179
Dupláz a T-Online!
  • BaliBoy
    Miért? Volt már rá 2x is példa, hogy díjmentesen, meg mindenféle átverés mentesen emeltek.

Egyébként akik nagyban számlálják a km-eket! Nem hallottatok még közbe iktatott erősítőkről?
  • dogfish
    ..."A Magyar Telekom bejelentése szerint januártól díjmentesen gyorsabb letöltési sebességre kapcsolja ADSL-előfizetőinek internetkapcsolatát..."
  • stp4trick
    egy kérdés:

T-online előfizetőknek emel, vagy T-online hálózaton emel?
  • Mo.Organ
    Nekem Chello pluszom van. Akkor az most jó??????
  • dogfish
    na, en drukkolok nektek, (foleg az 1mb-os tagoknak) bar erosen buzlik a dolog... olyan nincs, hogy dijmentesen duplazzak, triplazzak a savszelt, tuti, hogy odacsapnak meg valami osszeget.... (megerzes)
    en mondjuk lopom a netet egy lan teleprol, szal nalam minden szep es jo egyelore...

de ha bejonne a dolog, akkor kalapot emelek a t-online elott
  • stp4trick
    Switch problémák miatt vagy 2-3x rámtoltak 12-18 Mbites netet. Akkor jött 1,1-1,3 Mbites tényleges letöltési sebességgel egy adott torrent. Az a lényeg ott is, hogy milyen az uploader, milyen a feltöltési sebesség.
  • CheAteR88 #93
    ez egy 4 hetes hír
  • Nethyrrea
    az egy dolog, de lehetne kicsit kevésbé aszimetrikus ^^ én a nagyobb uploadnak sokkal jobban örülnék mint a nagyobb downloadnak (nemmintha panaszkodnék hogy 2 helyett 8 megám lesz :D ) bár...leginkább az árleszállításnak örülnék. kitudja, lehet hogy megnézem az új 2 megás sáv mennyivel olcsóbb mint a mostani.
  • BiG G
    Én személy szerint örülök ennek, most karácsony előtt vállaltam újabb 1 éves hűséget a T-Onlánynál, amit csomagváltással spiráztam meg: 1 mbit-ről kettőre váltottunk. Nekem már ez is bőven elég, talán csak a HD filmek, és a tömörítetlen DVD rilízek amiknél jól jönne ennek a duplája, de már azzal is -4 mbit-tel- is agyon lennék biztosítva....

Egyszerűen nem tudod kihasználni... még az FTP szerverekről is általában max 1-2 mbit-tel lehet tölteni, torrentet meg felejtsd el hogy 8 mbit-tel fog száguldani a cucc...

Sajnos az ADSL technológiájából fakadóan lehetetlen, de én egy feltöltési sebesség felzárkóztatásnak jobban örültem volna, pl 2mbit lefele, 1mbit felfele.

Amúgy a legközelebbi központ a szomszéd utcában van, tehát ELVILEG mérhetek majd 8 mbit-et, de gyakorlatilag még én sem, aki távolabb él meg főleg nem... de nincs is rá szükség. Nem tudtok olyat mondani ahol ne lenne elég 2-4 mbit letöltési sebesség...
  • Hixer
    szerencsére Pantel Max még marad a csúcson 24Mbit/768Kbit el leszek ezzel darabig. Addig is jó látni, hogy a multi szolgáltatók sem csücsülnek a fenekükön meg a sok előfizetőn, hanem azért tesznek is vmit! Álom marad-e a HongKong v. Tokiói átlagos 100Mbit-es net, ott ennyi a lakossági asszem...
  • toysoldier
    Hy

ha vki átáll kábelnetről adsl-re akkor neki is emelik majd? most 1mbites a net és adslnél is annyira fizetnénk elő.

meg hogy kell megnézni h milyen messze vagyok az egyik központtól? vki linkelt egy táblázatot de azt nem vágom. abba az MDF táblázatban 72-t ír Óbudára, ahol lakunk. az mit jelent?

előre is köszi és bocs ha láma vagyok :)
  • Laky
    naiv...
  • Zizou5
    legelső hsz.
  • hykao #86
    Na most akkor duplázás vagy négyszerezés vagy netalántán kétésfélszerezés lesz?! :)
  • matyi08
    hát ha minden igaz akkor tőlem is csak 500m-re van egy ilyen központ. nekem most 2mb-es van, én nem sírok azon, ha csak 5 lesz, nem 8...
  • tehen_m
    Szánalams. Valaki már azon sír, hogy az meelés után nem 8mbit lesz hanem csak 7 ...
  • Ch_Slater
    uff. jó lenne. 2004 óta 6Mbit-em volt szegeden lakásban, most idejöttem fehérvárra és 512-es adsl-el szenvedek. legalább akkor megkapnám az 1mbit-et (ami még mindig 1/6-oda a két évvel ezelötti otthoni állapotoknak), ugyanolyan áron mint otthon a 6mbit...
  • [Walaki]D`Lair
    Nekem az útvonalkereső szerint a legközelebi ADSL központ 346 MÉTERRE van tőlem :P:P:P:P:P:P
  • Ronny
    milyen 10 mbit? A német T-com legnagyobb csomagja 6mbites.
  • _Vegeta_
    LOL
    bakker nemgondoltam volna 200meterre (légvonalban) vagyok egy kozponttol. :D
  • kemszi2
    nem értem a vita tárgyát,lassabáá duplázással nem vállhatok,és azért vmilyen szinten biztos fog nőni a sebesség,mégha nem is éri el a papíron leírtakat,akkor is megérte,főleg hogy ha ez egy árva plus forintotba se került
  • gnar killer
    isten áldja a tigernetet xD [gonosz]
  • Casillas
    jaok én a cikkben néztem

A társaság közlése szerint a telefonelőfizetést nem igénylő ADSL-szolgáltatás bevezetése jelentős fejleszéseket igényel, melyek várhatóan márciusra fejeződnek be.
  • Borg
    Oda van irva, hogy feb28 a vége.
  • Borg
    Ha jól tudom egyelőre se sávszél emelést, se korlát eltörlést nem terveznek, szal HA lesz egyátalán válaszlépés, az a korlát emelése lenne. De az meg marketing szempontból nem jó a chellonak, hiszen eddig sem verte nagy dobra, hogy egyátalán van korlát.
    Chellonál ésszerűbbnek tartanék egy jó ár-kampányt, árcsökkentésekkel.
  • Casillas
    ja egyébként még egy, amit ugy látom nem sokan láttak: január közepén KEZDIK az emeléseket, ami néhány hónapot vehet igénybe....
    szal március végére aakrnak végezni
  • bazza
    nekem is kb annyi.
  • Casillas
    (na közbe megtaláltam ám, nem 130 km-re van, hanem másfél km a lekközelebbi a táblázat alapján -.-' :) )
  • bazza
    pesszimizmus rulz? mondjuk bőven ráérük január végén anyázni, meg t-offlinozni.
  • homeless
    kábelnetnél jóval magasabb a felső határ, de az úgy működik, hogy minél több helyi előfizető van, annál inkább csökken a max sávszélesség. Tehát ha 1 ember szeretné a max sávszélességet, akkor azért óriási havidíjakat kellene fizetni.

A chelló meg nemhiszem, hogy eltörli a korlátot, max feljebb tolja a határt.
  • Dodo55
    Nekem is Chello Classicom van, és az ilyen mérő oldalak nekem is 2.5mbps körül mérnek, de azok szarok.
    A Chello Classic elméleti max letöltési sebessége 384KB/s, nekem olyan 360KB/s körül szokott jönni max, ami nagyon jó, ha azt vesszük, hogy az 56k-s modemes net elméleti maximuma 7KB/s, és nekem 4-5KB/s-el jöttek a cuccok.
    Szóval hiába van 24KB/s körüli különbség az elméleti és a gyakorlati max letöltési sebesség között, ez az érték ilyen magas számoknál nagyon jónak számít.
  • DJ Skyline
    akkor igazán emelhetnék azt is! :D -.-
  • Borg
    Erre mondja majd az ADSL szolgáltatód, hogy nézd meg az ÁSZF-et. Ők be vannak biztosítva, hisz nem igértek neked állandó 8mbit-et, csak azt, hogy max elérheted (talán) azt is.
    A nép meg éljenez, hogy sávszélemelés, dejo...
  • Casillas
    köszi :)
    és mit jelent ez a 10 vagy 100 db blokk? ha mondjuk egy 1-es van ott, akkor az mi?
  • Borg
    Nem, a kábelnet távolságfüggetlen.
  • Dodo55
    Nem.
  • bazza
    nah közbe átszerkeszti....így már más kb. 2km-ben bennevok
  • nbj
    mer ha igen akkor elég közel vok vmi központhoz :D
    3mbps elvileg a netem, és a sebesség mérők szinte mindig 2,5 mbps környéki eredményeket hoznak(most kiváncsiságból párat kipróbáltam)
  • nbj
    én chellos vok, ott is érvényes ez a központól való távolságos cucc?
  • bazza
    Ez komoly? ÁÁáááhh 70hm Debrecen van a legközelebb :|