vega topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vaxi
1. Mert finom
2. fogadok szemeteltél már, az pusztítja a környezetet - tehát bûnös vagy, ergo te sem vagy jobb nálunk.
3. A buddhisták egy teljesen más kategória, õk európai embernek érthetetlenek.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bens
nem felesleges. ha egyszer valaki rájön magától h mégsem jó az ha húst eszik, akkor az itt olvasottak talán adnak neki egy kis lökést. tisztában vagyok vele h nem lesz senki vega aki itt van és ezt olvassa, de abban biztos vagyok h egy lépést tesz felé az is aki támadó jelleggel ír. és ez így már nekem megéri.

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

Bandew
Mi nem vagyunk buddhisták. Más vallású emberek vagyunk, akiknek szükségük van húsra. Nem terhelem magamat az állatok megölésének bûnével, mert nem öltem meg könyörtelen módon állatot, és õszintén szólva nem is hiszem, hogy a gazdák ennyire gonoszak lennének, csupán van fent a neten pár gyomorforgató videó, egyes szélsõséges esetekrõl, illetve a nagyüzemek.
A lényeg, hogy lehetõleg háziállatot kell enni. Ezzel támogatod a kisgazdákat is, a nagyüzemek nem járnak jól. Ez már egy jobb kiindulási pont.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Calver
remek, nagyon bölcs gondolatok.
tényleg.
így kell szembeköpni az évmilliók alatt kialakult természetes rendet.
így kell szembeköpni a haszonállatok létezésének egyetlen célját.
ügyes vagy, tényleg.
pont így kéne elérni hogy az emberiség egy ostoba rétegén kívül is mindenki 40-50 éves kort éljen meg, azt is mint egy kétlábon járó hulla.
egy dolgot nem értek még remek és bölcs logikádba: jobb ha az állat helyett az ember szenved? mivel az embernek húsra van szüksége. attól, hogy pár idióta másképp gondolja, ez a tény nem változik meg. attól sem, hogy pár idióta máshogy cselekszik, és úgy dönt nem kér abból a szerepbõl amit a természet neki kiosztott.

"The trees move. Do you not see it?"

bens, szted az embernek miért van mindevõ fogazata?

Én nem azért eszem húst, mert élvezem, hogy leírtják az állatokat, hanem azért, mert SZERETEM! lexarom, h egészségesebb növényi ételeket majszolgatni.

ha az állatoknak vannak érzelmei, ahogy te mondtad, akkor a növényeknek is lehetnek, nem?? (nem érzés, érzelem!)

ha a portát védte akkor nem altatják el, mert az iegen hibája és felelõssége, ha más portájára teszi a lábát.
Ha hirtelen felindulásból harap meg valakit teljesen ok nélkül, akkor sem biztos hogy elaltaják, a megharapott ember rendelkezik róla.

Gerbill
Én kb csecsemõ korom óta nem eszek húst mégsincs semmi bajom, ez nálam legalábbis nem ilyen flancolás, hanem volt amikor ettem, de egyre inkább gusztustalanná vált a hús, mostmár nem is bírnék enni, kb 4-5 évesen még szalámit meg hurkát ettem, de utána attól is elment a kedvem és azóta semmi húst nem eszek és ennek még az ilyen vágóhidakhoz sincs semmi köze mert olyat se láttam. A családomban mindenki szokott enni rendszeresen húst én nem, tehát még azt sem mondhatjuk, hogy rám kényszerítették volna a vegetarianizmust.

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

bens
nézd, én nagyon régóta nem eszek húst. nem azért mondom mert orvosilag bizonyított tény, hanem mert érzem. a sportban jobb eredményeket elértem már mint sok húsevõ, és nagyon ritkán betegszem meg. nincs sem kálcium, sem vas, sem akármilyen hiányom. ezért nincs szükség a húsra.

Jelzem, hogy felvetettem én is,de nem reflektáltak rá. Pedig a valós helyzet ebben rejlik. Egyébként : #137

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Bandew
Igen, de most a hiány -> tehát bûn logikából indultunk ki.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

ajem kisa
Feleslegesen irogatsz bens, mert a fele aki hozzászól, csak kötexik, és nem érdekli mi van körülöttük! Ez a társadalom ilyen, az a lényeg nekik, hogy legyen olyan dolga, mint a szomszédnak, csak "jobb", és nagyobb!!! Az a baj, hogy azt sem veszik észre, hogy õk is, mi is olyanok vagyunk, mint az állatok! Megszületsz, eszel iszol, felnõsz, meghalsz! Csak az nem mindegy, hogyan?! Az lehet, hogy létezik a buli, a szex, a pia, bármi, de ezek a dolgok olyanok, hogy TE döntöd el, hogy mit csinálsz, hogyan, de ne essünk át a ló másik oldalára sem, mert sem neked, sem nekik nincs joguk, senkinek, megmondani, hogy mit csináljon! Ha te, vagy én teszel azért, hogy nem eszünk állatot, megmentünk néhány állat életét ez TÉNY, és ha mi jobban érezzük magunkat belül szellemileg, vagy testileg, az ránk tartozik, ha elmondod másnak azzal csak az a baj(?), hogy egybõl támadnak, mert annyira buták, hogy nem is értik még mindig! Hagy menjenek csordákba, és támadjanak ha akarnak, de az érveik gyengék! Ne tudsz mit csinálni az ebben az értelemben vett butaság ellen! Ez nem rosszindulatú, srácok, csak ha valaki Á-t mond a többiek gondolkodás nélkül B-t ordit! Ez van sajnos!

Bandew
Igen, ez már emberi hülyeség. Vagy leölni több tízezer baromfit a madárinfluenza miatt. Persze vannak õrült kutyák is, de az most más tészta.

Nos látom, mindenki magából indul ki.
Ahhoz, h 1 kiló hús nõjön az állaton, kb 5-6 kg takarmány kell. ( ami ugyebár valamilyen zöldségféle) Ha az állatoknak való takarmány helyett emberi fogyasztásra alkamas növényeket termelnénk mindenki degeszre zabálhatná magát..
Más: Ázsiában a Buddhista területeken, Indiában millió vallásos család él vegetáriánus életmódot ezer évek óta. Minek terhelni feleslegesen magadat a sok sok állat megölésének bûnével???

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

bens
a tehénnek fáj nem nekem.

DJ Skyline
hiába nem eszünk húst, ha a környezet szennyezéssel ugyanúgy megöljük az állatokat!

Gerbill
Na és ha egy kuty megharap egy embert, egybõl megölik. Pedig biztos nem akart rosszat, csak védte a területét gazdáját valamit

Lehet, de én másról beszélek. Az általad felvetett kérdés egy másik probléma része :)

Bandew
Neked fizikailag fáj, ha leölnek egy számodra ismeretlen tehenet?

"húsevésre nincs szükség" Ez butaság, de tényleg. Lehet, hogy a te orvosod azt mondja, de 100 orvosból 98 biztos mást mondana. Ja és a szakterülethez értõ orvost kell megkérdezni, nem a körzetit.

Bandew
Húsevésre szükség van. Tudod mire nincs szükség? A számítógépre, ami elõtt épp ülünk, vagy a kõolajra, ami állatok millióit pusztítja, vagy az õserdõk kiírtására. Na ezekre nincs szükség.

bens
a neonácik nem szenvednek fizikai fájdalmat, ha egy zsidóval élnek egy világban.

Bandew
Kannibalizmus, nem tartom túl ésszerûnek, fõleg mivel tele van a frigó, ezért mindenképp beteg dolog. Vannak extrém helyzetek (Életben maradtak címû filmet gondolom mindenki látta) amikor kell a túlélésért, de amíg ilyen jó dolgunk van, addig bûnnek tartom.

Nehéz elhinni, de tökéletesen ugyan olyan lesz, mint a legelõ álatok húsa ----> nem szintetikus. Dolly (klón) sem szintetikus élõlény, hanem hús és vér.

bens
úgy hogy minél több embernek elmagyarázod h a húsevésre nincs szükség, a féle haladva h minél több vágóhidat számoljanak fel, a végcél pedig az, hogy ne szenvedjenek az állatok az emberi élvezetet kiszolgálva.

Gerbill
És ha valaki megöl egy embert és megeszi akkor az már nem is bûn?

Bandew
Na ez már jobb közelítés, bár valszeg nincs akkor kötödés a tömeges haszonállatok között (bár ezt nem tudom, annyira nem értek az érzéseikhez).

Bandew
Neonáciknak meg nem hiányoznak a zsidók. Bûn, hogy élnek? Bocs, hogy a te módszereddel élek.

bens
és valszeg hiányzik a borjának, a párjának és a társainak is.

_Atti_
együnk húsevõ növényeket!

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

bens
de, nekem hiányzik. tehát bûn.

a tejet is elõ tudják állati úgy, hogy semmi köze nincs a tehénhez, sõt, árulják is.
És közel sem olyan egészséges.

Bandew
Épp azért kell ennyi állat (tehát nagyipari folyamatban) mert nagyon sok az ember.

Calver

igen, mégpedig hogy? mi felé haladva? mi lenne a végcél?

Bandew
Soha nem láttad azt az állatot, õszintén szólva azt sem tudod hogy létezik. Nem hiányzik neked, csupán azt mondod hogy hiányzik, de semmiféle érzésed nincs a dologgal kapcsolatban. Az rossz, ha rosszul bánnak egy állattal, de ha nem akkor mi a probléma?

Calver
aha. kössz, nem az enyém. nem szeretem valamiért a mûanyagot. attól függetlenül h valamit elõ tudnak állítani, az nem feltétlenül jó... sõt.

bens
lassan, lépésenként.

Azért egyéb civil szervezetek is besegítettek nekik.

bens
de lehet fékezni, és kell is.

Ma már nem is annyira. Géntechnológia, klónozés már azon a fejletségi szinten van, hogy elõ tudják állítani magát a húst is ---> az állat és tudat nélkül. Talán ez lesz a jövõ.

bens
helyesbítek: ha azért bûn, mert hiányzik vkinek, akkor nekem hiányzik. tehát bûn.

bens
igen. azt mondta h azért nem bûn mert hiányzik vkinek. nekem hiányzik minden olyan állat, amit leölnek a húsáért. tehát bûn.

Bandew
Azért nem csak a vegák harcolnak.

bens
a világot nem lehet egyszerre megváltani. de a vegák tüntetésének már most is vannak eredményei, lásd: eu-s szabályok az állattartára vontakozólag.

Bandew
Ilyen sosem lesz, és nem is nem is mûködne. Sajnos ölni mindig kell.

Vaxi
akkor a Föld tovább pusztul, és elképzelésed, érveid, lemondásod röhejes utópia marad.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Bandew
NEKED hiágyzit tehát bûn?

Calver
mesélj, érdekel hogy változtatnál rajta. pillanat, szerzek valamit amibe a fejemet verhetem... ahh, igen, mehet, mondd csak.

bens
ha már eljutnánk odáig h egy tehenet fûvel etetnek és földön tartanak mielõtt megölik, már nagyon jó lenne...

Bandew
Ezzel egyetértek.

de a módszer ellen sajnos nem megoldás ha csak zöldséget eszel, mert sajnos ugyanúgy embertelen fogják lemészárolni az állatokat gépies és praktikus módon, a társadalmi/technika fejlettségbõl kifolyólag.