1186
a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
-
#662 kimaradt: az alján -
#661 ennek az oldalnak van egy cikk (angol) ahol pont az ellenkezőjét bizonyítják. -
#660 de akkor párizsit meg virslit eszel nem? -
#659 az a baj h én 1 hónap után nem érezném jól magam ha nem ehetnék hust, igazából az életem szerves rész :) salátából meg letudnék tolni napi szinten ugy 2 hordóval és még ugy is korogna a gyomrom... persze vannak egész változatos receptek, ugye , de az sem elégítené ki a napi szükségleteimet...
ami nektek a húst pótolja az a szója, nem? -
#658 kifogások a józan ész ellen... nem kellenek. elfogadjuk h vannak vegák, akik elég erősek ahhoz h lemondjanak a hús nyujtotta élvezetről, és vannak akik bele sem mernek gondolni h milyen lehet ha már nem élvezhetik. ennyi, nem kell bonyolítani. -
#657 pedig ország szinten működik. Indiában van Magyarország-méretű terület, ahol mindenki vega, és nincsenek problémáik. hidd el, Einstein nem mondott olyat aminek nincs hitele. valamivel többet tudott nálunk. -
#656 nézzenek oda, és igazad van! :) igazábol hasonló szálon kezdtem el gondolkodni -
#655 sokat horgásztam kiskoromban és egyik ismerősöm mondta h menjek el a dorozsmai vágóhídra ha vért akarok venni olcsón (harcsázáshoz az egyik legjobb etetőanyag). elmentem. utána többé nem ment le hús a torkomon. -
jefferson83 #654 Nem bírná el a Föld, ha mindenki vegetáriánus lenne. Sokkal nagyobb kárt okozna, mint hasznot. Ez is csak akkor válhatna egy lehetőséggé, ha orba-szájba klónozott és génmanipulált növényeket fogyasztanánk. Albert Einsten meg hiába volt nagy fizikus, az ő korában már nem léteztek polihisztorok. Nem hiszem, hogy fizika mellett volt ideje belemerülni az orvostudományba is, mert ez kell ahhoz, hogy megalapozott kijelentést tegyen a témában. Annak ellenere, hogy hiteles embernek ismerjük, mindent ő sem tudhatott. -
#653 és mi volt az oka h vegás lettél mert biztos h nem egy alvás alatt fejlődött ki benne az elhatározás, romlott húst ettél majd megbetegedtél vagy hasonló eset miatt? -
#652 pedig valszeg okosabb volt, mint az összes ember együtt itt a topicban. és talán nem véletlenül mondta. -
#651 ettem hús 13 évig, és szerettem. csak amikor "felnő" az ember kiforrnak benne bizonyos elvek, amik meghatározzák az életét. nekem egy ilyen a vegetárizmus. kipróbáltam nagyon sok húsételt, köztük a steak-et is, és ezek után úgy gondolom, nem éri meg. -
#650 "Semmi sem lesz kedvezőbb hatással az emberiség egészségére és túlélési esélyeire, mint a vegetáriánus étkezésre való áttérés." - Albert Einsten
ezt a kijelentést cáfolnám ha lenne 1 jó érvem miben +tudok kapaszkodni, de eddig nincs! :( -
#649 hát, nézd... éljél és egyél ugy amit jónak látsz /vákuumban trombitálunk/ csak tod kimarad az életedből egy csomő finom füszeres hús ize és ez nem életigenlés mert megfosztod magad egy jó Véres sztéktől, ami mennyei tud lenni főleg ha még "búú-zik" a hús :) -
#648 najó hidd el nincs... -
#647 #646 -
#646 én amikor vega lettem elkezdtem sportolni, pontosan azért h megfigyeljem hogyan reagál a szervezetem a húsmentes táplálkozásra terhelés esetén. az eredmény az volt, h fejlődésben lehagytam a hozzám hasonló, csak húsevő edzőtársaimat. azok akik velem együtt kezdték, még úgy ott tartanak ahol én kb 2 éve. nemtudom h ez a vegetárius éltmód miatt van-e vagy sem, de hogy nem kell hús, azt biztosan állítom. -
#645 Na jó hidd el van. Ha te azt mondod, hogy az orvosok szerint az ember élhet hús nélkül, akkor kérdezd meg a dokikat erről is. -
#644 egy biztos, nincs olyan halál sem vágóhídon, sem disznóölésen, ami nem jár szenvedéssel, fájdalommal. és innentől kezdve nekem nem éri meg. -
#643 Megcsinálod esköszöm megkóstolom
csak lehet éhes maradok:) -
#642 előzőt a #640-re írtam -
#641 azám...ki is próbálom holnap -
#640 tobozkrémlevest tölgyfatésztával, megbolondítva egy kis hóvirág szirommal! -
#639 Nem tudom, hogy neked milyen fogalmad van a halálról, de a gyilkolás és kínzás között rettentő (szó szerint rettentő) nagy különbség van. Ha neked ugyanaz a kettő, akkor valamit rosszul látsz. -
#638 növények is éreznek... attól h nem nyüszitenek az nem azt jelenti h nem éreznek :I -
#637 félre a poénnal, sztem minimális hús kell a szervezetnek... -
#636 ha te úgy gondolod h egy állat megölése nem kín, akkor nem tudok segíteni. kérj meg vkit h vágja el a nyakad, és utána mond el milyen érzés volt :P -
#635 na itt meg mi folyik?
én még a fogamat is húsos fogpasztával mosom :) ráadásul kolbász volt a jelem oviban, ma meg azt állmodtam h húsos fogselyemmel pucolom a fogközeimet -
#634 Akkor lenne állatkínzás ha levágnánk egy csülköt a malacból mert csak arra lenne szükség és hagynánk szenvedni...
-
#633 "a húsevés állatkínzással jár"
Nem jár! -
#632 teljesen mindegy hogy csavarod a szavakat, a tény az tény marad. a húsevés állatkínzással jár, azt pedig h ez helyes-e mindenki döntse el maga.
ha van kérdés szívesen válaszolok. -
#631 egész nap tanultam ma. néha amikor felnézek a könyvből, el kell foglalnom magam valamivel. -
#630 Juteszembe Hamvazószerdán egész nap nem eszem húst.
Elég is az az egy nap az évben... -
Dave John #629 Hmmmm fincsi -
#628 Egyek füvet vagy mi a fene?
Jódolgában a népek mindent kitalálnak...
-
#627 aha értem :) -
#626 holtest .....te is azt eszel,ha kihúzod a földből a répád már az sem él szóval,megint bukott az elméleted -
#625 Én akkor irtam amikor megnyitotta a topikot és azóta itt van... én azóta mentem 140 km-t:D -
#624 hasonlat volt.... ha van haszonállat, akkor lehet haszonember is -
#623 te én arra gondoltam h én olyan 4 óra fele írtam ide és azóta is megy a fórum! :)