DJ EDM DANCE HOUSE VOCAL TRANCE
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha lenne, akkor ahogy Mike is írta, digitálissal kivezetném, és meg tudnám küldeni õket.
Így viszont, ha a Juli@-hoz ragaszkodom
Komoly dilemma.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Tovább nem is érdekel ez a téma!
What about the forests?
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
S a fejhallgató?!
Mondom, én még a SoundBlaster-érában élek 😊))
mindháromból szívesen meghallgatnék alkalom adtán 1-1 perc mintát..
az én msi-m is hd mellesleg.
de ismerek olyan kollégát is, aki sima mezei alaplapit használ. felvételkor nála sincs gáz..
én arra tippelnék, hogy nálatok széria vagy típushiba okozhat gondokat.
többet tudok, majd ha hallom a mintákat.
egyébként kifelé (output) mind az analóg, mind a digitális kimenetem hibátlan.
és természetesen meghallom én is ha valóban van különbség..wazze 😊
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
No meg, lassan olyan mennyiségû, megosztható minõséget megütõ zenei anyagom
Errõl beszéltem, az ASIO itt lép be a képbe az alacsony latencia miatt!
Nekem az emu kártyával nem voltak gondjaim Live alatt sosem.
Leírtad a lényeget, a MINÕSÉG, ahogy szól, a lágysága, az erõteljesebb mély és közép, de nem tudom minek tépem itt a pofám, ha neked megfelel az alaplapi, amibõl már igényesebb 7.1-es chip van a videokártyámon (asus hd 6990), akkor hallgasd azt. Nem hiszem el, hogy egy ilyen amatõr kérdés raksz fel, nekem többet ne gyere azzal, hogy HQ párti vagy! Majd digizek egyet az EVGA X58SLI alaplapi fossal, meg egyet az EMU, vagy az XTREMMUSIC kártyával, akkor meghallod, ha egyáltalán meghallod...
What about the forests?
- abszolút csendben
- dobozhang
- olyan szintû késés keverésnél és digitális hang-renderelésnél
- térhatás egyenlõ a 0-val - régi SB 5.1-nél még votl 5.1-es hangzásom, még azzal a 12 ezres hangrendszerrel is, most NINCS.
- a hangképek drasztikus esése: maga hangtartományok eltûntek.
Ha már komolyabb munkára kell, akkor lép a képbe pld. az ASIO (Audio Stream Input Output). Idézet!
"Egy olyan szabvány, amely segítségével a számítógép közvetlen elérést kap a hangkártyákhoz. Így a hanghoz tartozó jeleknek nem kell, hogy a Windows multimédiás "lassító" rendszerén keresztül menjenek. Ezzel jelentõs gyorsulás érhetõ el. Zenélésnél ez nagyon fontos lehet, hiszen ha játszunk egy hangszeren, vagy akár éneklünk egy mikrofonba, és a játékunk/ énekünk hangját (feldolgozott jelet) nem szinte azonnal halljuk vissza, (monitoring) hanem jelentõs késéssel akkor lehetetlené válik a pontos feléneklés / feljátszás. Ezt a késés idõt (latency) milisecundum-ban mérik. Minél kisebb az érték annál kevesebb a késés és ez nekünk annál jobb. A latency legalsó értéke sokkmindentõl függ. A gépünk, alaplap, processzor gyorsaságától, hangkártyától és még sok minden mástól. Az ASIO driver a 600-800 ms késési idõt 10-20 ms-ra csökkenti. A latency idõt ASIO kontrol panelen tudjuk beállítani, de ha kisebbre veszük a gépünk-hangkártyánk képességeinél. Akkor elkezd recsegni, ropogni a hang és a rendszer megbízhatatlanná válik. Érdemes rászánni egy kis idõt hogy mi az a legkisebb érték, ahol még tökéletes a hangminõség és stabil a rendszer. Ha zenélni szeretnénk mindenképpen olyan hangkártyát válaszunk, amihez van megbízható lehetõleg gyári ASIO driver. "
Na és persze akkor még nem beszéltünk a DSP processzorral ellátott hangkártyákról!! Mi az a DSP ? (Digital signal processing) Egy digitális jel feldolgozó processzor, amely képessé teszi a komolyabb hangkártyákat arra hogy a számítógép terhelése nélkül, önállóan végezze el a hang feldolgozását. Ennek segítségével nem terheli le a gépünket az olyan mûveletek, mint a keverés, vagy a valós idejû effektek, effektsorok. A jelátalakító konverterek minõségi különbségét úgy gondolom említenem sem kell.
Nagy vonalakban ennyi a különbség egy 10 ezres és egy tõle 3-szor többe kerülõ hangkártya között! <#wave>#wave>
mindenféle kötekedés nélkül,
ha kérhetném, részletezd légyszives:
mitõl is tud többet egy "minõségi" hangkártya több 10000 forintért, mint az én 7.1-es alaplapim?
ha el tudod magyarázni,
szívesen meghallgatnám az érveidet.
azért is érdekelne, mert egy ideje már ezt használom digizés rögzítésre is, de én hibát még nem találtam vele kapcsolatban..
Tehát nem usb-s és nem firewire kártyában gondolkodsz ezek szerint, hanem egy pci kariban?
Az egyik legjobb oldal ilyen ügyben!
Pld. az ESI karik legendásan jók, kiváló konverterei vannak. Ennyi pénzért, amit szánsz rá jobbat nem igen találsz (persze újban).
Max. 32.000 Ft-ot szánok rá - s fontos, hogy nem külsõ rögzítõ kártyát akarok venni, hanem egy mindenest.
Egyszer akarok megint venni egy jó hangkártyát, és utána már nem aggódni - ha valami gikszer van a hanggal, az már az én hibám legyen, ne egy alaplapi 7.1 ratyijé.

Ég és föld a különbség.
What about the forests?
192 khz d.a. 7.1 channel 😊
az égvilágon semmi gondom sincs vele..
What about the forests?
Ha össze is fosom magam anyagilag, akkor is kénytelen vagyok már egy jó hangkártyát venni - t*k*m tele van az alaplapi zajkeltõvel, és azzal, hogy egyetlen (re)mix-kreálmányommal sem lehetek elégedett, mert ott motoszkál a kisagyamban a tudat: hulladék a hangminõsége a végeredménynek... és így hiába ölök akár napokat is egy ilyen anyagba...
Szóval, mi a véleményetek errõl a hangkártyáról? AUZENTECH Bravura 7.1 X-Fi
2 perc 28 mp-ig bírtam... amikor azt a hangot meghallottam, azonnal kilõttem!
Szar.
egyébként tényleg hatalmas!
Kíváncsian várom a megfejést.
ui. 1 pécsi szalon sör a megfejtõnek!<#wave>#wave><#nevetes1>#nevetes1>
Mert ugye hiába van az embernek otthon garázsban a kocsija, ha elmegyek dolgozni 12 órát áll a cég nyitott parkolójában.
És ott az isten se véd meg a jégtõl.<#szomoru1>#szomoru1>
Volt már olyan hogy annyira komoly felhõk jöttek hogy tilos ide vagy oda beálltam a raktárba, leszarva hogy kinek mi a véleménye róla.
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
What about the forests?