vega topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Legközelebb használj szmájlit, mert így félreérthetõ (esetleg azt hinnénk komolyan gondolod) 😊

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Rossz válasz. Az emlõs ragadozók alapból el vannak látva fogakkal.
Egy ragadozónak nem lenne problema egy üres szobában elejteni, és megenni az áldozatát.
Kíváncsi lennék a nagy húsevõ fórumozókra egy üres szobában, mihez kezdenének puszta kézzel?
Kezdetnek mondjuk 1 õzgida?????

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

semmit
az ember azért ember hogy legyen nála bunkó, kõkés, tûzcsiholó szerszám

ez olyan példa mintha azt mondanád, mit kezdene egy oroszlán az antiloppal karmok és fogak nélkül
Már 10 éve vagyok vega. Mostanában a mozgásszegény életmódtól kicsit hmm...elnehezedtem 😄
Amúgy nagyon sok élsportoló is vega, sõt vannak erõemelõk is, akik így hirdetik: a vega életmódnak csak elõnyei vannak.

Emésztés: az állati fehérjéket elõször teljesen le kell bontania a szervezetnek. Ez elég sok energiát vesz fel. A növényi táplálék viszont nagyon könnyen emészthetõ.

Kíváncsi vagyok, mit kezdenél egy élõ álattal, ha nagyon éhes volnál, és semmilyen eszköz nem állna a rendelkezésedre, h megöld, feldarabold, kibelezzed és utána még meg is egyed természetesen nyersen.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

mivel már nem a témánál vagy és a maradék büszkeséged próbálod csak összeszedni idióta kommentekkel akár el is mehetnél szerintem
vagy foglalkozz azzal amivel kell ebben a topikban
bens
én magamon nem ezt vettem észre, de isten ments h ráeröltessek bármit is másra.

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

jaja
ugyanúgy ahogy a zöldség és gyümölcsfogyasztás teljes hiánya is betegséget okoz, ez megfigyelhetõ egyeseknél fordított esetben
bens
érted? jólvan, okos vagy. kapsz egy cukrot.

mondták már neked h kicsit alternatív vagy?

kit érdekel hogy mi van szerinted 😄
Ron Ragm
a TÚL SOK húsevéstõl. Épp ezért valószínûleg a TÚL SOK nemhús evése sem túl jó.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

bens
értem, h az államilag elfogadott forma ez, de én szeretem a rövidebbet használni, mert könnyebb kimondani, leírni stb... amúgy meg ha a vegetatio szóból származtatjuk, akkor is a vegetárius a logikusabb szerintem.

szeged? no comment 😄 már értem...
bens
igazából erre nem tudok mit mondani. általában a húsevéstõl szoktak kórházba kerülni, nem fordítva (lásd: érrendszeri, izületi stb megbetegedések). semmilyen tény nem bizonyítja h a húsevés elhagyása káros lenne a szervezetre.

bens
IQ-teszted szerencsére negatív.. igaz?

Ron Ragm
"nõvérem megpróbálta egyszer(hasonló, "szegény állatok meghalnak" indokkal), aztán 2 hónap múlva kórházba került"
Valahogy e felett olyan kurvajól elsiklik mindenki, pedig nem ritka dolog, én baráti körömben is történt hasonló (persze szerencsére kórház nem lett belõle, hamarabb rájött hogy ez nem nyerõ)

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Cuchulainn
Azért a kultúrának nem kéne kicsapni a biztosítékot...

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

dolgoztam már ilyen helyen 😊
Magyar Értelmezõ Kéziszótár:

"vegetáriánus:

Olyan ember aki csak növényi táplálékot fogyaszt: állati fehérjét csupán tej, tejtermék és tojás formájában vesz magához. A vegetarianizmus elmélete többnyire tudományos érvekre hivatkozik (nem teljes joggal), de vallásos vagy érzelmi mozzanatok is színezik (ASZKÉZIS, írtózás az "ártatlan állatok legyilkolásától". A latin vegetatio ('növényzet') szóból; VEGETÁL.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

cigény vagyok nem tágádom morééé 😄
NeoMaN
persze-persze
köszönjük a szakértésed a témában
<#worship><#idiota>

NeoMaN
😊)))

Te tényleg beteg vagy. Ez tuti.

Mellesleg másodszor írod, hogy "eccsém" - amibõl arra következtetek, hogy ordenáré paraszt is lehetsz.
😊)))

de attól hogy nem eszel húst, még nem lesz kevesebb állat leölve! max több hús marad meg a gyártóknak, azt meg megsemmisítik. legalább ne hiába pusztuljon meg az a szerencsétlen.
NeoMaN
Én szerettem a húst. Imádtam a rántott csirke-mellet, a brassóit, a töltöttkáposztát, téli szalámit, gyulait.
Ezektõl még sokszor most is összefolyik a nyálam - valószinûleg reflexbõl.

Viszont vega vagyok 6 éve, pusztán lelki és elvi okokból.
Semmiféle egészségügyi szempont nincs a háttérben, csakis az állat meggyilokolásának elutasítása.

igen, minden ember választ és van aki azt választja, hogy eszik húst van aki azt hogy nem
a választás lehetõsége önmagában nem motiváló erõ
aki szereti a húst az nem lesz vegetáriánus azért mert választhatja a vegetáriánus életmódot is
bens
igen, persze, fizetek. úgyhogy légyszi legyél vega, és dögölj bele. köszi.

isten barma...

ha én vega leszek, és beledöglök, ugye fizetsz kártérítést a családomnak? te vettél rá, te beszélsz rá embereket 😄 akkor vállald a felelõsséget
bens
a húsevõ állatoknak nincs választásuk, ösztönösen vadásznak. mi viszont emberek vagyunk, és kiválaszthatjuk milyen életet szeretnénk élni.

már egy párszor leírtam h miért ölnek meg kevesebb állatot ha valaki nem eszik húst. ha érdekel olvass vissza, ha nem, bye.

bens
azon gondolkodom, mi visz rá egy rakás értelmetlen gyereket, hogy hozzászóljon egy számukra teljesen felfoghatatlan témához.

az a baj h a sok gyökér miatt az értelmes embernek sincs már kedve értelmes megnyilvánulásokhoz. claver, 3core, talán vegyetek valami jó játékot és játszatok a gépen, higyjétek el sokkal szórakoztatóbb mint írkálni mindenféle topicba.

NeoMaN
Vége a napközinek, mindenki hazaért isibõl...

REALista
A fagyasztott csirkének már nem ártasz azzal ha megsütöd...😄
Nem értem miért gondolják úgy a vegák hogy ha nem esznek húst akkor kevesebb állatot õlnek le.Egyébként mi van a húsevõ állatokkal bennük sincs túl sok empáti a többi állattal szemben...😊

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

egy kis fa testápoló jó lesz?😊
Calver
úgy néz ki a vegáknak meg a magyar nyelv szépségeirõl. 'nuff said.

"The trees move. Do you not see it?"

Calver
szövegértésbõl egyes. leülhet.

Calver
"Nem tudom miért személyeskedsz és teszel sértõ megjegyzéseket másra csak azért mert a tiédtõl eltérõ a véleménye.
Minõsíted magad rendesen grat!"

vs.

"Mellesleg ha anyukád meglátja miket irkálsz, majd jól elfenekel és eltilt a géptõl."

ügyes. <#nyes>

Calver
hú, ez durva volt, szerintem most a másik fél reszketve sír a sarokba. <#nyes>

Calver
miért is baj ha valaki nem tölti ki az adatlapját? szive joga. tudod, internet, anonimitás, ilyenek... <#falbav>

Calver
inkább fel sem hívom a figyelmet az ebben a hozzászólásban rejlõ aprócska iróniára... <#nyes>

Az állatokat akkor is leölik, ha te nem eszel húst.

Akkor gáz, ha te kéred mondjuk a Lehel piacon a halat, és miattad ölik meg õt, ott helyben. Amúgy meg mindenkinek a saját dolga, csak ez az állatsajnálós hozzáállás hülyeség.

study, work, live, and understand the true quality of your mind \"I\'m not a soldier. A soldier follows orders, but a warrior, follows his heart!\"

Calver
ezen lehaltam <#vigyor1>

Calver
tényleg, ezt csak a felsõbbrendû vegák érthetik. <#nyes>

NeoMaN
igen, a vérünkben van sajnos

hát igen ez az egész arról szól hogy mennyi empátia van az emberekben az állatok iránt
van akit érdekel hogy leölik azokat a szerencsétlen malacokat van akit nem
de az ember alapjában véve nagyon erõszakos és kegyetlen így a többséget nem érdekli
NeoMaN
Segíts légyszíves.
Mellesleg ha anyukád meglátja miket irkálsz, majd jól elfenekel és eltilt a géptõl.
<#integet2><#ejnye1>

ne essünk túlzásokba
NeoMaN
De-vel nem kezdünk mondatot. Szótárban és nem SZÓTÁRBA, elhetetlen helyett lehetetlen.

Egy kis tükör, barátom.

de akkor szótárba, meg akárhol miért vegetáriánusnak van írva? biztos ennyi ember tudatlan? az elhetetlen hogy ti írjátok rosszul? lehet hogy úgy a helyes nyelvtanilag ahogy leírod, de ha így maradt meg a magyarban akkor ez a helyes 😊
NeoMaN
Persze, mert az emberek 99%-nak fogalma sincs róla...

bens
feküdj már vissza... 😛

bens
na igen. valahol itt van a különbség a vegák meg a húsfogyasztók többsége közt sztem. nekünk van egy olyan elvünk, h nem bántjuk azt az állatot sem, ami nem kötõdik konkrétan hozzánk érzelmileg. ezt hívják erõszakmentességnek. van aki fogékony erre, vagy lát benne értelmet, van aki nem. én minden esetre látok benne értelmet is, meg jól is érzem magam így, hogy teszek valamit az elvekért.