179
Dupláz a T-Online!
-
#59 Még hozzátenném azt a problémát, hogy milyen alapon fizetek én 8megás netért, ha nemjön csak 3mbit, pistikének meg 7 is jön ugyanannyi pénzért. (már a gondolattól felrobbanok :@)
Amúgymeg ha netalántán bejönne ez a 7-8 mbit átlagban mindenhol, akkorse biztos hogy a gyengébb szerverek ki tudnak szolgálni, és csak ritkán tudunk maxxal szedni. Majd sorra behal minden szerver. (bye bye sg :D)
Egyébként azt hol lehet megnézni, hogy spec én milyen messze vagyok a központtól? Kizárt dolog, mert nemtudom... -
#58 keresd ki magadnak
http://www.nhh.hu/dokumentum.php?cid=10828 -
#57 nem, ezt a 130-at elkurtam, mer aszittem, hogy csak egy központ van az eddigi írások alapján
szal valaki nem tudja, hogy hol vannak ezek a központok? t-online oldalán nem találtam, csa t-pontokat :\ -
#56 Chellonál hasonlo, "alattomos" marketingfogás lehetne, egy szintén viszonylag nagy sávszél növelés, de a korlátok megtartása, kis növelése... Ugyanugy értelmetlen lenne :) Azoknak lenne jó, akik igy is kijátszák a korlátot.
Ez az ábra, amit mutattál, ha jól tudom, az alközpontokra is vonatkozik. Tehát pl. lehet, hogy Casillastól 130km-re van a főközpont, de közelebb biztos hogy van hozzád egy ilyen alközpont.. Képrdés már csak az, hogy ezek az alközpontok mennyire engednek szabad utat az emelésnek... Ennyire már nem vágom az ADSL technologiát, hogy egy esetleges, 2-3 km-ként elhelyezett alközpont tudná-e segíteni ezt a dolgot... Mert felénk jelenleg ez a helyzet, több alközpont van, viszonylag közel egymáshoz. -
#55 #50 mihez képest 130km???
#53 Tudom,hogy ebben igazad van! Nem is mondtam,hogy nincs ,de attól,hogy csak az esetek 2-3%-kában járunk tényleg jól már az is jobb,mint eddig!
Én nem félek attól,hogy árat fog csökkenteni [kosárban volt egy internet teszt ... érdekes eredménnyel...] -
#54 Dehogynem szól, "s a technológia jellegéből adódóan az elérhető maximális sebesség körzeteken belül is eltérő lehet." Csak ezt sokan nem veszik észre, mert csak annyit látnak, hogy 8Mbit...
Az a 18Mbit meg felejtős, mert a "sima" ADSL max 8Mbitet tud. Oda már ADSL2+ kell.
A VDSL szabványnál meg el lehet felejteni egyelőre azokat akik 1,5kmnél messzebb vannak a központtól. És ne felejtsétek el, hogy ha 500méterre laktok a központtól az még nem jelenti azt hogy a kábel nyílegyenesen megy felétek. Nálam itt van 500méterre a központ mégis 3,6kmnyi a kábelhossz, mert a másik központból kapom a jelet. -
Borg #53 Nem feltétlenül jó ez nekünk.
Mert ha az infrastruktúra nem készült fel rá teljesen, akkor a szolgáltatás minőségének rovására fog menni. Mert ugye amit otthon kapsz netet, legyen az adsl vagy chello, vagy bármi más - nem garantált szolgáltatás. Vagyis a sávszél amivel hirdetik, csak a max elérhető.
Igy meg lehet, hogy átlagban lesz vagy 3mbited, az esetek 2-3%-ban talán megütöd a 7-et is, a 8 meg szépen mutat a papíron. A pingekről nem is beszélve. És nem reklamálhatsz, mert csak vállat vonva az ÁSZF-re mutatnak.
Inkább remélem, hogy a chello nem emel. Meg korlátot sem töröl. Inkább árat csökkentsen, ha annyira jódolga van. -
#52 -
#51 állapitsuk meg... ha valaki ilyet csinál,az szinte mkinek jó,mert minden szolgáltató megprobál lépni ...
én Inviteles révén,remélem,hogy ők is felveszik a versenyt... egy duplázásnak én is örülnék - legutóbbi duplázási hullámba ők is résztvettek...
Amúgy meg ideje volt valami "ajándékkal" szolgálni az ügyfeleknek,hiszen a frissen szerződöknek egy csomo kedvezményt biztosítanak... néha nem árt az összes ügyfelet kényeztetni... -
#50 k, nekem adsl van ~130 km-re de azért kösz. -
Borg #49 ADSL-en legalábbis, nincs. -
#48 dehogynincs... betárcsázós -
Borg #47 Hja, arról nem is beszélve, hogy van akinél már 3km-re is 2.5mbit lesz a max, mert régi a matáv rézkábel ami a földben van.
Na ez az, amiről a nagy sávszélemelős marketing nem szól. -
#46 ha jol látom eszerint 6 és fél km után nincs net.
-
Borg #45 Az a 8mbit határ pedig 2km-nél van. Nem 5.5-nél. A világoskék mezőt kell nézni.
5.5 km-nél egy sajnálkozó emailt se kapsz, nemhogy 8mbitet.
(Zárójelben tenném hozzá, hogy a chello elvi határa pedig 20mbit/8mbit, távolsági korlát nélkül - eddig tudnának elmenni.) -
#44 nem lesz! én is most alig vagyok ideges :D:DAS_ :CCcc -
#43 álmodik a nyomor szvsz max 2 km-en belül tudnak 8-at adni, de már az is necces, egyébént 8mbit közel se a felső határ... -
#42 igennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn -
zozo15 #41 Szijasztok!
én nem naon vágom a témát de nekem T-kábelen jön a net...
nekem lesz emelés vagy tegyek le róla? -
LeePí17 #40 nekem megteszi a 3,5M/512kb
(elszaladt a ló) mert nemfigyeltem (vajon miért) h 1je elmult és mér a számláló. és ma már 17gbnál járok :S
ha nem is törölnék el a korlátot legalább emeljenek azon... -
#39 valaki tud erre számot? hogy mondjuk hány km-ig lehetséges 8, esetleg 4 megás kapcsolat -
#38 Vajon a punnyad kábelnet mit lép majd erre? -
nbj #37 hát remélem is h eltörlik, ideje lenne már -
#36 kábelnél miért nincs emelés? írnék valami szép cifrát, de uhh, inkább magamban tartom -
Borg #35 Pontosabban egyértelmű ködösítés.
Ugyanis annak, akinek eddig 2megás adsl-t még lehetett kötni x km-re a központtól, annak most majd nem biztos, hogy lehet 8mbit-je is.
Feltolják jól mindenkinek a netjét 8 mbit-re, aztán akinek elszáll a pingje, meg lossos lesz, annál csak megrántják a vállukat, vagy visszateszik kisebb csomagra? -
#34 höhö 4megás net nem is rossz,éppen vmelyik nap gondolkodam rajta,hogy váltani kéne kategóriát.én annak is örültem volna ha csak duplázzák.de így(ha megvalósul)jó lesz.Viszont nem szeretném ,hogy ez más dolgok rovására menjen,ugyanis nállam szinte mindig működik,havonta 1x nem lehet csatlakozni egy 1órára de enyi remélem ez sem fog változni vagy csak előnyére -
LeePí17 #33 1ik haver beakarta köttetni az ADSLt h milyen jó..stb stb..
leadta a csellós modemet..lemondta az előfizetést..megrendelte a csomagot..majd kiderült h az ADSL nincs a lakóhelyén kiépítve..és 1 emberért nem építik ki. így most 1 hónapja nincs nete..
nem bízok még az ADSLben..ezekután :D -
#32 Egyébként nem tudja valaki, hogy a 150 GB-os adatforgalmi korlátozás érvényben van-e még? Valahol olvastam, hogy a 2006 novemberben módosított ÁSZF -ben benne van (Általános Szerződési Feltételek), bár én nem találtam benne erre vonatkozó adatokat. Meg ez a korlát állítólag csak a hűségnyilatkozattal nem rendelkezőkre vonatkozik.
5-6 (esetleg 7, mert 8 szvsz errefelé tutira nem lesz) mbit-tel szerintem már súrolni fogom ezt az értéket, mert már a mostani 2mbit-tel is december hónapban elszaladt velem kicsit a ló, hála a karácsonyi free leechnek a honi torrent oldalakon... -.- Meg egy hónapja kötöttünk egy éves hűségnyilatkozatot a Maximum csomagra, szal np. (H)
-
#31 s az adott hálózat műszaki lehetőségeitpk függően - akár kétszer, háromszor vagy négyszer gyorsabb letöltést tesz majd lehetővé az ügyfelek számára.
Ez egyértelmű utalás arra, amit mondasz... -
Dodo55 #30 Egy UPC-nél dolgozó bizonyos valaki azt mondta, hogy nem lesz sávszélesség emelés a Chellonál.
Ez pedig azt jelenti, hogy korlát törlés az biztos lesz, mert valamit erre lépnie kell a UPC-nek.
Tudom, hogy a központtól való távolság, de ezt nem mindenki tudja, így sokan vennének inkább 8 megás 150GB limites netet(ami valójában talán csak 5-6Mb lenne), mint 6 megás 60GB limites netet.
Szóval sokan nincsenek tisztában azzal, hogy csak egy bizonyos távolságon belül lehetséges a nagy sávszél, ezért a t-online-t választanák, mert az gyorsabb a chellonál, és a korlátja is nagyobb(a nagyobb csomagoknál), tehát a UPC-nek valamit tennie kell. Vagy eltörli a korlátot, vagy csinál egy olyan reklámot, hogy az ADSL-nél a 8mbit nem mindig 8mbit ám. Csakhát ezzel kockáztatná, hogy esetleg a t-online bepereli hitelrontás miatt. Vagy a 3. lehetőség, hogy nem csinál semmit, ekkor viszont bevételi veszteségre számíthat.
Amúgy én egyelőre biztos maradok a Chellonál még egy ideig. -
LeePí17 #29 sírva nevessél.. -
#28 hehe, kábel netünk van, nem adsl, hehehe...jó hogy ilyenek kiderülnek így itthon! nem tudom sírjak vagy nevessek! :_DDDDDDDDDDDDDDDDD -
#27 Jaja volt két nap amikor 800K-val tölöttem le és 90-nel fel. Remélem így lesz 1hét múlva is...
15-én lesz vizsgám, legalább annyi jó legyen azon a napon hogy itt már gyorsabb lesz a net (XV.ker) -
homeless #26 Max 5,5km-en belül kell lenni, hogy a max. 8k lehetséges legyen. Adsl-el elvileg nem lehet e felé menni. -
homeless #25 Miért lenne korlát?
De amúgy ezt a 18 megás netet nem értem. Adsl-nél elvileg 8k a maximum, technikai okok miatt. -
Borg #24 Arról miért nem beszélgettek, hogy a központtól max hány km-re lehet 8mbit-et szolgáltatni adsl-el? Mert nem akkora távolságban, mint ahogy eddig 2-t... -
#23 Ja igen -
#22 Jah ismerősöm mondta, hogy ünnepek alatt direkt kikapcsolták ,egyfajta tesztnek, hogy birja-e a hálózat anagy terhelést.. Ahogy láttam, bírta :) -
#21 [i]"A Magyar Telekom bejelentése szerint januártól díjmentesen gyorsabb
letöltési sebességre kapcsolja ADSL-előfizetőinek internetkapcsolatát.
Az átállás januárban kezdődik, s néhány hónap alatt megy majd végbe."[i] -
#20 te elolvastad azt a cikket, amit linkeltél?
"2007 első negyedévében díjmentesen megnöveli"