vega topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ennyi erõvel minek leszoktatni a cigirõl másokat...
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
amúgy az én szememben már fejlõdés, ha nem üzemekbõl vesz húst vki, hanem otthon tartja az állatot. úgy legalább nem szenved annyit feleslegesen... habár az sem lehet kellemes.
amúgy ha akarsz jó vega kajákat kipróbálni, tudok pár receptet.
szal vegaélet kilõve-.-
nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(
Számomra az pont elég, hogy szeretem😄
amúgy 13 évesen lettem vega, meggyõzõdésbõl és kb 1 évig voltam összeveszve miatta szüleimmel. nagyon utáltak miatta, de lassan elfogadták. amúgy apám is vega lett kb 3 éve, mert lassan felérte ésszel h nincs értelme holttesteket enni.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
mégegyszer: az emberi szervezetnek NINCS szüksége a húsra. ezt két dolog miatt állítom; egyrészt orvosilag bizonyított, másrészt saját tapasztalat (8 év).
amúgy nem voltam túlsúlyos. amióta vega vagyok nem változott a tm-ts egyensúlyom, csak megszünt pár izületi problémám. ennyi a változás. meg persze jobb a közérzetem, fõleg attól h nem járulok hozzá az állatok értelmetlen kínzásához.
Idõvel elterjed(het)nek az állatok mellõzésével elõállított fehérje források, mivel manapság is már laboratóriumi körülmények között tudnak izomszövetet elõállítani, anélkül, hog egyetlen állatnak is meg kéne halnia. De ez még drága, így egyelõre marad az élõlények ipari méretû "lemészárlása". Ez van. Egyet lehet tenni, meg kell próbálni minél humánusabban tenni ezt (már amennyire ez egyáltalán lehetséges).
Jó néhány állatfajt pedig pont azért sikerült megmenteni a kihalástól, mert haszonállattá tette az emberiség. Gyakran ma is megtörténik ez, még védett fajokkal is.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
ez nem igaz. én 8 éve vegetárius vagyok (nem eszek húst és tojást) és semmi bajom nincs. hiánybetegségben nem szenvedek, 4 éve élsportoló vagyok. a szervezetem már annyira átszokott a vegetárius életmódra, h a hús szagától is rosszul vagyok. nem könnyû elkezdeni, de kb fél év kell hozzá és már nem is hiányzik a hús.
...vágod?
Ettõl függetlenül inkább azért kéne lobbizni hogy ellenõrizzék jobban az ilyen cégeket, illetve szigorítsák a törvényeket. A célt, hogy mindneki legyen vega és akkor nem árulnak húst lehetetlen teljesíteni. Ha a "modern" országok lakóinál divat is a vegetáriánusság, akkor a vállalatoknak csak annyit kell tenni hogy mennek tovább a most felzárkozó orrszágok közé akár afrikába, akár máshova. Ott annyi ideje éheznek hogy nem fogja õket érdekelni semmi, arról nem is beszélve hogy az ember szervezetének szüksége van az állati eredetû fehérjékre stb.-re is, és ezzel nem azt mondom hogy minden nap húst kell enni.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?