46
-
chuky123 #46 én meg megvárom az lg kombo meghajtóját.
persze csak akkor ha baráti ára lesz már :)
http://www.sg.hu/cikkek/49550 -
dez #45 Ja, egyébként a plazmának is van egy bizonyos reagálási ideje (amíg begyullad a cella, és amíg kihúny). Meg ki tudja miért, sok kisebb 50Hz-en villog. Meg úgy egyátalán, sokszor a kisebbek egyszerűen rosszabb képűek, mint egy hasonló árú LCD. A nagyobbak persze profibbak, de sokkal drágábbak is. -
dez #44 Ezt most a #42-re? ;)
Na mindegy, én nem tudom, mikor és mit néztél. Ma már oldalról is épp elég jó képet adnak a fejlett LCD-k, és elmosódásnak sem szabad látszania. -
#43 Én úgy gondoltam, hogy hasonló kategóriában.
Láttam a kiállítási példányokat éppen eleget itt-ott. Némelyik (HD Ready) LCD szarabb volt, mint 17"-os CRT monitorom. Pixeles és csúszott a kép, persze direkt nem nagyon mutattak gyors jeleneteket. A plazmák viszont mind tűéles képet adtak és oldalról is jobban látható volt. LCD még a Sony Bravia volt, ami jó volt, de annak az árán is meglátszott. -
dez #42 "LCD-t/TFT-t"
Ennek mi értelme van? Minden mai LCD TFT-s. A tech. lényege az LCD. A TFT csak a vezérlés. Az OLED-ek is TFT-sek lesznek.
Egyébként az olcsóbb plazmák nem alázzák a jobb LCD-ket, inkább fordítva. -
#41 A lézer TV sokkal jobb lesz, mint a sed TV.
Ugyanúgy, ahogy most is lealázza a plazma az LCD-t/TFT-t, csak drágább. -
dez #40 A kisebb képernyős LCD-TV-kben TN panel van, abból is régebbi, így azok tényleg pocsékak. A nagyobbakra ezt nem mondanám.
Méretben nem nagy váltás, felbontásban annál inkább. (Nem kell jönni a sima adás felbontásával, mert itt eleve HD-s tartalmakról van szó.)
A Sony nem gyárt LCD-panelt. Tudtommal Samsung S-PVA panelt alkalmaznak. Ez valamivel olcsóbb készülékekben is megtalálható. (Kérdés, milyen a kiegészítő elektronika.) -
angol #39 51 ről 68 -ra nem nagy váltás, és tft képminőség akár dvd-vel is pocsék egy kúl crt-hez képest, ezért kell megvárni a sed tv-t ill. ha jó képet akarsz tft-vel - az szigorúan csak hd-vel fog sikerülni - akkoris min. sony bravia, ha már izé -
dez #38 Addig nyújtózz, amíg a takaród ér... 68cm-es LCD-TV (1280x720 vagy jobb felbontássa, elfogadható képpel) már 150e-ért is van, 200-ért már elég jó is. -
dez #37 1. Mondom, hosszabb távon.
2. Miért is kell egy teljesen új gyár a 0-ról ahhoz, hogy ne 2db-ból álljon a lemez?
3. Csak a kisebb lemezgyártók méltatlankodtak (ők is csak átmenetileg), mert nekik már érezhetően a zsebükbe kellett nyúlni a gépek átalakításához, újabbak beszerzéséhez. -
angol #36 akinek 51cm tv-je van arra elég a divx, ha meg nagyobb kell neki érdemes várni a sed tv-re ami pár milla lesz az elején, de ha nem bír a seggén ülni akkor is egy komolyabb tft 400e felett, na akkor ki nem szarja egyenlőre le hogy mizu, menj csajozni sörözni utazni a való életben van a legjobb felbontás ... igaz az sem olcsó -
Cat #35 "hosszabb távon olcsóbb előállítás, hosszabb élettartam."
A HD DVD gyártáshoz olcsón át lehet állítani a jelenlegi CD/DVD gyárakat, viszont a BluRayhez nullárol kell indulni. Egy ilyen gyár felépítése több száz millió dollár (meg sok idő), ezt se hagyd ki. -
dez #34 De mi csak válasszul újra a "VHS"-t... Ehh, azért hihetetlen, emberek mennyire vakok tudnak lenni. -
dez #33 Hát ja, valószínű többet is kerestek így, hogy minden stúdió tele van a profi cuccaikkal, 10x-es áron, mint a bolti cuccok. -
dez #32 Csakhogy akkoriban a VHS-t vették az emberek, most meg a Blu-rayt... -
dez #31 Csak ez itt nem csak egy chipen múlik. A +/- -os DVD-hez ugyanaz az optika kell, ezekhez meg más, és a kombó optika jóval drágább. -
dez #30 "mi a kiforrotabb? Ami 30 eve fejlodik, szepen elterjedve mindket elodje (gyk: cd, dvd) vagy egy legbolkapott szarsag, ahol csak azert mas frekvenciakat hasznalnak, hogy ne legyen kompatibilis elodjeivel..."
Nos, sejtettem, hogy egy alulinformált személy vagy...
Tartsd csak ide a fülecskéd, súgok valamit: A BLU-RAY IS ÉS A HD DVD IS KÉK LÉZERT HASZNÁL.
Továbbá, a Blu-ray a fejletteb: 1. kisebb pitek, kisebb sávok -> több adat. 2. 2db 0.5mm vastag lemez összeragasztása (DVD, HD DVD) helyett elég egy akár átlátszatlan 0.9mm-es lemez, arra jön egy-két adatréteg, majd egy karcolásálló és oxidálódást gátló bevonat -> hosszabb távon olcsóbb előállítás, hosszabb élettartam. -
vax #29 Főleg ha még az utóddját is számításba vesszük a HDCAM-t. Inkább talán a minidisk-l hasonlítanám össze. Bár igazán az sem lehet egyértelmű bukásnak nevezni. Inkább amikor kijött még drága volt amikor már kezdett az átlag felhasználóknak is elérhetővé válni már ott voltak a CD írók és rohamosan tört előre az MP3 lejátszók. -
vax #28 Hát azért ezt Te sem gondoltad komolyan? -
#27 a BR oldalon vannak NAGY kizárolagos studiotámogatok, a hddvd-nél viszont csak olyan, aki a BR-re is ki akar adni...
ilyen szempontbol a kutyát nemérdekli, h az intel és az MS a hddvdt támogatja ... :) :( -
nowayout #26 "betamax sorsra fog jutni."
A Betamax sorsa nem olyan egyértelmű. Ugyan a kommersz piacról lényegében eltűnt, viszont a SONY anno továbbfejlesztette, ebből lett a Betacam. Jelenleg pedig a Betacam Digital uralja a professzionális, broadcast stúdiók nagyrészét világszerte. Azért ez nem olyan rossz karrier. -
#25 Hogy mégjobban bebiztosítsák a helyüket. A Blu Ray jobb, mint a HD DVD. Ugyanúgy a Betamax is jobb volt, mint a VHS. -
crisztof #24 szerintem az a grafikon kamu. a forrás ügye a 20th fox ami a BD tábor tagja. szerintem a sony megint úgy jár, mint anno. a BD marad profi felhasználásra a hd-dvd meg otthonira. -
#23 Slidersnek igaza van..évekkel ezelőtt a DVD+/- szabványban is a mindkét szabványt támogatni tudó írók/olvasók nyertek, most sem elsz ez másként, idő kérdése..a sznobok persze ugyis megveszik most 200 kHUF-ért, mint annak idején :) -
Begi #22 Hmm, mert szerinted csak a konzolosok fogjak hasznalni a HD-DVD-t ill. BD-t?
Masreszrol ne te mondd mar meg, hogy ki mit vegyen meg.
Nem mindenki csak a jateknak el... -
#21 felesleges ezen vitázni. Már kész vannak azok achip-ek melyek mind a két lemezt írják és olvassák. Gyakorlatilag az lesz a vége mint anno a DVD-R és a DVD+R-nek ill a DVD-RAM-nak.
Tehát ide vagy oda hamarosan egy íróban/olvasóban használhatjuk bármelyik lemezt. Tehát nincs értelme elkötelezni egyik oldalon sem magunkat. Azt a lemezt használjuk majd amelyiket akarjuk. innentől meg szerintem tökmindegy a többi. -
#20 Ki is nem képes a googlet használni? Te :) -
#19 Nem tudom, pécések mit okoskodnak bele konzolos kérdésekbe... Ők vegyék meg a 4magos cpu-kat, új alaplapokat, új videokártyákat, és örüljenek a 15x-ös pénzért vett +25% sebességnövekedésnek. -
lazly #18 Olvass csak utana... :)
De nem is kell hozza nagy esz... mi a kiforrotabb? Ami 30 eve fejlodik, szepen elterjedve mindket elodje (gyk: cd, dvd) vagy egy legbolkapott szarsag, ahol csak azert mas frekvenciakat hasznalnak, hogy ne legyen kompatibilis elodjeivel...
nem en emlitem eloszor, nem is utoljara: nezz utana a betamax vs vhs storynak... :) kiserteties a hasonlosag... sot, talan a mostani szitu meg egyertelmubb... ezert mondtam, hogy ne vedd be a media maszlagot, hanem nezz utana rendessen hogy is van ez.
Udv! -
vax #17 Igen most már az asztali lejátszók szinte mindent megesznek, sőt az írók is, de anno amikor kezdtek az első asztali szériák bejönni alapból csak a rom-t olvasták, később bővűltek az egyszer irhatók és a többször olvashatók, +/--os olvasási képességekkel. És most ugyan ez a helyzet, hiszen most kezdenek elterjedni, ezek még az ún. "első generációs" gépek ha lehet ezt mondani. -
Garfield #16 Pár piti kis garázscég -
Cat #15 HD DVD:
Hollywood: Warner, Paramount és a Universal
Gyártók: Microsoft, Intel, HP, LG, Toshiba, Nec, Sanyo, és még rakat cég. -
#14 Ez a lényeg:
Warner, az MGM, a Paramount, a Lions Gate, a 20th Century Fox, a Buena Vista és természetesen a Sony Pictures
Kit is tud a HD DVD maga mögött a mikrofoson kívül? -
Chriss745 #13 Ez jó, 51 gigás HDDVD lemez. Most őszintén, látott már valaki 17 gigás DVD-t? Pedig létezik!
Ez csak marketing duma. Labori körülmények között marha jól működik, de vidd haza, rakd le a poros asztalra, kicsit karcold meg, aztán utána olvasd is be.
Szerintetek ez valaha meg fog jelenni? KIZÁRT
Ezzel a harccal egy valaki szívja meg, a vásárló. Mert a végén megveheted majd a 1.5x drágább combo PC írót, meg a 1000 dolláros LG combo asztali lejátszót -
dez #12 Egyébként más is észrevette a 6. képen, hogy egyes cuccok a h.264 (AVC) kódolás ellenére dual-layeresek (50GB)? Azért érdekes. -
dez #11 Miről beszélsz? -
dez #10 Miért kellene? Az ő eladási mutatóik emelkednek meredekebben. (Nem csak a lejátszó a ps3 révén, hanem a filmek terén is, lásd képek.)
Mindegy, egyik sem fogja így meglépni. Előbb pénzt is akarnak keresni. -
lazly #9 Engem nem erintenek a konzolos hulyeskedesek... a technologia kiforrotsaga, atgondoltsaga erdekel. Ugyhogy a HDDVDnel a pont...
Sonynak csak a marketing ut, de amugy... ne eljetek bele magatokat ebbe a BD-s hulyeskedesbe, betamax sorsra fog jutni. -
#8 Én már letettem a voksomat. PS3 => BLUE-RAY -
#7 Igen, csak fordítva. A Blu Raynek kéne ezt meglépni.