46
  • duke
    Ha volna egy kis eszuk a toshibasoknak egy huszaros vagassal elterjeszthetnek a hd lemezuket.Egyik naprol a masikra dvd aron adnak,vagy nem sokkal folotte,es mire a BD-sek eszbekapnanak annyi hd iro lenne a vilagban,hogy az megalapozna a kesobbi sikert.Mondjuk 25-ert adnak az irot,es egy ezresert az 51 gigas lemezt,szerintem masnap mindenki venne egyet.Na jo otlet ?
  • Pharaoh
    Azért ez nem agészen olyan, mint a +/- DVD, hisz bolti DVD csak egyféle van. A BR/HDDVD harcot pedig a filmforgalmazók fogják eldönteni.
  • fourgee
    Tény, hogy rövid időn belül lesz egy csomó felhasználó, akinek a PS3 révén lesz BD lejátszója. Aztán ha egy másik piacot nézünk, sokan annak ellenére használtak Beta-t, hogy a VHS terjedt el, igaz ők professzionális felhasználók voltak. Ennek a piacnak már egy jó ideje rendelkezésére áll a Sony kéklézeres cucca, csak horribilis áron, más néven. Valószínűleg nem fognak kisebb méretű és másabb szabványú lemezeket használni, ezért ők is BD mellett lesznek. Jól ki van ez találva. Ha meg majd 15 ezer körül lesz egy író és a lemezek is százasokban mérhetőek lesznek, és a dupla réteg elterjedt lesz, akkor az embereknek ha az alapján kell választaniuk, hogy a 30 (vagy 34) GB-os HDDVD-t, vagy 50GB-os BD-t vegyenek-e, akkor valószínűleg az emberek nagy része a nagyobbat választja ugyanazért a pénzért. Ez utóbbi olyan, mint a 74-80 perces CD közötti különbség: tudtam, hogy csak 60 percet fogok ráírni, de akkor is a 80-ast vettem, mert ugyanannyiért árulták.

Csak versenyeznének már gyorsabban, hogy menjenek lejjebb az árak... :) Nem kellene veszteségesen tömöríteni a DV-ket, hogy elférjenek egy lemezen. Bár sztm a biztonság kedvéért akkoris megőriznék mindent kazettán is. :)
  • vax
    Szerintem ez a két szabvány ugyanugy lesz meg mint anno a DVD-nél a +/- vagy a végén egy harmadik lesz a befutó.
  • avman
    a hd-dvd/BD (vagy BR?) harcot gyanítom azért nem csupán a ps3/xbox fogja eldönteni. akárhogy misztifikálják a nextgen konzolokat az okos marketingesek a konzumidióta köröknek.
  • roliika
    Vesz a fene ilyen HD akármit mikor a PS3 húzza az igát és úgyis a kék fog elterjedni. Magasak a lemez árak igen...egyenlőre, de ne igyunk a megve bőrére!

1980ban a 16MB-os vinyó 500 dolcsi volt!!!
    82-86 körül ezrekbe került 1 CD lemez !!!
    2000 körül 6-8 ezer volt 1 üres DVD lemez
    2001ben egy 64 megás pendrive 18 000Ft volt!!!
    Most itt a Blue-ray 6ezerért...3-4 év és 50Ft-os kategória lesz.