65
  • lee56
    #65
    Kár hogy nem netburst alapuak az A64-ek, akkor be lehett volna vetni egy kis marketinget
  • BiroAndras
    #64
    Az Intel megélt a nevéből, az AMD-nek ugyanez nem megy, máris gyorsan veszíti el a részesedését.
  • dez
    #63
    Olvass figyelmesebben. 2-5 hónap múlva Opteron, utána 3-6 hónapon belül asztalik.
    1 éves késés? Na és? A C2D hány évig késett?
  • BiroAndras
    #62
    Az is elég soká van, és az még csak a szerver oldal. Ez több mint egy éves késés az Core2-höz képest.
  • dez
    #61
    Dehogyis. 2007Q3. (4-magos, K8L alapú Opteronok Q2.)
  • BiroAndras
    #60
    A legutóbbi (nem hivatalos) infó szerint csak 2008-ban jön ki. Remélem nem igaz.
  • dez
    #59
    Mit értesz azon, hogy jó soká?
  • BiroAndras
    #58
    Te komolyan nem vagy normális.
    Azért a még közelítőleg értelmes mondatodra válaszolok:

    "És te már letesztelted otthon a k8l-t?"

    Nem teszteltem, és te sem. De két egyzserű dolgot gondolj végig:
    1. A Core2 sokkal újabb technológia, mint a K8-as X2.
    2. A K8L-ről eddig kiderült adatok alapján legalább olyan jó lesz, mint a Core2, de akár meg is előzheti.
    Konklúzió: Várjuk meg a K8L-t, és akkor hasonlítgassunk.

    De most épp azt mondják, hogy a K8L még jó soká jön, nem mostanában, ahogy eddig tudtam, így a Core2 előnye nagyobb. Ez egyben azt is jelenti, hogy én is Core2-t fogok venni mostanság, nem várom meg az AMD-t.
  • lee56
    #57
    Gondolod?, meglepő...
  • who am I 7
    #56
    Valami problémádvan?ha az a tapir úgy kezel mint egy fogyatékos, h "probáljam felfogni" akkor valószinü inkább, h neki kellene elgondolkoznia.Ne pedig engem oltson a hülyeségeivel.

    Ha neked ez nem tetszik, akkor nyugodtan irj privit, beszéljük meg.Gondolom nagymájer vagy, h személyeskedésre személyeskedéssel be"ugatsz".
  • lee56
    #55
    onlyszmájli, személyeskedésen kivül máshoz nemnagyon értesz mi, sebaj.
  • who am I 7
    #54
    Nah, a nagyokos.Aki nem olvas csak a saját faxságait irogatja.És te már letesztelted otthon a k8l-t? minden klappol igaz?ocsó lesz és sokkal gyorsabb mint a c2d.igaz?nálad ez igy megy.Veled amúgy nem lehet értelmesen vitázni, mert csak a saját faxságaidat fújod folyamatosan.

    Már játszol a dx10es játékokkal a vistán nem Biró? + 145ért már van 8800GTX bruttoba miért nem veszel még egyet sli-ba, de a régi áron!170ért!mert te JÓL MENŐ ÁLLÁSÚ VAGY .És játszanál vmelyik fogyatékos játékoddal 150 fps helyett 230cal nagytudású...Mire bejönnek a dx10.1-es gamék a kártyád ezt a verziót nem is fogja tudni + fele annyiba fog kerülni + olcsóbban lesznek jobb és kisebb fogyasztású kártyák.De te JÓL MENŐ ÁLLÁSÚ VAGY végülis ez intelligencia kérdése is vmilyen szinten , h ki mit választ

    A többi értelmesebb arcnak megjegyzem :
    anandtest
    egyébként ár-ár aknál is szórások vannak de ami biztos :"With the E4300 at $163 and moving down to $133 by Q2".Tehát a 2.negyedre 130körül lesz.+ jönnek a 4mb-s veriók + 1333as fsb.etc.
    Amúgymeg nem értem mi a probléma...nem jó az ha csak az intel van főlényben..mert ugy nem lenne "árharc", a monopol sosem jó...jöjjön ki az amd jó csippel, de már a duo rég kint van...és nem lesz olyan qva egyszerű behoznia.Még most is sokan állnak át c2d-re...akárhogy is nézem.
  • BiroAndras
    #53
    Próbáld meg felfogni, hogy nemsoká jön a K8L, és az lesz a Core2 ellenfele.
  • [Jakuza]
    #52
    Loturot.
    Raadasul mar kijott a E43.
    Mutassak neked valamit a Intel rajongok topicjabol ?

    "Na, jól nézünk ki. Megjelentek árlistákon az E4300 procik, ez a jó hír.
    A rossz az, hogy nem olcsóbban jöttek, mint az E6300, hanem pont annyiért, az E6300 procik ára meg felkúszott 4-5.000-rel. Így aztán marha jó biznisz"

    Ennyit a 113$-rol, ami joval 200$ folott van. A hivatalos Europai ar 163 Euro.Raadasul az asztali piac a legkisebb beveteli forras, kozben az Intel folyamatosan bukja el a piac reszet a szerver es a mobilCPU szegmensben.
  • who am I 7
    #51
    én igen, rögtön itt is egy : "Nem tudom, mondott-e itt valaki olyat, hogy nincs egy kicsit lemaradva. Csak annyi, hogy ez a lemaradás még behozható (esetleg egy kis előzés is belefér). (dez) "

    Sztem qvára nem kicsit van lemaradva.Ócsó lesz az amd és jó?ok, jön az e43 e44..e43 113dolcsi körül.és minimum 3G-ig húzható lesz.Nem kicsit maradt le az amd, hanem NAGYON te buta.De ha lenne elég eszed rájöhetnél,h ez logikus.Mivel elég sokáig ők vezettek (k7,k8).És most egy kis pihi van nekik.Ennyi.(sok fórumon vagyok, és elég sokan tértek át c2d-s gépre...nem véletlen, és nem azért mert "kicsit" lemaradt az amd)...
  • Morden23
    #50
    Ilyenkor azért feltenném a kérdést, hogy TE MINEK VETTÉL dualcore-os masinát?

    Saját bevallásod szerint játékra nem kell, meg a rendszered sem lett "dupla gyors". Megint csak idézve tőled, "játékra nem a legjobb a PC, akkor meg minek". Ebből merek arra következtetni, hogy nem használsz semmi olyan programot a PC-den, aminek jót tenne a dualcore (ha használnál, akkor tudnád, és nem kérdeznél ilyet, hogy "minek?").

    Ergo: te miért vásároltál ilyen procit? (talán olyan szűzkisfiús kotonvásárlás alapú, "na majd egyszer jó lesz valamire" gondolataid voltak?)
  • a_n_d_r_e_w
    #49
    1. gyakorlatilag abban a postban hangzott el, amelyikre válaszoltam :PP
    "Nem maradt le, 2 2 magos procit mindenki össze tud forrasztani"
    2. jó én elhiszem, nem vagyok AMD ellenes, de úgy várni, mint mindent verő messiást... mindig is szerettem az ördög ügyvédjét játszani :)
    3. még mindig maradok kedvenc nV-s példámnál: az FX is jó vicc volt :)
    csak egy generációval le volt maradva (tudom, az AMD nagyszerű, ők sose fognak ilyen baklövést elkövetni ;))
  • Su0my
    #48
    te szerencsétlen, nem hallottál még professzionális grafikai programokról(hehe, a jó kis ufós történeteid """""bizonyító"""""" erejű képeit is fotosopban rakták öszze ;) de én itt most pl CADra gondoltam...)? vagy egyáltalán nem hallottál még arról, hogy a számítógépet lehet munkára is használni? biztos naphosszat kapálsz, azért nem jutott az eszedbe..
  • Sanyix
    #47
    Hát ilyenekkel nemnagyon találkoztam még :)
    Intel, és M$ fan na belőlük van sok :)
  • BStage
    #46
    "és hát elég sok sötét elvakult intel rajongó is van akik még akkor sem váltanának másra ha nyilvánvalóan jobb"

    hát úgy tűnik az amd is kitermelte magának ezeket a rajongókat, amit akár eredménynek is lehet tekinteni
  • Sanyix
    #45
    Az amd 0-ról indult amikor az intel már egy nagy cég volt. Nem 2 éves periódus volt amikor jobb ár/teljesítmény arányú procikat gyártott, hanem úgy 7-8 év. A K6-2-esek már jóval jobbak voltak mint a pentium megfelelőik azonos áron, k7 ugyanígy, k8 is a core2 érkezéséig. És elég sok ideig abszolut teljesítményben is az amd volt jobb (a64-eknél), kisebb nagyobb megszakításokkal. Eléggé közel értek az intelhez, ahhoz képest, hogy nagyon sok embernek ha azt mondod processzor akkor rávágja hogy pentium, mert mást nem ismer, és hát az amd a k7-ig eléggé ismeretlen gyártó volt, és hát elég sok sötét elvakult intel rajongó is van akik még akkor sem váltanának másra ha nyilvánvalóan jobb, és ekkor jönnek az idiótaságaikkal (pl a kedvenc hogy "amd proci mindíg fagy", és a többi).
  • Sanyix
    #44
    Hát ha 1800 mhz-s athlont lecserélsz, egy ugyanolyan ójelű celeronra, jóval kevesebb teljesítményt fogsz kapni :)
  • Bith
    #43
    Játékok közül egyelőre(!) sztem elég kevés használja ám ki 2 procit, nemhogy a 4-et...
    Tehát a válasz a kérdésedre az, hogy a játékon kívül mindenre másra :).
  • fade2black
    #42
    mi bevezetkik a hatósági árat? :) Már a jelenlegi versenyben is úgynézki AMD vesteséges lesz q1ben.
  • dez
    #41
    Én csak Celeron M-ben (mobile) látok 430-ast. Ez Pentium M alapú, ami jobb, mint a szokásos Celeronok, de általánosságban még mindíg (jóval?) lassabb, mint egy desktop Athlon. (Egyébként 1.73GHz-es.)
  • roliika
    #40
    Jójó, jönnek a 4magos procik. :) De mi a fenére használjátok? Játékra nem a PC a nyerő mostanság. Ha meg nem játék a cél akkor minek? Nekem is Centrino duo-s gépem van ,de nem a duplája a sebessége az egymagoshoz képest...szerintem elég lenne 1 többszalagos architektúta mondjuk 4MB chace-el egyelőre, mert ez a 4 mag ami végülis 2 2magos, ez rém gagyi. Ilyen volt az első dupla magos proci is ha emlékeztek, sokat evett, de nem volt olyan a teljesítménye amit elvártak volna tőle, egyes szakboltok szerint Centrino Duo-s gépet is még korai venni...én azért vettem. ;)
  • Su0my
    #39
    Sziasztok! Elnézést, nem volt időm tájékozódni a témában, illetve a fórumokat végigolvasni, de véletlenül nincs valami infotok arról, hogy mikor lesznek 4 magos intel procik (már vannak?) és milyen típusok notebookba?
  • dez
    #38
    "Hálistennek INTEL jóságos és remélhetőleg nemcsinál ilyet."

    Jóságos? Ezt miből sikerült levonni? Talán inkább a hatóságoknak lesz ehhez 1-2 szavuk (nem engedik a túlzott leárazást). Mivel AMD nélkül monopólium lesz.
  • dez
    #37
    "Nekünk ez csak jó mert fejlesztés és árverseny van.
    Az AMD se fog eltünni csak megint visszaáll 10% ra azt annyi."

    Akkor a túlzott döngölés azért mégsem olyan jó...
  • dez
    #36
    1. Nem tudom, mondott-e itt valaki olyat, hogy nincs egy kicsit lemaradva. Csak annyi, hogy ez a lemaradás még behozható (esetleg egy kis előzés is belefér). (Legalábbis egy időre, aztán Intel újra lép: 45nm. Mondjuk az AMD is dolgozik már rajta, közösen az IBM-mel mellesleg.) Nem olyan nagy ördöngősség ez, a 65nm már AMD-nek is megvan, most az architektúrán fejlesztenek kicsit (vagyis már múlt időben, csak még be kell indítani a gyártást).
    2. Nem spekuláció, szűk körben már demonstrálták is: integerben 30%, floatban 100% sebességnövekedés K8-hoz képest (magonként). Mivel a C2D magonként intben átlagosan 20%-kal gyorsabb, ebben meg is előzheti. Floatban kb. egálban lesznek. Jópár dolgon fejlesztettek egyébként, van róla lista, de egy Inteles hírhez inkább nem másolom be.
    3. "Attól hogy ők 2008-ra tervezték, az nem indukálja hogy jobb is lesz" - jó vicc. :D
  • a_n_d_r_e_w
    #35
    De a MacOS is azért stabil, mert kipróbált hardver van alatta, és abból sem 26 féle gyártótól 46 féle típus, így a driver is lényegesen kiforottab, stabilabb, és a programoknak sem kell az összes lehetséges konfiguráción elfutnia, csak azokon, amik a Mac-eket alkotják.
  • egyember1
    #34
    Hali! nezzetek el nekem a hulye kerdest, nem nagyon vagyok otthon a proci temaban, de vettem jopar eve egy mezei AMD 2200+ procit, még talan Athlon a tipusa, 1800MHz-n fut. Miért éri meg (megéri-e?) nekem megvenni pl. egy új Celeron 430-ast ami szintén 1800MHz-n fut? Kapok érezhetően jobb teljesitmenyt?
  • Bith
    #33
    Egyébként, ha nem gyémántáron árulnák a Mac-eket, akkor lehet, hogy több embert érdekelne. (btw, apple mindent gecidrágán ad, akár ér annyit, akár nem (lásd ipod))
  • Bith
    #32
    Sztem a Mac leginkább a jó/stabil MacOS miatt olyan amilyen, nem a hardver miatt.
    IMHO
  • KIP
    #31
    Gyerek van neked közgazdász diplomád? Esteleg belelátsz az AMD pénzügyi folyamataiba, mert nekem úgy tűnik csak találgatsz:)
  • huuu
    #30
    Egy szónak is 100 a vége!
    Az ár dominál! Ilyen kedvező árzuhanás kihat majd a kétmagos Intelekre.
    Ami a hazai vásárlóknak igen kedvező.
  • BStage
    #29
    " És azért ma már nem kevesen vesznek mac-et. "

    a mac legnagyobb piacán (usa) 5% sincs a részesedésük, világszinten valahol 3% körül. nem gondolod komolyan, hogy ez egyáltalán kimutatható az intel eladásain... nemhogy ez hajtja. A core architektúrával bizony elhúzott az intel és ennek semmi köze a mac-hez.
  • fade2black
    #28
    Toyota is 10.akkor cég volt mint GM, megcsak másolták a NYi kocsikat.. aztán mégis mostmár lassan ők a legnagyobbak és nem GM.

    Mondjuk AMD vészesen elvan adósodva ATI felvásárlása miatt, ha INTEL annyit tesz minden procija árát megfelezi akkor lehet őis veszteséges lesz 2évig de míg ő kibírja addig AMD 2év alatt pápá. és akkor nincs árverseny.
    Hálistennek INTEL jóságos és remélhetőleg nemcsinál ilyet.
  • Godefroy
    #27
    NMézd, az AMD 486 ig egyfolytában abból élt, hogy lemásolta az Intel elöző fejlesztéseit.
    Pentiummal ezt elbukták, életükben elöször a P4 korszakban volt egy 2 éves periodus amikor gyorsabb procikat gyártottak.
    Intelnél megunták, hogy gyorsan nönek így most pénzt, nyereséget nem kimélvae döngölnek.
    Mivel vagy 10x akkora a cég, nem kétséges ki fog nyerni.
    Nekünk ez csak jó mert fejlesztés és árverseny van.
    Az AMD se fog eltünni csak megint visszaáll 10% ra azt annyi.
  • abzu
    #26
    Azért is megy az intel, mert a legujjab prociajit az apple veszi, mint a cukrot, és van értelme fejleszteniük. És azért ma már nem kevesen vesznek mac-et. meg a mac híres a minőségről mac=intel coreDou, akkor én is olyan proct veszek. szerintem.