71
-
klastrom #31 Má meginn félreértesz.Én nem azt mondom hogy 100-ból 100 fos hanem hogy ez a gép legfőbb hibája.És a probléma valós tökmind1 hogy csűröd-csavarod... -
#30 Dehogynem. A legtöbb hiba attól következik be, hogy a user olyan helyre rakja a gépet ahol semmi szellőzés, levegőkeringés nincs. Pl volt olyan eset ahol nejlonzacskóba rakta. Így minden hűtést igénylő gép elégne, bár elég fura hogy elég hiszen általában a gpu-k és a procik is jóval az égés előtt működésképtelenné válnak (lefagynak), a memóriák meg hibáznak, ami szintén lefagyással vagy képhibákkal járhat, szal eléggé észrevehető hogy ki kéne kapcsolni. -
IGAZIWILLIAMS #29 Aha...linket pls
Btw 2005 december 9-én vettem a 360-amat,azóta tökéletesen működik,és még csak külön hűtést sem kellett bele rakatnom,Mondjuk nem is játszom túl sokat,napi 2-3 óra :D
Szal nem azt mondom,hogy nem létezik a problem,csak nem akkora mértékben,mint azt itt sokan szeretnék,érted. -
klastrom #28 Sajnos igaz és valóban sok a megnyekkentett 360 a szar fos hűtés miatt.Ezt a részét a gépnek nagyon elbaszta az M$.Amúgy semmi gond vele.
Ezt 1 éves 360 tulajként mondom, épp ezért dobattam bele hűtéstuningot és azóta semmi gáz a vassal... -
IGAZIWILLIAMS #27 "Márpedig az X360 megjelenése óta másról sincs szó, hogy a DzsambóDzsettől kölcsönzött ikergázturbinák ellenére az X360 önveszélyes, szétégeti magát."
Nem mondod,azé lökjél már be valami linket arról lécci,hogy mekkora az összes legyártott példány hibaszázaléka.Érdekelne,hogy tényleg ennyire katasztrófális-e a helyzet. -
cateran #26 Errm ezt hogy érted?Mert nyilvánvalóan nagy különbség van az Xboxos és Pc-s Baldur's Gate között...de a grafika biztos,hogy másmilyen lesz a 2 platformon...szóval nem értelek igazán:S -
cateran #25 A végén igen,de ahhoz a vásárlónak nem sok köze van...neki ugyanis az a bolt cseréli ki ahol vette.....Persze biztosan én hallottam rosszul,hogy ingyen csere volt meghibásodott készülékekre (máshogy nem is lehetne,a tengerentúlon letépnék az MS tökeit,ha rá kellene fizetni),másrészt érdekes módon a haverom (nála csekkolom az Xbox360 gammákat) az 1. sorozatból rendelt külföldről és láss csodát...még mindig müködik ( már 1 éve kb.) -
#24 "JA és ha a PC-sek és az Xbox360 tulajok tudnak online játszani egymással a mind2 platfromra megjelent gammákkal...háááát a Ps3 is tudni fog ilyet?"
Ha tudni fog ilyet, akkor nem lesz érdemes PS3-at venni, mert akkor az azt jelneti, hogy az arra megjelent játékok semmivel nem lesznek jobbak, mint a PC-sek.;)))
-
#23 Hát azért a garanciához elég sok köze van a gyártónak (bár mint tudjuk ezalol az M$ kivétel, lásd EULA-k), a végén ő cseréli ugyanis ki a hibás terméket.
Márpedig az X360 megjelenése óta másról sincs szó, hogy a DzsambóDzsettől kölcsönzött ikergázturbinák ellenére az X360 önveszélyes, szétégeti magát. Ez ha úgy tetszik konstrukciós hiba, ami marhára nem a júzer felelőssége. -
cateran #22 Garanciának hívják a dolgot....és akármekkora szemét az MS,a viszoneladókhoz nem sok köze van,szvsz legalábbis.... -
cateran #21 Nem mintha az Xbox360-at akarnám védeni (még nem léttam rá tetszetős játékot),de lássuk be sokkal jobb mint a PS3 legalábbis jelen pillanatban!Miért? Mert lehet kapni mindenhol,olcsóbb (ha külön veszem az alapgépet és esetleg hozzá a hd-dvd lejátszot,az olyan minthe 2 részletben venném meg és nem egyszerre KELL kifizetnem a 2 dolgot-lásd PS3)
JA és ha a PC-sek és az Xbox360 tulajok tudnak online játszani egymással a mind2 platfromra megjelent gammákkal...háááát a Ps3 is tudni fog ilyet?
Ami viszont tuti:ha a bemutatott videok tényleg real-time cuccosok voltak(PS3,külön kiemelve a getaway-t)akkor simán lemossa az Xbox360-at...majd...egyszer..... -
#20 Hát ha rossz minőséű terméket forgalmaz egy cég, az elég szemétségnek tűnik.
Nem az az alapeset, hogy ha egy készülék elromlik, akkor a szart is kiverem a kereskedőből, mert én vagyok a jani, hanem hogy nem romlik el egyáltalán!!! -
BiroAndras #19 Nem az M betűs boltban vetted véletlenül? -
IGAZIWILLIAMS #18 Hamar kellett piacra dobni a 360-at,ez sajna meglátszik a gépen,sok a meghibásodás.De akitől eddig hallottam,hogy tönkrement,annak cserélték garanciálisan.Viszont az ms-nek így is megéri,mert jól fogy a cucc.És ez Neked is meg fogja érni,mert minél több gép fogy,annál szívesebben fejlesztenek rá a nevesebb kiadók/fejlesztők,annál több jó játék fog rá készülni. -
cateran #17 Szemét MS? A palimadár szó jelent neked valamit?:P:D -
jin #16 Nekem az első X360-om két óra játék után megsütötte az alaplapját. Ami szar volt ebbe, hogy nem vállalták garanciába, mert azzal érveltek, hogy ez nem gyári hiba, hanem nem megfelellően használtam. Ilyen hülye dumát! Aztán abba belementek, hogy dobok rá egy huszast és kapok egy újat. Szemét MS. -
#15 El lehet gondolkodni mire is való az x360, vagy ps3. Normális ember külön lejátszót vesz hd filmek lejátszására MAJD, mert valószínűleg ez jobban végzi a dolgát, mint egy játékgép -
Ryuuzaki #14 Én Box-ból csak a premium csomagot venném meg, de még abból is hiányzik a nextgen optikai lemez olvasó. Ha azt is hozzáveszed, vagy bevárod a M$ új üdvöskéjét, akkor el lehet gondokodni az X létjogosultságán... It is the Devil!, the Devil I say!!!
ctrl+alt+del -
#13 Hát én nagyon kevés olyan emberrel találkoztam, aki ne látott volna valamilyen pléjsztésönt, de olyat se sokat ismerek aki boxot vett.
Aki konzolt vesz azt általában valóban nem érdekli, hogy milyen kódszavak vannak a dobozra írva, viszont a márkahűség az marhára jellemzi ezt az emberfajtát.
De igazadvan aki újfiú ebben a műfajban azt elhódíthatja az M$. Csak kérdés ez hány százaléka a potenciális vásárlóknak? Öt, tíz???
A Ps3 lehet hogy nem annyival, mint amennyire a reklámok próbálják elhitetni, de akkor is jobb mint az X. Ez meg az előbbi dolgok smlegesítéséhez sokkal többre van szükség, mint jó marketing.
Ilyen pl a SONY tökölődése a gyártás beindításával. Egy két hónapot valóban csúszott, és a karácsonyi szezont is pont lekésték. De ez az üzlet csak most fog beindulni igazán! -
#12 Ezt a dilettáns cikket, nem kéne ilyeneket átvenni.
A Sony nem hátrál, hanem leépíti a kevésbé gazdaságos termékeket.
2006 első negyedévben háromszorosára nőtt a sony ericsson nettó nyeresége, és azóta is népszerűek a mobiljaik.
A laptop aksi dolog fél éves már. Más cégeknél is van visszahívás, autóknál is pl.
Egy 2 hónapja kapható gépet hasonlítgatnak megint egy több, mint egy éve kaphatóval.
X360-an meg sorba döglenek be, sok a fejet süti meg, sok meg az alaplapot. -
#11 Egy év alatt minden verseny nélkül 10 milliót adtak el az X360-ból. Nem kevés ez sem. A karácsonyi szezon alatt a belépett két versenytárs viszont összesen 5 milliót már is elvitt, ha lett volna elég Wii meg PS3 valszeg magasabb is lenne a szám. Ehhez szerintem számítsuk be azt, hogy a Wii-t valszeg inkább a PS2 helyett és nem köv generációs konzolként veszik az emberek! (japánban továbbra is bukás a Box, ergo japán cégek csak módjával fejleszenek rá)
Ha csak hasraütés módszerével meghatározzuk, akkor az X360-ból max 50 milkó tud 5 év alatt elfogyni. Ez marhára nem elég a piac vezetéshez. -
loga #10 Te írtad:
"xbox-x360 között volt 4 év, x360-zephyr között alig 2"
Az Xbox360-zephyr olyan mint a PS2-PSTwo (ami azt jelenti, hogy ugyanaz egy kicsit ujjabb belsovel talan mas kulalakkal de ugyanazzal a tudással. az is Xbox360lesz csak a processzor nem melegszik es lesz rajta HDMI kimenet.) szal felreértés ne essék ez nem egy új konzol. Sztem nagyonelneztel valamit. -
assdf #9 Azért ne felejtsük el hogy van egy csomó új ember is aki konzolt szeretne venni. Na most lehet szép meg jó meg minden a ps3, ha egyszer nem kapható vagy sokkal drágább. Ráadásul tudom hülyén hangzik de nekem is van sok ismerősöm akinek fingja nincs mi az a blue ray (talán hal...? :DDD) de ettől még szeretne játszani a tévéjén keresztül és ehhez akar venni egy konzolt. Ő ebben csak egy árat lát és ez nem a sony felé dönti a mérleget.
Másik (üzleti) dolog, hogy a microsoft minden egyes xbox eladásával a sonyi egy potenciális vevőt veszit. És ez az emberke akkor sem fog 1-2 hónap múva ps3-at venni, ha imákat zengenek róla (hacsak nem multimilliomos). Tehát a sonynak igencsak kapkodnia kéne, mert ha az x jobban elterjed, akkor lehet hogy a sony még ezt a versenyt megnyeri, de a következőt már tuti bebukja ha nem változtat. Mert akkora már az xboxnak is lesz akkora tábora mint neki.
és a harmadik adalék, hogy a legtöbb ember nem azért veszi konzolt mert majd 3 év múlva milyen f.sza játékok fognák tépni rajta, hanem azért mert most szeretne rajta játszani. És tinmannak ebben igaza van -
IGAZIWILLIAMS #8 "és nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nem szimpi a microsoft hozzáállása, hogy egyre kisebb időközökkel hozza ki a konzoljait (xbox-x360 között volt 4 év, x360-zephyr között alig 2?!)."
Ne csináld már cunci,a "zephyr" csak egy frissítés,kb mint amilyen pstwo volt...:D -
#7 Azért nem tegnap dobta az MS piacra a 360-at mégis határzottan gyengének mondanám ennyi idő elteltével a felhozatalt. Van 3-4 játék ami miatt tényleg elgondolkodik az ember, de ebből 3 lesz PC-re is.
-
#6 "Ha a Sony megbukik, akkor a Microsoft lesz az uralkodo(vezető/vezér)az Xbox-szal a videojátékok piacán."
A PS3 azért nem fogy, mert nincs rá jópár húzócím... ilyen "nem lenne rossz, kipróbálnám" játékokkal, persze, hogy nem rohan a nép brutál áron konzolt venni, hiába baromi erős hw dübörög benne. Így csak idő kérdésé, hogy beinduljon az ami a PS2-nél történt, hogy tarol a piacon.
Akkor vennék Boxot ha az összes PS2 címet lehetne rajta gond nélkül futtatni és a FF, DMC, Onimusha franchise is átköltözne... no meg a God of War.
"A mobil oldalon pedig a Nokia kezdi átvenni a szerepet a zenetelefonok világában"
Soha nem volt piacvezető a Sony mobiltelefon téren. Igen, volt év amikor nagyon szép éveket zártak, de ez nem egyenlő a piacvezető pozícióval.
-
rolika #5 "a PlayStation 3 500-600 dollárba kerül, amit a benne foglalt Blu-ray berendezés indokolhat. Ugyanakkor ez akár fékezheti is a konzol sikerét, hiszen sokan csak emiatt vehetik meg, mivel a legolcsóbb önálló Blu-ray gép ára 750 dollár."
ilyenkor mindig a ps2 jut eszembe: azt is temette mindenki (főleg a dreamcast-esek :), meg hogy csak a dvd lejátszó miatt veszik stb., és mi lett belőle? 100 millió eladott darab! és még nincs vége, mint az első xbox-nak
és nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nem szimpi a microsoft hozzáállása, hogy egyre kisebb időközökkel hozza ki a konzoljait (xbox-x360 között volt 4 év, x360-zephyr között alig 2?!).
azt hiszem, konzolt egy kicsit hosszabb távra tervez az ember. (a ps2 2001 óta megvan, és még nem szándékozom eldobni :)
másrészt viszont elég ütős játékok jönnek x360-ra, pl. a mass effect -
TeDDyRuSh #4 Szerény véleményem szerint kicsit el van túlozva a dolog. Sztm van akkora cég a sony, hogy be tudjon vállalni "kisebb" veszteségeket. Az Xbox 360 meg annyira nem tud előre törni. Mivel árulom is a cuccot, tudom, hogy akinek első generációs konzolja van az már dobhatja is kifele, és a többitől sem vagyok megnyugodva. Mindenki agyra főre spórol, aztán meg s_zopik (Mic, Sony). FLD, alap piaci törvenyeket írtál le, de hogy mi megy a háttérbe azt innen nem tudhatjuk. Én inkább arra lennék majd kíváncsi, hogy egy játék mennyibe fog kerülni hozzá, ha Blu-rayen lesz... -
dez #3 "míg a PS3 csak a pénzt viszi"
Ez azért nem annyira biztos, mint sokan hiszik:
"Top 7 Myths of the New Cell Processor [/PS3]
[...]
Sony will have to sell the PS3 at an incredible loss to make it competitive.
Hardly. Sony is following the same game plan as they did with their Emotion Engine in the PS2. Everyone thought that they were losing 1-200 bucks per machine at launch, but financial records have shown that besides the initial R&D (the cost of which is hard to figure out), they were only selling the PS2 at a small loss initially, and were breaking even by the end of the first year. By fabbing their own units, they took a huge risk, but they reaped huge benefits. Their risk and reward is roughly the same now as it was then.
[...]" (link) -
Tagor #2 Te üzleti tanácsadó vagy? -
FLD #1 Ha a Sony megbukik, akkor a Microsoft lesz az uralkodo(vezető/vezér)az Xbox-szal a videojátékok piacán.
Ja és az Xbox360 gyártása a Microsoftnak 75$(dollár) hasznot termel, míg a PS3 csak a pénzt viszi, jelenleg, és kitudja talán igy folytatja.
A mobil oldalon pedig a Nokia kezdi átvenni a szerepet a zenetelefonok világában, ami szintén a Sony bukását okozhatja és a W sorozat végét.
Végülis egyszer minden cég megbukik, ki előbb ki utóbb, de az az üzlet a jobb fennmarad a rosszabb elbukik. Vagyis aki jobb ár/érték aránnyal dolgozik az nyer(de persze ha nyereséget termel, mertha nem akkor az egészet rövid idő mulva bukja, hiába a szolgáltatás*).
*: itt azt értem hogy akkor pl.: nem tud rendesen fejleszteni, és egyéb hirtelen felmerülő dolgokra nem lesz félretett pénz, és akkor jön a hitel és ha az sem segít akkor az elkerülhetetlen BUKÁS