vega topic

← ElőzőOldal 24 / 24

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bens
azért mert vannak olyan szokásai a társadalomnak, amik nem jók, nem helyesek. és tudom, h ha sikerül meggyõzni legalább egy valakit arról h legyen vega, akkor az neki is jobb lesz.

ennyi erõvel minek leszoktatni a cigirõl másokat...

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
úgy gondolom h ideje fejlõdni az õskorhoz képest, nemde? :-) kicsit megváltozott azóta a társadalom ha nem tünt volna föl ;-)

amúgy az én szememben már fejlõdés, ha nem üzemekbõl vesz húst vki, hanem otthon tartja az állatot. úgy legalább nem szenved annyit feleslegesen... habár az sem lehet kellemes.

nem értem miért akar néhány ember olyat ráeröltetni a másikra, amit nem akar...
bens
képzeld én is utálom a zöldségeket, és imádtam a húst mielõtt vega lettem. de egész egyszerûen túlságosan sokat kell szenvednie az állatoknak azért h mi jót ehessünk, és ez nekem nincs jól egyáltalán.
amúgy ha akarsz jó vega kajákat kipróbálni, tudok pár receptet.

Krezga
De õ nem ette meg az embereket😄 /csak kicsit aberrált volt szegényem😄/
Krezga
hmm, biztosan igazad van, de én akkor is szeretem. Beletörõdtem, hogy már az õskorban is leölték az állatokat azért, hogy megegyék a húsukat, nekem ez teljesen természetes. Nekünk voltak nyulaink, és mi meg is ettük nagyrészüket, és semmit nem szenvedtek...
NEOreg3
alapból rühellem a zöldségeket, krumplin kívül mást nem is nagyon eszek meg

szal vegaélet kilõve-.-

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

bens
ezek szerint Hitler sem volt bûnös mert embereket mészárolt, hiszen szerette csinálni...

bens
javaslok egy kísérletet: kóstold meg a húst fûszerek és só nélkül. elárulom, nem fogsz érezni semmilyen jó ízt. ugyanis a húsnak magában egyáltalán nincs jó íze, csak a fûszerek miatt, amiket lehet tenni bármire, nem csak húsra.

Krezga
"igazából nem létezik olyan érv, ami a húevés mellett szólna"

Számomra az pont elég, hogy szeretem😄
bens
nincs is mirõl vitázni. a vegetárizmus ellen nincs elfogadható érv.

amúgy 13 évesen lettem vega, meggyõzõdésbõl és kb 1 évig voltam összeveszve miatta szüleimmel. nagyon utáltak miatta, de lassan elfogadták. amúgy apám is vega lett kb 3 éve, mert lassan felérte ésszel h nincs értelme holttesteket enni.

Sir Quno Jedi
Elmeséltem elõre, hogy nem vitázok, fõleg, hogy te sem keményvonalas vegaként nõttél fel. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

whiskeyman
de van 😄DD

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

bens
a szex miatt nem kell kínozni más élõlényeket, és ez az én szemszögembõl egyáltalán nem mindegy...

bens
a védett fajokat meg lehet menteni kínzás nélkül is... sztem

Az emberi szervezetnek a szexre sincs szüksége. (lol)
bens
elmagyarázok pár alapfogalmat: vegetárizmus jelentése az, hogy nem eszel olyan terméket, amihez állatot kellett ölni. a tejtermékek nem tartoznak ide, hiszen attól hogy megfejsz egy tehenet még nem kell megölni a borjút (lásd vidéki tehéntartás). az hogy a nagyiparban nem így csinálják, nem a mi hibánk. megoldás erre, hogy házitejet kell venni, vagy biogazdaságból.

mégegyszer: az emberi szervezetnek NINCS szüksége a húsra. ezt két dolog miatt állítom; egyrészt orvosilag bizonyított, másrészt saját tapasztalat (8 év).

bens
nem azt mondtam h attól lettem sportoló. de ha lehet valaki jó sportoló úgy h vega, akkor mi értelme a húsevésnek?

amúgy nem voltam túlsúlyos. amióta vega vagyok nem változott a tm-ts egyensúlyom, csak megszünt pár izületi problémám. ennyi a változás. meg persze jobb a közérzetem, fõleg attól h nem járulok hozzá az állatok értelmetlen kínzásához.

Sir Quno Jedi
Kár errõl vitázni, mert sajna igaz. Az ember mindenevõ és pl. gyerekkorban az állati fehérje hiánya nagyon komoly gondokat okoz a gyermek fejlõdésében és még a legvérmesebb orvosok sem ajánlják a gyermekek számára a kizárólagos vega étrendet. Aki pedig már halat, tojást, tejet és hasonlókat fogyaszt az nem vega az én értelmezésemben, max. csak sznob.

Idõvel elterjed(het)nek az állatok mellõzésével elõállított fehérje források, mivel manapság is már laboratóriumi körülmények között tudnak izomszövetet elõállítani, anélkül, hog egyetlen állatnak is meg kéne halnia. De ez még drága, így egyelõre marad az élõlények ipari méretû "lemészárlása". Ez van. Egyet lehet tenni, meg kell próbálni minél humánusabban tenni ezt (már amennyire ez egyáltalán lehetséges).

Jó néhány állatfajt pedig pont azért sikerült megmenteni a kihalástól, mert haszonállattá tette az emberiség. Gyakran ma is megtörténik ez, még védett fajokkal is.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

whiskeyman
Én is élsportoló voltam kb. 5 évig, pedig elég kevés vegetáriánus ételt fogyasztottam. Tehát nem attól lettél élsportoló, mert vega lettél, hanem teszem azt pl. túlsúlyos voltál (ha nem igaz akkor bocs).

bens
igazából nem létezik olyan érv, ami a húevés mellett szólna. higyjétek el, én kipróbáltam hosszú távon is. arról van szó csupán, h az ember lusta változtatni egy jobb életvitel miatt. ez pont olyan mint a cigizés. egy féle ember cigizik (és eszik húst): az akinek nincs elég intelligenciája ahhoz, h felfogja mennyivel jobb az egészséges életmód.

bens
ez teljesen alaptalan. bátyám orvos, és végzett kutatásokat ilyen irányban. ha akarod felteszek orvosilag bizonyított tényeket, hogy a vegetárizmus mennyivel egészségesebb a húsevésnél. ezek az állati fehérje-dolgok egyszerûen alaptalan állítások.

whiskeyman
Pont ezt akartam írni, nem igazán egészséges, ha nem eszel egyáltalán húst.

bens
"az ember szervezetének szüksége van az állati eredetû fehérjékre "

ez nem igaz. én 8 éve vegetárius vagyok (nem eszek húst és tojást) és semmi bajom nincs. hiánybetegségben nem szenvedek, 4 éve élsportoló vagyok. a szervezetem már annyira átszokott a vegetárius életmódra, h a hús szagától is rosszul vagyok. nem könnyû elkezdeni, de kb fél év kell hozzá és már nem is hiányzik a hús.

Beast Machine
lehet, hogy most bunkónak fogtok tartani, de szvsz a vegetarianizmus nem jó dolog. sõt. kifejezetten egészségtelen. ugyanis a szervezeted nem jut hozzá a mûködéséhez elengedhetetlen, alapvetõ ÁLLATI fehérjékhez, amikre szüksége van. mielõtt még jönne a szójával, meg a társaival: a szója NEM ugyanazt a fehérjét tartalmazza, amit a hús!!! Ergo ki lehet hagyni a húst kis idõre (monnyuk egy hónapra), de hosszú távon magaddal baszol ki. nem jó dolog ez, higgyétek el.....

...vágod?

bens
ezt a legkönnyebb mondani. de ha jól belegondolsz, minden gazdaság a kereslettõl függõen mûködik. ha te nem eszel húst, és még meggyõzöl vagy 20 embert, h ne egyen, akkor csökken a kereslet és talán évente megmentheted egy tehén v pár csirke életét. de ha nem sikerül, akkor is elmondhatod magadról, h nem veszel részt ebben a mészárlásban.

hát fõleg a cattle rész brutális volt 😞

Ettõl függetlenül inkább azért kéne lobbizni hogy ellenõrizzék jobban az ilyen cégeket, illetve szigorítsák a törvényeket. A célt, hogy mindneki legyen vega és akkor nem árulnak húst lehetetlen teljesíteni. Ha a "modern" országok lakóinál divat is a vegetáriánusság, akkor a vállalatoknak csak annyit kell tenni hogy mennek tovább a most felzárkozó orrszágok közé akár afrikába, akár máshova. Ott annyi ideje éheznek hogy nem fogja õket érdekelni semmi, arról nem is beszélve hogy az ember szervezetének szüksége van az állati eredetû fehérjékre stb.-re is, és ezzel nem azt mondom hogy minden nap húst kell enni.

Sir Quno Jedi
Most aztán nagyon megijedtem!

Szélsõségeket bárhol találni a világban. Ettõl függetlenül még nem fogok lemondani a hagymás rostélyosomról.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Atkamon
Ilyen filmet sokat láttunk már de most attól hogy vega lesz valaki, attól ey még ugyanúgy folytatódni fog... ugyanannyi húst fognak gyártani attól hogy vannak vegák...

bens

bens

nézzétek végig, így készül a kajátok: http://www.meat.org/

← ElőzőOldal 24 / 24