Itt az Apple iPhone és AppleTV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
tudjuk-tudjuk lámerkém, az autó is csak tanyára való...
<#lama>#lama><#taps>#taps>
Az ilyen agyalágyultaknak tényleg felesleges mindenféle pda, ugysem tudja semmire sem használni.
Egy kis nézni való, aztán döntse el mindenki, hogy meg lehet-e nézni útközben gyorsan egy nagyképernyõre méretezett oldalt 640-es pda-n vagy nem...
http://i12.tinypic.com/449getu.jpg
http://i12.tinypic.com/3yd5lp0.jpg
http://i11.tinypic.com/4cm7cj8.jpg
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Maximum te, én következetesen ugyanazt mondom. At a jó ha kicsi az egész pda, ennek meg ugye feltétele a kis kijelzõ. Lehetne 1920*1200-at is rakni bele, de minek, abból mit tudnál elolvasni?
De internetezésrõl volt szó, nem kizárólag mobiltelefonos internetezésrõl. Ezzel kapcsolatban mással vitáztál.
Így van, nemcsak hogy mással, de MÁSRÓL is! Olyat kérdeztél tõlem, amit nem is mondtam.
kisgyerek! Nem én írtam levelezésrõl, már megint kevered a szezont a f@szommal. Interneten sokminden elérhetõ, és javarészt PDA-val el is érhetõ.
Öcsifing! Bstage írta hogy neki a mailezés az milyen hû de fontos, másra meg úgyse jó. Tökmindegy hogy 1 vagy 2 pixelt látsz a 10000000000-bõl, ugyanolyan 0.
majd talán te is tanulsz a látószögrõl...
Egyszer majd te is, de még elõtte az ovit is ki kéne járnod. Mi köze a látószögnek a hangyányi képmérethez? Kérdezd meg apucit!
Ki nem szarja le a streaminges rádiódat? Az 50 megás elõfizetésedbõl hány másodpercre futja? <#mf1>#mf1>
Annyi ostobaságot írtál, hogy nincs értelme veled vitatkozni. Ráadásul azt se tudod, hogy ki mit írt.
Mellesleg ha már valahol érdemesebb kutakodni, akkor itt!!!
"Mi köze a mobilos netelõfizetésnek a wifihez?" - semmi. De internetezésrõl volt szó, nem kizárólag mobiltelefonos internetezésrõl. Ezzel kapcsolatban mással vitáztál.
"Ki a franc akarja magát levelezésre lekorlátozni netezés címén? Magadnál vagy?" - kisgyerek! Nem én írtam levelezésrõl, már megint kevered a szezont a f@szommal. Interneten sokminden elérhetõ, és javarészt PDA-val el is érhetõ. <#mf2>#mf2>
"Én szeretem ha mindent könnyen, gyorsan el tudok érni." - én is. Az SD kártyáim nagyon gyorsak...
"Én ha filmet nézek, nem akarok pár inchen nyomorogni, hanem látni is akarom amit nézek. Tehát PDA mint filmnézõ eszköz kizárva" - majd talán te is tanulsz a látószögrõl...
"Rádió úgysincs semmi jó (extrémet, dj-t megszûntették)" - szegény beteg ember! Én streaminges rádióról írtam (egyáltalán tudod, hogy mi az?) többszáz adó van...
Sõt, netezni sem pda-val fog. Mert nem alkalmas rá. Az hogy elküldhetem a leveleimet, az hûha, de nagy szám, számomra ez elég nagy 0.
warezmatyi! Ingyenes programok tömkelege van VGA-ra! Az más kérdés, hogy nekem nem kéne VGA-s kijelzõ, mert sokkal többet zabál.
BSA ügynök, ne félrebeszélj, hanem számolj! Nem az volt a kérdés hogy van-e 1-2 kivétel, hanem hogy mennyi. És hogy qvga-ra mennyi.
nincs se autód, meg talán jogsid se, ugye? Mert akkor érthetõ.
Autóm az nincs, mert tanyán talán hasznos, de én városban élek, dolgozni járok, ide a motor sokkal gyorsabb. <#mf2>#mf2>
sokan önszántukból (tehát nem tudatlanságból) teszik elérhetõvé az internet elérésüket. Ez külön mozgalom ma már. Lehet rajta vitatkozni, de ez tény.
Ja, ez olyan mint a linuxos elborultak mantrája, hogy "de van mindenbõl ingyenes alternatíva"... Ja, demó, meg shareware szarok, amik feleannyit nem tudnak mint a pénzes (sajnos). Gondolom ez a népes mozgalmad már 100% lefedettséget biztosít Magyarországon, és megabiteken jön lefele az infó, esetleg ha többen használjátok, még saját pénzbõl fejlesztik is a technikai hátteret... <#eplus2>#eplus2>
akar a franc pl. egy nyaraláskor ilyesmit cipelni. A PDA kicsi, könnyen elfér zsebben/övtáskában/övön is.
Ha már hirtelen ennyire fontos lett a méret, miért nem qvga-s pda-t használsz, az tényleg kicsi. <#eplus2>#eplus2>
A PDA-k túlnyomó többsége 3.5"-os és QVGA (320x240) felbontást tud.
A VGA felbontásúak (640x480) 4"-osak (bár létezik 3.5"-os is.
Ne az 1000 éves szutykokkal gyere, én is találhattam volna nagyobb vga-s pda-t is, de direkt a mai korszerûek közül hoztam példát, ezzel szembe értelemszerûen qvga-ból is az újakat kell állítani. Elég ha megnézed mondjuk az általam linkelt pdaplaza.hu cuccosait, egybõl feltûnik hogy a qvga "standard" mérete 2.7". Épp ez az elõnye a vga-val szemben, hogy kisebb tud lenni. Majd ha lesz 2.7"-ben vga, akkor lesz mirõl beszélni, addig nem (bár akkor meg qvga-ban már kvarcóra lesz <#vigyor>#vigyor>).
De pl. ágyból netezni jópofa dolog
Erre ott a notebookom, azon legalább mindent meg tudok tenni, amit az asztali gépemen is.
Mirõl beszélsz? WiFi-n milyen korlát van?
És te? Mi köze a mobilos netelõfizetésnek a wifihez?
ki a franc akar letölteni PDA-val DVD-t? Magadnál vagy?
Ki a franc akarja magát levelezésre lekorlátozni netezés címén? Magadnál vagy? <#mf2>#mf2>
Épelméjû ember a ritkán használt vagy a nagy méretû programokat kártyára teszi
Én szeretem ha mindent könnyen, gyorsan el tudok érni. PC-n is jobb vinyóra rakni a cd-t iso-ban, mint mindig "please insert disc".
Mellesleg - ha filmet akarok nézni, akkor azt értelemszerûen átkonvertálom a megfelelõ méretre (megvan 10 perc alatt az én gépemen), és így egy 1 GB-os kártyán 4 film is elfér :) 2 GB-oson kétszer annyi....
Mellesleg sokszor nézek a PDA-n tévét interneten keresztül (nem otthon a szobában!). Meg streaming-es rádiókat is hallgatok :)
Én ha filmet nézek, nem akarok pár inchen nyomorogni, hanem látni is akarom amit nézek. Tehát PDA mint filmnézõ eszköz kizárva. Rádió úgysincs semmi jó (extrémet, dj-t megszûntették), helyette ott az mp3, az viszont mehet sd-re.
"a netezés nem ennyibõl áll" - de nemis csak a DVD-s tartalmak letöltésébõl (ahogy korábban utaltál rá), ugyanis az ilyesmit az ember praktikusan nem PDA-val bonyolítja.
"Kezdésnek jó lesz az xwarez.ru, keresgélj! Van 1-2 vga-s is a qvga tengerében..." - warezmatyi! Ingyenes programok tömkelege van VGA-ra! Az más kérdés, hogy nekem nem kéne VGA-s kijelzõ, mert sokkal többet zabál.
"Nekem meg az excel nem kell, meg a navigáció" - nincs se autód, meg talán jogsid se, ugye? Mert akkor érthetõ.
"lophatod más netjét" - sokan önszántukból (tehát nem tudatlanságból) teszik elérhetõvé az internet elérésüket. Ez külön mozgalom ma már. Lehet rajta vitatkozni, de ez tény.
"ha mobilan akarok netezni, akkor meg berakom a kis notebookomat a táskámba" - akar a franc pl. egy nyaraláskor ilyesmit cipelni. A PDA kicsi, könnyen elfér zsebben/övtáskában/övön is.
Arról mikor lesz cikk az SG-n?
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ha ennyire <#lama>#lama> vagy, akkor nincs is értelme vagdalkoznod közödnincs témákban.
felétek csak rom-ba lehet alkalmazást rakni? Nekem a programok 90% a 4 gigás cf-en van. Hidd el "elég sok" ráfér
Lassíthatnád még ennél jobban valamivel a betöltést?
de teljesen mindegy, mert egyben kezeli
Mit kezel egyben? Te tisztában vagy a különbséggel a kettõ közt, wifi guru? <#eplus2>#eplus2>
hotspotokrõl nem hallottál még. kár...
De, lophatod más netjét, sõt ennyi erõvel ki is rángathatod a tulajt a verdájából, ha éppen megtetszik, pont annyira legális. Az ingyenes hotspotok meg vagy le vannak korlátozva elérhetõ tartalomban, vagy a sebessége olyan hogy a betárcsázós modem hozzá képest fénysebesség.
ember ébredjél már fel... ez nem az otthon adsl meg az asztali gép kiváltására van, te nagyon el vagy tévedve! Ez egy kiegészitõ eszköz, ha úton vagy vagy egy tárgyaláson ülsz.
Ébredj fel te, ez a emailekkel jampizás senkit nem érdekel, a netezés nem ennyibõl áll! Erre elég a 300 ft-os gprs wap is.
Ezek az oldalak kicsit áttördelve jelennek meg 640-ben. 320-ban viszont olvashatatlanok, egy csik lesz belõlük.
Nem kicsit... 320-ban is ugyanúgy lehet rángatni a csúszkát ha erre vágysz, teljesértékû használatra a 640 is nulla.
sok. csak jó lenne ha végre egyetlen konkrétumot tudnál mondani. nem konkrét programot, hanem feladatot. Egyébként rákeresve a nagyobb ppc alkalmásgyûjtõ oldalakra többszáz vga-s programot dobnak ki.
Kezdésnek jó lesz az xwarez.ru, keresgélj! Van 1-2 vga-s is a qvga tengerében...
a fentiekkel már kimeritettem az összes feladatot amire a pda-mat használo
Én meg nem. Nekem meg az excel nem kell, meg a navigáció, ha mobilan akarok netezni, akkor meg berakom a kis notebookomat a táskámba, az legalább 100%-osan helyettesít egy asztali pc-t.
"A 320*240-es kijelzõk többnyire 2.7"-esek, nem 3.5! Az a 640*480." - Jaj! Az nem baj, hogy még életedben nem láttál ilyesmit, vagy rossz a szemmértéked, de legalább vehetnéd a fáradságot, hogy a készülékek adatlapjait megnézzed.
A PDA-k túlnyomó többsége 3.5"-os és QVGA (320x240) felbontást tud.
A VGA felbontásúak (640x480) 4"-osak (bár létezik 3.5"-os is.
"Akkor már az otthoni számítógépedet is használhatod. A wifi hatótávja pár 10 méter (vagy annyi se)" - Ha a gépem elõtt ülök, akkor nyilván nem a PDA-t használom netezésre. De pl. ágyból netezni jópofa dolog... A WiFi-t többnyire nem otthon használom.
"De, egyrészt a net csomag limitje nagyon szûkre korlátoz" - Mirõl beszélsz? WiFi-n milyen korlát van?
"másrészt egy dvd-hez (a filmeken kívül ma már egy játék is kitesz ennyit) kell néhány kártya, ami a vinyó ár / kapacitás arányához mérve komolytalan." - ki a franc akar letölteni PDA-val DVD-t? Magadnál vagy?
Mellesleg - ha filmet akarok nézni, akkor azt értelemszerûen átkonvertálom a megfelelõ méretre (megvan 10 perc alatt az én gépemen), és így egy 1 GB-os kártyán 4 film is elfér :) 2 GB-oson kétszer annyi....
Mellesleg sokszor nézek a PDA-n tévét interneten keresztül (nem otthon a szobában!). Meg streaming-es rádiókat is hallgatok :)
"Tegyél fel pár programot a PDA-dra, mennyi is fér bele? 32, vagy már akár 64 MB ROM-od is van? Szar ügy, nekem majdnem 200" - Épelméjû ember a ritkán használt vagy a nagy méretû programokat kártyára teszi...
Lol. Szóval egy minõségi Wolfson kódekes, 32/64 biten dekodoló minõségi MP3 játszó ugyan úgy szól a Senheiser-el, mint a 6.000Ft-os eldobhatós fröcsöntött kínai lejátszó?
Az meg szép dolog, hogy az iTunes mit tud, de ezek szerint az iTunes adta el az iPod-ot és NEM a tudása (mert mit is tudott amit más nem a saját hamar feltört védelmén kívûl?), nem a design (mert szépnek szép volt, de volt elötte és utána szebb nem egy), hanem csak az online shop?
Ha a Sony és a többiek nem tökölõdtek volna ennyit a saját zeneboltjukkal, akkor lehet ma nem is lenne 3 MP3 játszóból 2 iPod?
(Na jah, éppen ezért az árukapcsolásért, iTunes + iPod, jelentették most fel az applet.)
Még szerencse, hogy újszerû sosemlátott menüje volt az iPod-nak. (Azért fizettek suba alatt 180 millát a Creative-nak a Zen menüszerkezet lenyúlásért.)
rendben. Naptár, contact, feladatkezelõ (pocket informant), fényképnézegetõ, videólejátszó, pdf olvasó, remote desktop client mind-mind támogatja a vga-t. Nem is sorolom tovább inkább te mondj végre egyetlen dolgot, amire nincs vga-s program. (bár én a fentiekkel már kimeritettem az összes feladatot amire a pda-mat használom)
"Ezek a beépített alapdolgok"
De szép is lenne navigációs program beépitve a mezei pda-ba... <#vigyor2>#vigyor2>
"tudod hány alkalmazás létezik még"
sok. csak jó lenne ha végre egyetlen konkrétumot tudnál mondani. nem konkrét programot, hanem feladatot. Egyébként rákeresve a nagyobb ppc alkalmásgyûjtõ oldalakra többszáz vga-s programot dobnak ki.
"A 800*600, vagy 1024*768-ra optimalizált oldalaknak (ma már nagyon nem is találsz másmilyet) pedig ugyanúgy kevés a 640*480."
Uhh, ez a végsõ érved <#vigyor2>#vigyor2>
Ezek az oldalak kicsit áttördelve jelennek meg 640-ben. 320-ban viszont olvashatatlanok, egy csik lesz belõlük.
"50 mega az mire elég? "
amire útközben kell, arra elég. Aki pda-n akar filmeket letölteni az meg szimplán hülye...
"ez még messze van az otthoni ADSL-tõl."
ember ébredjél már fel... ez nem az otthon adsl meg az asztali gép kiváltására van, te nagyon el vagy tévedve! Ez egy kiegészitõ eszköz, ha úton vagy vagy egy tárgyaláson ülsz.
" A wifi chiphez alapból jár vmi hipergyors és korlátlan vezetéknélküli ADSL is? "
hotspotokrõl nem hallottál még. kár...
"Tegyél fel pár programot a PDA-dra, mennyi is fér bele? 32, vagy már akár 64 MB ROM-od is van?"
felétek csak rom-ba lehet alkalmazást rakni? Nekem a programok 90% a 4 gigás cf-en van. Hidd el "elég sok" ráfér.
"Szar ügy, nekem majdnem 200"
Hú de jó neked... Nekem 128 rom és 64 ram-om van, de teljesen mindegy, mert egyben kezeli és mivel a programok a kártyákon vannak az csak a program futtatáshoz kell.
" A wifi hatótávja pár 10 méter (vagy annyi se), "
LOL, ezzel én itt be is fejeztem a veled való társalgást... <#lama>#lama>
A 320*240-es kijelzõk többnyire 2.7"-esek, nem 3.5! Az a 640*480.
Internetezni WiFi-n keresztül is lehet, vagyis használhatod az otthoni elõfizetésedet
Akkor már az otthoni számítógépedet is használhatod. A wifi hatótávja pár 10 méter (vagy annyi se), hát ezzel nem fogsz a metrón netezni. :D
Mivel a PDA-k kártyával bõvíthetõk, így nem vagy fix méretre korlátozva (4/8 GB, mint ez az apple cucc). Amennyi kártyád van, annyi a kapacitásod :)
De, egyrészt a net csomag limitje nagyon szûkre korlátoz, másrészt egy dvd-hez (a filmeken kívül ma már egy játék is kitesz ennyit) kell néhány kártya, ami a vinyó ár / kapacitás arányához mérve komolytalan.
Az apple-bõl nekem elég a sok szervíz(hiányos) rémtörténet is ahhoz hogy ingyen se próbáljam ki. :)
640*480 vs 320*240. +1.3 centi széles, +1.4 centi hosszú, az aksija is jóval kisebb (1200 mAh vs 1500), és még csak telefonálni se lehet vele.
Nem, még sose...
Nem a kijelzõ nagyobb (esetleg néhány mm-rel) hanem a felbontás nõ ilyenkor, a vga-s pda-k semmivel nem nagyobbak mint a qvga-sok.
Dehogynem lesz nagyobb. A 640*480-as LCD panelek jellemzõen 3.5"-esek, a 320*240-asok pedig 2.7"-esek. A különbséget pedig mindennap látom, elég csak a kollégám PDA-ja mellé tenni az enyémet.
Tényleg? Én nem úgy vettem észre.
Csukott szemmel nekem se menne...
Lássuk csak. Navigációs rendszer VGA-s, sokkal több infot tud megjeleniteni, excel VGA-s, sokkal több cella, netezés VGA sokkal jobban hasonlit a weboldal az asztali géphez, kevesebbet kell scrollozni. Soroljam még?
Sorold, ha tudsz még mit... Ezek a beépített alapdolgok, tudod hány alkalmazás létezik még? Ajánlom elõbb tájékozódj a témában! A 800*600, vagy 1024*768-ra optimalizált oldalaknak (ma már nagyon nem is találsz másmilyet) pedig ugyanúgy kevés a 640*480.
Látom nagyon otthon vagy a témában... 50 megás csomag 1800 ft pannonnál. Ez bõven elég az útközbeni netezésre levelezésre, egyébként mivel wifi is van benne, belvárosban inkább azt használom.
50 mega az mire elég? Ja, hogy semmire... Aztán meg fizetheted a extra brutál felárat, ha túlléped a szûk limitet. A 384k-s EDGE meg leginkább csak 56k, a HSDPA is csak papíron, meg a csillagok kedvezõ állása esetén annyi amennyi, ez még messze van az otthoni ADSL-tõl.
van benne 4 giga CF és 2 giga SD.
Amit majd az 50 megás limitedel pakolsz tele? <#eplus2>#eplus2>
wifi...
És? A wifi chiphez alapból jár vmi hipergyors és korlátlan vezetéknélküli ADSL is? Valamirõl lemaradhattam... <#eplus2>#eplus2>
majd ha nem csak képet láttál egy ilyenrõl, akkor majd lehet, hogy tudsz használható véleményt is mondani róla.
Így van, majd csak akkor tudsz véleményt nyilvánítani.
próbáld ki rajta a navigációt, internetezést, aztán nézd meg ugyanaz hogy néz ki egy VGA-son, nekem is korábban 320-as volt ég és föld a különbség.
Tegyél fel pár programot a PDA-dra, mennyi is fér bele? 32, vagy már akár 64 MB ROM-od is van? Szar ügy, nekem majdnem 200. <#eplus2>#eplus2>
Mondjuk az a vicc, hogy ilyen sokan tudnának csinálni, néhány óra higgadt és kreatív tervezés kérdése, a leprogramozás meg a programozók dolga. Csakhogy a gyártók többsége még azt a pár órát sem szánja rá!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Megegyszer: ezen adatok mellett mondhatja Gizi es Otto, hogy sz*r az iPod, igazabol ez mar senkit nem erdekel.
Nem a lényeg, hanem a fontos!
Ha a kereslet alapjan az iPod a meno, akkor az iPod a meno (pont). Es ezt a leginkabb az bizonyitja, hogy a tobbi MP3 lejatszo gyartoja is egyre inkabb az iPod-hoz hasonlo dolgokat akar gyartani (lasd Zune es a tobbi)."
;) Szal az LG kazis cédés mp3-asos gettóblaszter jobb mint egy Bose rendszer, mert abbó többet adnak el? Hmm erre szokták mondani azt a legyes példát...
Nekem Ipodom van, elõtte elfogyasztottam számos noname mp3 lejátszót, és egy Creative Zent. Májusban lesz 1 éve hogy megvan a nanom, és ha most újra kéne vennem mp3 lejátszót akkor is ezt venném, hiába drágább mint a többi. Egyetlen egy dolog miatt: kezelhetõség (iPodra + iTunesra egyaránt értve). Eleinte kicsit furcsa volt, de 1 hét alatt megszoktam, és most úgy vagyok ha fegyverrel fenyegetének se térnék vissza a Zenre vagy másra.
A videókat elnézve ugyan ez lesz a telefon fõ ütõkártyája, a kezelhetõség. Ha valakinek nem fog bejönni az nem veszi meg, ennyi, de nem értem mitõl jobb nektek ha lehülyézitek azokat akiknek tetszik...
Ferrarit sem a költséghatékonyság miatt vesz az ember, hanem azért, hogy legyen.
Nem általánosítanék annyira, hogy "aki iPod-ot vesz, az tudatlan marketingáldozat". Lehet, hogy egyszerûen ez tetszik neki, azért, mert. Fõleg, hogy itthon azért közel nem volt akkora hype-ja, mint mondjuk az USA-ban.
Nem azt mondom, biztos van olyan is, aki csak azért vesz iPod-ot, mert azt hiszi/képzeli, hogy ettõl trendi lesz, de erõteljesen kétlem, hogy ez lenne a túlnyomó réteg.
Haveromnak is van iPodja, és a kabát- meg nadrágzsebében hordja. Akkor azzal hogy legyen trendi? Aranyláncot is lehet hordani ing alatt, meg bõrkabát fölött is.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Hiba a PDA-kkal osszehasonlitani, mivel ez nem PDA, hanem - ahogy azt az eloadasaban SJ kb 5* elmondta - egy iPod + Telefon + Internetes kommunikator.
Az Apple iden nagy valoszinuseggel leszallitja a 100 milliomodik iPod-ot. Tulzas nelkul allithatjuk, hogy az iPod tulajdonosok majdnem mindegyikenek van mobiltelefonja es valoszinuleg az sem nagy tulzas, hogy a legtobben szivesen hasznalnanak normalis email klienst es teljes erteku web bongeszot a telefonjukon. Na, pont ezeknek az embereknek szanja az Apple az iPhone-t. Bar a keszulek egyaltalan nem olcso, ha a fenti funkciokat osszeadjuk, megis (mondjuk ugy) araban van. Es persze a premier utan lesz joval olcsobb is meg.
Tok felesleges pocskondiazni az iPod-ot, mert valoban az messze a legnepszerubb MP3 lejatszo a vilagon. Es mint tudjuk nem az okoskodo macskajancsik hatarozzak meg, hogy melyik lejatszo a legjobb a piacnak, hanem a kereslet.
Ha a kereslet alapjan az iPod a meno, akkor az iPod a meno (pont). Es ezt a leginkabb az bizonyitja, hogy a tobbi MP3 lejatszo gyartoja is egyre inkabb az iPod-hoz hasonlo dolgokat akar gyartani (lasd Zune es a tobbi).
A cikk nem emliti, de Jobs azt is elmondta, hogy a vilag legnagyobb zeneforgalmazoi kozott az iTunes a 4. helyre lepett elo az amazon.com-ot megelozve. Mar csak a Target, a Best Buy es a Walmart van elotte. Hat, mit mondjak.... ez hihetetlen nagy dolog! Naponta 5.8 millio zeneszamot vesznek vilagszerte az iTunes-on! Es ez a szam folyamatosan novekszik.
Egyrészt adva van egy drága és valószinüleg trendy techno kütyü, amiben egy halom technikai érdekesség van összegyûjtve, ami EBBEN a formában még nem volt, de máshol már láthattuk. Hát igen a marketing és design.
Másrészt az Apple visszavág, hiszen annó az elsõ "PDA" szerû dolgokat õk dobták ki, próbálkoztak írásfelismeréssel, stb. Aztán az egész piaci részesedésük ment a levesbe ... most pótléknak itt van ez a dolog.
Kíváncsian várom mi sül ki ebbõl :)
És manapság nem olyan éles a határvonal a "trendi ember", és a tudatos vásárló között. Ugyanis amit leírtál, az semmiképp nem egyértelmû hozzárendelés. Ugyanis a tudatos vásárlókat is könnyen manipulálják manapság. Példaként említeném, ahogy mondtad "z minõségben". Itt kezdõdik, hogy kemény napokig tartó utánajárás, tesztek olvasása, egyeztetés pénztárcával, stb stb. Én ezt csináltam, amikor a gépemvettem hangcuccot, aztán meg jött a körzõ és szögmérõ a beállításhoz, tudtam, hogy annyiért azt kapom, olyan a minõség. Viszont mivel mondjuk egy mp3 játszó, mint olyan eléggé absztrakt osztály, a minõség meg ugye sajnos szubjektív (kinek kell eq, de én pl. azonnal kapcsolom ki), így nehézkes behatárolni. Itt jön képbe, hogy ki az audiofil, kinek mennyire számít, és ha nem nézed a legfelsõ réteget, akik heteket járnak utána tényleg komolyan véve a kérdést, a többi embernél a többségnél nem behatárolható, hogy ki mennyire tudatos. Véleményem szerint az a tudatos, aki nem azért vesz ipodot, mert menõ, hanem mert minõségi mp3 játszó. Bár most, hogy belegondolok, a többség mégis a "menõség" miatt veszi.
;)))
Pedig tényleg létezik tudatos vásárló. De õ a zenét hallgatja, és nem a kütyüjét buzerálja, méghozzá X pénzbõl Y db zeneszámot Z minõségben (X a tudatos vásárló fejében fordítottan arányos Y és Z értékkel, ez alapján hozza meg a döntését).
A nem tudatos vásárló fejében ezek az értékek nincsenek egymással kapcsolatban, egyéb érzékekre/ösztönökre hallgatva vásárol.