Az űrbe vágyik Stephen Hawking
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Ha pl. nálunk avval kampányolna valamelyik párt, hogy a közszféra és a nyugdíjasok 13. havi fizetésébõl néhány magyar ûrhajóssal kutatási programot indítana a kormány az ISS-en, nem sok esélye lenne, sõt még pl. az M6-ost sem cserélnék be egy magyar ûrhajósra.
A gazdagabb országokban, ez persze még kisebb arányokat jelent a költségvetésbõl és mégsem. Pedig könnyebb lenne meggyõzni az amerikaikat is, hogy inkább 3 ember menjen a marsra, mint 30 ezer Afganisztánba. Ha a döntéshozók szintjén mûszakilag és tudományosan képzett emberek is lennének akkor ebbõl könnyebb is lenne politikai tõkét kovácsolni. A hidegháború legnépszerûbb elnökei is az ûrkutatás mellett álltak, csak mostanában mások a „treni” politikai célok.
Egyet kell értsek.
Sajnos azok akik tehetnének érte valamit, nem nagyon izgulnak miatta, hisz addig legyen sok pénzük amíg õk élnek.
Star Trek pénznélküli világot a népnek ^^ Kár, hogy ez csak utópia
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
szintén Zenész:S csak nem vok zseni:S
<#papakacsint>#papakacsint>
Csak az a baj, hogyha platinát termõ fák nõnék az Európán, akkor sem érné meg elszambázni érte... fõleg, hogy a mai technológia mellett nem, hogy az Európa, de még a Mars is nagy feladat lesz.
Meg kéne' már hajlítani azt a bizonyos teret ;-)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
De eljön majd az idõ mikor haszon lesz az ûrhajózáson pl: ritka anyagok bányászata (Kína ezt tervezi a Holdon..) Ja és állandó Hold bázisok, ugyanis ez alapfeltétele a távolabbi utazásoknak... Onnan már gazdaságosabb egy indítás.
És ez mennyire hatja meg az Univerzium esetleges egyéb elõlényeit? Semennyire.
Vagy kb. annyira mint minket egy jópár CsE-re lévõ csillag felrobbanása.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy köszönjük, már tudjuk jó ideje, hogy kellene terraformálni, vagy tágítani az elõhelyünket, de a kutya nem tesz érte szinte semmit sem. Sajnos attól, hogy a világ egyik legnagyobb koponyája is ossza ezt a nézetet attól, még ugyanúgy megette a fene az egészet.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Esetleg amikor már észervesznek mondjuk egy pár kilóméteres aszteroidát (bár még akkora sem kell), talán majd akkor lesz valami kapkodás.
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Nem az a lényeg, hogy a(z)ûrben nem éri katasztrófa az embereket, vagy hogy túlnépesednénk, hanem hogy bármely globális katasztrófa az EGÉSZ emberiséggel végezne, még csak hirmondónk sem maradna (okozhatja: vírus, meteorit, atom, .... ).
Egy önfenntartó pártízezres mars kolónia már képes lenne idõvel akár újra benépesíteni a földet is egy ilyen globális katasztrófát követõen.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Már nem emlékszem pontos melyik vulkánnál, de fizet neked az állam azért, hogy NE a veszélyzónában építkezz. /Talán Etna... nem tudom./
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Hát, a vulkánok oldalán általában jobb a termés, a veszély meg viszonylagos. Ottvan ugye Nápoly a Vezuvval, de ott volt Pompei is.
Nekem is van pár diplomás munkanélküli ismerõsöm... egyikük kínjában már elment a Mekibe.
Sõt, ami volt természetes védelem azt mára felszántotta, lecsapolta, kivágta, így a hurrikán, tsunami, whatever u wish szépen kopogtat az ajtón.
Ha 3 milliárd emberrel kevesebben lennénk nem kellene millióknak veszélyzónákban élniük a vulkán tövében, meg a törésvonal derekán, stb.