1186
a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
  • bens
    a haszonállat szót az olyan emberek találták ki, mint te. (nem rosszindulatból mondom)
  • _Atti_
    amugy ha egy tulnépesedő országban laknál és az 'okos' hozzáállás azt diktálná ne alapits családot pedig szeretnél azt tennéd? mint minden élőlény az ember is nehezen cselekszik természete ellenére.. én szeretem a húst. Bár annyiban teljesen igazat adok hogy a tömegtenyésztés elég mocsokság, és mennyivel jobb volt amikor az emberek a saját házigazdaságuk 'termékét' fogyasztották..bár lássuk be az is morbid végülis :D
  • Thanatos
    erről ne legyél meggyőződve annyira, én pl pont a zöldségeket gyümölcsöket nem birom annyira, hus rulez :P és ezen nem fog semmilyen kifacsarodott gondolkodásmodi elmebeteg változtatni :)
  • QuippeR
    kipróbáltam. jó íze van.
  • bens
    állítottak
  • Lyan Kyj
    ...

Tavasszal virágbaborulnak a fák, majd szép lassan megszületik a gyümölcs. A fa egész nap azon van, h táplálja a terményeit. Erre te odamész, és letéped fél év munkáját..ugyanaz..thx, cya
  • j0nNyKa
    És szerinted a 60 éves nagymama is élvezné a karácsonyt, ha előtte nem süthetne 3 napig pulykát? Próbálkozzál már meg kicsit kitörni magadból. Egyelőre hálisten nem csak te létezel a földön.
    A tigris is élhetne salátán, kb. ugyanannyira dolga szétmarcangolni az őzikét, mint az embernek tartani a disznót, aztán levágni 1 jó családi összejövetel keretein belül, és bekajálni hurkából.
    Másik: Te randiztál már IGAZI lánnyal? De.. szóval igazival. Elvitted vacsorázni? Hova? Salátabárba? Ugyanis 1 jó randi 1 jó étteremben kezdődik, és a jó étteremben jó exotikus húsételek vannak, azután meg jó... tudod... vagy nem tudod.
    Szokások, szokások... volt disznóvágás, randevú, karácsony.
    Egyéb ünnepek: Pl. ballagás. Meghívsz 40 ember, de legyen csak 20. Általában ilyen hússal teli vegyestálak vannak, és mindenki azt eszik, amit akar. Ezt hogy oldod meg?
    Hm.. Grillpartyk. Nagyon flash dolgok, az emberek imádják, sajátos hangulata van. Ja hogy nincs rá szükség. Végülis.
    Folytathatom, ha igényled.
  • Calver
    a legkomikusabb az egészben hogy még mindig nem vésődött bele tyúkagyadba a haszonállat szó jelentése.
  • bens
    a húsnak nincs jó íze. a fűszereket érzed, amit ráraknak. próbáld ki.
  • bens
    igen, szakdokikhoz nekem is volt szerencsém. mindezek mellett 8 év alatt nem tapasztaltam semmit, amit ők állatottak.
  • Calver
    ostobák? az érveik gyengék? egyből támadnak? ugyanmár, mi - legalábbis én biztos - csak az emberiség érdekében cselekszünk. ha egy ostobaságait másra ráerőltetni próbáló vegával is kevesebb lesz a Földön azzal máris szebbé és jobbá tettem az emberiség életét.
  • QuippeR
    azzal, hogy nem eszel húst, semmit nem érsz el az állattartással kapcsolatban, maximum kevésbé finom a kajád. a megoldás nem a vegetáriánus életmód, hanem ha nem nagyüzemi húst veszel, hanem Rozi néni házi csibéjét, aki nem kínozza a szükségesnél jobban az állatot. így egy idő után a nagyüzem is rájön, hogy inkább a Rozi néni módszerét kéne alkalmazni, különben nem lesz profit.
  • Gerbill
    "És akkor még nem nagyon esett szó olyan dolgokról, mint pl. a hagyományok"
    Pulykát leginkább az angolszász országokban esznek. Főleg mivel Amerikában őshonos a pulyka. Mifelénk Nagykunság nemsok embert ismerek aki pulykát eszik, max a sznob parasztok.
  • bens
    komikus vagy sem, szeretném ha kevesebb állat szenvedne az emberek miatt.
  • j0nNyKa
    bekerülhet így is jól összeválogatva, nem csak irc logos cucc a bash.
  • bens
    én is élvezem a karácsonyt, és nem eszek közben sem húst, sem tojást.
    a tigris meghal, ha nem eszik húst, mert a a dolga. az ember nem hal meg, sőt, nem lesz tőle egészségtelenebb az életmódja sem. csak kevesebb szenvedést okoz.
    még valami?
  • Bandew
    Ezt meg lehet máshogy is oldani. Erről van szó. De enni akkor is eszem húst.
  • Calver
    komolyan, hogyha amit itt művelsz irc-n menne, asszem gyorsan bekerülne bash.hu toplistába, annyira komikus.
  • Lyan Kyj
    ezért mondtam én is...
  • Bandew
    Egyszer nekem egy szakdoki kifejtette miért fontos a hús és a vízhez hasonlította. Azt is be lehet vinni ivás nélkül, lédús gyümölcsökön keresztül, de az nem ugyanaz mintha vizet innál. Pótlék, de teljesen sosem pótólhatja a vizet.
  • Vaxi
    mire való a fórum? mire, ha nem arra, hogy az emberek véleményüket megosszák a másikkal és ha valamiben nem értenek egyet, azon vitázzanak.
    Ennyi. nem kell azonnal febarmozni a másikat, mert esetleg nem ért egyet valakivel.
  • jefferson83
    Igen például azok a növények, melyek zenét hallgatnak sokkal szebb habitussal fejlődnek és gyorsabban. ----> kisérletek állítólag bizonyították :)
  • bens
    ezt nem kell bonyolítani. nincs szó semmilyen vallásról vagy bűnről. arról van szó h állatok ezrei szenvednek, h egy jót ehess.
  • j0nNyKa
    Bens: nem vagy okos.
    Szerintem egy tigrisnek hamarabb magyarázod meg, hogy ne egyen embert, mint egy értelmes embernek, hogy ne egyen állatot.
    És akkor még nem nagyon esett szó olyan dolgokról, mint pl. a hagyományok. Tudod: karácsony - pulyka, stb. Ezekkel mit csinálna a fantasztikus logikád, miszerint ne együnk húst? Változtassuk meg a hagyományt "karácsonykor bejgli, és tojásosnokedli"-re?
    230 hszen keresztül nem voltál képes átgondolni azt, ami mellett érvelsz.
    És ha még erre is tudsz valami okosat írni.. Nyugodtan, csak 2 apróságot emeltem ki az ellenérvből, jópár dolgot tudnék még mondani.
    Kíváncsian várom, hogy ezt mivel cáfolod meg.
  • bens
    nem. így kell küzdeni az értelmetlen állatkínzás ellen. nem köptem senkit sehová.
  • Bandew
    Jó azért nem kell senkit idiótának nevezni, sem azért mert húst eszik, sem azért mert vega. Mindenkinek megvan a véleménye és most ezt boncolgatjuk. Nekem nincs semmi bajom a vegákkal, csak nem szeretem, amikor hadjáratba kezdenek, mert ilyenkor teljesen logikátlan dolgokkal állnak elő.
  • jefferson83
    Én ezzel tökéletesen egyet is értek. Látod így kell megindokolni valamit. Nem is hibáztatlak érte.
  • Lyan Kyj
    vagy választhat a minden- és a húsevés között....lol
  • jefferson83
    Igaz, de ő próbálja rábeszélni az embereket. Nem is baj addig, míg nem lesz tanár és az erre fogékony gyermekekkel nem kezd foglalkozni. A vegetarianizmus ilyen fokú hasznossága tudományosan még nem bebizonyított.
  • bens
    azért mert választhat a minden- és a növényevés között.
  • Vaxi
    1. Mert finom
    2. fogadok szemeteltél már, az pusztítja a környezetet - tehát bűnös vagy, ergo te sem vagy jobb nálunk.
    3. A buddhisták egy teljesen más kategória, ők európai embernek érthetetlenek.
  • bens
    nem felesleges. ha egyszer valaki rájön magától h mégsem jó az ha húst eszik, akkor az itt olvasottak talán adnak neki egy kis lökést. tisztában vagyok vele h nem lesz senki vega aki itt van és ezt olvassa, de abban biztos vagyok h egy lépést tesz felé az is aki támadó jelleggel ír. és ez így már nekem megéri.
  • Bandew
    Mi nem vagyunk buddhisták. Más vallású emberek vagyunk, akiknek szükségük van húsra. Nem terhelem magamat az állatok megölésének bűnével, mert nem öltem meg könyörtelen módon állatot, és őszintén szólva nem is hiszem, hogy a gazdák ennyire gonoszak lennének, csupán van fent a neten pár gyomorforgató videó, egyes szélsőséges esetekről, illetve a nagyüzemek.
    A lényeg, hogy lehetőleg háziállatot kell enni. Ezzel támogatod a kisgazdákat is, a nagyüzemek nem járnak jól. Ez már egy jobb kiindulási pont.
  • Calver
    remek, nagyon bölcs gondolatok.
    tényleg.
    így kell szembeköpni az évmilliók alatt kialakult természetes rendet.
    így kell szembeköpni a haszonállatok létezésének egyetlen célját.
    ügyes vagy, tényleg.
    pont így kéne elérni hogy az emberiség egy ostoba rétegén kívül is mindenki 40-50 éves kort éljen meg, azt is mint egy kétlábon járó hulla.
    egy dolgot nem értek még remek és bölcs logikádba: jobb ha az állat helyett az ember szenved? mivel az embernek húsra van szüksége. attól, hogy pár idióta másképp gondolja, ez a tény nem változik meg. attól sem, hogy pár idióta máshogy cselekszik, és úgy dönt nem kér abból a szerepből amit a természet neki kiosztott.
  • Lyan Kyj
    bens, szted az embernek miért van mindevő fogazata?

Én nem azért eszem húst, mert élvezem, hogy leírtják az állatokat, hanem azért, mert SZERETEM! lexarom, h egészségesebb növényi ételeket majszolgatni.

ha az állatoknak vannak érzelmei, ahogy te mondtad, akkor a növényeknek is lehetnek, nem?? (nem érzés, érzelem!)
  • Goth
    ha a portát védte akkor nem altatják el, mert az iegen hibája és felelőssége, ha más portájára teszi a lábát.
    Ha hirtelen felindulásból harap meg valakit teljesen ok nélkül, akkor sem biztos hogy elaltaják, a megharapott ember rendelkezik róla.
  • Gerbill
    Én kb csecsemő korom óta nem eszek húst mégsincs semmi bajom, ez nálam legalábbis nem ilyen flancolás, hanem volt amikor ettem, de egyre inkább gusztustalanná vált a hús, mostmár nem is bírnék enni, kb 4-5 évesen még szalámit meg hurkát ettem, de utána attól is elment a kedvem és azóta semmi húst nem eszek és ennek még az ilyen vágóhidakhoz sincs semmi köze mert olyat se láttam. A családomban mindenki szokott enni rendszeresen húst én nem, tehát még azt sem mondhatjuk, hogy rám kényszerítették volna a vegetarianizmust.
  • bens
    nézd, én nagyon régóta nem eszek húst. nem azért mondom mert orvosilag bizonyított tény, hanem mert érzem. a sportban jobb eredményeket elértem már mint sok húsevő, és nagyon ritkán betegszem meg. nincs sem kálcium, sem vas, sem akármilyen hiányom. ezért nincs szükség a húsra.
  • jefferson83
    Jelzem, hogy felvetettem én is,de nem reflektáltak rá. Pedig a valós helyzet ebben rejlik. Egyébként : #137
  • Bandew
    Igen, de most a hiány -> tehát bűn logikából indultunk ki.