1186
a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
-
#582 nem, mert ahogyan már (pár oldalban) kifejtettem a növények nem rendelkeznek az emberéhez hasonló idegrendszerrel (nem érzik a fizikai fájdalmat), míg az állatok igen. -
#581 nembaj... fehasználjuk a bőrödet. kitömünk, és jó leszel biológiaórán mutogatni :P -
Dave John #580 Nade az ember magasabbrendű, nemde? Vagy ha minden élőlény egyenlő, akkor a növényeket sem szabadna írtani... Vagy az állatnak egyenlő jogai vannak az emberrel, de a növények mégis alacsonyabbrendűek?(kicsit paradox , nemde?) -
#579 nekem már késő, túl rágós a húsom:D -
#578 ok, veled kezdjük... :D:D:D:D -
#577 felőlem...D::D:D -
#576 hidd el nem lennék egyedül -
[Walaki]D`Lair #575 El tudlak képzelni, mint egyszemélyes tüntetőt... -
#574 nade haszonemberek... most miért baj h leölik őket, mikor azért születtek meg -
#573 a rabszolgasagot eleg regen eltoroltek. :] -
#572 végülis kitalálhatnák a haszonállatok mellé a haszonembereket, akiket nem lenne bűn leölni, merthát az a dolguk... -
#571 tenyleg finom allitolag? nem mintha kiprobalnam, de ha finom, es elemrakjak, mint elefanthus, lehet, hogy megeszem :D -
#570 ilyenkor sóhajtok egy nagyot... -
#569 hatás ellenhatás... amit teszel azt kapod. Newton is megmondta. -
[Walaki]D`Lair #568 Te próbálsz meggyőzni az ellenkezőjéről, fejtsd hát ki! -
Dave John #567 Egyél:D
Én maradok a zsíros disznóknál! Kinek a pap kinek a ... :D -
#566 együnk embert... állítólag finom -
#565 nekem fél évig hiányzott... -
haxoror #564 de, de volt már hogy pár napig nem ettem húst és hiányzott.
Na mindegy, én maradok húsevő byez -
Dave John #563 De a disznó finomabb ^^ -
#562 pedg a disznó értelmesebb állat mint a kutya. -
#561 magyarázd el miért. -
#560 ok, mond meg h miben nincs igazam kérlek. -
#559 milyen topik már:)
amúgy meg a vegák tiltakoznak itt az állatok megölése/megevése ellen...pedig a növényeket is megölik...csak nekik gondolom az fáj hoy az állatok hasonló képpen halnak meg mint az emberek...van vérük stb...ragozhatjuk akárhogy de végsősoron az embernek ölni kell hogy életben maradjon...legyen az áldozat állat vagy NÖVÉNY! -
#558 es nem unod, es nem unod
nem lesz igazad, mint ahogy eddig sem volt
es a tiszteletedre AZERTIS csirket vacsoraztam. -
[Walaki]D`Lair #557 Köszönöm :)) -
[Walaki]D`Lair #556 Kurvára nincs :DD -
#555 egy kutyánál,macskánál talán össze szorulna,főleg ha a sajátjaim közül lenne vmelyik,de egy disznónál,csirkénél nem ez a helyzet -
Dave John #554
Márpedig a növényeknek is joguk van az élethez akkor már! -_-
-
jefferson83 #553 Igazad van csak én az előbb nem emberi szemszögből közelítettem meg, hanem magának a növénynek a szemszögéből. Így már más a leányzó fekvése :) -
#552 próbáltad már? valszeg nem... azért mondod -
#551 ha vallási alapon közelíteném meg a témát, abból lenne csak igazi vita...
az emberek többsége racionális (vagy inkább világi) gondolkodású. így könnyebb elmagyarázni bármit is. illetve hát az alapvető érzelmek... egy embernek nem szorul össze a torka, ha meglát egy szőlőszüretet. ellenben egy állat leölésénél már sokkal inkább. -
haxoror #550 Ehh, vegetákat soha nem értettem, hús nélkül szar lehet az élet... -
#549 1. ha ez szted erőszak, elég érzékeny lélek lehetsz
2. logikusan... nincs igazam? -
jefferson83 #548 Jó, de én meg azt gondolom, hogy a növényeknek fogalmuk sem volt arról, hogy születni fog egy gondolkodó faj, aki mást feltételez. A két gondolatnak semmi köze egymáshoz --> evolúció nem így működik (sokkal inkább szemet szemért elv) Ezt vallási alapon lehetne megközelíteni, de én azt nem szeretném. Amennyiben ilyen alapon gondolod úgy már el tudom fogadni és megértelek, de racionális szempontból nincs igazad. -
Thanatos #547 ott a pont :) -
[Walaki]D`Lair #546 #516
"szted ha te hozzájárulsz az állatöléshez, te minek fogsz megszületni?" -
#545 az a lényeg h értelmeset szóltál megint...
mellesleg ki erőszakol? -
#544 hát ez... sajnos -
#543 már hogy lennének primitívek... én hallottam egy olyan afrikai fajról is, ami képes kommunkikálni a fajtársaival illat kibocsájtása segitségével.
nem is azt mondom h primitívek, csak hogy sztem azért nem alakult ki fájdalomérzet bennük, mert növényt enni nem bűn. és valamit enni kell...