vega topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Walaki]D`Lair
Az ultimate érv from CSOCSÓ :DDDDDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

CSOCSO
hatranyai? ettetek volna abbol amit tegnap ettem....

vegetarius elet olyan mint pocs es pina nelkul szuletni.
sok sikert mindenkinek...
[Walaki]D`Lair
Hüüüülye vagy te :DDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Sir Quno Jedi
KÉT HETE VAGYOK VEGA! Fogjatok leeee! :DDD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
még élek, pedik ez a 9.nap!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PíszLávJuniti
ha het vegeig nem jelentkezel, sejtuk az eredmenyt :D

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

j0nNyKa
de van.
a pina.

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

a zöldségevés is :D

banok
én szeretem a húst. Nagyon. Egy sertéspaprikásnál, vagy egy pacalnál nincs jobb. <#finom>

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Atkamon
pontosan...

Kmarha
nemfogod. ezt már kiveséztük. Valójában a forumnak is annyi a lényege hogy vissza lehet olvasni, semmi több.

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

A húsevés csak egy rossz szokás :)
Csakhogy felkeverjem az állóvizet:D

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

banok
uramisten én abba belehalnék...

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

Atkamon
Hú csokit azt nem bírnék nem enni:DDD
Nálam 2 tábla milka a kielégítõ adag:P úgyhogy asszem én is függõ vagyok:PPP

[Walaki]D`Lair
Én már vagy 3 éve nem ettem csokit :DDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

én meg már vagy két hete nem faltam csokit xD nehéz az eddigi napi két twixhez meg marshoz képest, függõ voltam :D

valamikor két évtized is van a vegahalál lappangási ideje :0

Kmarha
hja csak ne vidd túlzásba.. bár ahogy olvastam egyes emberek hosszú évekig is megvannak igy

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Sir Quno Jedi
Nem vok vega. Én a húst is hússal eszem, egy napig is nehezen bírom hús néklük. CSAK most kipróbálom milyen lehet az a vegalét. Hátha megkedvelem, vagy hasonló. Méregtelenítésnek is elmegy és kiváló akaraterõ próba.

Atkamon
Mi nem montok hogy ütni kell a vegákat:)
Tõlem lehecc az engem különösebben nem izgat... Én nem leszek az, mondhatnak bármit, de ezt már megtárgyaltuk asszem az elõzõ 800 hszben:)

Sir Quno Jedi
Õszintén bevallom, hogy ma lesz egy hete, hogy csak vega kaján élek! Olyannyira, hogy még halat és tojást sem fogyasztok, csak tejet és tejterméket + növényi cuccokat. Még bírom egyelõre (nehéz).

ÜSSETEK!

j0nNyKa
hopsz, igy nem azt nyitja
keressetek meg lent ezt a reszt:
"Vegetariánusok vigyázzanak – Nagyon sok honlapon lehet látni egyes anyagok mellett azt a felkiáltójeles megjegyzést, hogy…"
es olvassatok.

j0nNyKa
meg mindig megy a tema? szep
ajanlanek 1 aprosagot vega barataink figyelmebe (en spec nagyon jot rohogtem rajta)
molekula cedulak :D

Atkamon
:D

Kontrakcio
<#hehe>

hogy még nagyobb port kavarjak, hajlandó vagyok azt a kijelentést megtenni h a vegák élnek egészségtelenebbül, és ezt az életmódot a figyelemfelkeslét miatt csinálják <#wink>

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Calver
erõsen úgy néz ki.
na jó, adok egy kis vitaindítót:
"Aki korpa közé keveredik, megeszik a vegetáriánusok."
gyerünk, felháborodást!

"The trees move. Do you not see it?"

Atkamon
Nah mivan megálltunk?:P

Bandew
Calver már említette, hogy bizony nem voltak õk hosszú életûek, arról nem is beszélve, hogy MI magyarok vagyunk, nincs õsi vega kultúránk, ja és a "dolgozás" szót kicsit túlzás használni az indiaiaknál, mert az egyik leglustább népség a világon.
Az a kijelentésed pedig, hogy SEMMI szüksége az emberi szervezetnek a húsra, minden szempontból (najó fanatikus vega szempontból nem) téves állítás. Ezen nincs mit vitatkozni. Ezek tények, nem pedig elméletek.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Calver
tényleg, a középkorban is alig ettek ez emberek húst, mégis felnõttel, dolgoztak...
40 éves korukig
aztán hoppp meghaltak.
gondolom a kis cikked nem szól arról hogy meddig élnek hiperpigmentált barátaid.

Atkamon
A chit ebbe ne keverd bele:P

õk a chi-vel pótolják a húsevést -.-

Távol-Keleti, Indiai emberek milliói életükben soha sem ettekk húst.
Mégis felnõttek,dolgoznak,stb.
A húsevés csak egy rossz szokás, semmi szüksége rá az emberi szervezetnek.

arról nemis beszélve, hogy a hús elengedhetetlen az izomszövetek felépítésében :C

Bandew
Hogyan fogsz megbetegedni? Ez milyen kérdés? Amúgy meg amiket felsoroltál, azok a túlzás betegségei. Mindenre szüksége van a szervezetnek, de nem nagy mennyiségben. Megint szélsõségesen látod a dolgokat. Amúgy elég egyértelmû dolog, hogy a hús alap kelléke a fitt, ellenálló, egészséges szervezetnek, ugyanúgy mint a növények. Én mindkettõt eszem, nem is nagyon panaszkodom.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Kmarha
<#nevetes1>

Calver
kicsit túl gyorsan benyaltad a szöveget... ez egy vegetáriánus lapnál volt, mit vársz tõlük? rögtön be is ugrott a Thank You For Smokingból egy szöveg...
"Ezek a fickók hamar rájöttek arra, ha azt akarják állítani, hogy a cigaretta nem okoz függõséget, jobb lesz, ha bebizonyítják. Ezt az embert bízták meg vele. Erhardt Von Grupten Mundt. Németországban bukkantak rá. Nem akarom részletezni. A kapcsolatot vizsgálta a nikotin
és a tüdõrák között. Teljes 30 éven át, és nem talált semmilyen döntõ bizonyítékot. Ez az ember egy zseni. A gravitációt is megcáfolná."
no igen, kb ezek a legelõ barmok is így müködnek.

[Walaki]D`Lair

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
És mennyire igazad van :)

Sir Quno Jedi
Ne higgyünk már a hülyéknek!!! Az ember (és õsei) mindenevõ (általánosban tanítják, talán nem véletlenül) és NEM emészti meg a cellulózt, ellenben a húst igen. Ezért nem legelünk, mert nem vagyunk marhák. No, ellenben a marha húsa már jobban fexik nekünk. :D

A fõemlõsök nagyon is szívesen falnak be mindent, ami állati eredetû, sõt különleges csemegének számít náluk a hús, mint olyan, mivel nem vadásznak, így ritkábban jutnak hozzá. A mi õseink azonban MEGTANULTAK vadászni és az hogy a jégkorszakok alatt nem haltunk ki, annak nem az volt az oka, hogy zuzmókat kapartunk ki a hó alól, KÖNYÖRGÖM! A hús elsõdleges táplálékká vált egy hosszú-hosszú idõszakban. Nem véletlenül voltak akkora szemfogaik (bár mára elcsökevényesedtek az évszázadok sült/fõtthús zabálásainak köszönhetõen) és nem véletlenül tudták õseink akár nyersen is tépni (és megemészteni) a húst.

Aki látott már elõember koponya-rekonstrukciókat, és azok után is elhiszi a sok sületlenséget az ember növényevõ voltáról, az meg simán vak és kár vitába szállni vele...

OSU!

Találtam egy cikket, amit ajánlok mindenkinek : Cikk.

Sajnos még nem sikerült elolvasnom, mert most nincs idõm, de hamarosan átnyálazom :) Nem hosszú.

Forrásról csak annyit, hogy az Élet és Tudományról van szó! --->Talán ezt tekinthetjük független forrásnak.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Kmarha
Rendben, én nyitott vagyok mindkét véleményre. Akkor azt hiszem még utánaolvasgatok holnap én is a témának. :)

Ez nagyon nem így van. #840 -itt van a kutya elásva. A novényevõk simán lebontják a cellulózt -> a hatalmas vakbelükben élõ cellulózbontó baktériumok segítségével(említhetnénk még a gyomor szerkezetét: százrétû, recés,oltó, bendõ...). Ami még nagyon fontos: A növényekbõl felszabadítható energia zöme (95%!!!) épp a cellulózban van elraktározva.

NEm akarok senkit elkeseríteni, de én szivesebben olvasnám egy orvosi szaklapban mindezt. Csinálhatok én is egy oldalt, amin az ellenkezõje van.
Hozzáteszem azt is, hogy nem kizárt.

[Walaki]D`Lair
Azt hagyják csak ki, hogy a növényevõk gyomra alkalmazkodott a növények elfogyasztására, a miénk meg nem, így gyakorlatilag a rostok meg a cellulóz emésztetlenül ki is jön...szal ezis kurva nagy csúsztatás...

Kmarha
végül is logikus.. a növényevõ állatoknak is ugyanaz a felépítése mint nekünk, ugyanarra van szükségük. Õk is megkapják a növényekbõl ami kell nekik, az ember is megkaphatja. Szóval a vega életmód sem hülyeség, csak én sajnálom õket hogy az élet bizonyos szaftos részét kihagyják :D

Kéremszépen errõl van itt nagyba'szó :)

Kmarha
"Sokan téves nézetet vallanak a vegetárius koszt táplálékértékérõl. Úgy vélik nem tartalmazza az összes szükséges tápanyagot. A legfõbb ellenvetés a protein (fehérje) hiánya. De a legújabb kutatások egyértelmûen bizonyítják az elegendõ fehérje, valamennyi nélkülözhetetlen vitamin, ásványi só és kalória mennyiségének jelenlétét.

Vezetõ táplálkozási szakemberekkel állok kapcsolatban. Véleményük szerint a kiegyensúlyozott vegetárius koszt ellát az összes szükséges tápanyaggal. Tény, hogy az amerikai táplálkozási hivatal fogyasztók újságja, az "FDA Consumer" dicséri a vegetárizmus hatékonyságát és hasznát. Egyik cikkében utal a Tudományos Nemzeti Akadémia Táplálkozási Bizottsága 1974-ben kidolgozott tanulmányára. Az eredmény: "Az a nézet, hogy a vegetáriusok nem képesek testük szükségletét hús nélkül fedezni, egyértelmûen a fantázia birodalmába tartozik." Továbbá: összehasonlításul az alkoholt, drogot és húst fogyasztó személyekkel, a vegetárius egészségesebben táplálkozik, a kalóriát, a vitaminokat, az ásványi sókat jobban fel tudja dolgozni és hasznosítani. Ugyanis az alkohol és a drogok értékes tápanyagokat vonnak el a szervezettõl. Minél több kutatás folyik ezen a területen, annál inkább arra a meggyõzõdésre jutnak a tudósok, biológusok és táplálkozási szakemberek, hogy a vegetárius koszt a legtáplálóbb és a legegészségesebb.

A legerõsebb és legkitartóbb állatok a növényevõk. Az elefánt, az ökör, a ló erejükrõl és munkaképességükrõl ismertek. Még a motorteljesítményt is lóerõben mérjük. Amint az már a fentiekben elhangzott, sok nagy alkotó gondolkodónk vegetárius volt. Ez ellentmond minden olyan állításnak, amely szerint a vegetárizmus akadályozná a legmagasabb intellektuális fejlõdést.

Fiziológiai szempontból is vegetárius életmódra teremtették az emebrt. Testi felépítése szerint nem tartozik a húsevõk kategóriájába. amelyeknek például nagy tépõ- vagy szemfoguk és karmuk van, az áldozat feltépésére vagy szétszakítására. Ezek hiányoznak az embernél. Fogazatunk a növényevõkéhez hasonló. A különlegesen lapos zápfogak az élelem megõrlésére alkalmasak. A húsevõk bele rövid (körülbelül háromszor olyan hosszú, mint a test törzse). Így a hús - mielõtt rothadásnak indul és méreganyagokat képez - megemésztõdik és kiválik. Ezzel szemben az ember és a növényevõ állatok belei igen hosszúak (körülbelül tíz-tizenkétszer olyan hosszú, mint a test törzse).
"

http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/04/vegeletm.html

Szóval tényleg lehet igy is csinálni. Én akkor is maradok a husikánál

Trisztin
te nevezted õket haszonállatoknak... innentõl kezdve ne magyarázz nekem arról,minden állatot védesz...<#nezze>

Szerinted ha annyira jó{<#bdead>} ez a vega dolog ... akkor azokban a fejlett országokban miért esznek még mindig húst???

Ott kezdõdik,hogy maga a zöldségevés nem lesz egészséges... ha ennyire az egészséged a legfõbb szempont,akkor BIO!! jah és persze cenzúrázott egészség...<#falbav><#falbav><#falbav>

Meglepett,különben,hogy az írásom többi részét nem kérdõjelezed meg... csak nem igazam volt???<#wow1>

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

[Walaki]D`Lair
A zöldség meg agylágyulást okoz, ezt kimutatták a tudósok...persze csak akkor, ha napi 43 kilógramm lucernát megzabálsz...MÉRTÉKLETESSÉGRÕL HALLOTTÁL MÁR???

bens
kössz a részletes felvilágosítást. tanulj biológiát és járj 4 évig az orvosira. utána talán agyad is lesz a témához (nem biztos)

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!