Ibex #29
    Nem pletyka!

    Illetve valamivel árnyaltabb a dolog, mert (és hogy ez a gyakorlatban mit jelent, majd a megjelenés után tudjuk meg persze) :
    “That doesn’t mean there’s not going to be software to buy that you can load on them coming from us. It doesn’t mean we have to write it all, but it means it has to be more of a controlled environment.” by SJ@NYTimes
  • csorfab
    #28
    Emberek, könyörgöm... A 3rd party alkalmazások lehetőségének hiánya csak PLETYKA, SEMMI KONKRÉTUM nincs ezzel kapcsolatban. Várjátok már meg, amíg kijön!
  • Capra Ibex #27
    ""de viccnek titulálni azért enyhén erős."

    hát egy amcsiban 2 év előfizetéssel 600 dolláros telefon 3G, memóriaslot és alkalmazások nélkül bizony igencsak viccnek tűnik."

    Ha lejjeb olvasol kiderül, hogy ez szerintem is sok (meg az amerikai átlag szerint is) és egyáltalán nem védem az iPhone-t. (Sőt a 3rd party alkalmazások hiánya meg nekem elég erőteljesen deal breaker.)
    Másrészt azt sem mondtam, hogy nálunk olcsóbb lesz, viszont 600$ azért sehol nincs 250ezer forint. (Épp 150 ezer sem, de ezt még elfogadom az általános egy az egyben dollár-euró átváltás miatt. És ez a valósághoz valószínű közel álló feltételezés, de csakis az.)

    ACL : Tudtam, hogy ha valaki belémköt akkor a jogosultságkezelés miatt lesz...
    De!
    1. Szőrszálhasogatás : A Tiger 2005 áprilisban jött ki, az pedig nem tavaly volt.
    Azt elismerem, hogy ezzel (legalábbis szerverek esetén) elég nagy hiányosságot pótoltak (hogy /statisztikailag/ milyen egy átlagos desktop környezet azt nem tudom, de nekem itthonra mondjuk megfelel a "sima" unixos perm kezelés is), de már benne van és én arról beszéltem, hogy mi van MA. (Tegnap. :) )

    Egyéb észrevételt szeretettel várok.
  • csorfab
    #26
    Talán olvasd el a hozzászólásomat, mielőtt válaszolsz rá. Azt írtam, hogy a -viszonylag- szűk, "kocka" rétegen kívül gyakorlatilag senki se tudja, hogy létezik egyáltalán a CES, és az ott bemutatott újdonságokról se hallottak, legalábbis nem keltette fel az érdeklődésüket. Az iPhone-ról viszont szinte mindenki hallott már, még a 80 éves nagymamám is. Ezzel nem az iPhonet akarom fényezni (bár nekem személy szerint tetszik), hanem megvédeni az igazát a cikkírónak.
  • vgez
    #25
    szerintem nem lesz sokkal olcsóbb az előfiztéses változat, mint a kártyafüggetlen készülék, mivel nagy rá a kereslet, miért adnák a feléért?
  • k0zi
    #24
    Jó dolog a mobil, de valljuk be, átlag felhasználóknak ez csilivili mutogatós telefon, amivel fel lehet vágni a haverok előtt. Az, hogy 500-600$ az azt jelenti, hogy itt Európában ugyanennyi lesz euróban. Amire még rájön, a helyi kereskedők haszna.
    Egyébként a mobilomon kb 3-4 funkciót használok, ebből 2-t rendszeresen.
  • cfg
    #23
    ha vki 1 apple termeket vesz azzal nem csak 1 keszuleket vasarol meg hanem 1 statusz szimbolumot
    ez 1 nagyon ugyes uzleti fogas volt
    akarmilyen buta lett iphone akkor is jo mivel 1 divat termek
    ja es meg mindig imadom ipod minimet(regebbi fajta) pedig igen butacska szegenyke
  • BStage
    #22
    "Valóban nem olcsó de felesleges 150 meg 250ezreket vizionálni, senki nem tudja hogy lesz ez nálunk."

    hát mondjuk aki azt vizionálja, hogy kevesebbe fog nálunk kerülni mint amcsiban az nem teljesen százas... Plusz ugye az előfizetés, anélkül minimum 2x annyiba kerül.

    "nem akarok win-linux-macos flame-et"

    akkor ne irj ilyen hülyeségeket egy olyan operndszerről amibe tavaly került ACL. (winbe 10 éve)

    "de viccnek titulálni azért enyhén erős."

    hát egy amcsiban 2 év előfizetéssel 600 dolláros telefon 3G, memóriaslot és alkalmazások nélkül bizony igencsak viccnek tűnik.
  • Capra Ibex #21
    Valóban nem olcsó de felesleges 150 meg 250ezreket vizionálni, senki nem tudja hogy lesz ez nálunk.

    Az Apple gépek meg nem hogy nem drágák, de a kategóriájukban (értsd márkás PC) sokszor olcsóbbak is mint a legtöbb konkurens cég termékei.
    Emellé megkapod a ma létező legjobb desktop OS-t (nem akarok win-linux-macos flame-et) és egy elég jó programcsomagot (iLife). (És a design-ról nem is beszéltünk akkor még.)
    Persze negatívumnak ott van a bővithetőség hiánya (kivéve Mac Pro).
    Az meg, hogy miért szar a magyar apple szervíz, ezerszer ki lett tárgyalva a BM-en.
    Innentől mindenki döntse el mit akar, de viccnek titulálni azért enyhén erős.

    (Szerinted aki BMW-t/Lexus-t/stb akar mikor fogja érdekelni a Mercedes? Bocs, de ez a Nokia párhuzam nagyon rossz volt. Hacsak nem arra akartál utalni, hogy mindkét gyártónak régebben nagyobb presztizse volt mint ma...)
  • Athlon64
    #20
    Hát ha igaz akkor csak az ilyen "forradalmi" meg sikeresebb a Mac, hírek miatt van.
    Amellet én pont annyit vagy még többet olvastam a CES-ről mit az Apple iPhone-járol.
  • Sliders
    #19
    Ez a vacak semmit sem tud. Még bővíthető memóriának sincs hely. Nem éri meg, rengeteg mindent nem tud, ráadásul a MAC magyarországi szervíz kész vicc. Hiába akar az Apple villantani, a telefongyártsában a Nokia marad a Mercedes.

    Index cikk

    Azon kívül, hogy design-os és pár érdekességet felvonultat, nem ér 250 ezret. Ezért már egy 17"-es laptopot is lehet kapni. A nokia N95-öse nem kerül 150 ezerbe és minden benne van ami kell, sőt annál több is. Az Apple egy kész vicc. Ultra drága termékek, bőr lehúzás, sznobozás a köbön.
  • Bravoman
    #18
    Lehet, hogy éppen ezért hívják előrendelésnek???
  • ssdb
    #17
    lol... előrendeleni amit még nincs... hülye amazon.com
  • Capra Ibex #16
    Nem lesz benne 3G! (A jelenlegi állás szerint.)
    Ráadásul 600$ kint sem számít olcsónak két éves hűségszerződés mellett.
  • shaark
    #15
    Lehet (elő)rendelni az iPhone-t! :) Itt az oldal: http://amazon.de
  • kvp
    #14
    "a CES-en bemutatottakról egy szót nem lehet hallani. "

    Nekem tetszik pl. a hp uj home center-e. Gyakorlatilag ugyanolyan az ui-ja mint az iphone-nak de egy otthoni tv/szamitogep/uzenotabla/dvd recorder/fotonyomtato keverek. Egy hatalmas lcd tv amit lehet ujjal nyomkodni a kezeleshez, kepes kinyomtatni a fotokat es szinte barmilyen szorakoztatoelektronikai funkciora jo. Hasznalatahoz pedig nem kell meg olvasni tudni sem. (jol jon ha kisgyerek is van a csaladban) Van benne egy touchscreen, van hozza taviranyito, toll vagy billentyuzet es eger is. (amugy windos vista van rajta)
  • Sanyix
    #13
    Éppen ezért fogják venni sokan... sajnos ilyenek az emberek.
  • BigPunisher
    #12
    Ipod, Iphone....divatmocsok! Technikailag rendben, de sok készülék jobb feleannyiért!
    faszom ezekbe a monopolkapitalista gecájokba....
    IAudio rlz...
  • Cat #11
    viszont az iphoneról sok tizmillióan hallottak, a millióegy CES kütyüről meg csak egy szük réteg.
  • shaark
    #10
    Super DANTE: Lesz benne 3G. :)

    Viszont elég olcsónak számít ez a kütyű, úgyhogy talán egy kicsit meg fogja bojgatni a piacot, ami nem ártana... :)
  • PíszLávJuniti
    #9
    És ki fog másfél méteres LCD tvt venni ?
  • csorfab
    #8
    Ömm, csak úgy csendben megjegyezném, hogy míg ma minden második fiatal, meg nem fiatal arról beszél, hogy milyen kúl az iPhone, a CES-en bemutatottakról egy szót nem lehet hallani. Nem újságban olvastam, hanem elsőkezű információ. És egyik kiállításnak sem a geek-réteg a célközönsége, akik minden hülye konferenciára elmennek, és informatikai oldalakat böngésznek a nap 24 órájában, hanem az egyéb, "normális" emberek.

    Szóval kuss.
  • TH448
    #7
    Viszont az iPhone-nak is van gyengéje, ugye teljesen zárt platform lesz. Azért manapság egy ilyen kütyüre mégcsak saját widgeteket se lehessen pakolni... Szóval ez számomra azért lesz jó, mert boldog-boldogtalan ilyet fog venni, és lemegy a nokia n80 ára. :P Arról ne is beszéljünk, hogy ennek hatására más gyártók is alakalmazni fognak nagy touch screen-t, meg hátha végre jobban kezd terjedni, hogy telefonokba wifi-t parkolnak...
  • Super DANTE
    #6
    Ez az iPhone valóban egy jól összerakott telefonnak tűnik, de semmivel sem tud többet a konkurenseinél, sőt egy 3G támogatás már igazán alap lehetne egy 600$-ért vesztegetett telefonban.
  • Cactus
    #5
    Ez az iPhone nagyon jó kis cucc, akarok is egyet. Pedig sose volt még Apple termékem, de ez most valahogy nagyon megfogott.
  • Athlon64
    #4
    Megint egy fényező hír az Apple-ról!
    A cikk eleje a számokkal próbálja érzékeltetni, hogy melyik rendezvény volt sikeresebb.
    A CES-en 140000 -en voltak a MacWorld-ön meg 4000 -en a takarítokkal együtt. És akkor az Apple nyert mert ő ez egyedűl érte el?

    Akkor a metó aluljáróknál a zenészek a királyok mert ők még ennyien sincsenek és ezreknek nyomják a zenét....
  • DjDano
    #3
    Azért megnézném, hogy az érdeklődéshez képest hányan veszik meg a méregdrága Iphone-t.... szerintem egy fölösleges drága divatvacak
  • AranyKéz
    #2
    "a vállalat azonban eddig mélyen hallgatott, okosan táplálva ezzel az érdeklődés lángját"

    A Blu-ray és a HD-DVD körüli hajsza meg már a csapból is folyik.
  • PíszLávJuniti
    #1
    A Blu-ray és HD DVD -bejelentések ezekszerint nem csak számomra unalmasak, és feleslegesek :) Sőt, hozzáteszem hogy az se igazán rázott fel, hogy a Sharp bemutatott egy 7mpx es fényképezőt.. Ha ez önmagában akkora újdonság, akkor már elég nagy bajok vannak.
    Akárcsak az akárhányméteres képátlójú tv...