75 dollár hasznot hoz egy Xbox 360

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Valószinüleg olcsóbb egy 1080p-t fizikailag megjelenítõ tévé, mint egy olyan hangrendszer amin hallani lehet 😊

Nekem csak annyi bajom van a tömörítés mentes hanggal, hogy amíg nincs egy megfelelõ hangrendszerem addig nem látom értelmét, az pedig jó darabig nem lesz. 😞
UPSZ
video
Érdekes a videóban hogy még a WII-nek is folyamatosabb a framerate-ja mint a PS3-é.
http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=25469
Hallottam olyan pletyit, hogy BR video lemezen (persze kiadó függõ) már valami új, vesztesség mentes tömörítéssel (vagy tömörítés nélkül?) lesznek a sokacsatornás hangok. Ez elég jól hangzik.

Ha jól tévedek HDDVD-bõl is terveznek 4-5 rétegût, de ugye a 2 rétegnél több az túl drága mindkét formátum esetén.

A video minõsége nem csak a tárkapacitáson múlik, hanem a tömörítés minõségén is, lásd EVD lemezek a 9GB-al és a HD felbontású videóval.

Egy jó forrásból értelmesen tömörített HD DivX cucc szvsz 1.5-2GB-ban valószinüleg sokkal jobb, mint egy "sima" DVD film 9GB-on 😊

adam first
Nekem csak egyetlen egy hozzá fûzni valom van a cikkhez nem csak eu-ban és nem csak amcsiban(japán kizárva,bár nagyon sok idõ múlva talán)az embereket az ÁR mozgatja.Anno hogy csinálta ki a SEGA-t a SONY, pont úgyanígy.De amig a sega csak konzolokat és játékokat gyártott addig a sonynak ezerféle mellék ága van,szóval nem fog az bekövetkezni mint a seganal ez is biztos,de manapság semmi sem lehetetlen.Se a Wii és most már se az X-box360 nem veszteséges a mamut vállalatoknak.Egy dolgot tud tenni a Sony nyomatja a Ps2-t mint az állat,egy jó idejig még abból kell megélniük.

Ott kezdõdik a dolog hogy nem fejlesztenek perpill 1080p-s játékot mert nem bírja a vas, azt hiszwem ez mind a kettõre vonatkozik.
A PS3 graf teljesítménye nam csak az adatátviteli seb miatt rosszabb, hanem a graf mag is el van maradva. Ha jól olvastam olyasmi kaliberû mint a 7800GTX-é.
"Az X360 játékok közül 1 vagy 2 tudja az 1080p-t. Ez baromira kevés. HDMI csatlakozó nincs a gépen, ezért ne is várjon senki teljesértékû HD megjelenítést. Arra ott van a PS3."
Ha a videolejátszásra gondolsz a HDDVD kieg miatt KELL, hogy legyen kiegészítõ HDMI csati, különben csak dísznek lenne jó a lejátszó, nem de? (HDCP)
Viszont nem videós alkalmazásnál HDMI mellett van egy halom egyébb csatlakoztatási lehetõség, szóval nem érthetõ mit akartál írni?

Másik fele meg, meg lehet nézni majd, hány játék tud emberi sebességet majd PS3-on 1080-ban. (Mondjuk úgy "könnyû" ha a randering ilyen 512x1080-as széthúzott rendering, mert akkor alig van több képpont, mint 720p-nél.)
Csak elgondolkodtató, hogy a belsõ sávszéllesége a fele a PS2-nek (!), ezért pl. PS2 játékok RONDÁBBAK rajta, mivel butítania kell a renderingen.

De van aki azt mondta 😛
"A Blu-Ray majdnem kétszer akkora kapacítással rendelkezik ==> majdnem 2szer szebbek a filmek."

Nem is mondtam hogy szebb lesz, csak a tároló kapacitásról beszéltem, ami mpeg2 miatt nem jelent feltétlen akkora elõnyt mint jelenthetne, de mindenképpen jó pont, há másért nem az extrák és vagy hangsávok száma és milyensége miatt.

Ok, de ettõl még nem lesz szebb egy film br-en, mint hd-dvd-n, könyörgöm!

Megkövetem scorpeeon kollegát, ténylegesen lényegesen nagyobb kapacitása van a BR lemezeknek, még pedig ezért:
HD DVD has less information capacity per layer (15 gigabytes instead of Blu-ray Disc's 25).

Physical size Single layer capacity Dual layer capacity
12 cm, single sided 25 GB (23.3Gi😎 50 GB (46.6Gi😎
12 cm, double sided 50 GB (46.6Gi😎 100 GB (93.2Gi😎

HDDVD

Physical size Single layer capacity Dual layer capacity
12 cm, single sided 15 GB 30 GB
12 cm, double sided 30 GB 60 GB
kezdjük elölrõl
-most szted azért nem jó a gép, mert made in taiwan. kérdem én, hol itt a gond?
-br szted azért jobb(miben jobb a kap-on kívûl??? szebb lesz a film ettõl, h 50 giga és nem 25???), mert dupla kapacitással rendelkezik, mint a hd. és??? (erre írtam amit írtam)
-bemutatóvideó. nice. good game. bye.

BR miért lenne 2xer jobb minõségü?
Egy közös szabvány van hd-ban mind a kettõ ugyanazt használja legfejebb br-bõl több lesz 1080-as.
BR inkáb ps3 game iparnál lesz elöny, hogy téleg nem kell majd 4 dvd-ézni 😄
Egyébként ps3-ba 25 gigás BR változatt lesz nem?

És? Tudom. Ez most hogy jön ide? 😄

scorpeeon
"-érdekes, kínából tudok rendelni psp gépet, amire vhogy made in japan kerül. átvitték, mi? hagyjuk ezt."
Magyarországról is tudsz rendelni PSP gépet, amire mégsem made in hungary lesz ráírva 😊
"-nem azt mondtam, h tudásban rosszabb, de mitõl jobb a nagyobb?"
Ezzel akkor: "-ps3 hol van tudásban? jelenleg sehol. lol." mégis mit akartál mondani?
"-láttál már ps3 játékot mûködés közben? na, akkor hol van tudásban jelenleg?"
Igen, láttam bemutatóvideókat, és ezek a kezdetleges játékok is nagyon odavernek a grafikájukkal 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Mindettõl eltekintve szinpatikusabb nekem a BR, mert csak.
Sokan mondjak hogy a ps3 majd sokat fog fejlodni, ha vegre sikerul kihasznalni a 6 dsp (spe) magot ami a jatekok szamara elerheto. Ez igaz, csupan a jatekfejlesztok kozott nincsennek telekom programozok. Az atlag jatekfejleszto csak altalanos neumann tipusu processzorra tud programot irni. Egy dsp a limitalt belso memoriajaval es a gyors de buta vegrehajtasi rendszerevel eleg nehezen hasznalhato meg egy tapasztalt programozo szamara is. (az 1963-bol szarmazo pic-tol folfele eleg sok mikrovezerlot es dsp-t lattam mar) A problema az, hogy a legtobb algoritmus neumann gepekre keszult el. Ezeket atirni akkora feladat mint egy szoftveres renderelo motort atallitani tisztan pixel shader alapura. Mig az xbox360-hoz ott van a directx, addig a ps3-hoz csak az alap opengl van, tehat minden tamogato rutint kezzel kell megirni. Ha a sony nem szedi ossze magat es hoz ki egy linux-os directx-et (tehat egy kesz, de bovitheto grafikus konyvtarat) addig xbox360-ra konnyebb lesz programozni. Igaz, hogy a dsp-k nagyon jol hasznalhatoak adatfeldolgozasra, de mig egy neumann gepen egy valtozo betoltesehez eleg megadni a memoriacimet, addig a sony dsp-n a dma egysegen keresztul kell betolteni es a hardver nem kezeli a programozo helyett a cache-t, mivel azt szoftveresen kell megirni. Prediktiv utasitasvegrehajtas sincs, ami miatt a forditoprogram fejlesztojenek kellene mindent kitalalnia, ami sajnos forditasi idoben nehez, ha nem lehetetlen. (ugyanez a baja az itaniumoknak is) Es ne felejtsuk el, hogy szoftverfejlesztesben sajnos a microsoft jobb a sony-nal.
A vibrációt csak azért hagyták ki mert nem voltak hajlandóak licenszet kifizetni. No de aki nem fizet nem kap.
scorpeeon
"Mind a 2 formátum 25, 50 és talán 100 GB-s lemezeket ígér, amibõl kereskedelmi forgalomba írható lemez ként nagyon sokáig csak 25-ösök lesznek."

A HDDVD nem ígért sem 25, sem 50 gigáõs kapacítású lemezt, 100-asat meg végképp nem. HDDVD-bõl 15 gigás van (1 réteg) és 30 gigás (2 réteg). Blu-Ray-bõl van 25 gigás (1 réteg), 50 gigás (2 réteg), és csináltak 200 gigásat is (7 réteg) de az utóbbit (még) természetesen nem lehet kapni.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Az X360 játékok közül 1 vagy 2 tudja az 1080p-t. Ez baromira kevés. HDMI csatlakozó nincs a gépen, ezért ne is várjon senki teljesértékû HD megjelenítést. Arra ott van a PS3.

Ha utánnanézel hol is gyártják a PS3-at meg fogsz lepõdni. egy gyárkomplexumban a BOX-al. (Nahát)
A SONY nem hülye csak letette a voksát egy olyan formátum mellett ami még koránt sem biztos. (már járt ezzel is pórul)
A képminõségen felesleges vitatkozni, mert mint mondtam az 1080p az 1080p, a bitráta sem korlátlan, nem is beszélve az elavult mpeg2-rõl amit a BR filmek használnak. (nagyobb hely is kell neki)
A WII kontrollerje nem pontosan azt tudja mint a SONY üdvöskéje, hanem sokkal többet, ennek is érdemes utánna olvasni.
SONY meg LIVE ha jól tudom a sony saját hálózata egyenlõre csak szöveges üzenetek küldésére alkalmas. (A 60-as években menõ lett volna)
-érdekes, kínából tudok rendelni psp gépet, amire vhogy made in japan kerül. átvitték, mi? hagyjuk ezt.
-nem azt mondtam, h tudásban rosszabb, de mitõl jobb a nagyobb?
-láttál már ps3 játékot mûködés közben? na, akkor hol van tudásban jelenleg?
-2x annyit. aham. ettõl miért nem hangos a netes sajtó akkor? biztos titokban tartják...
-konkrétan a vibráció hiánya ettõl még nagyon lol. 😊
-ehhh.

scorpeeon
"-tajvani 3x. oké, a ps3 biztos nem ott fog készülni. megagigalol"
A PS-ek általában nem ott készülnek. Ki nem találnád, hogy mi van ráírva a PSP-mre. Na? NAA? Neem, nem made in taiwan. Made in Japan.
"-azért szebb a br, mert 50 gb? ez talán még nagyobb lol."
A Sony szerinted akkora balfasz lenne hogy a majdnem kétszeres kapacítás mellett rosszabb képminõséget csinál a Blu-Ray-nek? Kicsit gondolkozz csak, ember 😊
"-ps3 hol van tudásban? jelenleg sehol. lol."
No comment, lol vagy, apám 😊
"-live. a sony-d összeteszi majd a kezét, ha felennyit meg tud majd csinálni... lol"
Kivéve ha már most nem csinált 2szer annyit... lol
"-vibráció. ez egyszerûen csak nevetséges. vagy ciki. ahogy akarod. NAGYON beégett ezzel a sony, bármit is mondasz. mozgásérzékelõ. hol, mit tud? übergigabrutállol"
Pontosan azt tudja amit a wii kontrollerje tud és amitõl olyan rohadtul sikeres. Azt a kérdést meg hogy "hol?" nem is értem...
"Az Ms "próbálkozása" pedig nem annyira rossz, mint ahogy itt páran látni/láttatni szeretnék."
Nem is. Sokkal rosszabb 😄

Nem szeretem az MMORPG-t annak ellenére hogy a baráti társaságombantöbben is nyomatják valamelyiket.

Talán LIVE-on is beindul a dolog, nagy biznisz lesz abban is, meg hát rájött az MS, hogy sokan szeretik azt a mûfajt.

Ha jól tudom a WoW most 7millió fölött jár már. (Nem semmi)
Áh muszály még egyet 😄

Igen ,de te nem mmorpg-ért fizetsz hanem sima fps multijért mondjuk..
X-en mmorpg az már anyagi csõd ezért nincs is sok 😊

Majd elfelejtettem: LIVE:
igen fizetõs ha játszani szeretnél rajta, de ha a komám PC-n fizet a WoW-ért 3 vagy 3,5k-t havonta akor én 12hónapra 6800K-t ki tudok fizetni a live GOLD tagságra. UHH az havi 566,66 Ft.

Elsõ értelmes hsz-od ma! Btw nem. 😛

Próbáltál már PS3-at?
A mozgásérzékelõ nem igazán használható, max frenkizni a haveroknak, de 5perc után nem használtuk mert egyszerûen szar. A rezgõmotor az hiányzik, ellenben könnyû a kontrollet.
A PS3-at is ugyanott rakják össze.
A melyiknek joba képe vita fölösleges, mert 1080p az 1080p itt is ott is. Én nem örülnék annak hogy azt is BR-re kell kirakni ami egyébként jó ha 4GB lenne, de ez privát vélemény. A HDDVD és BR kapacitással kapcsolatban inkáb ne kezdeményezz vitát, inkább még nézz utánna a dolgoknak kicsit.
Mind a 2 formátum 25, 50 és talán 100 GB-s lemezeket ígér, amibõl kereskedelmi forgalomba írható lemez ként nagyon sokáig csak 25-ösök lesznek. (Vannak is)
Mindenesetre a PS3 mellett szól a Divx támogatás.

Ki a fuck akar fifázni??? Vedd már le a szemellenzõt! Kész vagy! 😄

Zenty és Zehy nem Dumb és Dumber alteregója?😊

De már én is befejeztem ,mert lemerült az elem sg rohadt fárasztó 😄

"Ezek olyan portok, amik teljesn új grafikával és sztorival lettek ugymond átportolva"
Metroid ds ilyen már ha ismernéd 😄

Egyébként milyen új grafika? Az össz max jóh esetben eléri ps2 szintü ugyanolyan társaikat...

csak egy pár dologra reagálnék gyorsba, mert qrva fáradt vagyok a sok hülyeségetektõl:
-tajvani 3x. oké, a ps3 biztos nem ott fog készülni. megagigalol
-azért szebb a br, mert 50 gb? ez talán még nagyobb lol.
-ps3 hol van tudásban? jelenleg sehol. lol.
-live. a sony-d összeteszi majd a kezét, ha felennyit meg tud majd csinálni... lol
-vibráció. ez egyszerûen csak nevetséges. vagy ciki. ahogy akarod. NAGYON beégett ezzel a sony, bármit is mondasz. mozgásérzékelõ. hol, mit tud? übergigabrutállol
Az Ms "próbálkozása" pedig nem annyira rossz, mint ahogy itt páran látni/láttatni szeretnék.

Nem az a gond ha valaki valamirõl másként vélekedik, istenadta joga, de észérvek nélkül és félremagyarázással alátámasztva az az idegesítõ kategória.
Ahogy végig olvastam a hsz-eket nagyon sok olyan is van amire egyszerûen nem érdemes reagálni, mert csak a fejem fogom azon elszörnyedve.
Az ugyan tény hogy álatlában nem érdekli az embereket hogy melyik meg milyen architektúra, meg hánymag, meg órajel, meg adatátviteli seb, stb. , mert az érdekli õket hogy kapható legyen és olyan játékokkal játszhasson amiket szeret, DE ha már nagyerõkkel leszarozom az egyik vagy másik gyártó termékét, v termékeit, illene tényekkel, tesztekkel, esetleg forrás megjelöléssel alátámasztani a dolgokat. Nem azért hogy a Xboxboy vagy a PSboy majd mást fog venni, mert õ nem fog, mint ahogy Dzson akkor is PS3-at venne ha összesen 3játék létezne rá 5év múlva is, de vannak sokan akik nem tudnak dönteni, vagy szeretnének többet megtudni a dolgokról.
Mint ahogy én kotrábbi hsz-ben linkeltem 2címet is ahol összehasonlították a vasakat és az azokra létezõ programokat addig sajnos a BOX-ot lehurrogó emberektõl még nem láttam ilyet. Ha lehet ne a Ps3 megjelenése elõtti elméleti teljesítménnyel foglalkozó táblázatokra gondoljatok mert az nem mérvadó.
Ezek olyan portok, amik teljesn új grafikával és sztorival lettek ugymond átportolva, nem pedig egy az egyben ugyanúgy, mint a SNES potok DS-re, ami kb 90%-ban ugyanaz.
A Tycoon Zoot láttad már? Gyönörködtél benne? A Fifa 07-el élvezetes volt ugy játszani, hogy nem lehetett megkülönböztetni az egyik pacát a másiktól?
Gratulálok ehhez a minõséghez.

scorpeeon
Nincs benen még divx lejátszás is? Eddig sem becsültem az x360at de most még mélyebbre süllyedt a szememben.
"Mind az uj wireless headset,mind a vezetéknélküli kontoller nagyon profi."
A képek alapján inkább nagyon gagyi, made in taiwan, akárcsak az alapgép.
"És még pc hez is lehet kötni öket!"
És?? A PS3 meg önmagában használható, mint egy gép 😊
"Azt irták a hd dvd nek jobb a képe mint a blue raynek,és maga a konzol is joval jobb áron van mint a Ps3 lesz."
Nemtom hogy ki írta ez de egy szó sem igaz belõle. HD-DVD-re (amit ráadásul alapból nem is tud a nagy x360 (lol, jönnek majd a 4 dvd-s játékok rá 😄) 30 giga fér rá, Blu-Ray-re 50 giga. És akkor azt mondod hogy szebb a hddvd... A Blu-Ray majdnem kétszer akkora kapacítással rendelkezik ==> majdnem 2szer szebbek a filmek. Azt meg, hogy jobb áron van az x360, ez a cikk is megcáfolja: a microsoft minden egyes eladott xboxal 75 dollárt vág zsebre, míg a Sony a 800 dollárnál is többet érõ cuccát adja 500-600 dollárért.
"Nem tudom hány embernek lesz pénze egy 150e ft os ps3 ra 20-25 e ft os játék árakkal."
Biztos többnek, mint egy ócska tajvani x360ra külsõ hddvd meghajtóval: a kettõ együtt már PS3 ár és hol van tõle akár minõségben, akár tudásban? sehol. A játékárakat meg nemtom hogy honnan szoptad, de hogy nem lesz ilyen drága még itt sem az biztos.
"Na meg az Xbox live,folyamatos játék friisitések szedhetõk le,olyan mint egy pc folyamatos támogatás mellett."
Az xbox live egy szép kis fizetõs rendszer ami arra hivatott, hogy a minden konzolon nyert 75 dollár és minden játékon nyert szintén 75 dolláron kívül még többet húzzon ki a microfos a zsebedbõl.
"Jol csinálja a microsoft."
vagy nem.
"A Ps3 bol,meg állitolag a rezgés is hiányzik a joyból! Az meg nagyon nagy élmény kiesés játék alatt..."
Tényleg nagyon nagy élménykiesés lenne, ha egy vibrátorrol beszélnénk, de ez egy konzol. A mozgásérzékelõje meg kicsikét odavágja az x360 kis gagyi, szintén tajvani kontrollerjét.

Egyébként nincs sem PS1-em sem PS2-m és PS3-am sem lesz még mielõtt bárki azt hinné, PC-s vagyok. Egy konzolom van: Egy PSP. Csak rossz nézni ahogy a microfos a konzolháborúban "próbálkozik" 😊

Rá nem hatnak az érvek és a tények!!! Õ a Dzson!!!

Ha már a szektánál tartunk én nem tatrom magam véresen elfogult embernek ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, ugyanakkor nehezen viselem azokat az embereket akik életkora kutyám intelligenciájával egyenlõ és itt bizonygatják hogy õk aztán meg mondják a frankót. Biztos nehéz lelkileg feldolgozni egy SONY-fanatikusnak, hogy bizony kedvenc gyártója rosszul áll, nagyon rosszul (Anno 3Dfx-esetében nekem sem volt könnyû) de ez van.
Jobb ha elfogadod a pillanatnyi helyzetet, mert hiába erõlködsz, a tények ellened beszélnek.
"A Metroid is SNES port, csak ott változtattak egy kicsit rajta."
Jah ezen már én is röhögtem 😄

Azért tartalmasabb egy játék, mert az UMD nagyobb? Aham. Mondom, ne hagyd abba!
De a legjobbat a végére hagytam: "A Metroid is SNES port, csak ott változtattak egy kicsit rajta."
"psp felhozatal: GTA VCS, Metal Gear PO, Ridge Racer 2, Pro Evo 6, Final Fantasy, Medal Of Honor Heroes, Mondter Hunter Freedom 2"
Hálisten ezek nem portok! Muhahaha, letérdeltem, komolyan!

Amit lejjeb felsoroltam, nem elég húzócím? DS-re a marió és a Donky a húzócím. A Metroid is SNES port, csak ott változtattak egy kicsit rajta. Final Fantasy is most jöm psp-re, és mondanom sem kell, hogy mennyivel szebb és tartalmasabb is(az UMD 1.7 giga kapacítása)a DS verziónál. Idén lesz Gran Turisomo psp-re. DS-re mi is lesz? Újabb 2 D sprietokkal😊

Én sokáig szerettem volna venni PSP-t (ha sok pénzem lenne, akkor vennék is), de olvasom a PSP topikokat ám, és mindenki arról rinyál, hogy zéró húzónév jön ki rá, és állati kevés jó játék van hozzá. A DS/GBA szinten meg van kb. 100x annyi játék, amiben ha sok a gagyi, akkor is SOKKAL több jó húzónév vagy érdembeli játék jön ki rá. A grafika nem minden, ott van pont az X360-ra a GoW, valószinüleg 5 percnél tovább nem tudna érdekelni. Final Fantasy meg jön DS-re, Wii-re is, nem is egy, és ha nem is néznek ki olyan jól, mint az FF XIII, hidd el fogyni fog belõlük pár millió.

"nem te voltál az, aki a PS2 megjelenésekor temetted a gépet?"

PS2-nél nem a beígért mennyiség tizedét (se) szállították le! Ott is volt készlethiány, de legalább a felét ha nem többet teljesítették az ígéretnek. Ha nincs kritikus tömeg, akkor se vásárló, se fejlesztõ nem lesz a konzolra, és ennek SEMMI köze ahhot mennyire jó vagy jövõbemutató a vas. (Nekem például szimpi, de már elég sok "fejletebb" technikai cuccot láttam megdögleni, mielött elterjedt volna.)

igaz lehet,bár mondjuk amennyit a sony kidobott a ps3ból,nem hiszem hogy nagyon beleszólhatott az xbox eladásaiba😉
És a PSX játékokat nem toltad végig, ha már annak így örülsz? Az akkor õsrégi 3d-s megjelenítés ugyebár...
Meg a PSP emuját isteníted, akkor mi az, h "ókori grafika"? Egyébként nem érzed tényleg az ellentmondást abban amit írsz? Egyáltalán honnan veszed, h DS-re csak ilyen játékok vannak? ehhh

Sanyix
Hát a 9 millió 2006 októberi adat, 2 milliót 2005 októberben is nehéz lenne elképzelni, fõleg wii és ps3 eladással 😊 szal más nem lehet
durva is lenne ha 2 hónap alatt 8 millióval növekedett volna az eladás,mert most 10 millió :\

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nekem a metroid nemtünik 2d-nek ,és nem is volt eddig más konzolon ez a rész ha jól rémlik?😊
És ugye van ez :
dragon quest 9

Meg most gamelek a resivel is igaz feldolgozás ,de ds hülyeségeivel mégjobban üt 😄

És akkor még lehetne sorolni 😄

ez igy hogy "az architekturat nem a fejlesztoknek.." egy jo nagy darab hulyeseg. a felhasznalot baromira nem erdekli hogy mi szamolja ki amit lat, a szoftver keszitesi koltsegeit viszont nagyban befolyasolja hogy min kell futnia, igy a jatek megteruleset, ami meg nem eri meg az nem is keszul el.

van 8 mag, de megis mire kene azt felhasznalni. osszefuggo dolgokat parhuzamosan feldolgozni nem egyszeru dolog, baromi sok szinkronizaciot igenyel, ha meg a magok egymast varjak be akkor elvesz az elony. parhuzamositani igazan akkor jo, ha a reszfeladatok egymastol fuggetlenek, egyaltalan akkor eri meg ha a szinkronizacio miatt nem vesz el tul sok, azaz sok szamitasra jut keves varakozas. mar meglevo modellbol megjelenitett kepet nagyon jol lehet pl parhuzamosan szamolni, a grafikus rendszer pont ezt teszi. a hanghatasoknal hasonloan, megvan a modell hogy minek honnan kell jonnie, es azt mar a tobbi feladattol fuggetlenul ki lehet szamolni. egy jatekban kell meg az ellenfelek, npc-k intelligenciaja, a kornyezet (pl fizika) modellezese es a felhasznaloi interface. intelligenciat es fizikat szerintem nehez egymastol elvalasztani, csak a bonyolult fizikaju latvanyeffektek a jol levalaszthatoak, amiknek a karakterek mozgasara nem kell hatassal lenniuk (pl viz fodrozodas, fuggony/zaszlo lobogasa, szikra, tormelek effektek).

termeszetesen lehet olyan peldat mondani hogy kell az osszes mag es pont jol ki vannak hasznalva, de ez szerintem nagyon specialis. parhuzamos kornyezetre nagyon nehez optimalizalni, szerintem tulsagosan optimista azt hinni hogy lesz olyan program ami majd mind a 8 magot kepes lesz 90%on kihasznalni.
olvasni még nem késõ megtanulni,õ CSAK a decemberrõl és októberrõl beszélt...