vega topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A környzetvédelemre vonatkozólag készült egy 500 oldalas ENSZ jelentés az üvegházhatásról. A Vegetáriánus táplálkozás, vegetarianizmus honlapon utánna olvashatsz a dolognak.
VeGab
Erre lehazugoztál. Ezért reagáltam rá a továbbiakban.
Sooner or later all our games turn into Calvinball...
Azt ha valaki meggyõzõdésbõl vega elfogadom, azt nem, hogy ettõl jobb ember lenne valakinél aki nem.
A háború tényleg undorító.
De tényleg a tudományos elméletekben mindig benne van a megcáfolhatóság. Attól lesznek tudományosak. Meg attól, hogy hosszas kutatás, kísérletezés elõzi meg õket. Persze, ha a hasunkracsapunk és belebõgünk valamit a nagyvilágba akkor azt nem lehet megcáfolni, mert nincs rajta mit. (De ígyvan! De nem! stb...) Ettõl még nem jobb, hanem rosszabb lesz mint egy tudományos elmélet.
De ez már eléggé off sry érte...
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Erre válaszolva írom, hogy de igen, meg lehet enni.
Erre te leírod, hogy röhejes vagyok.
Erre én írok egy hosszabb hozzászólást példákkal.
Erre közlöd, hogy egy szavatokat sem értem...
Igen, valóban. Biztos nem arról van szó, hogy a saját állításodat nem tudod alátámasztani...
A lényeg: Mindenki saját maga döntse majd el, hogy mit tart ebbõl marhaságnak és mit nem.
A tudomány meg azért is szép, mert elsõsorban tényekre próbál alapozni és nem filozófiára.
Értsd már meg, hogy ennek elvi, lelki okai vannak. Az elsõ videót meg nem is néztem meg, senkit nem veszek semmivel egy kalap alá. Egyszerûen nem tudom megérteni azt, hogy valaki bármilyen okból kifolyólag is az ölés mellett teszi le a voksát.
Háború? A világ legundorítóbb és legaljasabb dolga.
És szerintem igenis a lelki harmónia itt kezdõdik: nem ölök. Soha és semmilyen indokkal.
Az éremnek 2 oldala van. Az egyik oldalról nézve bõdületes marhaság, a másik oldalról tekintve igazság. A tudományok mindig is korlátok közé voltak szorítva, a tudósok /tisztelet a nagyon-nagyon kevés kivételnek/ sohasem fogadnak el semmit ami nem magyarázható racionálisan-tudományosan.
Komolyan mondod, hogy bõdületes marhaság nem megenni egy leölt állat húsát? Ezt nem tudom felfogni...
Az viszont igenis zavar, hogy ezt az életmódot úgy próbáljátok beállítani mintha olyan hû de természetes lenne, és tökéletes harmóniát biztosítana a világ többi részével egyetlen állat megölése nélkül, és ráadásképp megoldást jelentene a Föld minden gondjára.
Ami pedig különösen irritál az az, hogy egy kalap alá veszitek a "húsevõket" az elsõ videóban látott állatkínzókkal, mintha mindenki aki megeszik egy szelet csirkehúst utána lemenne és levezetésképp élve megnyúzna egy tehenet. EZZEL bajom van.
Ha már ilyen kedves vagy akkor edd meg azt amit a tehén és ha nem döglesz bele akkor elhiszem hogy vegetáriánusok vagyunk. Az állatok között is jópár elpusztul azért mert rossz, romlott élelmiszert fogyaszt. Az állatkertek egyik "réme" az enteritis nevû bélbetegség amit fõleg a romlott gyümölcsök okoznak. A különbség az, hogy ha nekünk megromlik az ételünk akkor megyünk a boltba és veszünk másikat az állatok meg nem tudnak. A háborúk alatt például elég sokan kényszerültek romlott élelmiszert enni és mégsem halt bele mindenki. A modern ember persze ilyen tekintetben már "elpuhult".
A hús hamarabb megromlik mint a zöldség...és?
edd meg amit a csimpánzok. ha nem döglesz bele, elhiszem h mindenevõk vagyunk.
a növények elállnak tartósítószer nélkül, a hús egy napig sem.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Tényleg érdekel...Õszintén.
1.: Mint írtam egy búzakalász vagy egy nyers krumpli láttán sem tölt el olthatatlan evési vágy. Akkor azt sem kéne megenni? A sülõ húsnak pedig igenis finom étvágygerjesztõ illata van.
2.: A legtöbb ragadozó (és nem dögevõ) állat sem eszi meg a szagos húst csak ha tényleg nincs más választása. Ha megeszi akkor ugyanúgy megbetegedhet tõle mint az ember. (Persze valószínûleg az immunrendszere jobban fel van rá készülve mert egyébként sem a legtisztább körülmények között étkezik) Sok ragadozó madár inkább éhenhal, mint hogy megegye az olyan húst ami nem friss.
3.: A csimpánzok ugyanúgy nem rendelkeznek éles karmokkal vagy hatalmas szemfogakkal mégis vadásznak és esznek húst is. Az embernek voltak/vannak bõven szerszámai amikkel ezeket helyettesítheti. Mellesleg a vaddisznó sem evésre használja az éles agyarait hanem ásásra meg a hímek viaskodnak vele. Akkor õ is vegetáriánus? Amivel az ember is meg a vaddisznó is meg a borz is rendelkezik az a teljes fogazat, gumós zápfogak, középhosszú tápcsatorna és a hús lebontására szükséges enzimek és emésztõnedvek.
4.: Ha egy kis ragadozót úgy nevelnek föl, hogy nincs alkalma prédaállatokkal találkozni/nem látja õket egészben akkor bizony õ sem fog semmiféle ingert érezni, hogy rávesse magát és szétmarcangolja. Elég sok ilyen történet van (ha érdekel keress rá a neten is biztos találsz) pl. állatkerti oroszlánokról, akikhez betettek egy kisborjút, hogy na most majd természetesen étkeznek erre az összes halálra rémült tõle. De elég ha csak aranyos képeket keresel a neten, tele vannak olyanokkal, hogy macska alszik együtt kisegérrel meg hasonlók. Persze vadászösztön az marad majd benne, de az emberben is van valamennyi(nem kevesen járnak vadászni, horgászni, paintballozni stb.)
5.: Szerinted a növényi élelmekben nincsen tartósítószer? Dehogynem. Ez nem a hússal hanem a modern életmóddal kapcsolatos. 200éve híre sem volt a tartósítószereknek mégis ettek húst az emberek.
vágyat érez annak megszerzésére, azonban egy gyümölcs láttán ez egyáltalán nem mondható el. A mindenevõ borz,
vagy a kenguru esetében szintén feléled ez az ösztön, ha prédaállattal találkozik a természetben. Ha egy
embernek örömet okoz egy madár elejtése, még élõ végtagjainak foggal való szétmarcangolása, vagy meleg vérének
kiszívása, akkor mondhatjuk azt, hogy húsevõ ösztönök lakoznak benne. Ugyanakkor egy fürt édes szõlõtõl összefut
a nyál a szájában, és függetlenül attól hogy éhes-e vagy sem, jóízûen elfogyasztja. Hogy van akkor ez az
ösztönökkel? Ha az ember valóban mindenevõ, miért nem rendelkezik erõs karmokkal mint a borz, vagy éles
szemfogakkal, mint a vaddisznó? Akár hogy is nézzük, az ember biológiailag nem alkalmas a hús megszerzésére,
a dögevéstõl pedig súlyosan megbetegszik. Ezek a problémák nem állnak fenn a vegetárius táplálkozás során.
A boltokban kapható húsban lévõ tartósítószer akadályozza meg, hogy a hústól ne kapjunk súlyos betegségeket,
mérgezést. Ezek nélkül az adalékok nélkül az ember képtelen lenne elfogyasztani azt a húst, amit megvesz.
Sokan nem tudják, hogy a romló hús barnás, visszataszító színét úgy tüntetik el, hogy mesterséges színezéket
adnak a húskészítményekhez és a nyers húshoz."
a hinduk soha nem ettek húst, mert a vallásaik tiltják az erõszak alkalmazását a többi élõlényen.
a hindu az egyetlen olyan õsi fejlett kultúra, ami mind a mai napig fennmaradt úgy, ahogy mindig is létezett.
ezeket érdemes róluk tudni...
Azért mert neked nem jut ezsedbe valami nem a másik lesz röhejes.
Amúgy az nem volt sehol leírva hogy nem volt megfûszerezve, de nyers volt.
Mellesleg ettem már nyersen fûszer nélkül is húst, csak nem gerincesét...
<#integet2>#integet2>
Szavahihetõ vagy....
- ezt eddig itt rajtad kívül senki nem mondta
amúgy azt tudom mondani megintcsak h ha nem tudsz építõ jellegûen (értelmesen) hozzászólni, akkor légyszi hagy rá.
Írtam, de leírom mégegyszer: Ma sincs olyan törzsi kultúra ahol ne ennének húst. A természetes emberi életmód része a húsevés. És szintén a jelennél maradva:
Legközelebbi rokonaink sem csak a banánra veszélyesek...
(A többit már eléggé jól megválaszolta Calver meg jefferson83)
"The trees move. Do you not see it?"
viszont azzal h vegák vagytok, van egy remek lehetõségetek a magamutogatásra, az önistenítésre, arra, hogy megmutassátok, milyen felsõbbrendûek és érzékenyek vagytok, míg az emberiség húsevõ többsége igazándiból csak egy vérengzõ csürhe. én errõl beszéltem.
és... megint eljutottunk odáig, hogy a vegák felsõbbrendû lények, míg a húsevõk brutális gyilkosok. csak így tovább, bens.
nem bántásból, fõleg nem neked, ha valakinek viccelõdni támad kedve, nézze meg a #1-ben található videot, utána tegye meg ha van hozzá gyomra.
Röhöghetsz, de évek óta kihajtom a legyet ill. kiteszem a pókot a kertbe.
Kedvesem nem vega, de Õ is így tesz velük. Pedig kertes helyen élünk, sok van belõlük nagyon.
A szúnyogot és a kullancsot viszont lecsapom ill. a kutyából kiszedve szét is taposom. Egyszerûen ennél a két élõsködõnél valahogy semmi bûntudatom. Talán a vérszívó életmódjuk miatt...
Nemtudom.
1.-nem eszem húst
2.-nem eszem semmit (ez ugyebár nem tartható semmilyen körülmények között)
3.-leszarom a fenti kérdést
Van még másik alternatíva? Szerinted melyik pont a legjobb a három közül, ha CSAK A KÉRDÉSRE koncentrálsz és nem okoskodsz bele semmit?