71
  • dez
    #71
    Hát én nem vagyok ps3-fanatikus, csak szeretem a tiszta tényeket, ellentétben veled, aki viszont igazi x360 fanatikus vagy.
  • Malbeth
    #70
    Azért mert a sonyhoz hassonlóan,ők is nagyon nagyszájúak...
  • muerte2
    #69
    az mért jó neked ha nekik rossz?
  • Malbeth
    #68
    Ja ! Én nagyon várom azt a pillanatot,amikor a hazai ps fanatikusoknak leesik végre a tantusz,és rájönnek,hogy az annyira várt ps3 helyett jobban járnak,ha Xbox 360-t vesznek,hacsak nem akarnak még 2015-ben is a ps2-vel nyomorogni...
  • Malbeth
    #67
    Szia dez!
    Azért neked mondom,mert te nagy ps3 fanatikus vagy!b És hogy tudd nemsokára jön az a játék amely hazavágja a ps3-at főleg európában,de az USA-ban is!Amúgy meg ki kellene próbálnod! Rögtön elfelejtenéd azt a sok mangás francot ami kijött a ps-re !
  • muerte2
    #66
    motivál
  • muerte2
    #65
    azért a HALO3 is ugyanolyan szubjektív tud lenni mint PS3-on 1ikmásik gáma. Engem pl abszolúte nem
  • dez
    #64
    LOL, "elegek".
    És ezt miért nekem mondod? Engem speciel nem nagyon érdekel a Halo3. Meg a többi ilyen PC-s jellegű FPS.
  • Malbeth
    #63
    Szia dez!
    Ha az eddigiek nem lettek volna elegek...egy újabb szög a PS3 koporsójába:Hamarosan megjelenik a HALO 3 xbox 360-ra!
  • dez
    #62
    Csak azt a tényt is vedd figyelembe, hogy a PS3 egy évvel "fiatalabb".
  • dez
    #61
    Mit rázod a kezed? Észrevette, hogy a bilibe ért?
  • muerte2
    #60
    Na most meg már box360 exkluzív címek kellenek.
    Most őszintén ez kit érdekel, ha csak az az akármilyen exkluzív játék nem valami hihetetlen nagy királyság, de én pl nem tudok izgalomba jönni a songuku jellegű figuráktól, meg a pikacsuktól. (tisztelet a kivételnek)
    Egyébként a hsz-ed ben, amire reagált IGAZIWILIAMS sehol nem írsz Xbox360 exkluzív japán játékokról, csak "japán fejlesztésű cuccosok" (idézet vége) -ról írsz.
    Tehát összességében a BOX360 jelenlegi kínálata sokkal erősebb mint a PS3-é, ezen felül több eddig PS3 exkluzív játék is megjelenik a gépre és így össességében a 2tény együtt nem elhanyagolható.

  • Malbeth
    #59
    Cerosz Nexus!
    Tévedsz! A "nextgen háború" már el is dőlt...,és a csatamezőn a Sony PS3 hullája bűzlik...!
  • NEXUS6
    #58
    Ezek nagyrésze multiplatform.
    És most azt mondd meg hány x360 only japán fejlesztést ismersz???!!!
    Mert a SONY-nak van néhány.

    Szal igen jól elvitatkozunk itt a jövőn, mi lenne ha így, mi lenna ha úgy ...
    A jelen meg az, hogy még mindíg PS2-ből adják el a legtöbbet.

    A nextgen konzol háború csak idén kezdődik;)))
  • muerte2
    #57
    Csk hogy a PS3-at ajnározó emberkéknek is csöpögtessek valamit. Az alig eladott 400-500ezer db PS3-ak között már akad bizony fejcserés kishazánkban is. Nem olcsó, 40K egy fejcsere fű alatt.
    A Zephyr mint olyan nem valószinű hogy boltba kerül.
    Az IPTV funkció csak frissítés,(műsor rögzítésre is haználható lesz) a 120GB-s HDD megvásárolható lesz meglévő gépekre is, a HDMI csatiról meg hallgat az MS erősen.
    Ennek ellenére boltokba kerlhet egy fullos gép minden extrával, HDMI-vel persze nem alapáron. Ez azoknak jó, akik hajlandóak kifizetni sok sok plussz pénzt ezekért az extrákért.
    Tényleg sok volt a hibás box, gond a melegedés de már kicsit túl van lihegve. Én félévig toltam gyári állapotben és nem sült meg de még ki sem fagyott. Most buherálhatnékom volt úgy hogy ráaplikáltam egy 12CM-s ventit így még csak nem is meleg, mindamellett hogy semmi hangja a gépnek.
    A next-gen olvasó hiánya kifejezetten jó pont, mert ha nem akarok HD DVD filmeket nézni, ne vetessék meg velem!
    A játékkínálat nem rossz a BOx-ar, a kontroller minden szempontból veri a PS3-ét, a LIVE-ról nem is beszélve.
    NEXUS6: Sok sok Japán cég fejleszt már most BOX360-ra, pl Capcom. Jönni fog Resident5 is a gépre, sőt sok sony exkluzív cím is megjelenik, némyelik előb mint a PS verzió, tehát nem sima portolás lesz amit csinálnak, főleg hogy grafikai teljesítmény miatt észerűbb a BOX-os verziót kicsit butítani mint fordítva.
    A sony gondjai túl vanak lihegve, igen baj van, talán nem is kicsi, de még nem temetném a céget odébb lesz az még és hát rossz lenne egy 1résztvevős konzolpiac.
    Valaki írta, hogy nem viszik a BOX360-at. Hmm, hát akkor a 10,6millió eladott gép az micsoda? Emellett elérte a cég hogy ne veszteséggel adja, ami nagy szó és 10-15milliónál van az a kritikus szám, amikor a fejlesztők már nem gondolkodnak, hogy valami kijöjjön-e adot platformra.
    MÁS: Valaki azzal érvelt hogy az általa szinpatikusnak talált pár játék nagyrésze ki jön PC-re is. Na de ha valaki játszott konzolon egy darabig, azt utánna nem biztos, hogy érdekli a PC-s verzió, meg hát mekkora PC is kell alá? PL ALAN WAKE BOX360 és PC. Az intel ezzel mutogatta a 4magos prociját. Jó lesz a PC-be alárakni egy ilyen procit, 1-2GB ramot és egy DX10es vidkarit. Hmm
    Sokba fájna.
  • IGAZIWILLIAMS
    #56
    Lost Planet,Lost Odyssey,Blue Dragon,Enchanted Arms,Dead Rising,Resident Evil 5,Silent Hill 5,stb,sorolhatnám napestig...ezek ugye nem japó fejlesztésű cuccok xbox360-ra? Devil May Cry,MGS4 exkluzívitás vesztést is csak véletlenül pletykáltak a Sonyról,ugyi?
  • NEXUS6
    #55
    Köszi, hogy beidézted!;)))

    És továbbra is fenntartom. Japán fejlesztésű cuccosok nélkül, nem fog egy konzol sikeres lenni. A manga stílusnak, a japán progiknak nyugaton is elég nagy tábora van, és a speckó japán sorozatok (Biohazard-ResidentEvil/MGS/FF stb.) nélkül kizárt, hogy valamelyik konzol nyugaton is megverje a többit. Márpedig a japók nem fognak olyan progit, olyan konzolra fejleszteni, amit otthon nem tudnak eladni!
  • IGAZIWILLIAMS
    #54
    "Szal a japán/ázsiai piac nem hogy elhanyagolható, kiváltható, !!hanem a legfontosabb jelenleg!!, az eladások 1/3 része jön innen."
  • dez
    #53
    Nem azt mondta, hogy a legfontosabb, hanem hogy nem elhanyagolható. Én érzek némi eltérést a kettő között.
  • IGAZIWILLIAMS
    #52
    Szóval továbbra is fenntartod,hogy 10 milliárd USD veszteséget termelt az xbox,és Japán a legfontosabb az 1/3-ad részével a piacon? Ezenkívűl csűrheted,csavarhatod...mondom,jó vagy,folytasd. Élmény Téged olvasni :D
  • NEXUS6
    #51
    Az X-Box kb 4 éves árusítása alatt évi 1+ mrd veszteséget termelt (gyártás, marketing, játék fejlesztés, egyéb költségek). De ez nem biztos hogy lefedi a fejlesztési költségeket is (X-box + x-360), a cégfelvásárlások költségeit, miegymás; szerintem a 10 mrd lehet hogy még kevés is!

    "Ja,a 2/3 része meg EU-ból és USA-ból. De azért jó vagy,folytasd!!"
    Mit folytassak? Az x-box azokon a piacokon se volt jobb, mit a PS2.
    Az x-360 pedig 1 évig versenytársak nélkül volt, és 2 karácsonyi szezont is be tudott gyűjteni (ez tényleg ügyes volt az M$-től).
    Ha a Sony a 2 piacon csak kicsit teljesít rosszabbul mint az M$, és a japán piacot elviszi akkor világviszonylatban még mindíg monnyuk 50%-al piacvezető, a japán fejlesztők tiszta támogatása mellett.
  • IGAZIWILLIAMS
    #50
    "Az elmúlt 20 évben japán cégeken kívül a konzol műfajban egyedül az M$ tudott valamit felmutatni kb 10 milliárd $ veszteség mellett."

    LOL,még a legelrugaszkodottabb elemzők is max 4 milliárdot emlegetnek,de ne is törődj vele
    "Szal a japán/ázsiai piac nem hogy elhanyagolható, kiváltható, hanem a legfontosabb jelenleg, az eladások 1/3 része jön innen."

    Ja,a 2/3 része meg EU-ból és USA-ból. De azért jó vagy,folytasd!!
  • NEXUS6
    #49
    Ja van, pl Afrika, Dél-Amerika, gondolod érdemes rágyúrni? Pl kurblis konzol, és 70 cm átlójú kurblis LCD tévével, és kurblis 6.1 hangrendszerrel?;)))

    A nyolcvanas évek közepén a konzolok első generációinak korszaka egy nagy visszaeséssel ért véget.
    Az ez utáni feltámadást az olyan cégek fémjelzik mint a Nintendo, a Sega, vagy a Sony, alapozva eredményeiket a Japán és az Ázsiai piacra.
    Az elmúlt 20 évben japán cégeken kívül a konzol műfajban egyedül az M$ tudott valamit felmutatni kb 10 milliárd $ veszteség mellett.

    Szal a japán/ázsiai piac nem hogy elhanyagolható, kiváltható, hanem a legfontosabb jelenleg, az eladások 1/3 része jön innen.

    Persze ne keverjük össze, egy termék üzleti sikerét illetve, hogy a tulajok mennyire elégedettek vele. Pl a Sega DC igaz, hogy üzletileg bukás volt, de a mai napig jelennek meg rá anyagok. Igaz messze nem olyan számban és minőségben mint a nagy mennyiségben eladott konzolokra.
  • who am I 7
    #48
    És vajon halivúdi filmet lehet szamurájokkal?a fanatikus japán kit érdekel?van még elég piac a világon ;) és ezt meg is fogják lépni....
  • vax
    #47
    Én a környezetemben meg többségben Nokia-kat meg elvétve Samsungokat, LG-ket.
  • vax
    #46
    Itt azért a Ps2-t ne a 10-20 eFt-os lejátszókkal eresszük össze ha lehet. Ott nincsen lényeges különbség. De ha egy komolyabb készülékkel engedjük össze egyre szembetűnőbb a hátránya. Másrészt ezek még az un. első generációs készülékek. Feltételezem a ps3 és az asztali BR lejátszókkal is ez lesz. Ha nem igy lenne a többi gyártó nem fog gyártani sima lejátszókat mert a kutya sem fogja annyiért megvenni ha olcsóbban olyat kap ami még játékra is alkalmas, igy nem fog "royaliti-t" kapni a sony más gyártók készüléke után. Sokat elfognak adni (remélem a ps3-ból), de nem annyit amennyit lejátszókból, legalábbis ha a DVD szereplését vesszük alapul az elmúlt évtizedben.
  • arty
    #45
    még 5 év, s ha igy haladnak, azok lesznek ... (nekem nincs mobilom, de a környezetemben már szinte csak sony-e telokat látok :O )
  • Capra Ibex #44
    Nem véletlenül linkeltem be azt az oldalt neked.
    A PS3-at mint Blu-ray lejátszót tesztelik.
    Összegzem neked egy mondatban a végeredményt : jobb /és ráadásul nem kevéssel olcsóbb/ mint bármelyik jelenleg kapható asztali lejátszó.
  • vizcsap
    #43
    Még annyi h a Sony Ericsson a 4. helyen van a mobilgyártók között,sose volt piacvezető(h is lehetett volna,2001-ben alapították).
  • vizcsap
    #42
    Hát abban kételkednék h "egy játékkonzol úgysem lesz jobb videolejátszásra mint egy külön arra tervezett hardver".Személyes példa h mi amikor megvettük 2001 körül a ps2-t akkor nem volt otthon még semmilyen dvd lejátszónk,se a gépben se asztali és nagyjából 4 hónapja vettünk egy asztali dvd-lejátszót egy másik tv-hez h ott is lehessen dvd-t nézni(persze időközben lett a gépben is,de filmet inkább a tv-n nézem meg, mint a monitoron).Egyedül azt sajnáltam h nem tudtam h hány percnél járok...na bumm...megtanultam nélküle élni.
  • Sanyix
    #41
    Nincs olyan messze, elindul a tömeggyártás és úgy fognak esni az árak ahogy kell. Egy játékkonzol úgysem lesz jobb videolejátszásra mint egy külön arra tervezett hardver, ez így van ennyi. Mellesleg ha valakinek nagyon kell a blu-rayes hd vesz egy meghajtót, bevágja a pc-be (ez már szinte minden háztartásban megtalálható), és nézi a filmeket. Egy meghajtó így is olcsóbb mint egy egész konzol.
  • Sanyix
    #40
    Teljesen mindegy mivan japánban, az a világ egy kis része, sony ellehet a japán piacon, az x-meg a többin, ennyi.
  • NEXUS6
    #39
    Jogos, amit írsz, de azért sok minden most láccik előre.

    Pl marha szarul fogy a PS3, de kis túlzással, ha mint HD formátumú lejáccót nézzük, akkor már most többet adtak el belőle mint a többiből együttvéve (X360-HDDVD kieg, asztali HDDVD, asztali BR lejáccó).
    Ha így nézzük a HD lejátszó piacon, a SONY már is domináns! Ez már most egyfajta mozgásteret ad nekik, ahol be tudnak erősíteni a marketingbe.

    Az a politika, hogy a SONY nem ápdételi lényegesen a konzol képességeit, nem épít bele utólag új fícsöröket, eddig meghozta az eredményét, illetve minden olyan próbálkozása, ami még is ebbe az irányba mutatott elbukott (PSX lejátszó).
    A felturbózott régi konzol, mindíg az új generáció esélyeit rontja: az emberek kivárnak az új konzol vásárlásával, mert a régi felturbózott is még elég jó. (Ha kivárnak nem megy az üzlet, ha nem adnak el annyi konzolt a játékstúdiók nem vállakoznak a fejlesztésre, ha nincs annyi játék az emberek nem veszik meg, és a kör bezárult). Ha az M$ lényeges változtatást eszközöl a HW-en -több memcsi, erősebb CPU/GPU- akkor a harmadik generációját veszélyezteti, miközben egyáltalán nem biztos hogy az eladásokat is növelni tudja.

    A M$ az új konzolok színrelépésével egyfajta lépéskényszerbe került, így vagy úgy valamit változtatni kell. A SONY-nak viszont csak annyi a dolga, hogy végigcsinálja azt az üzletet, amit pár éve betervezett, illetve megpróbálja behozni a késést, ők éppen hogy egyfajta kényszerpályán vannak. Végig kell csinálniuk, mert ha változtatnak, az sem kecsegtett semmi extrával, az a 40-50 millió eladott konzol, így vagy úgy szinte biztosra le van zsírozva. Az M$ továbbra is a fekete ló a piacon, nem lehet tudni mit teljesít, de a régi rutinos versenyzők mellett mindíg egyfajta hátrányban van.

    De visszatérve a japán piacra: az M$-nek halványlila elképzelése sincs, mit kéne a japán piaccal kezdeni, anélkül meg löttek az egész konzol piacnak: szamurájfilmet, nem lehet csak halivúdi szinészekkel forgatni!
  • Capra Ibex #38
    Azért ezt olvasd el!
    (Persze értem én a "majd" szót, de az még nagyon messze van.)
  • assdf
    #37
    Na ja, de a japánokat ugye senkinek sem kell bemutatni mennyire fanatisták. Akkor már csak azon lehet elgondolkodni hogy sony milyen nemzetiségü meg a microsoft milyen...
    Egyébként meg bár ide az sg-re sok jós jár, ezt majd csak évek múlva lehet megtudni hogy mennyire volt sikeres a sony/microsoft.

    Csak néhány előre kiszámithatatlan eset:
    -sokan vesznek ps3at drágán gondolva arra hogy majd 2-3 év múlva is milyen jó kis gép lesz. De ha mégsem leszenk übertuti játékok vagy az ms kiad közben egy mégújabb xboxot mégolcsóbban ami viszont már jobb mint ez a ps stb stb sokan kiábrándulhatnak a sonyból előretör az xbox
    -De az is lehet hogy kijönnek übertuti játékok az ms is visszafelé fejlődik stb és mindenki megelégedve gondol a ps-re és készül a következő megvételére. Ez esetben a sony megörzi piacvezető pozicióját az ms viszább eshet.
    -A sony nem tudja tartani az árversenyt az xboxal
    -az xbox nem tudja tartani a versenyt ps3as játékokkal
    stb stb, ez mind olyan adat amit előre nem lehet tudni és majd csak 1-2 év lehet biztosat mondani.

    De összegzésül: a sony is nagy cég és az ms is és kemény árharc van/fog lenni köztük. És itt már egyáltalán nem mindegy hogy kinek mikor lesz nyereséges a terméke, mert lehet hogy pl összesitve a ps3 több hasznot hajt mint az xbox, de ha ez csak két év múlva érik be, lehet hogy a sony nem tudja addig tartani és forditva tehát sok múlik azon is hogy a többi termékük piacán mennyire nyereségesek/veszteségesek és jelenleg az ms áll jobban. Ismétlem jelenleg
  • NEXUS6
    #36
    Látva az X japánban produkált teljesítményét, nem bizti hogy akár harmadikra is összejön! Fele annyi X-et se adtak el mint PS3-at, pedig abből még hiány sem volt.

    Egész évben nem adtak el félmilliót sem! Szerintem nincs olyan japán cég aki ezek után komoly fejlesztéseket tervezne rá!
  • virs lee
    #35
    Vmelyik MS boss nyilatkozta egyszer hogy mindent a 3. körben nyernek meg. Win, IE, stb. Az 1. xboxnál mindenki csak röhögött, a 2.-nál már azt találgatják hogy talán annyit adnak el mint a Sony. A 3. még csak ezután jön.
  • virs lee
    #34
    A Sony bár nagyobb cég mint a sarki közért, de az MS-hez képest kis hal. Egy árversennyel az MS simán tönkre tudja tenni a Sonyt, nemcsak azért mert olcsóbb a konzolja, hanem mert sokszor annyi veszteséget be tud nyelni. És a Sonynak ott a Netscape példája is hogyan lehet piacelsőből utolsó.
  • bigjoe
    #33
    Nem tom nekem soha nem volt konzolom, de PS3-at tuti fogok venni CELL+blu ray elég forradalmian hangzik.
  • IGAZIWILLIAMS
    #32
    Nem.Te érted félre.Az,hogy előfordulnak meghibásodások,az nem jelenti azt,hogy: "Márpedig az X360 megjelenése óta másról sincs szó, hogy a DzsambóDzsettől kölcsönzött ikergázturbinák ellenére az X360 önveszélyes, szétégeti magát", sem azt,hogy: "Ezt a részét a gépnek nagyon elbaszta az M$.Amúgy semmi gond vele."
    Épp ezért szvsz lehúzás a külön megvásárolható hűtés is,főleg,hogy a meghibásodott gépeket garanciálisan cserélik is.Bár aki ettől jobban érzi magát...