vega topic

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kmarha
pont a kutyáról keresek ilyesmit. De mondom, nem azért nem ölünk kutyát mert nem ehetõ. Azért mert mi másra használjuk. Nem azért mert a disznó ugysem érezz úgy mint a kutya. A tenyésztõk is úgyanugy tudják. Egyszerüen csak nincs szüksége a kulturának kutyahúsra. Ahogy macskahúsra, béka húsra, kígyó húsra, sült pókra és fecskehúsikára sem. Azokat is eszik, csak máshol, ahol így alakult ki. Ne ítélkezz azzon hogy ki mit eszik, nem az a szempont hogy melyik szeretni valóbb, emberibb, cukibb!!!

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Bandew
Nem láttad a Ponyvaregényt? Abban elmagyarázza a feka a disznó és kutya közötti különbséget. :-)

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

Kontrakcio
mi magyarok, mikor a törökök megszálltak minket a baromfi helyett a disznaját kezdtük elsödleges élelemként nevelték õket mert a törökök azt nem ették meg! igazd van h keleten eszik, de ezt tudják jol h helytelen mert vannak reklámok aminek az a lényege és a neve aszem h " ne edd meg mert a barátod" tudja a tököm igazából h mi a reklám neve! de a fiatal generáciot rászoktatják ara h ne egyék a kutyát,mcsakát!

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

bens
nem hinném... a cipõgyárban nem ölnek halomra senkit 😉

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

bens
óó... ennyi erõvel nyugottan kitehetnénk egy félbevágott kutyát is. azért mert a társadalom a disznóölést reklámozza, a kutya még ugyan úgy érez, ha megölik.

Kmarha
Ohh majd jön egyszer valaki aki számára égetõ gond és nyit számára egy topicot 😉

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Kmarha
hallod ahoz képest hogy sokat voltam falun és vagdaltam is õket, soha nem tudtam honnan is van a tarja 😄 pedig logikus (tar, hát az ott van 😄)

Beast Machine
nem oltok, csak csodálkozok. azért több, mint 12 órája a topon lévõ topikkal nem gyakran fut össze az ember, fõleg olyannal, ami megnyitása óta a csúcson kuporog...

...vágod?

bens
én nem is akartam rábeszélni senkit arra h éljen erõszakmentes életet. mindenki saját belátása szerint dönt. számomra ez egy nagy probléma, mert én láttam szenvedni az állatokat saját szememmel, és tudom milyen a tekintetük, és kötelességemnek érzem h ezt közöljem azokkal, akik nem tudják. innentõl kezdve lehet dönteni. a cipõgyár példa kevésbé égetõ gond számomra.

Beast Machine
"és nem a kutyát"

khmm, keleti népek...

...vágod?

Kmarha
hisz tipikusan olyan téma ami megosztja az embereket. Tudod ilyenkor röpködnek az érvek, ellenérvek, vélemények, elítélesek, kérdések 😄 De látom szereted a macskákkal való leoltást 😊

Kontrakcio
lehet ezért tenyésztjük élelem céljából a sertést 😊 és nem a kutyát

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Beast Machine
bazzeg, de. 11 óta ez a topig van az elsõ helyen. erre csak azt tudom mondani, hogy

...vágod?

Kmarha
😄 a harag és a bántás tök más dolog 😄 De jogos, akkor OK 😄

Kmarha
pénz nélkül is lehet teljes életet élni, mégsem dobom el az összeset. Te is azt csinálod amit szeretnél, amivel ki tudsz békülni, mi is. Az állatgyilkolással ki tudunk. A kínzást meg persze elítéljük, de csak azért nem mondunk le a húsevés kiváltságáról. Nem, akkor sem ha anélkül is meglennénk. A cipõmet sem dobom el, mert nem értek egyet azzal, hogy szegény emberek dolgoznak cipõgyárba éhbérért és teljesen kihasználják õket, miközben a multi cégek meggazdakodnak rajta

bens
a kutyának is. kérdezz meg pár kínait...

bens
szted ha nem tudok egy állatot bántani, akkor tudok rád haragudni? :-)

bens
nálam úgy alakult ki, h nem ölök meg semmit, mert tudom h teljes életet lehet élni erõszak nélkül is. nem érdekelnek a szokások, mert köztudottan az emberek többsége nem jóindulatú. és a szokásokat a többség formálja. az eszemmel gondolkodok, nem a szokásokkal.

Kmarha
Gondolom bens minket kevéssbé tudsz az erõszak miatt elfogadni mint mi téged. De azért nincs harag nagy remélem 😊

(fenébe is, csak találtam még valamit amivel jobban elfoglalom magam mint a holnapi vizsgára való felkészüléssel 😄)

Vaxi
mert finom a húsa?

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Kmarha
mi meg megöljük mert finom a húsa 😊 a tehenet, a birkát is. A tikot is, mert azt másra nem lehetne használni. Az ember felhasználja a környezetét, mindent arra amire alkalmas és jó. Kínában ha jól tudom a mai napig tartanak kutyákat levágásra. Ott azt fogyasztják, nekik biztos nincs szükségük házörzésre vagy nem tudom. Ott így alakult ki, nálunk máshogy.

bens
itt jön elõ az emberi érzelem, erkölcs. én nem ölök meg senkit. akkor sem ha nem jó házörzõ... szokás vagy sem.

Kmarha
most irtam lejebb. Mert tökéletes a levágásra és a feldolgozásra, amig az ember és a kutya nem. 😄 Az elöbbi meg a törvény szerint büntetendõ dolog is 😄

Kmarha
lehet, és biza ez dicséretes is 😊 Nem is akarlak ettõl eltántorítani, legalábban vannak köztünk ilyenek is. Kell is! Hajrá!

bens
te nem érted az én példámat.
a disznó jobban hasonlít az emberre mint a kutya. mégis megöletik. miért van ez?

Kmarha
értem én úgy, hogy nincs kényszerítõ erõ hogy levágjam, vagy nem ehetek húst. Ez hülyeség. Irtam, voltam disznóölésen. Miért disznót öltünk és nem kutyát? Mert az emberiség ehez szokott hozzá, és a disznónak több húsa és feldolgozható testrésze van. A bálnának még több. Azok viszont kihaló félben vannak, azért nem bántanám. A kutyát meg azért, mert kevés a húsa. Ha akkor lenne mint a disznó, szép húsikája lenne, tenyésztenénk õket is húsvágásra. Hidd el. Akkor is ha szebb a szõre, és édesebben néz ki mint egy disznó. De a kutya házörzésre jobban alkalmas.

(vannak akik disznót tartanak ám háziállatnak, kiskedvencnek)

Bandew
Azért gyapjút gondolom csak használsz.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.

bens
én a magam részérõl hozzá szoktam járulni mindenféle erõszak megfékezéséhez. többek közt nem veszek bõrbõl, vagy bármilyen állati anyagból készült termékeket stb.
lehet így is élni.

Bandew
Amúgy volt mostohaanyám volt ilyen. Imádta a húsételeket, de pl birkát soha nem evett, merthogy az annyira aranyos. Ilyenkor mindig kiakadtam és alaposan leoltottam.

Kmarha
ember, te elbeszélsz mellettem. A te szituációdnak nincs értelme. Tök mindegy, hogy disznóval, emberrel, kutyával adod elõ 😊

Bandew
De kutyát nem eszünk, a disznó meg fincsis.

Kmarha
megfogtam a disznó farkát és kihúztam a hóhérok elé. Késöbb már magam mártottam a kést a torkában, bár ezt a részét kevésbé szerettem. Utána a felakasztás, perzselés, belezés, vagdosás. Milyen jókat szoktam ilyen alkalmakkor kajálni. Persze hogy a disznóölésrõl van szó. Azt hiszem akkor törzsgyökeres húsevõ vagyok 😉

De nem vagyok állatkínzó vagy vérengzõ. A faluba egyszerüen gyülöltek, mert mindig összeszedtem a patkány mérgeket, csapdákat, és raktam helyére sajtot meg kolbászt 😊 Szeretem az állatokat. Amit meg le kell vágni, azt vágják le, hadd egyem meg. Kutyahúst nem ennék szivesen, de ha az jön, akkor az jön.

Hogy a disznó tehén stb állattartás és húsvágás tömeges méretben, hihetetlen szar körülmények között, szinte kínozva történik.. hát fújj, ronda csúnya emberek! Tessék õket megbüntetni, és napfényre kitenni szegénykéket. Ha már eledelként szolgálnak nekünk. De ha nem teszik ezt, akkor is megeszem azt a húst.

Bandew
Én jobbat tudok: ha beviszik neked a kislányod fejét, hogy edd meg, különben sohatöbbé nem ehetsz répát, csak ha levágod egy kiskutya (okosabb fajta pl németjuhász) fejét, akkor mit tennél? MIT TENNÉL???
<#idiota>

bens

bens
elmondom mi az értelme: a disznónak, amit levágnak több százat naponta, eladják, "ti" megveszitek (hozzájárultok), magasabb az intelligenciája, mint a szóbanforgó németjuhász kutyának. mi az ok, amiért támogatjátok ezt a folyamatot, ha a kutyát megmentenétek? szebb a szõre? aranyosabban nyüszít? akkor az embert is megölhetjük, mert igencsak jobban hasonlít egy disznóhoz, mint egy aranyos kiskutyához.
ez az értelme. és ne gyertek azzal h a kutyát szeretitek, a disznót meg nem, mert akkor kinyírathatjuk a kutyát is, csak nem kell ismerni, szeretni.

Kontrakcio
igazából ha te vágod le az állatod, belezed ki stbstb és utánna meg is eszed és jó izletes a szádban, akkor elmondhatod magadról h egy törzsgyökeres húsevõ vagy 😊 én nem tom h viszunyulnék a hushoz ha nekem kellene levágnom és egy vérfürdõt rendeznék... igazából azt is eltom képzelni h ez az undor (persze ha az lenne vágás után) max 1 hónapig tartana

Kmarha
egyébbként +fav, szeretem az ilyen kis vitatkozásokat, eszmefuttatásokat 😊

Kmarha
egyébbként lelketlen gonosz dög vagyok. Persze, ha odaráncigálnának és végig kéne néznem mit csinálnak szerencsétlenekkel, rohadtul sajnálnám õket és gyülölném azokat, akik ezt teszik velük, aztán mennék is be egy hambishoz kajálni egyet. Húsevõ vagyok, és ezen nem is akarok változtatni. Túl sok minden és mindenki szenved ezen a rohadt világon, és én nem akarok mindenért lelkiismeretfurdalásba lovalni magam. Ezt meghagyom másnak. Mondjuk neked.

Nem fogsz te sem lemondani a kocsiról, vagy a márkásabb cipödrõl, van a finomabb zöldségfalatért, azért hogy azt a pénzt amit erre költesz, azt az etióp éhezõkhöz küldjék el, mondjuk ételkonzerv formájában. Vagy ha mégis, akkor gondolj szegény Iraki árva gyerekekre, Koreai nyomorban sínylödökre, vagy éppen az Indiai tömegszegénynegyedben élõkre is. És sorolhatnám a végtelenségig. No meg a kivágatott esõerdõkért is lehetne sírni, amik helyére zöldségtermelõ farmok, húsüzemek, kocsigyárak és még a jó ég tudja mik kerülnek. Vagy most már én is túlzottan elrúgaszgottam a témától?

És ha beviszik eléd a kislányod azzal, hogy ezekután csak húst ehetsz, ha nem vágod le a fejét! Mit tennél? A banális és hülye példákat hanyagoljuk légyszi.

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

Bandew
Jól van most már elég lesz. 😊

Kmarha
ennek a szituációnak mi értelme van?

Szerintem vegyünk egy szituációt. Bevisznek eléd egy kiskutyát, valami okosabb fajtát (németjuhász pl). Azt mondják neked, hogy vágd le a fejét egy késsel, vagy nem ehetsz többé zöldséget, csak húst. Levágnád?

Kontrakcio
nah, azért ne rugaszkodjunk el a témátol, probáljuk meg észérvekkel elõrukkolni. ezt nem csesztetésként mondom csak tényleg legyünk kicsit rálisabbak 😊

Az én módszerem idõvel megvalósulhat, de a tiéd soha 😛

Vaxi
egyértelmû hogy nem. németjuhász kutyám van 😊
de neked le kellett vágni a kutyád fejét, azért lettél vega? ez nem volt jó példa! kérek másikat!

Bandew
Engem inkább ezzel a kérdéssel lehetne zavarba hozni:
Mit választanál? Vagy soha többé nem ehetsz húst, de akkor ehetsz hagymát, vagy fordítva? <#idiota>

bens
vegyünk egy szituációt: bevisznek eléd egy kiskutyát... valami okosabb fajtát (németjuhászt pl). azt mondják neked, h vágd le a fejét egy késsel, vagy nem ehetsz többé húst. levágnád?

bens
"hatásos módszernek így hirtelen a kemény szabályozást, bûntetést és a folyamatos ellenõrzést látom --> persze ehhez nem kis mennyiségû pénzre lenne szükség" - ergó, marad az én módszerem :-)
álomvilágban élek, ez tény. soha nem lesz olyan a világ, amilyen szeretném hogy legyen. de minél jobban közelít hozzá, annál többet értem el.

Vaxi
a macskát rühellem, mert egy alattomos gonosz állat 😊
vágóhíd? de tudom mik mennek ott, de úgy gondolom hogy hiába veri bele a pék a faszát a kenyérbe, mire elém kerül már finom és szeretem. és nem gondolok bele, hogy ez hogy is készült. én a húsban nem az állatot látom, amit leöltek. nem is bírnák ki egy disznóvágást. igen, sajnálnám a röfit, de ettõl nem érzem magam gonosznak, hogy szeretem a husit.

Szerintem álomvilágban élsz, ha arra vársz megtérjenek az emberek és mondjanak le a húsról. Ennél még az is hatásosabb, ha hetente kiláncolod magad a vágóhíd bejárati ajtajához (á la greenpeace). Én a hatásos módszernek így hirtelen a kemény szabályozást, bûntetést és a folyamatos ellenõrzést látom --> persze ehhez nem kis mennyiségû pénzre lenne szükség. Egyszóval az ilyen vállalatokat egyszerûen el kell lehetetleníteni és megfelelõ alternatívát mutatni a piacnak.

UI: Na, inkább tanulok tovább jó éjt mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!! <#wave>

Cuchulainn
Kösz a válaszokat, most én is írok véleményt 😊
Biológiailag: Bár valóban nem szükséges az emberi szervezetnek hús az életben maradáshoz, ettõl függetlenül gyors, könnyedén hasznosítható és természetes fehérjeforrás. Az ember emésztõkészüléke, fogazata és anyagcseréje alapján mindenevõ. Ettõl függetlenül valóban nem lehet azzal takarózni, hogy elengedhetetlen-de azt sem lehet tagadni, hogy hasznos!
Etikailag: Tényleg embertelen ahogy fõleg egyes nagyüzemi gazdaságokban az állatokkal bánnak. Ugyanakkor ez elkerülhetõ ha más forrásból szerezzük be a napi betevõt. Mi mondjuk szerencsések vagyunk, mert van olyan ismerõs akitõl be tudunk szerezni normális körülmények között tartott állatokat. Emellett én pl. személy szerint vigyázok arra hogy ha lehet "állatbarát húst" vásároljak.(delfinkímélõ módszerrel fogott halat stb.) Legyet, pókot én is kitessékelem a szobából, de a szúnyogot már agyoncsapom. (Ebben a témában Bandew-al értek egyet)
Emiatt nekemj nincs lelkiismeretfurdalásom-a rendes tartási körülmények között tartott csirke vagy disznó nem szenved többet mint egy a szabadban élõ vadállat.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...