42
  • precision
    #42
    * Eteon = Eten
  • precision
    #41
    méghogy csak az iPhone -ban van touchscreen...loál
    kapásból tudnék mondani egy rakás telefont amiben van, pl SE P széria, Imate, Eteon telefonok, a nokiának is van touchscreenes teloja... szal mi ez ha nem egy fizetett iPhone reklám?
  • brueni
    #40
    és ha lesz rajta egy jó kis lyuk, akkor még feleségül is veheted...
  • bakagaijin
    #39
    Az újúj iPhone, ami MINDEN egyben :).
  • Gerygrey
    #38
    És légy nyugodt, nem ezt az egy példát lehet felhozni, de ezt már írtam az elején. Egy komplett baromság ez része a cikknek (és mindegyik másiknak amiben az iPhone, mint forradalmi újdonság szerepel)
  • kanyecs
    #37
    hát igen, biztos soskan tiltakozni fognak ellene, de tuti hogy idővel mindez bemászik a bőrünk alá.
  • kvp
    #36
    "Lakáskulcsa? Egy túrót. Ki az a barom aki megengedné, hogy a telefonban legyen ilyen? Mert én biztos nem. Nekem az az elvem, hogy nem vegyítem össze a dolgaimat. A fontos dolgokat fizikilag el kell különíteni."

    Nalunk az egyik kollega a ceges biztonsagi kulcsokat belemasolta a telefonjaba. Innentol a kartyak helyett a telefonjaval tudja nyitni az ajtokat. Mivel magasabb a telefon sugarzasi szintje mint a kartyae (a telefon belso tapos), ezert eleg egy ajto ele allnia es az kinyilik. (a kartyat oda kell logatni a szenzor ele, bar en csinaltam demokent egy erosebb moddolt sugarzot) Szerintem az emberek jo reszenek tetszeni fog ha ez elterjed. Csak odaallsz az ajto ele es mar nyilik is...

    A telefonokkal ugyanez a helyzet, ha egyszerubb lesz tole az elet akkor el fog terjedni. Ha felmerul az elvesztes eselye akkor lesz egy rogzitett resze adattarolasra (pl. a csuklon vagy testbe beepitve) es egy elvesztheto resze (egy kezi terminal az erintokepernyovel).
  • bur
    #35
    A cikk szerzője TÉVED !

    Érintőképernyővel NEM csak az Apple iPhone rendelkezik!
    Az OpenMoko egy kicsit olcsóbb, egy kicsit hamarabb is lesz kapható, nem lesz kötelező 2-éves szerződés hozzá és ami a legfontosabb (nekem), hogy Linux fut rajta így a lehetőségek nyítottak!

  • dronkZero
    #34
    Hehe, színes kijelzős telefonra már egyszer bejött, most ismét kijelentem, hogy akkor lesz PDA-telefonom, ha ingyen dobják utánam... Biztosan nagyon hasznos, hogy szarás közben is tudok fórumozni, meg lehet a metrón full hangerővel Ghost'n Goblinsozni, meg ilyesmik, de hogy ez nekem pénzt nem ér, az tuti.
  • NEXUS6
    #33
    Jó kis merci(ez esetben inkább sevi, vagy krájzler), van rajta metálfény meg blaupunkt rádió, és az ablaka is nagyobb.
    Csak épen kisebb a motorja, mint egy trabanté és nem is megy anyival, ja és még négyen se férnek bele.

    Legyen inkább egy lada (az eddigi okostelók) vs smart (iphone).
  • Gerygrey
    #32
    Ehh kíváncsi voltam mikor jön elő ez az idióta, ezerszer lerágott merci vs trabant/suzuki hasonlat. Ez egy rettenetesen rossz, és igazán nagy tájékozatlanságra valló példa. Ha kiülsz az út mellé és nézed a forgalmat, akkor csupa merciket meg trabantokat látsz? Na ugye... (De a merci abból a szempontból jó példa, hogy egy felkapott márka, és sokak szemében "jó kocsi = merci". Épp úgy, mint az iPod/iPhone.)

    Jó-jó a merci, de egy Lamborghini vagy egy Jaguar S-type mögött elbújhat. És a PDA-telefon piac "Jaguarjai" még olcsóbbak is mint a merci, pedig erősebb motor van bennük és több hasznos extra... Menőzésre tényleg jobb a merci/iPhone, de én inkább egy használhatóbb, nagyobb tudású készüléket választok.
  • ati88
    #31
    Minél okosabbak lesznek a gépek, a felhasználók annál hülyébbek...
  • kanyecs
    #30
    az én trabantom is pont ugyan azt tudja, mint a te mercédeszed.
    lehet vele menni, kanyarodni, meg ilyesmi.
    nem is értem miért kell annyira ajnározni azt a mercédeszet.
    biztos mindenkinek fizetnek azért hogy reklámozza.
    mongyuk.
  • Gerygrey
    #29
    Opera Mini 3 rullz :) Igaz nem forgatja el a kijelzőt ha oldalra döntöm a telcsit, cserébe piszok gyors GPRS-en is.
  • Gerygrey
    #28
    "Nagy felbontású érintőkijelző, amellyel eddig csak az apple csúcsmodellje, a forradalmian új iPhone rendelkezik" - LOL :)

    Srácok! Az egy dolog hogy az Apple Magyarország pénzeli az oldalt hogy minél pozitívabb színben tüntessétek fel a termékeiket, ez még nem akkora probléma, valamiből meg kell élni. Viszont óvatosan kell bánni ezzel a dologgal, mert erősen kezd az SG hitelességének rovására menni a bújtatott Apple reklám. Érintőkijelzős, zenelejátszós PDA-telefonok nagyon régóta vannak a piacon - az én SE P910-em ha jól tudom 2004-es modell, és mindazt tudja amit az iPhone. (Most is arról olvasgatlak titeket a metrón ülve, és a nagyfelbontású érintőkijelzőn gépelem ezt a kommentet. Lehet hogy iPhone-om van csak nem tudok róla? LOL :))

    És a P910 mégcsak nem is az első ilyen készülékek közül való... Szóval semmiképp sem forradalmi az iPhone, hiába az újszerű GUI, csak egy PDA-telefon a sok közül (és nem is feltétlen a jobbik fajtából, de ez már szubjektív vélemény)
  • Morden23
    #27
    Gondolom azért nincsen a fejedben az összes név, telefonszám, e-mail és akkor még nem is említettem a hetekre, esetleg hónapokra előre lefixált meetingeket, megbeszéléseket, tárgyalásokat, esetleg az időeltolódás miatt (mert mondjuk külföldre telefonálsz) kiszámolt hívási időpontok - vagy éppen barátnő apukájának születésnapja.

    Szóval azért kismillió dolgot vált ki a teló, amit valóban magaddal kéne hurcolásznod. Emlékszem még az iszonyat randa "menedzserkalkulátorokra", azok is mennyi helyet szabadítottak fel egy átlagos irodai asztalon, vagy egy aktatáskában - a mobilok meg már jóval szofisztikáltabbak, mint azok.
  • Molnibalage
    #26
    Lakáskulcsa? Egy túrót. Ki az a barom aki megengedné, hogy a telefonban legyen ilyen? Mert én biztos nem. Nekem az az elvem, hogy nem vegyítem össze a dolgaimat. A fontos dolgokat fizikilag el kell különíteni.

    A készpénz és igazolvány elkülönítve, hogyha valaki az egyiket ellopá, akkor is legyen vagy bankkártyám, igazolványom vagy KP, hogy "ne vesszek el". A lakáskulcs is fizikailag el van ezektől külnöítve és a telefon is. Egyszere mindet elvinni nem tudják. Namármost ha a telefont haszánlod majd mindenre és az valami miatt elérhetetlen akkor mi a túrót csinálsz??
  • Molnibalage
    #25
    Hát nekem minden a fejemben van és nem kell füzet sem. Mellesleg a kézírás beviteli sebessége messze a legmagasebb, tehát egy telefon ebben esélytelen...
  • Librarian
    #24
    "Ne készíts gépezetet az emberi elme hasonlatosságára!" (Duncan Idaho miatt muszáj volt...)
    Ja, és butaság előre elképzelni, mi lesz a jövőben. Illetve persze fontos, de... valahogy ilyenkor én csak mosolygok. MI honnan a fenéből tudhatnánk mi lesz 25 év múlva egy ilyen iszonyatosan fejlődő világban?
  • szotyikaa
    #23
    Lázmérő nem lessz benne? :D
  • zola2000
    #22
    Az egész cikk butaság -írom ezt nokia 6600ról opera mini3mal xD
  • Munch
    #21
    Kezdünk elérni oda a technikával, amit tíz évvel ezelőtt láthattunk amcsi filmekben, akkor még nem megvalósítva.
  • kvp
    #20
    "Hát nem tudom ki hogy van ezzel, de én nem szeretném úgy élni az egész életemet, hogy minden előre meg van tervezve."

    Egy telefon vagy egy pda nem tervez meg semmit. Csak kivaltja a papirfecniket, a telefonkonyvet, a jegyzetfuzetet, a diktafont es a tobbi irodai ezkozt. Ha valaki nem akarja hasznalni a hataridonaplot, akkor nem kotelezo. Viszont mindig mindent fejben tartani eleg nehez. (pl. bevasarlolista)

    Egy hasznos otlet: ha az otthoni elelmiszerekrol lenne egy adatbazis, akkor az ember tudna mikor jarnak le a dolgok es nem ugrana idonkent ra egy-egy reg lejart kaja a hutobol. Ha mindez mobilon is elerheto, akkor a bevasarlaskor konnyebb eldonteni mit kell venni. Persze ez kivalthato egy jo haziasszonnyal aki nemcsak bevasarol, de fejbol tudja mi van a hutoben es miota.

    Az apple csucsmodelljerol pedig csak annyit, hogy nincs benne sem ems, sem mms tamogatas. Ez europaban mar szegyen. Az sms szerkeszto pedig nem nagyon akarja kezelni az osszefuzott hosszabb sms-eket. Ekezetes betukrol ne is beszeljuk. (na jo az en gepemen sincs fent a magyar billentyuzetkiosztas) Az sms chat amit a demo-ban is lattunk pedig mar a sony-ericsson t20-ban is megvolt. (a visual voicemail pedig cisco termek, mint az iphone markanev is) Viszont az irany jo. Ilyen touchscreen van a sony-ericsson pda-kban is, de az o szoftveruk meg nem tudja kihasznalni. A legkozelebbi a hp uj home center pc-je, az is ujjal vezerelheto felulet es az uj windows vista-ra epul.
  • Basic
    #19
    Hát nem tudom ki hogy van ezzel, de én nem szeretném úgy élni az egész életemet, hogy minden előre meg van tervezve.
  • kuci06
    #18
    gondoljatok arra, hogy anno a nokia3410-en még snakeztünk, most meg ilyeneket futtat egy átlagos teló. És a 3410 nem 20 éves tella... Arra, hogy 20 év múlva milyen technológia birtokában leszünk, sztem még senki sem tudja a választ.
  • Commandante
    #17
    "A legfontosabb különbség a ... lesz, amellyel most még csak egyedül az Apple csúcsmodellje, a forradalmian új iPhone rendelkezik."

    A téma maga persze érdekes, de ennek fizetett hírdetés szaga van.
  • NEXUS6
    #16
    Az biztos, hogy a világon nem csinálnak meg mindent, amit megcsinálhatnának, nem pusztán mert nem igénylik az emberek, nincs rá kereslet, hanem mert pl. nem olyan a gazdasági környezet. Ezért tényleg kiszámíthatatlan hogy mit fognak a lehetséges dolgokból megvalósítani. (Lásd űripar/űrtúrizmus - már rég lehetne, ha az államok ugyan olyan komolyan támogatták volna mint pl a netet)

    Másrészt egy ilyen integrált készülék, amit itt a cikkben leírnak, rengeteg biztonsági problémát jelent. Sokkal egyszerűbb és célszerűbb az eszközök osztottságát megőrizni valamilyen szinten, mint egy ilyen integrált rendszer biztonságát a megfelelő szintre fokozni.
  • Duncan Idaho
    #15
    Igen igen... nade ha a telefon v alóban megcsinál helyettem mindent akkor én minek legyek ott?
    Addigra esetleg már csak egy kiüresedett bio-robot marad az ember ami nem képes a legalapvetőbb dolgait ellátni? Minek kell nekem hogy a gép döntse el hogy én mitnézzek meg meg hogy mikor keljek? Nehogymár ennyire ki akarjuk kapcsolni az emberi tényezőt!
    Annak ... Tudjátok sosincs jó vége...
    Ja és Mi van a mobil vírusok kérdéssel? :D
  • ssdb
    #14
    előttem kettővel bevalek2 véleményét osztom. A jövő kiszámíthatatlan és nem biztos, hogy csak a mai még nem annyira elterjedt technikák térhódítására kellene gondolnunk mindig...
  • kvp
    #13
    "20 év alatt nem terjed-e el valami 3D agybavetített illúzió? 20 év kiba sok idő! 20 évvel ezelött még nem létezett a mai 3D megjelenítés számítógépen, ma egy jól megírt számítógépprogram, a valóság illúziórját képes kelteni. (más kérdés, hogy fejlődött a kritikai érzékünk is, és ezért nem olyan könnyű becsapni az agyunkat."

    Mind a 3d-s megjelenites, mind a 3d-s szoftver letezett 20 eve is. Erdekes volt latni, hogy az elso vilaghaboruban a katonak 3d-s fotokat keszitettek a fronton. Ilyen fenykepezogepet, de mar mikrofilmes valtozatban meg en is lattam. Valamilyert elefelejtekeztek rola. Az egyik kedvencem a jetson csalad nevu rajzfilmben a holokamera amit a tv-sek hasznalnak. Ez a 60-as evek technologiaja volt es letezett. Csak valamiert ma nem hasznaljuk. (kiveve katonai celokra, de ott van 3d-s szemuvegre vetitett kijelzo is) Az elso 3d-s katonai szimulator a battlezone atirt valtozata volt (1980).

    "Battlezone was the the first video game to feature truly interactive 3-D environment. It had 2-color vector display. The United States Armed Forces were so impressed by the game that they commissioned Atari to build specially modified and upgraded versions for use in tank training."

    Az elso vetitett kijelzoket mar regota lehet kapni, ezek egy resze kepes a ket kepet keverni, tehat kilatunk a kijelzon at/mellet. A legujabb ilyen fejlesztes videos ipod-hoz keszult. (most mutattak be)

    Szemely szerint en ugyanazt a hordozhato gepet szeretnem latni mar 20 eve. Egy egyszeru mobil egyseg (akkoriban meg csak a derekon fert volna el) szembe vetitett kijelzovel (szemuvegbe epitett vetito) ami kepes az emberi szem es kezmozdulatokat ertelmezni (egy feedback szenzor kell a csuklora). Ilyet ma mar lehet kereskedelmi alkatreszekbol is kesziteni. (csak meg tul draga)

    Online kapcsolat szempontjabol ott a csak online rendszer (a japan imode) es a full offline kepes rendszer (a sony ericsson p sorozat). Mindkettonek van ertelme es mindkettonek mas az elonye es a hatranya.
  • TH448
    #12
    Ezt senki ne vegye sértésnek, de szerintem túlzottan földhöz ragadt az a bizonyos Webb, a fórumozók, meg én is. Ugyanis ahogy előttem írta bvalek2, amit itt jósolgatnak, az már most megvalósítható lenne, csak nincs rá igény. De majd a következő generáció... Szóval ezt bárki megjósolhatja, hogy lesz sokszázezer terrányi tárolókapacitása a mobilnak, meg annyi műveletet hajt végre, mint most egy szuperszámítógép, szuper wifi, meg ilyenek, de hogy mit hoz a jövő, és tényleg milyen feladatok megoldására lesz képes... Majd amikor szar kedvem lesz, és az MI-vel felszerelt telefon vigasztal meg. :D:D (Az szar világ lesz, de poénnak jó leírni.)
  • bvalek2
    #11
    Amit a mobilról jósolnak, már ma is megvalósítható technikailag. Viszont olyan fokon integrálnák így a mindennapi életet, ami csak a szolgáltató szervezet mindeható, és mindent irányító képessége esetén valósulhat meg. Mivel a kapitalista nyugat várhatóan nem fog tervgazdaságra váltani, egy vagy két multicég fogja nagy testvér módjára kézben tartani az életünket. Itt inkább a társadalom, és nem a technika jövőjéről van szó.
  • csorfab
    #10
    Offline média mindig is lesz, lesznek emberek 20 év múlva is, akik nem akarnak fizetni egy moziért minden megtekintés alkalmával...
  • NEXUS6
    #9
    Szerintem az fogja átalakítani az életünket, hogy eltűnik az offline média, értelmét veszti.

    25 év múlva 1 mai egész-estés film letöltése mennyit fog igénybe venni? 1 sec-et? Talán.

    Ha a kijelző marad ilyen laposképernyős akkor télleg ezekre fogják használni?
    De vajon marad-e?
    20 év alatt nem terjed-e el valami 3D agybavetített illúzió? 20 év kiba sok idő! 20 évvel ezelött még nem létezett a mai 3D megjelenítés számítógépen, ma egy jól megírt számítógépprogram, a valóság illúziórját képes kelteni. (más kérdés, hogy fejlődött a kritikai érzékünk is, és ezért nem olyan könnyű becsapni az agyunkat.
  • juzosch
    #8
    És persze a mobilos fizetés is a PC-n neten keresztül megy, a telefon csak egy konzol amin azonosítom magam pl. egy ujjlenyomattal.
  • juzosch
    #7
    Sztem a legfontosabb fejlődés az lesz, hogy a telefon tulképp az otthoni számítógép meghosszabbítása lesz. Szinte minden azon lesz tárolva, a telefon pedig állandó kapcsolatban lesz bele. Tulképp minden feladat elvégezhető lesz vele, csak kényelmetlen képernyőn/billentyűzeten.

    Csak azt kell emgoldani, hogy ha ellopják, ne tudjon kapcsolatba lépni a géppel, de erre már most is igen jó 5letek/megoldások vannak.

    A telefon memóriája jóformán csak egy átmeneti tároló lesz a pc és a mobil között, ha ellopják törlődik minden, de minden ott van a pc-n. Új telefon, új kártya és ha regisztráltuk minden 1 az 1-ben ugyanúgy elérhető lesz.
  • kvp
    #6
    "Egyszóval 2025-ben még nagyobb szarban lesz valaki ha elveszíti vagy ellopják a mobilját"

    Jo esellyel meg a szemelyije, a lakaskulcsa es a bankkartyaja is benne lesz, tehat abszolut. A mai telefonok meg okosak de meg nem ellegge. Pda-nak meg csak par csucsmodell jo. Egyebkent en azt mondom, hogy a mai telefonok igazabol mar nem siman telefonok, hanem hordozhato szamitogepek beepitett gsm modullal es ajandek telefon szoftverrel. Aki csak telefonalasra akarja hasznalni megteheti, de ez olyan mint egy multimedias pc-t csak szovegszerkesztesre hasznalni.
  • Brainpumper
    #5
    Egyszóval 2025-ben még nagyobb szarban lesz valaki ha elveszíti vagy ellopják a mobilját
  • norbre
    #4
    kinek mi.. de a mai telókra már nem is jó kifejezés a telefon sztem.. pl én örülök neki hogy van benne határidőnapló és nem kell egy füzetecskét pluszban magammal hordani, ráadásul a telóm emlékeztet is, a füzet nem..
  • Molnibalage
    #3
    Biztos velem van a baj, de a telefont én csak telefonálásra, meg nagyon néha SMS írásra használom. Ez kb. kijön 4-5 ropiból, ennél többet én nem vagyok hajlanodó telefonra költeni. Színes kijelző meg a többi szarság halál felesleges.