vega topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bens
inkább ne öljünk meg senkit. sem embert sem állatot.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
igen. ez az amin sztem változtatni kéne.

Calver
...és ennek a nagyon sok munkának ott kéne kezdõdnie h kiírjuk az emberiség nagy részét, lévén normális körülmények között tartott állatokkal képtelenség lenne 6 milliárd embert etetni. itt kezdõdnek a gondok.

"The trees move. Do you not see it?"

bens
nekem hiányzik. tehát bûn.

bens
ne dögöljön meg senki.
tehenet lehet úgy tartani a tejéért, h ne okozz neki fizikai fájdalmat.
ezen túl, még mindig jobb a farmon állatot tartani a húsáért, mint egy üzemben, ahol soha nem lát napfényt.

Vaxi
a Föld betegsége az ember:
öljünk meg mindenkit?

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Annyiban megvédeném benst, hogy az állattartás, tenyésztés, szállítás manapság mutatott képe szégyen és gyalázat. Itt nem a végkifejlettel (ölés) van a probléma, hanem azzal a folyamattal amíg idáig eljutunk.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Calver
hát nemtom, számomra ha eljönne a nagy kaszás az biza elég káros lenne, de ki hogy érzi... <#nyes>

bens
hát nem egy nap alatt az biztos.

amit evszázadok alatt rontottunk el, azt csak nagyon sok munka árán lehet helyrehozn, de valahol el kell kezdeni.

Calver
tudod, haszonállat. te eteted, te eszed meg. eközé beékelõdik az ölés mûvelete is. (ha nem, na akkor ott gondok lesznek) ez a természet rendje, ez a haszonállatok létezésének célja.

attól kisebb bûn, hogy béla tehén nem hijányzik senkinek.
Ha engem megölnek az önmagában nem bûn, mert én már nem leszek rá mérges nyílván, mivel halott vagyok, szal ha engem megöl valaki, nem tesz ellenem semmi rosszat.
Azért nagyobb bûn megölni egy embert, mert vannak hozzátartozói, és szerettei, akik kötõdnek hozzá, és ezzel bennük teszel kárt.
A gyilkosság sosem a megölt személyt károsítja -> az már nem fogja bánni.

Bandew
Mert megeszed. Ez pedig a világ legtermészetesebb dolga. Ha ezzel nem értesz egyet, azzal megkérdõjelezed a természet törvényeit és saját magad legnagyobb ellensége leszel. Lásd meg, hogy paradoxon amit mondasz.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Calver
húúú mekkora trükk. tééényleg, házitej. tudod, farmon haszonállatokat is tartanak, nem csak tehenet. ha onnan veszi valaki a húst akkor azzal már semmi bajod nincs? érdekes módon errõl még eddig egy büdös szó nem esett, csak arról h szegény állatok h szenvednek...

Casillas
szóval szerinted ember és állat között semmi különbség?

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Bandew
Mindent lehet jól tartani, de a nagyüzemekben nem. És ez a lényeg, nem az hogy megölik õket. A lényeg, hogy te ugyanúgy elköveted azt a "bûnt" amivel minket vádolsz.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Calver
én falnak megyek. na várjunk. dögöljön meg az összes húsevõ, mert szegény állatokat ketrecekben tartják ahol szenvednek, majd megölik és megeszik õket. de tehenet lehet farmon tartani, más állatot, amibõl esetleg hús lesz, azt viszont nem, most kb ezt mondod?

Kiméletlenül is meglehet fejni egy tehenet. Agysejtek pl. nem cserélõdnek. Azért ezt így túlzás megállapítani. Nem mondanám, hogy 7 évente új ember vagyok. Erõs 30 év dohányzás után 7 évig nem gyújtok rá? Értem kicsit más a példa de nem lehet így kijelenteni azt amit te mondasz. És a sejtek nem egyszerre cserélõdnek (újjúlnak meg) le, hanem fokozatosan.

szerinted hogy illesztené vissza az ember a disznót meg a csirkét a táplálékláncba? Kiengedi õket a mezõre meg az erdõbe és esznek amit találnak?
Valószínû hogy éhendöglenek, mert ezek az állatok már sajnos csak arra jók, hogy az ember megegye õket. Maguktól nem tudnak boldogulni, ez tény. Ezért nyílvánvalóan ugyanúgy megdöglenének az ember által tenyésztés nélkül is, mert NEM tudnak boldogulni a természetben, és alkalmazkodni a mai világhoz.

bens
pontosan ezért kell házitejet venni

bens
az állatoknak ugyan olyan érzéseik vannak, mint az embereknek. mitõl lenne kissebb bûn állatot ölni?

Casillas
ne beszélgess a vágóhíd gazdasági vezetõjével. õ gonosz.

Vivimos por ti, vence por nosotros.

Calver
nagy igazság, de szerintem kis barátunk még nem gondolt bele h a tehenet ugyanúgy egy 5nm-es helységben tartják és géppel fejik...

bens
és szted tehenet nem lehet jól tartani?

bens
tehát szted h kissebb a kereslet, attól még ugyan annyi hús adnak el? mert sztem nem. de mondok jobbat; én beszéltem vágóhíd gazdasági vezetõjével, és õ mondta h ha tartósan nincs kereslet valamire, akkor megszüntetik a tenyésztését.

Bandew
Ölni nem kell, de tartani igen. Öngól.

így van.

Calver
veled teljesen felesleges vitatkozni valamiért úgy érzem. mérhetetlenül ostoba vagy - bár ez személyeskedés, ami csúnya és rossz dolog tudom, dehát így van -, a neked szóló hozzászólásokra nem válaszolsz normálisan és durván a vitakultúrád abból áll h innen-onnan kiragadsz dolgokat, majd teljesen kiforgatod õket. fanatikus.

Bandew
Te mirõl beszélsz? Ne ölj embert! Max önvédelembõl. Mit kell ezen magyarázni?
Az állatokat azért kell megölni, mert megesszük õket. Embert nem eszünk, nekem legalábbis nem szokásom.

bens
a tejtermékek elõállításához nem kell állatot ölni

mellesleg az emberi szervezet 7 év alatt cserélõdik ki sejtszinten, szal 8 év elég.

szerintem meg a vegetáriusság abban rejlik, hogy csak növényi eredetû dolgokat eszel, semmi állati eredetût. Persze én a vega szóból indulok ki, ami alpból növényit jelent, szal se a tojás se a tej nem tartozik ide.

Bandew
Pontosan! Tehát az állatok tovább élnek, tovább szenvednek a szûk helységükben.

bens
nem eszek halat

Calver
30-40? akkor asszem majd bevezetjük a koporsójába a netet... <#vigyor1>

bens
tehát ha nem azért ölök meg egy embert mert gyûlölöm, csak mert élvezem a gyilkolást, az nem bûn?

Count Adyn
Ha csökken a kereslet ugyanannyi állatot vágnak le mint addig, csak több ideig tart mig eladják😊 Lásd átcimkézés. Másrészt meg lehet hogy a kereskedõre rárohad valamenniy hús, de a többi eladásából még igyis nyereséges marad, ergo megéri neki, ergo nem fog csökkenni a kinálat, csak a kereslet radikális csökkenésével.

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Halat eszel? Annak a szaporítása se piskóta.

Vaxi
én is téged.

Elfelejtettem: Ne 8 év vegetáriánus életmódra hivatkozz, hanem majd 30-40 évre. Persze a tojás és tejtermékek bevitele nem ér 😊

bens
a gond az h a csirke nem a farmon születik, hanem egy fémládában, egy húsüzemben.
azt pedig az ember rontotta el, h vágóállatokat hozott létre. helyre is tudja hozni, ha akarja.

Bandew
Mint mondtam a módszer a lényeg, az állatok élete, nem pedig a halála. Ha kevesebb állatot vágnak le, az tök mindegy, mert maga a módszer nem fog megváltozni (szûk kalitka stb.).

esszülye 😄ASDASDDd

Vaxi
Szegény sárgarépa sikítozik a kertben!!!!!
wûûûûûwáwáwáwá

bens
ha csökken a kereslet kevesebb állatot vágnak le. és nem 50 embertõl csökken a kereslet, de nem is egy ember fog ezen változtatni.

Nincs egészségesebb annál, amikor az ember egyaránt állati és növényi eredetû tápanyagot is bevisz a szervezetébe.
Én szeretem a zöldséget és a húst is, persze nem kell a példámat követni, mert mindent csak jó sósan/fûszeresen eszek =)
Gondolkodtatok már azon, hogy mi lesz az állatokkal, ha az ember nem vágja õket le?
Szabadon engedné õket. És ha az ember nem eteti a disznót és a csirkét, mert nincs haszna belõle, ezek az állatok ugyanúgy éhenpusztulnának, mint ahogy megdöglenének ha levágják õket. Nem tudom a kettõ közül melyik a kíméletesebb.
Az összes disznó és csirke már rég kipusztult volna, ha az ember nem kezelné õket haszonállatként.
A másik dolog pedig az, hogy miért lázadoznék azzal, hogy nem eszek húst? Az, hogy xy csirkét megölik-e, nem rajtam, de még nemis 10000 ember vegetáriussá válásán múlik. Ha egyszer megszületett a farmon a csirke, mindenképp megölik. Mert abból ugye nincs haszna senkinek, ha addig eteti amíg természetes halált nem hal.

ajem kisa
Nem kell õket "megtériteni", tul egyszerüek! Lehet, hogy otthon vannak egy-két témában, de naivak! És támadnak mindenféle hamis kifogásokkal! Amit nem is ért, hogy te mirõl beszélsz, ez a topik teljesen megmutatja, hogy nem elfogadja, hanem védekezik az ellen, amit ellehet fogadni, és NEM KELL, hogy csináljon, csak valamilyen rávilágítás féleség lenne!
Én személy szerint (ha nagy leszek), lehet, hogy lesznek baromfik az udvaromon, azok ellenére, amit csináltam, és láttam a meloba, de csak annyi, amennyire valóban szükségem van!
Sir Quno nekem is van kutyám, de a kutyák már rég nem abban a státuszban vannak, mint amire lett "formálva", ágyon alszanak, csoki, séta, tv...(az én kutyám nem ilyen, és feltételezem, a tiéd sem), de akkor is ha egy kutya kint alszik télen (mint régen), azt sajnáljuk, holott ez igy volt régen mindenütt! Akkor én kérdem, hogy miért nem értik meg az emberek, hogy csak legalább az életminõségüket az állatoknak meg kell változtatni! Mert a kutya az barát, de azt nem esszük meg, de keleten megeszik? És ha keleten úgy bánnak a kutyákkal, ahogyan bánnak, és nekünk nem tetszik, akkor ezt miért nem lehet megérteni?

Ez nagyon sokrétû dologból tevõdik össze. Elhiszed nekem, hogy a legjobb az állatvilágnak és az élõvilágnak az lenne, ha kiköltöznél az erdõbe egy faházba. Se áram, se civilizáció. Megéheznél, akor kimennél vadászni, gyûjtögetni. Kereslet-kínálat. Azzal, hogy otthon fogyasztod az áramot, hogy városban élsz, infrastruktúrát használod sokkal nagyobb kárt teszel az élõvilágnak. Az élõhelyek pusztulásával fajok tûnnek el a Föld színérõl, ami visszafordíthatatlan folyamatnak tekinthetõ mindmáig (klónozás esetleg a jövõben segíthet). Naív gondolkodás, hogy szeretem az állatokat és nem eszem húst. Természetesen, ha nem eszel húst és így jobban érzed magad az nagyon jó dolog. Én ugyan így vagyok az alkohollal, és nem azért nem iszok mert rossz (kis mennyiségben a bor nagyon is jót tesz a szervezetnek), hanem mert így jobban érzem magam.

Az általam említett megoldás sokkal nagyobb lemondással járna? Igen sajnos így van.

Bandew
Az bûn, mert értelmetlen, gyûlölettel teli. Mint mondtam, ha engem megtámad és megesz egy vadállat, az nem túl jó viszont, ez van. Inkább, mint hogy egy fanatikus õrült felrobbantson.

bens
legyen

Bandew
A keresletet lehet, de az állatok attól még meghalnak, mert nem fogják beleszámolni azt az 50 vegát. Ha jól követem a gondolkodásod a lényeg az lenne, hogy ne járjanak így az állatok, nem pedig a kereslet. A kereskedelemnek nincs köze az állattartási módszerekhez, ergo teljesen rossz irányba haladtok, rossz végét fogjátok meg a dolognak.

bens
bûn