vega topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!
inkább a veszélyeztetett állatokat védenéd...
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
pizza tészta és mártás (sugó) recept :)
ha vkit értdekel: az élesztõt langyos tejben futtasátok fel meleg helyen ( sütõ teteje )és utánna küldjétek bele a liszt közé! a pizza tésztát mikor sütitek max hõfokon 20 percig süssétek és akkor ropogos külsõ és puha belsõt eredményez! :D
Jóétvágy!<#hehe>#hehe><#eljen>#eljen>
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Komolyan utána kell néznem ennek a baromságnak, nem hiszem el hogy ezt valaki bekajálja (de sok étkezõ szó van itten mán). biztos valami müanyagot esznek vagy nem tudom, bár amiatt is vágnak ki fákat meg növényeket hogy hozzáférjenek az aluminiumhoz.
Lehet így is leélni egy életet.
Ahimsa ( ez egy filozófiai irányzat: nem ártok más élõlénynek)
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Az élet semmi, csak egy árnykép, a gyengék menedéke, ami persze nem védheti meg õket. \"Az ember nem hal meg olyas valamiért,amiben õ maga nem hisz\" - A.H. Heil Sogron! ๏̯͡๏)
mint már mondottam a (nem túlzó) húsevés nem káros az emberi szervezetre
"nem lesz semmi bajunk a hústól, de ha lehet nélkülözni, akkor nem látom értelmét." --> ha nem lesz semmi bajunk a hústól nem látom értelmét hogy miért kéne lemondanunk róla...
remélem érzed a "penge két élét" :)
Bazinga!
egész jó volt :)
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
vegetarianizmusnak is többféle szintje van tudtommal, szal egyértelmûen nem lehet kijelenteni, hogy szar-e vagy sem - bár én nem szimpatizálok egyikkel sem.
- Növényeket esznek és állati eredetûek közül halat + tojást.
- Növényeket esznek, mindenféle formában + max tojást.
- A roppant szélsõséges: magokat csipegetnek ki a tobozból, mint a fenyõ pinty és hasonló szarságokat esznek ...
Persze ezek keveredhetnek is, nincs ilyen egyértelmû határvonal köztük, de az a lényeg, hogy van ami sztm még elfogadható, és van ami már annyira szélsõséges, hogy már nekem fáj, ha látom.
Ami engem inkább zavar a vegetáriánus életformában, hogy vajon egy anya, aki vegetáriánus és épp gyermeket vár, az a (helyes vagy helytelen) egyoldalú táplálkozásával, milyen jogon ítélkezik egy születendõ ember felett?
A szegény állatok... Igen, biztos meg lehetne oldani, hogy kevesebb szenvedéssel múljanak ki az állatok a feldolgozások során, de ez a "Szegény állatok, jajj ne bántsuk õket" felvet egy hosszú kérdéssorozatot, melyre nem létezik jó válasz.
Mert akkor ennyi erõvel szegény kis búzaszemek, lehet nem éreznek, de minden aratáskor búza-holokauszt van. így megfosztani õket az élettõl - meg sem érhetik, hogy a tavasz hívószavára az üde napfényre kibújjanak a bölcsõjükbõl, a földbõl, hogy megfürödjönek az édes májusi esõben, hogy szél ölelje kalászait a nyár derekára, s hogy aranyló köntösében magvait az õsz ölébe hullajtja...
És a végén odajutsz, hogy nem ehetsz meg semmit...
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
...vágod?
...vágod?
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
hallod, politikusnak kéne menned, olyan profin torzítod a dolgokat. az agyvérzés mióta "lelki betegség"?
nem is tudom... annakidején egy ex-barátnõm gyomorfekélyt kapott a nagyon egészséges vega életmódtól, aztán szépen visszaállt normális étkezésre, de ismertem ennél ügyesebb embert is... egyik ismerõsöm (párszor találkoztam csak vele) olyan 10 évig folytatta a vega életmódot, addig tartott amíg a szerencsétlen idióta belehalt... elõször tök egészségesen is nézett ki, aztán egy idõ után inkább hasonlított egy tök egészséges csontvázra, gyönyörû pergamensárga bõrrel (kb olyannal amit az ember 80 év láncdohányzás alatt gyûjt be). élete vége felé már evett halat és hasonlókat de az már nem mentette meg, a gyomra és belei teljesen tönkrementek. gyerünk vegák, így tovább! most ha geci lenni azt mondanám h segítsétek elõ a természetes szelekciót.
szóval segítsétek elõ a természetes szelekciót.
"The trees move. Do you not see it?"
DE …
- Létezik egy olyan szervezetek,hogy Greenpeace és WWF õk is védik az állatokat,de nem várnak el lehetetlen feladatokat az emberiségtõl!!! Velük szemben létezik a PETA,akik az állatok minden típusú kizsákmányolását ellenzik.
- A vegatarianizmusnak több fajtája létezik
http://www.vegetarianus.hu/irasok/definiciok/def.html
- Érdekes, hogy a vega oldalon külön írások szólnak a E számokról… ne kelljen részleteznem, hogy egy átlagos vega sokkal több E-vel találkozik, mint egy húsevõ ;) Gondolj, csak arra, hogy az állatokat csak etetik, míg a növényeket permetezik illetve mindenféle szerekkel kezelik a megfelelõ fejlõdés érdekében.
- A legnagyobb hülyeség ez az állatokkal való együtt érzés dolog! B*****, szerinted a krokodilnak megfordul a fejében, mikor felzabálja a gnú csemetét??? Vanank az életnek olyan részei, amik nem fognak megváltozni egyhamar … állatokat és növényeket eszünk, mi így vagyunk kitalálva!
- Szerinted hány ember maradna munka nélkül, ha hirtelen az egész világ Vega lenne?? Abba gondolj bele, hogy azoknak az embereknek utána még zöldségre se telne … tudod, minden a gazdaság körül forog !!!
- Hány millióan örülnének, ha adva lenne nekik a szupermarketek adta kényelem, de nincs õk növényeken és azon élnek, amit találnak… szerintem tök jó az egészségük ,csak úgy sugároznak.
Igaz rajtuk az se segítene, mert valszeg az elsõ jóllakás utána rosszul lennének … be neked és nekünk lehetõségünk van arra, hogy húst együnk… akkor miért ne tennénk??? Ha ezt a lehetõséget el akarod dobni magadtól hát hajrá, de akkor mondj le a kínai gyerekek által vart menõ melegítõdrõl és sport cipõdrõl is!!!!
Most így elsõre ennyi … Várom a leugatásokat és a kiegészítéseket illetve a sok gonoszkodó megjegyzést.
Én nem vagyok vegetáriánus, nem is tudnék az lenni, mert mint az elején elhangzott én se tudnék lemondani a Hagymás rostélyosomról , bár én inkább csirkét és pulykát, halat eszek csak ;)
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
és a tiedbe? bár elõre tudom h képtelen a kérdés... szal inkább olvass, vagy feküdj vissza.
Bazinga!
1. Szomszédunk meglehetõsen jó módban elõ vállalkozó, 30 éve vega, kiegyensúlyozott életet élt, soha nem cigizett, drogot csak fényképen látott, konkurenciája nem volt, mert tök speciális dolgot csinál, most mégis segítséggel megy el pisilni. Az egyik ér az agyában teljesen nyugodt körülmények között feladta és engedett a teljesen normális vérnyomásnak.
Akár hiszitek, akár nem, hosszú rehab óta már húst is eszik és bizony egyre jobban van.
2. Csináltam én is egy ideig ezt a vega életmódot (kb. 6-7 év). Meg is lett az eredménye... totál kész volt a gyomrom, 10 kilót leadtam pedig elég soha nem voltam túlsúlyos, az emésztésem teljesen megbolondult.
Kb. 1 éve rendesen eszek ismét... máj, pulyka, csirke, malac, néha egy kis bocika :-D
Köszönöm jól vagyok, már semmi bajom.
3. Aki csak vega az magával szúr ki, aki húst hússal zabál az is. Arany középút. Topic closed, problem solved :-DDDD
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Hmm, érdekes topik. Mi vegetáriánusak vagyunk, meg nem is. Szüleim születésünk óta vegetáriánusak, mert szerintük ez egészséges életmód<#rolleyes>#rolleyes>. Vagy ilyesmi. Igazuk van, meg nem is. Egészséges, mert kell a zöldség, meg vitamin a szervezetnek - mást is eszünk persze, nem csak ezt lol, csak ezt hangsúlyozom most -, de a hús se hanyagolható. Az is kell, hogy fent maradjon az egyensúly, meg abban is van vitamin... és én már nem is vagyok vegetáriánus, mert szeretem a húst is és eszem azt is<#eljen>#eljen>. Szüleim meg már beletörõdtek<#hehe>#hehe>.
Michael Schumacher rulz!. Forza Ferrari! \"A gyors gyõzelem mindig elkapja az embert, nem árt, ha leszállítjuk õket a magaslóról.\" Mike õrnagy. Smackdown vs RAW 08 rulz!
lusta vagyok végigolvasni 317 új hszt... sikerült kis értelmet verni bens fejébe, vagy még mindig ki akarja írtani a húsevõket?
"The trees move. Do you not see it?"