179
Dupláz a T-Online!
  • Punker
    sávszélemelés topic!
  • _Vegeta_
    Meg jo hogy lentebb mondtak hogy az upc azt mondta nem lesz emeles reszukrol ebben az evben. :D
  • TS Zolly
    Jajmárhát! Mi az a 357 nap?? :D
  • TS Zolly
    Nyugat-erurópai chellohoz képest, még igy is mindig el lesz maradva. 2-3 éve ott volt már 30megás. [Hollandia] Bár biztos lesz most is egy okostojás, aki váltig állitja majd, ez fizikai képtelenség. :D
  • Blekk Síp
    Az "idei év" az eléggé tág időtartam sajna. :/ :D
  • Doomista
    hát igen,ezért jó még mindig a jo öreg emitelnet ! remek ....
  • ffxi
    Feltölés 5mbit? De gyanús.
  • kulabácsi
    egyetértek, viszont azt nem nagyon tom elképzelni h 5Mbites feltöltést fog biztosítani a chello, de majd meglássuk...
  • Gerygrey
    Nem feltétlen, én a "van rá havi 10 rongyom, adjatok érte minél gyorsabb netet" elv híve vagyok. Ha lejjebb mennének az árak változatlan sávszél mellett, én a gyorsabb csomagra váltanék, szóval nekem így kényelmesebb.
  • Gerygrey
    Chello classic 5 megabit lesz, letöltés és feltöltés egyaránt! az idei évben. Megbízható forrásból... És persze a korlát is módosul majd, de azt nem tudta megmondani a upc-s csóka hogy mennyivel.
  • whiskeyman
    nálunk is lesz emelés, igaz csak 512-vel, FiberNet
  • TS Zolly
    Csak megnyugtatás végett. Mindenhol lesz sávszél emelés, még a kábel tévés hálozaton is. Persze ha a körülmények a szolgáltatónál ADOTTAK! Kell nekik emelni, hisz ha egy másik szolgáltató, ugyan annyi pénzért, vagy kevesebbért szolgáltatot 2x vagy estleg 4x gyorsabb netet, akkor elmennének tőlük az ügyfelek. Farkastörvények vannak még a net piacán is.

Amit most tudok. Vivanet, enternet, zelkanet, vázsonynet emel. Vivanetesek már megkapták az e-mail értesítést, zelkanetes meg kábel tv-s de ott is lesz emelés, meg lett kérdezve. Chello mifelénk nincs, ezért azt nem is tudom.
  • Bucser
    Az a kulonbsem, hogy a T-online lett az Axelerobol a T-com pedig a MATÁVBÓL.

A T-online a T-com leányvállalata és csak az előfizetések és a netszolgáltatás értékesítésével fogalkozik. A hardverinfrastruktúrát pedig a T-com tartja kézben.
  • kulabácsi
    jah! énis kevertem egy ideig, de amikor 30szorra telefonáltam be h szar, és mindig megkaptam válasznak h továbbitják a hibát a t-com felé, akkor megtanultam:) egyébként nagy geci a t-online is, nemtom másnál hogy van ez, de nekem tényleg havonta kéne telefonálnom, mert mindig visszaveszik a sebességemet:S
  • ffxi
    Hű eddig azt hittem, hogy 1. Akó mi a különbség?
  • Boxer HUN
    Általánosságban:
    Még mindíg nagyon sokan keverik a T-Online-t és a T.Com-ot. Pedig nem kellene.
  • Punker
    enternet dettó, mivel nem a t online hanem a t-vom a vonal szolgáltató.
  • kulabácsi
    nekem különben a 2es netem helyett állt ha nem telefonálok havonta akkor mindig visszarakják 1esre, kiváncsi vok, most mit hoznak ki ebből a dologból:)
  • kulabácsi
    pl az externet is t-com kábelen megy, szal ott is be lett jelentve az emelés...
  • Boxer HUN
    A csomagváltás miatt...
  • ffxi
    Mért kérelem? Csomagváltás, nem?
  • takysoft
    volt már valakinél emelés?
    mert én decemberben beadtam egy kérelmet, hogy 512-es netem 1mbps-es legyen, és most akkor nem tudom, hogy nekem miért 1 mbps-es, a kérelem miatt, vagy az emelés miatt.
  • Me0w
    Hivd fel a monornetet, szerintem ok biztosabb valaszt tudnak erre adni mint mi :)
  • autoszimulator
    Magyarul aki nem T-Online-os hálozaton van, hanem mondjuk Monornetes hálózaton van, de T-Online-os előfizetéssel, akkor nem emelkedik a sávszél, míg a monornet nem emeli?
  • james69holden
    hátha mást is érdekel...

Írtam Invitelnek hogy ők mit lépnek a Matáv sávszélemelésére, ezt a válaszlevelet kaptam:

Tisztelt Előfizetőnk!

A T-Com sávszélesség-emelésével kapcsolatban Társaságunk megvárja a hivatalos bejelentést, valamint a megvalósításra vontkozó ütemtervet. Amennyiben a bejelentés valódinak bizonyul, és a T-Com valóban tervezi a sávszélesség-emelést, a konkrétumok ismeretében az Invitel Zrt. is megfontolja, milyen válaszlépést tesz.

Valamennyi ügyfél ADSL-szolgáltatása a helyi szolgáltató telefonközpontjához kapcsolódik. Amennyiben a T-Com a saját területén megemeli a sávszélességet, nemcsak saját előfizetői le- és feltöltési sebességét növeli meg, hanem viszonteladói partnerei ügyfeleinek sávszélességét is. Így az Invitel T-Com területén lévő ügyfeleinek sávszélessége is emelkedik, ha a T-Com megemeli a sávszélességet saját területén.

Amennyiben a többi - saját szolgáltatási területtel rendelkező - távközlési szolgáltató is emeli a sávszélességet saját területén, az ottani ADSL-csomagok sávszélessége is emelkedni fog. Vagyis, ha az Invitel Zrt. szintén megemeli a sávszélességet saját területén, a területén lévő valamennyi szolgáltató ügyfelének le- és feltöltési sebessége nő az emelésnek megfelelő mértékben. Ha a helyi szolgáltató nem emel sávszélességet, az azon a területen lévő ügyfelek ADSL-csomagjainak sávszélessége nem emelkedik.

Tisztelettel:

Invitel Zrt.
    Ügyfélszolgálat

elég hivatalos szöveg, gondolom mások is megkapták akik ezügyben érdeklődtek...
  • Bucser
    BroÁF a cikk végén

"Ugyancsak a jövő év elején vezeti be a Magyar Telekom telefonszolgáltatás nélküli ADSL szolgáltatását, amelyet a cég internetszolgáltató partnerein keresztül vehetnek majd igénybe az ügyfelek. A társaság közlése szerint a telefonelőfizetést nem igénylő ADSL-szolgáltatás bevezetése jelentős fejleszéseket igényel, melyek várhatóan márciusra fejeződnek be."

Ezt a faszasagot kivel akarjak elhitetni?? 3 éve van DSL-em aneélkul, hogy lenne vonalas telefonunk.... Ugyanazt a kabelt kell behuzni csak nincs rakötve a telefon... ez a kotelezo telefon elofizetes a DSL-hez dolog csak egy jó termékkapcsolást szolgált...
  • Ronny
    tudomásom szerint a második emelésnél a dslamek uplink kapacítása nem bizonyúlt elégnek bizonyos helyeken(elég sok:). Ezt bővítgették annyi ideig, de ezzel már nem hiszem, hogy gond lesz.

Jelerősítő alatt mit értesz?
  • Ability
    Fasza lesz ez az emelés, aztán majd megint jóideig alig lehet játszani online játékokat, mert vagy lossos lesz a net, vagy ... hmm ... alapból szar. Emlékszek amikor legelőször emeltek. Akkoriban még FarCry-t játszottam. Elég tré a "netkód"-ja, és igencsak megérezte az emelést. Hihetetlen dolgok voltak. Emelés előtt pár golyótól meghaltak a játékosok, emelés után pedig bele mehetett egy teljes tár, akkor sem döglött a mocsok. Most örül a fejem, hogy kábelre váltottam, mert valszeg nem fogok szívni újra.

Amúgy a "ki milyen messze van a jelerősítőtől" versenyt én nyerném. Pont a házunk előtt van, még egy tábla is felhívja rá a figyelmet. Kb 30 méterre lehet a gépemtől, bár nekem már nem számít :P
  • bazza
    jah, aztán mjad a bank visz mindent
  • hykao #150
    Erről a "dupláz" dumáról mindig a rulett jut eszembe... :)))
  • bazza
    vhol olvastam, hogy először Keleten, majd Nyugaton emelnek, de sztem még nem kezdték el. mikor novemberben volt emelés, és egy hónapot mondtak a lefutási időre, akkor is már az első héten megvolt nálam az emelés, lehet hasonló lesz most is.
  • Ronny
    hát a t-online-nál többnyire semmit:)

gondolom írnak egy scriptet a t-comnál, ami átállítja a portsebességeket.
  • jAsOn VoOrHeEs
    Állítólag Hajdúdorogon már emeltek.

Idézet (Csücsök @ 2007. jan. 7., vasárnap - 10:40)
    Jelentem, Hajdúdorogon megtörtént az emelés!

info: HWSW

Akkor ez most azt jelentené, hogy keletről nyugat felé csinálják, vagy ez nem így működik? :)

[tiszántúli]
  • Ronny
    a 700k belefér az adsl szabványba;)

gondolom nem brute force rendszert alkalmaznak az emelés során, de biztos lesznek egy csomóan akik szíbni fognak.
  • F1re
    nem nem van hgoy kapasbol benyomom meg meg nyitom rokton nem szoktam varni szoval nem azert van
  • Kaszi46
    Nekem kb 3 hónapja kötötték be tesztüzemre az ip tv-t, azóta 700kb\s körüli sebességgel töltök.
    Szilveszter előtt, miután nem fizettem elő a tv szolgáltatásra, kikapcsolták, de a letöltési sebesség azóta is megmaradt. A feltöltési sebességem jó egy hónapig 15kb\sec volt, de már az is helyre állt. Pingem meg ugyanolyan mint volt, de az első honapban megemelkedett kb 20-al külföldi szerverek irányába.
    Nem felvágásként írtam, csupán a tapasztalataimat szeretném megosztani.
    Amugy remélem tényleg nem lesznek ping problémák, mert az eléggé idegesítő lenne.
  • kemszi2
    hogy működik ez a duplázás?mit csinálnak ilyenkor t-onl.-nál?
  • Ronny
    azt kizárhatjuk, hogy ennyivel jött, hisz az eszközök fizikai korlátait semmilyen körülmények között nem lehet átlépni és igazán meglepődnék, ha sutyiban VDSL eszközöket pakolnának pont Makóra. Ettől függetlenűl egy rakás reális lehetőség van, hogy miért láthatott 4000-et:)
  • Brash
    Nekem volt egy időszak mikor a 2MB-s netemmel is kb. 3napig nem tudtam CoD2-zni. Lehet valami tesztidőszak volt, de nagyon idegesített. T-Online nem szokott ilyet.
  • kirol
    Aha, értem.