1186
a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
-
Az is. De ugye, ha életben akarok mardni, akkor a cukrom, a szívem és a súlyom együtt kezelendő és ez önmagában is szörnyű, ha csak a rengeteg gyógyszert számolom is. De mint mindent, ezt is meg lehet szokni. -
Tyűűű...
Ne haragudj, de számomra ez elég szörnyűnek tűnik. -
Tojást és tejterméket fogyasztok természetesen (1.5%-os tej, kaukázusi kefír, füstölt sajt stb.), azt muszáj a fehérje miatt, bár tojást az elején nem, most is alig. Halat, meg ilyesmit nem fogyasztok. Viszont szedek omega 3-at, majd fogok omega 6-ot is a szívre jó és sajnos csak húsból lehet hozzájutni érzékelhető mennyiségben, illetve fogyasztom a Herbalife Shapeworks shake-jét, amiben van elég protein, hogy ne az ember izmai épüljenek le. Tésztaféléket, rizst, gabonát, olajos magvakat sem fogyasztok, illetve a cukros diétát is betartom, max. jégkrém/fagyi fronton bűnözök néha, ilyen melegben pláne.
Hétköznap, melóra:
- Reggelire Herbalife Shapeworks shake por 2.5dl 1.5%-os tejjel.
- Ebédre fél tányér sóska magában, vagy valami főzelékféle habarva, zöldbab stb., némi sajt néha
- Vacsira gyömölcsök, néha sajt+tej
- Hétvégén reggelire paradicsom, paprika és sajt van, tejjel és kaukázusi kefírrel (az néha hétközben is gyomornyugtatónak)
- Ebédre néha sajt, gomba, vagy kevés krumpli a keményítő miatt, esetleg karfiol, spárga, a legtöbb dolog tepsiben lesütve, vagy párolva
- Vacsira a hétköznapi vacsi, vagy az sem
Persze mindent csak módjával. Ha mégis nagyritkán "süteményt" sütünk, ahhoz van egy spéci édesítőszer, amit orvos írhat és receptre ad a gyógyszerész kimérve, illetve a "süti" főleg gyümölcsből áll, szinte nulla tésztával.
-
És mennyire "erősen" vagy vega? Tehát tojást eszel? Tejet iszol?
ja és ték^^ -
Hoppá-hoppá, valaki itt már január közepe óta vegetáriánusként tengődik!!! ÉN! :DDD -
gen senki sem monta hogy vegásan nem lehet élni... -
Ki mondta, hogy beteges vagyok??? Még nem is meséltem!!! :DDD -
HUmanEmber41st #896 Én már kb 12 éve vega vagyok, és mint láthatod élek :D
Ha tényleg ilyen beteges vagy, akkor jobbulást kívánok! -
hát igen... -
nem. Csak enni jobban szeretek. :| -
Goth #893 meleg-e vagy -
nem :| -
Próbaképpen. A szívem totál kivolt, azóta sokkal jobban vagyok (volt már egy infaktusom, nem hiányzik mégegy). Kissé cukros is vagyok term. -
Hajnalcat #890 Grat. És miért álltál le a húsfogyasztással? -
Holnap lesz két hónapja, hogy full vega vagyok és MÉG ÉLEK! Hihetetlen, még számomra is... -
Jaja, sok hülye. Már én is csatlakoztam hozzájuk, bár ez még kérdéses, hogy mennyi időre. :D -
Szerintem is... bár én nem utálom őket éljék az életüket... azt hiszik így sokkal jobb nekik... -
Nekem ne mesélj, én útálom a vegásokat és szerintem az ember ősei húsevők és kész! -
jó megközelítés :) -
az agyi elváltozások már megkezdődtek.....
figyuzz állj tükör elé és vizsgáld meg a fogaidat, szerinted csak zöldségekre lettek tervezve? -
[Walaki]D`Lair #883 Az ultimate érv from CSOCSÓ :DDDDDD -
hatranyai? ettetek volna abbol amit tegnap ettem....
vegetarius elet olyan mint pocs es pina nelkul szuletni.
sok sikert mindenkinek... -
[Walaki]D`Lair #881 Hüüüülye vagy te :DDD -
KÉT HETE VAGYOK VEGA! Fogjatok leeee! :DDD -
még élek, pedik ez a 9.nap! -
ha het vegeig nem jelentkezel, sejtuk az eredmenyt :D -
de van.
a pina. -
Goth #876 a zöldségevés is :D -
én szeretem a húst. Nagyon. Egy sertéspaprikásnál, vagy egy pacalnál nincs jobb. -
pontosan... -
nemfogod. ezt már kiveséztük. Valójában a forumnak is annyi a lényege hogy vissza lehet olvasni, semmi több. -
HUmanEmber41st #872 A húsevés csak egy rossz szokás :)
Csakhogy felkeverjem az állóvizet:D -
uramisten én abba belehalnék... -
Hú csokit azt nem bírnék nem enni:DDD
Nálam 2 tábla milka a kielégítő adag:P úgyhogy asszem én is függő vagyok:PPP -
[Walaki]D`Lair #869 Én már vagy 3 éve nem ettem csokit :DDD -
Goth #868 én meg már vagy két hete nem faltam csokit xD nehéz az eddigi napi két twixhez meg marshoz képest, függő voltam :D -
Goth #867 valamikor két évtized is van a vegahalál lappangási ideje :0 -
hja csak ne vidd túlzásba.. bár ahogy olvastam egyes emberek hosszú évekig is megvannak igy -
Nem vok vega. Én a húst is hússal eszem, egy napig is nehezen bírom hús néklük. CSAK most kipróbálom milyen lehet az a vegalét. Hátha megkedvelem, vagy hasonló. Méregtelenítésnek is elmegy és kiváló akaraterő próba. -
Mi nem montok hogy ütni kell a vegákat:)
Tőlem lehecc az engem különösebben nem izgat... Én nem leszek az, mondhatnak bármit, de ezt már megtárgyaltuk asszem az előző 800 hszben:)