1186
a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
  • bens
    kimaradt: az alján
  • bens
    ennek az oldalnak van egy cikk (angol) ahol pont az ellenkezőjét bizonyítják.
  • kemszi2
    de akkor párizsit meg virslit eszel nem?
  • Kontrakcio
    az a baj h én 1 hónap után nem érezném jól magam ha nem ehetnék hust, igazából az életem szerves rész :) salátából meg letudnék tolni napi szinten ugy 2 hordóval és még ugy is korogna a gyomrom... persze vannak egész változatos receptek, ugye , de az sem elégítené ki a napi szükségleteimet...

ami nektek a húst pótolja az a szója, nem?
  • bens
    kifogások a józan ész ellen... nem kellenek. elfogadjuk h vannak vegák, akik elég erősek ahhoz h lemondjanak a hús nyujtotta élvezetről, és vannak akik bele sem mernek gondolni h milyen lehet ha már nem élvezhetik. ennyi, nem kell bonyolítani.
  • bens
    pedig ország szinten működik. Indiában van Magyarország-méretű terület, ahol mindenki vega, és nincsenek problémáik. hidd el, Einstein nem mondott olyat aminek nincs hitele. valamivel többet tudott nálunk.
  • Kontrakcio
    nézzenek oda, és igazad van! :) igazábol hasonló szálon kezdtem el gondolkodni
  • bens
    sokat horgásztam kiskoromban és egyik ismerősöm mondta h menjek el a dorozsmai vágóhídra ha vért akarok venni olcsón (harcsázáshoz az egyik legjobb etetőanyag). elmentem. utána többé nem ment le hús a torkomon.
  • jefferson83
    Nem bírná el a Föld, ha mindenki vegetáriánus lenne. Sokkal nagyobb kárt okozna, mint hasznot. Ez is csak akkor válhatna egy lehetőséggé, ha orba-szájba klónozott és génmanipulált növényeket fogyasztanánk. Albert Einsten meg hiába volt nagy fizikus, az ő korában már nem léteztek polihisztorok. Nem hiszem, hogy fizika mellett volt ideje belemerülni az orvostudományba is, mert ez kell ahhoz, hogy megalapozott kijelentést tegyen a témában. Annak ellenere, hogy hiteles embernek ismerjük, mindent ő sem tudhatott.
  • Kontrakcio
    és mi volt az oka h vegás lettél mert biztos h nem egy alvás alatt fejlődött ki benne az elhatározás, romlott húst ettél majd megbetegedtél vagy hasonló eset miatt?
  • bens
    pedig valszeg okosabb volt, mint az összes ember együtt itt a topicban. és talán nem véletlenül mondta.
  • bens
    ettem hús 13 évig, és szerettem. csak amikor "felnő" az ember kiforrnak benne bizonyos elvek, amik meghatározzák az életét. nekem egy ilyen a vegetárizmus. kipróbáltam nagyon sok húsételt, köztük a steak-et is, és ezek után úgy gondolom, nem éri meg.
  • Kontrakcio
    "Semmi sem lesz kedvezőbb hatással az emberiség egészségére és túlélési esélyeire, mint a vegetáriánus étkezésre való áttérés." - Albert Einsten

ezt a kijelentést cáfolnám ha lenne 1 jó érvem miben +tudok kapaszkodni, de eddig nincs! :(
  • Kontrakcio
    hát, nézd... éljél és egyél ugy amit jónak látsz /vákuumban trombitálunk/ csak tod kimarad az életedből egy csomő finom füszeres hús ize és ez nem életigenlés mert megfosztod magad egy jó Véres sztéktől, ami mennyei tud lenni főleg ha még "búú-zik" a hús :)
  • bens
    najó hidd el nincs...
  • bens
  • bens
    én amikor vega lettem elkezdtem sportolni, pontosan azért h megfigyeljem hogyan reagál a szervezetem a húsmentes táplálkozásra terhelés esetén. az eredmény az volt, h fejlődésben lehagytam a hozzám hasonló, csak húsevő edzőtársaimat. azok akik velem együtt kezdték, még úgy ott tartanak ahol én kb 2 éve. nemtudom h ez a vegetárius éltmód miatt van-e vagy sem, de hogy nem kell hús, azt biztosan állítom.
  • Bandew
    Na jó hidd el van. Ha te azt mondod, hogy az orvosok szerint az ember élhet hús nélkül, akkor kérdezd meg a dokikat erről is.
  • bens
    egy biztos, nincs olyan halál sem vágóhídon, sem disznóölésen, ami nem jár szenvedéssel, fájdalommal. és innentől kezdve nekem nem éri meg.
  • desigo
    Megcsinálod esköszöm megkóstolom
    csak lehet éhes maradok:)
  • kemszi2
    előzőt a #640-re írtam
  • kemszi2
    azám...ki is próbálom holnap
  • DJ Skyline
    tobozkrémlevest tölgyfatésztával, megbolondítva egy kis hóvirág szirommal!
  • Bandew
    Nem tudom, hogy neked milyen fogalmad van a halálról, de a gyilkolás és kínzás között rettentő (szó szerint rettentő) nagy különbség van. Ha neked ugyanaz a kettő, akkor valamit rosszul látsz.
  • Kontrakcio
    növények is éreznek... attól h nem nyüszitenek az nem azt jelenti h nem éreznek :I
  • Kontrakcio
    félre a poénnal, sztem minimális hús kell a szervezetnek...
  • bens
    ha te úgy gondolod h egy állat megölése nem kín, akkor nem tudok segíteni. kérj meg vkit h vágja el a nyakad, és utána mond el milyen érzés volt :P
  • Kontrakcio
    na itt meg mi folyik?

én még a fogamat is húsos fogpasztával mosom :) ráadásul kolbász volt a jelem oviban, ma meg azt állmodtam h húsos fogselyemmel pucolom a fogközeimet
  • desigo
    Akkor lenne állatkínzás ha levágnánk egy csülköt a malacból mert csak arra lenne szükség és hagynánk szenvedni...
  • Bandew
    "a húsevés állatkínzással jár"

Nem jár!
  • bens
    teljesen mindegy hogy csavarod a szavakat, a tény az tény marad. a húsevés állatkínzással jár, azt pedig h ez helyes-e mindenki döntse el maga.
    ha van kérdés szívesen válaszolok.
  • bens
    egész nap tanultam ma. néha amikor felnézek a könyvből, el kell foglalnom magam valamivel.
  • desigo
    Juteszembe Hamvazószerdán egész nap nem eszem húst.
    Elég is az az egy nap az évben...
  • Dave John
    Hmmmm fincsi
  • desigo
    Egyek füvet vagy mi a fene?
    Jódolgában a népek mindent kitalálnak...

• Vaxi
    aha értem :)
  • kemszi2
    holtest .....te is azt eszel,ha kihúzod a földből a répád már az sem él szóval,megint bukott az elméleted
  • Atkamon
    Én akkor irtam amikor megnyitotta a topikot és azóta itt van... én azóta mentem 140 km-t:D
  • bens
    hasonlat volt.... ha van haszonállat, akkor lehet haszonember is
  • Vaxi
    te én arra gondoltam h én olyan 4 óra fele írtam ide és azóta is megy a fórum! :)