1186
a vegetárius táplálkozás előnyei és hátrányai
  • Sir Quno Jedi
    Mondanám, hogy a kedvedért kimászok a hűtőig és benyomok valami istenes finomságot, aztán meg elmesélem milyen volt, mert tán az is segíthet valamit, de úgy teli vagyok (ettem hozzá este füstölt csülkös bablevest, meg mocskosul sajtos tészát, meg téliszalámit, meg kötözött sonkát, meg ilyeneket), hogy inkább máshová kéne elhúznom... [mer rendes] :DDD
  • Sir Quno Jedi
    Naja, sokba kerül a zabbancs manapság.
  • Kmarha
    hja, de belenéztem a pénztárcámba is :DDDD
  • Kmarha
    No én neten csak azt olvasom, hogy ilyen meg olyan növényeket zabálnak hogy tisztán tartsák vérüket és szellemüket. Ennyit arró, hogy nem ártanak egy élőlénynek sem :D
  • Sir Quno Jedi
    Rendejjé, rendejjé, rendejjé! Monta leninevtárs az éhező bajtársaknak! Házhozszállítással!!!
  • Kmarha
    na bazz... megéheztem (körbenéz koleszos szerény választékán..) ehh beállok a szektába és élek napfényen :D
  • Sir Quno Jedi
    Én ma sima borjú-gyros tálat ettem töröknél, igaz, sok zöldséggel+törökrizzsel+pitával, meg hozzá sült tejberizst. DE borjú nélkül nem lenne most őszinte a mosolyom...
  • Sir Quno Jedi
    Abban van valami, hogy az emberei szervezetet hozzá lehet szoktatni egy igen minimális energiabevitelhez is (az én nagyapám 5 évig volt orosz fogságban és ott az orosz kiskatonáknak sem volt mit enni, no le is épült szegény nagyapám a végére tökéletesen egyfajta animáló csontvázzá). Azonban akinek folyamatosan teljesítenie kell ebben a streesszes világban az nem fog ellenni egy fél marék rizsel 3 naponta. Aki ráér a kolostora cellájában elmélkedni a tibeti csúcsokon, annak biztos tuti, de nekünk felejtős...
  • Kmarha
    Csak azért ették mert a kis butosok azt hitték, az ember étel nélkül nem képes élni. Pedig ezek az okos Ahimsák vagy kik teljes valójukba mutatják hogy hülyeség, van élet étel nélkül is.

Komolyan utána kell néznem ennek a baromságnak, nem hiszem el hogy ezt valaki bekajálja (de sok étkező szó van itten mán). biztos valami müanyagot esznek vagy nem tudom, bár amiatt is vágnak ki fákat meg növényeket hogy hozzáférjenek az aluminiumhoz.
  • Sir Quno Jedi
    Méga kúúúrva dzsedik is eszegettek ezt-azt (pl. gyökérlevestbyYoda), pedig mocskosul teli volt a vérük midikloriánnal-e! :DDD
  • Kmarha
    khm.. energiája révén nem energiái
  • Kmarha
    aham, és a fény energiái álltal élnek. Azt hittem felvilágosult világban élünk. De már unom hogy naponta rá kell jönnöm hogy tévedek
  • kemszi2
  • HUmanEmber41st
    Van egy bizonyos yoga iskola, melynek a követői nem esznek semmit, max egy kis vizet kortyolnak. Vannak magyar követői is, nem is kevesen. Az egyik srác sárkányrepülőzik elég gyakran, a többiek is sportolnak ( persze nem a nemzeti válogatottban)
    Lehet így is leélni egy életet.
    Ahimsa ( ez egy filozófiai irányzat: nem ártok más élőlénynek)
  • Brolly28
    Vega Mindi 18+
  • precision
    a húsevést a dohányzáshoz hasonlítani elég ostoba dolog, már bocs
    mint már mondottam a (nem túlzó) húsevés nem káros az emberi szervezetre
    "nem lesz semmi bajunk a hústól, de ha lehet nélkülözni, akkor nem látom értelmét." --> ha nem lesz semmi bajunk a hústól nem látom értelmét hogy miért kéne lemondanunk róla...
    remélem érzed a "penge két élét" :)
  • Kontrakcio
    én ma húslevest toltam és rántott csirkét rizzsel,zöldborsóva,kukoricával
    egész jó volt :)
  • Gerygrey
    Együnk oroszlánhúst, mert az a dög kioltja szerencsétlen szavannák dús füvében szökellő, kecses gazellák életét... Szemet szemét.
  • baca01
    írónak vagy költőnek kéne menned esküszöm :D nagyon szépen fogalmaztad meg a leírtakat...egyébként mindenben egyet értek veled! én nem vagyok vega, de nem is leszek... úgy gondolom húsevésből is lehet mértékkel meg mértéktelenül. és itt kell megtalálni a határt ami még egészséges.
  • Rettenthető
    Nem olvastam mind a 800 hozzászólást és már lehet volt is róla szó, de a
    vegetarianizmusnak is többféle szintje van tudtommal, szal egyértelműen nem lehet kijelenteni, hogy szar-e vagy sem - bár én nem szimpatizálok egyikkel sem.
    - Növényeket esznek és állati eredetűek közül halat + tojást.
    - Növényeket esznek, mindenféle formában + max tojást.
    - A roppant szélsőséges: magokat csipegetnek ki a tobozból, mint a fenyő pinty és hasonló szarságokat esznek ...

Persze ezek keveredhetnek is, nincs ilyen egyértelmű határvonal köztük, de az a lényeg, hogy van ami sztm még elfogadható, és van ami már annyira szélsőséges, hogy már nekem fáj, ha látom.

Ami engem inkább zavar a vegetáriánus életformában, hogy vajon egy anya, aki vegetáriánus és épp gyermeket vár, az a (helyes vagy helytelen) egyoldalú táplálkozásával, milyen jogon ítélkezik egy születendő ember felett?

A szegény állatok... Igen, biztos meg lehetne oldani, hogy kevesebb szenvedéssel múljanak ki az állatok a feldolgozások során, de ez a "Szegény állatok, jajj ne bántsuk őket" felvet egy hosszú kérdéssorozatot, melyre nem létezik jó válasz.
    Mert akkor ennyi erővel szegény kis búzaszemek, lehet nem éreznek, de minden aratáskor búza-holokauszt van. így megfosztani őket az élettől - meg sem érhetik, hogy a tavasz hívószavára az üde napfényre kibújjanak a bölcsőjükből, a földből, hogy megfürödjönek az édes májusi esőben, hogy szél ölelje kalászait a nyár derekára, s hogy aranyló köntösében magvait az ősz ölébe hullajtja...
    És a végén odajutsz, hogy nem ehetsz meg semmit...
  • [Walaki]D`Lair
    hagyjad már, bens egy beferdült, önfejű meggyőzhetetlen komplexusos ember...akármit mondasz, mindig be akarja bizonyítani, hogy hülye/gyilkos/rossz/állatkínzó/usa imádó vagy
  • [Walaki]D`Lair
    Én meg épp indulok enni valami finom szenyót tele husival...
  • kemszi2
    Gyerekeidet hogy fogd nevelni vegásknét?
  • Beast Machine
    ja, és 800as ték.
  • Beast Machine
    nekem egyik havernőm belei másfél év után mondták fel a szolgálataot, volt is egy hónapig aktívan kórházban. most még mindig vega, de nem 100%-ig: nem eszik direkt sült húst, de pl. a bolognai spaegettit nagyon szívesen elfogyasztja a darált hússal együtt. okuljatok.
  • Beast Machine
    nem szükséges, mert mindig ugyanaz megy, benst nem lehet meggyőzni arról, hogy a húsevés egészségesebb a vegetarianizmusnál.
  • Bandew
    Ja és bens azt sem árt tudnod, hogy lehet, hogy most full jól érzed magad, meg minden, de idősebb korodban ez nagyon csúnyán visszaüthet.
  • kemszi2
    előrébb jutottunk már?nincs kedvem 130üzit végig nyálazni
  • Thanatos
    ott a pont, az hogy vegák vannak jó mert csökken a népsürüség csak ne akarjanak engem is meggyőzni a hülyeségről :D
  • Calver
    "bizonyos emberek belebetegszenek lelkileg"
    hallod, politikusnak kéne menned, olyan profin torzítod a dolgokat. az agyvérzés mióta "lelki betegség"?
    nem is tudom... annakidején egy ex-barátnőm gyomorfekélyt kapott a nagyon egészséges vega életmódtól, aztán szépen visszaállt normális étkezésre, de ismertem ennél ügyesebb embert is... egyik ismerősöm (párszor találkoztam csak vele) olyan 10 évig folytatta a vega életmódot, addig tartott amíg a szerencsétlen idióta belehalt... először tök egészségesen is nézett ki, aztán egy idő után inkább hasonlított egy tök egészséges csontvázra, gyönyörű pergamensárga bőrrel (kb olyannal amit az ember 80 év láncdohányzás alatt gyűjt be). élete vége felé már evett halat és hasonlókat de az már nem mentette meg, a gyomra és belei teljesen tönkrementek. gyerünk vegák, így tovább! most ha geci lenni azt mondanám h segítsétek elő a természetes szelekciót.

szóval segítsétek elő a természetes szelekciót.
  • Trisztin
    Elolvastam a topic elejét… [első oldalt] meg a végét [utolsó oldalt] Tudom,nem teljeskörű a témában a tudásom,annak tekintetében sem,hogy nem olvastam végig az egész topicot.
    DE …
    - Létezik egy olyan szervezetek,hogy Greenpeace és WWF ők is védik az állatokat,de nem várnak el lehetetlen feladatokat az emberiségtől!!! Velük szemben létezik a PETA,akik az állatok minden típusú kizsákmányolását ellenzik.
    - A vegatarianizmusnak több fajtája létezik [lehet, hogy már tisztáztátok, de inkább kétszer, mint egyszer se!]

- Érdekes, hogy a vega oldalon külön írások szólnak a E számokról… ne kelljen részleteznem, hogy egy átlagos vega sokkal több E-vel találkozik, mint egy húsevő ;) Gondolj, csak arra, hogy az állatokat csak etetik, míg a növényeket permetezik illetve mindenféle szerekkel kezelik a megfelelő fejlődés érdekében. [De ez már másik téma!]
    - A legnagyobb hülyeség ez az állatokkal való együtt érzés dolog! B*****, szerinted a krokodilnak megfordul a fejében, mikor felzabálja a gnú csemetét??? Vanank az életnek olyan részei, amik nem fognak megváltozni egyhamar … állatokat és növényeket eszünk, mi így vagyunk kitalálva!
    - Szerinted hány ember maradna munka nélkül, ha hirtelen az egész világ Vega lenne?? Abba gondolj bele, hogy azoknak az embereknek utána még zöldségre se telne … tudod, minden a gazdaság körül forog !!!
    - Hány millióan örülnének, ha adva lenne nekik a szupermarketek adta kényelem, de nincs ők növényeken és azon élnek, amit találnak… szerintem tök jó az egészségük ,csak úgy sugároznak. [img] http://www.fettan.com/images/Ethiopian_child_starving.jpg[/img]Igaz rajtuk az se segítene, mert valszeg az első jóllakás utána rosszul lennének … be neked és nekünk lehetőségünk van arra, hogy húst együnk… akkor miért ne tennénk??? Ha ezt a lehetőséget el akarod dobni magadtól hát hajrá, de akkor mondj le a kínai gyerekek által vart menő melegítődről és sport cipődről is!!!!

Most így elsőre ennyi … Várom a leugatásokat és a kiegészítéseket illetve a sok gonoszkodó megjegyzést.

Én nem vagyok vegetáriánus, nem is tudnék az lenni, mert mint az elején elhangzott én se tudnék lemondani a Hagymás rostélyosomról , bár én inkább csirkét és pulykát, halat eszek csak ;)
  • kas123
    szivemből beszéltél
  • Kmarha
    pont arról volt szó, hogy két embernél is kiderült jó pár év után, hogy igenis szükség van a húsra. Olvasd el mégegyszer, azok a jelenségek nem lelki eredetüek. Remélem nálad nem lesz ilyesmi, és vígan egészségesen élsz majd csupán zöldségen még nagyon sokáig!
  • bens
    nem lehet általánosítani sztem. bizonyos emberek belebetegszenek lelkileg, ha nem ehetnek húst egy napig, de pl nekem évek óta nincs semmi bajom. és azt a hiányérzetet ami az éléjén jelentkezik egy kis akarattal le lehet győzni, pont úgy mint a cigizésről való leszokásnál. saját példámon okulva, az emberi szervezetnek nincs szüksége húsra. nem lesz semmi bajunk a hústól, de ha lehet nélkülözni, akkor nem látom értelmét.
  • bens
    jó reggelt.

és a tiedbe? bár előre tudom h képtelen a kérdés... szal inkább olvass, vagy feküdj vissza.
  • precision
    Röviden összefoglalva ezt az egész vega dolgot: a húsevés NEM ártalmas az emberre...nem ártalmasabb a vegyszerezett, génkezelt növényeknél. Megoldás lehet az, ha házi termelőtől, bioizékből vásárol az ember. A világ NEM fog megváltozni ha a vegások hittérítőket küldenek, hogy az ember megváltoztassa az alapvető természeti 'adottságait', mint pl a húsevés. Az oroszlánokat sem lehet megtéríteni hogy füvet egyenek a gazellák helyett. Ez a természet rendje. De ugyanígy szükség van a növényi alapu táplálékra, kiegészítve a húst, nem pedig helyettesítve. Kb. ennyi.
  • Tinman #787
    Facts:

1. Szomszédunk meglehetősen jó módban elő vállalkozó, 30 éve vega, kiegyensúlyozott életet élt, soha nem cigizett, drogot csak fényképen látott, konkurenciája nem volt, mert tök speciális dolgot csinál, most mégis segítséggel megy el pisilni. Az egyik ér az agyában teljesen nyugodt körülmények között feladta és engedett a teljesen normális vérnyomásnak.
    Akár hiszitek, akár nem, hosszú rehab óta már húst is eszik és bizony egyre jobban van.

2. Csináltam én is egy ideig ezt a vega életmódot (kb. 6-7 év). Meg is lett az eredménye... totál kész volt a gyomrom, 10 kilót leadtam pedig elég soha nem voltam túlsúlyos, az emésztésem teljesen megbolondult.
    Kb. 1 éve rendesen eszek ismét... máj, pulyka, csirke, malac, néha egy kis bocika :-D
    Köszönöm jól vagyok, már semmi bajom.

3. Aki csak vega az magával szúr ki, aki húst hússal zabál az is. Arany középút. Topic closed, problem solved :-DDDD
  • Dexantreal
    Üdvözletem!

Hmm, érdekes topik. Mi vegetáriánusak vagyunk, meg nem is. Szüleim születésünk óta vegetáriánusak, mert szerintük ez egészséges életmód. Vagy ilyesmi. Igazuk van, meg nem is. Egészséges, mert kell a zöldség, meg vitamin a szervezetnek - mást is eszünk persze, nem csak ezt lol, csak ezt hangsúlyozom most -, de a hús se hanyagolható. Az is kell, hogy fent maradjon az egyensúly, meg abban is van vitamin... és én már nem is vagyok vegetáriánus, mert szeretem a húst is és eszem azt is. Szüleim meg már beletörődtek.
  • Calver

• Calver
    jóreggelt!

lusta vagyok végigolvasni 317 új hszt... sikerült kis értelmet verni bens fejébe, vagy még mindig ki akarja írtani a húsevőket?