vega topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Tehát nem azzal értek el változást, hogy vegások lettek, vagy vegásokká térírették a jónépet, hanem a SZABÁLYTALAN és embertelen üzemeket záratták be. Ezzel én is maximálisan egyetértek (mindig is egyetértettem), mert ennek már van némi értelme is, ugyebár.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

bens

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
ha nem eszel húst, azzal csökken a kereslet a hús iránt -> kissebb lesz a termelés -> kevesebbet szenvednek az állatok

Sir Quno Jedi
Ezért kell valóban (közel)házi körülmények között nevelt állatokat fogyasztani (azoknak az ízük is jobb). Azonban pl. a kutyámat sem zavarja, hogy nem maga vadászta le a húst/csontot amit kap, ennyit a természetességrõl...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

bens
nem értelmetlen. az állatvédõk már sok kíméletlen intézmény bezárását érték el.

whiskeyman
A Belgának a Hús c. számából!

"hús, hús, hús, egyél húst
a zöldségektõl leszel olyan mélabús
hús, hús, hús, megint hús
a növényektõl hamarosan elbutulsz
hús, hús, hús, csakis hús
nekem így jó, hogyha fehérje dús"

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

DJ Skyline
de nem én ölöm meg az állatot! mit kínzok egy darab megsütött húson? én csak a fogyasztó vagyok, de mivel igénylem a húst, ezért eszem, egyértelmû! zöldséget is eszem mellette, mert arra is van igényem! mind2-öt igénylem, mert szükségem van rá, igen ha vegetáriánus lennék, akkor nem lenne szükségem a húsra, stb! de nem leszek az, mert azzal, hogy nem eszek húst, attól még nem fog megmenekülni az xy tehén! ugyanúgy levágják, és majd megveszi helyettem más azt a húst! igen, ha sokan lennének vegetáriánusok akkor lehet hogy kevesebb húst vennének, de jelenleg nem látom azt, hogy a zöldségesnél minden raklap üres lenne, a hentes meg nem tud mit kezdeni a rajta maradt húsokkal!

bens
ezzel egyetlen egy baj van, a hús amit megeszel, nem a természetbõl jön, hanem innen: #2 és ettõl fogva nem a természettel vagy egyensúlyban, hanem a húsiparral.

Sir Quno Jedi
Dzsurasszik Park-e?! 😄

Bandew
Rosszul fogalmaztam:
A lényeg ha én le akarok ölni egy állatot, legyen esélye menekülni, vagy támadni, persze ez ma már teljesen lehetetlen.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Bandew
Jesszusom mi megy itt! Ettõl féltem! <#smile>
Nos én nagy természetbarát vagyok, de ettõl függetlenül nagyon szeretem a húst. Hogy miért? Mert ember vagyok, az embernek pedig kell hús. Sõt rosszul is fogalmazta: nem attól függetlenül szeretem a húst, hogy természetbarát vagyok, hanem pont azért, mert betartom ezeket a törvényeket, ergo húst eszem. És a hús az hús, nem helyettesítheti semmi. Ok tudom egyes termékek húspótlóak lehetnek, de mindenféle dologból összeállítani a húspótlást egy teljesen csökevényes megoldása a dolognak. Ez kb olyan, minthogy van a rendes ember, aki megszületik, vagy különbözõ szervekbõl Frankeinstein kreál egy embert, ami olyan is amilyen. Egyetlen bajom van csak, az pedig az állatok kíméletlen tartása. Sokat szenvednek egész életükben, csak hogy mi megehessük õket, azért "léteznek" és ez már elég cinkes. Szóval ezen kéne változtatni. Az állatok legyilkolása ellen azért nem tudok szólni, mert ez kell, a lényeg a kíméletes legyilkolásuk és hogy rendes életük legyen, ne pedig ilyen céltalan. Ha egy embert megtámad mondjuk egy farkas és megeszi az elég gáz, de hát ez van. Mi is része vagyunk a körforgásnak, és ezt el kell fogadni, így lehet csak húst enni.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Istencsászár
Nem, nem azt irtam.

Amugymeg a húsipar egy óriási üzlet, államok, országok bevételét képezik, szal ez nem az átlag embernél kezdõdik... értelmetlen bármi nemû ellenállás😄

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

bens
lehet h egy porszem vagyok, de van kb 50 ember a világon, aki miattam vegetárius. és ezzel már nagyon sokat elértem.
nem mondtál logikus érvet. pontosan, az ember fel tudja fogni h hogyan kell elhagyni a húsevést. az állatok nem. azt akarod bebizonyítni h annyi eszünk van, mint egy hiénának?

Sir Quno Jedi
Kemencében sült libamáj + közepesen átsült steak, nálam ez a nyerõ. Hozzá term. jöhet a zöldségköret, avagy a mazsolás rizs gyömölcsöntettel, mert adjunk a zöldségeknek is! 😄

bens
a vegetárizmus az állatokkal való együttérzésrõl szól. arról h nem kínozol más élõlényt, csak h te jól szórakozz. nincs egyértelmû káros hatása a szervezetre nézve, de a húsiparban rengeteg állatot kínoznak meg, és ha ennek tudatában vagy úgy össze kell tudnod rakni magadban h helyes-e vagy nem.

Istencsászár
Nem, nem.... te csak egy porszem vagy a gépezetben, ami mintha ott sem lenne... Az ember áll a legmagasabb szinten, ahogy a természetben is megvannak a lépcsõk. Az a húsevõ állat sem halna éhen ha tudná hogykell nem hús alapú ételeket enni, amit pl te eszel, de mivel neki nincs esze hozzá így belehalna valszeg. Az ember sem lett volna képes fejlõdni ha nem vadászott volna, nem evett volna húst... ez kiinduló pont volt, és ha valamit a csírájánál folytunk el az meghal... szvsz amig az ember él és nem veszi át az uralmat a gépiesített, szintetikus világ addig, fog húst enni, és ez igy van rendjén, akár tetszik akár nem... aki mer mártírt akar játszani hát tegye😊, én meg megyek eszek egy ki libamájat, meg csülköt...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

ajem kisa
Az, hogy mi helyes, mi nem azt nem lehet elõre tudni, én igy választottam, hogy ezek után kevesebbre teszem az "adagot" husból, a többiek azt esznek, csinálnak amit akarnak, még akkor is ha nyilvánvaló butaság! Senkit nincs jogom befolyásolni, nem is fogok, mert hiábavaló (lásd #56), még nagyon sok ilyen ember van, akik beletörõdnek a dolgokba, és viszi az áramlat a többi "zombival"!
Én fogom magam, és a saját életemet úgy alakitom ki, hogy próbálok kevesebb szemetet "termelni" (bár ez nehéz, mert minden 100x be van csomagolva!), de mégis...
És ha valaki nem fogja fel, hogy miért, nem baj, idõvel rájön!
Az ember ösztöne a pusztitás!
Én is ember vagyok, azzal, hogy a számitógép elött irom ezeket a sorokat, kicsit ellentmondásos, de én csinálok más dolgokat, amivel nem ártok senkinek, és semminek!

bens
amint megmutatod nekem mikroszkóp alatt h melyik az az idegvégzõdés amivel egy répa fájdalmat érez, igazat adok neked.

bens
igen, és félreértés ne essék, nem bántok és nem gyûlölök egy húsevõt sem. egyszerûen szeretnék rávilágítani h ez nem helyes szokás.

bens
az állatok ugyan azt a fájdalmat érzik mint az emberek. innentõl kezdve mi az ami nem egyértelmû?

bens
amit leírtál, az egy lehetõség. a másik lehetõség az, h erõt veszel magadon, ahelyett h beletörõdnél h leszarnak téged, te szarod le a társadalom idióta képzeteit, és teszel valamit azért, h ne kelljen szenvedtetni a szerencsétlen állatokat.
egyébiránt az emberek nem az állatokat eszik, az ember az egyetlen faj, ami eldöntheti h mivel táplálkozzon. a ragadozók meghalnak ha növényen kell élniük, a növényevõk pedig fordítva. de neked nem lesz bajod ha nem eszel húst.

Sir Quno Jedi
Ezt állítod te. De ha végül tudományos bizonyítást nyer, hogy a répa elpusztítása is gyilkosság (mintahogy egyértelmûen az), akkor mihez kezdesz majd?!!

DJ Skyline
és mi a hátulütõje ennek a rosz szokásnak, azt leszámítva, hogy megölik az állatot? magamon nem tapasztalok semmi furát! az állatok szempontjából rossz szokás persze! de a magam szempontjából ha ésszel csinálom, azaz nem eszek húst hússal, és nem iszok húst, akkor nem lesz rossz szokás szerintem! ugyan olyan egészséges maradok! nem dohányzom, nem vagyok alkoholista sem, nem is füvezek, nem is drogozok!

Count Adyn
Azért azt lásd be hogy egy több évezredes szokást nem lehet csak úgy levetkõzni. Az emberiség húst fog enni amíg megteheti. A húsevás nem rossz, ezt bekéne látnod, csak a mód ahogy a hús az ember elé kerül lehet erkölcsileg kifogásolható.

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Sir Quno Jedi
Látod, már a fasisztákkal emeled egy szintre a húsevõket! Eztán csodálkozhatnál, hogy az emberek rühellik a vegatérítõket, akárcsak a többi önjelölt, világmegváltó kasztot. Ezzel végülis csak a többszázezer éves emberiséget és õseid milliárdjait köpöd szemen, hiszen azok aztán mind csúúúnya gyilkosok voltak, brühühühü...

Ha vegás akarnék lenni, akkor sem közösködnék az ilyenekkel, mert még összetévesztenének velük. 😄

Nem kell belenyugodnod abba ami videón látszik, de ha tényleg harcolni akarsz ellene, akkor az édeskevés, ha vegás leszel és részedrõl el van intézve. A te hülye hasonlatodra visszatérve, az is bûnös volt, aki maga ugyan nem ölt zsidókat, de karba tett kézzel végignézte. Nemdebár?! Szóval a "vegaság" önmagában vajmi keveset segít azokon az állapotokon, amik manapság a "hús"iparban uralkodnak.

bens
ez az elõnye, ha valaki a saját szemével látja. nem kell sokat gyõzködni arról h mi a helyes.

Istencsászár
Az állatok eszik a növényeket => az emberek eszik az állatokat => az ember pusztítja a földet

Szvsz itt akinek a legtöbb oka van a sírásra az a növényzet, mivel az pusztul... persze ezzel együtt az ott élõ állatok is.

Attól hogy nem eszel húst, csak maggadal szursz ki. Az élet nem olyan hosszú hogy a világot te, vagy te megváltsad, kikell élvezni... veled sem törõdik senki, le vagy szarva nagy ívben, dögölj bele a munkába, fizess fizess fizess...

bens
ez még nem változtat a tényen, h a növények nem rendelkeznek fájdalom érzõ idegekkel. természetes védekezõreakciója van minden élõlénynek, de azért lássuk be: egy répát kihúzni és megenni nem olyan, mint egy tehének elvágni a nyakát.

ajem kisa
Én Franciaországban vagyok, nekem választanom kellett, hogyha elfogadom a munkát, amit találok elõször, meglehet a munkavállalási papirom. Elvállaltam! És ami idevág, az az, hogy mint a videoban is volt, én is olyan konténerekbe pakoltam a többiekkel a szárnyasokat, fõleg pulykákat. A mi munkánk annyi volt, hogy éjszaka 2-3 óra 2-5 ezer pulykát olyan konténerbe be, és ennyi, aztán a kamion vitte a vágóhidra!
Fr.ország "fejlõdõ" ország, az EU-ban elég komoly helyet foglal, de amiket a tenyésztõnél láttam, komolyan mondom, azóta nagyon kevés hust eszem, és inkább ha tehetem, és megkivánom a hust, farmokról veszek tojást, meg hust, olyan állatok "holttestét", akik legalább napot is láttak, mert az olyan hangárakban, mint a videoban, azok az állatok SOHA még csak napot sem ismerik, tápot esznek, meg poshadt vizet isznak! És néha, amik vannak tetemek (mert a szárnyasok is eltapossák egymást), azok is mennek szépen a hidra!!! Na ez nekem ebben a formában elegendõ volt, hogy átgondoljam, hogy néhány fûszer csodákra képes?
Ráadásul vidéken lakom, itt meg vannak biofarmok, ahol zöldségeket, gyümölcsöket termelnek, és vehetsz egyenesen tölük, még ha akarod, magadnak szedheted le, és válogatsz...És ha valaki nem hiszi, hogy mûanyagot vesz a boltok 90%-ában, kostolja meg a VALÓDI "bio"-t, és érezni fogod a külömbséget!!!
Jobb estben nagyinak a kertjébõl, annak is teljesen más íze van (gondolok csak pl. a paradicsomra). Ez csak tapasztalat volt, mindenki úgy vonja le a következtetést, ahogy akarja, jó étvágyat! 😄

bens
húst nem kell elõállítani, mert nincs rá szükség. a húsban lévõ anyagok megvannak a tejtermékekben is, nem kell hozzá állatot ölni.
itt arról van szó, h egyszerûen ez egy rossz szokás, amin változtatni kéne.

bens
sajnálom h ha úgy látod h a vegetárizmus és a homoszexualitás egy lapon van, de akkor sem szándekozom belenyugodni abba, ami a videon látszik #2
ha egész életemben csak egy embert sikerül józan észre térítenem, akkor már nem volt hiába.
nem kéros szenvedély, ez igaz. a zsidók lemészárlása sem volt káros az SS tiszteknek, mégis abban kellett hagyni... valamiért

Sir Quno Jedi

Count Adyn
Komolyra forditva a szót😊
Az állatkínzás rossz. De a megoldás nem az hogy akkor nem eszünk húst,
semmi bajom a vegetáriánusokkal, az õ dolguk, de nem szeretem az ien mármár jehovás téritési kísérleteket. A tudomány fejlõdésével képesek leszünk elõbb utóbb húst elõállítani egy állat megölése nélkül is.
Addig meg... az álatok is ölnek más állatokat, az emberek se jobbak az állatoknál, csak más szinten vannak.

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

ColdFire
csikön kivégzõtábor? <#wow1>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

reméljük hogy így lesz
Sir Quno Jedi
Ez a bajom a harcos vegásokkal. Pont mint a homokosok, vagy a jehovisták, MERT ugye az nem baj, ha valaki homi, de az már igen ha harcos homi és nekiáll tüntetni, meg hittéríteni.

A húsevés NEM betegség és NEM káros szenvedély, mintahogy heteronak, vagy ateistának lenni sem az. Aki párhuzamot von a dohányzás és a húsevés közé, az már eleve KISSÉ ingoványos talajra téved. Már elnzézést, hogy rávilágítok eme nyilvánvaló tényre!

Jó dolog, ha valaki megcsömörlik az állatok lemészárlása láttán és vegás lesz, de az már nem jó ha nekiáll szent keresztes hadjáratban megváltani a "tudatlan" tömegeket. Meglehet õk nem kérnek belõle! 😄

bens
(nyugi, bioszos vagyok ;-))

bens
a növényeknek nincs idegrendszerük

bens
igen, azért lett elegük belõled, mert tudták h neked van igazad, és amit csinálnak az rossz. de hidd el h nem volt hiába, mert esetleg egyszer megérik bennük a gondolat, és talán pont azért fogják abbahagyni a cigizést, mert te egyszer mondtad nekik.

Count Adyn
Én a spenótot védem a szenvedéstõl, ezért nem eszem meg.
Ha már valami csinálnuk legyen teljes, a növénynek is fáj ha letépik.

bens
:-) hát ez elég gyenge érv volt...

bens
én nem vagyok az élvezetek ellen. képzeld én is szeretek szexelni, és a cigivel is csak annyi bajom van h másnak is szar, aki szívja a füstjét, holott nem szeretné. ill a csikkek látványa a parkban, stb. de a húsevés miatt rengeteg szenvedést kell elviselniük az állatoknak, amit el lehetne kerülni.

azért nem próbáltam segíteni nekik tovább mert már éreztem hogy elegük van belõlem
sapkafej
azok lesznek vegák, akiknek nincs életük és kell bele vmi izgalom :|
a hús jau!

György

bens
de ha te nem segítesz nekik, akkor nem fognak akarni soha. ez tény

bens
azért lettem vega, mert egyszer személyesen jártam vágóhídon, és láttam azokat élõben, amik a topic elején vannak. hidd el h nem volt szép látvány...

énis próbáltam már egy-két embert leszoktatni a cigirõl, de aztán rájöttem semmi értelme amíg õk maguk nem akarnak leszokni
bens
ugyan annyi értelme volt... szimplán az élvezet. csak kicsit nagy az ár sztem

Krezga
az igaz, hogy kell fejlõdni, és az is lehet, hogy ez a fejlõdés a vega útja(mint valami jedi cucc😄), de én akkor is maradok a húsnál.
Ha dohányzok, lehet, hogy lesznek panaszok a szívemre, és pont szex közben halok meg szívrohamban, és így 5 évvel kevesebbet élek, mintha ezeket nem csinálnám, de ezekkel jobb az élet. /ez k**vaszar pálda volt, de mind1😄/
whiskeyman
De te most azért lettél vega mert rájöttél, hogy milyen csúnyán bánnak az állatokkal?

&#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#771;&#830;)&#1782; CefreTeam&#8482; &#3663;&#865;&#815;&#3663;&#64831;