DJ EDM DANCE HOUSE VOCAL TRANCE

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Mert nincs elõerõsítõm amire ráköthetnék hangszórókat.
Ha lenne, akkor ahogy Mike is írta, digitálissal kivezetném, és meg tudnám küldeni õket.
Így viszont, ha a Juli@-hoz ragaszkodom , akkor nem lesz filmnézés 5.1-ben 😞

Komoly dilemma.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

mflex
Csak a 4-es optikán.

What about the forests?

pityu0718
Nem nagyon vágom miért is ragaszkodsz az 5.1-hez? <#fejvakaras>

mflex
Tudod mit, direkt nem csinálok semmilyen mintát, legyél abban a hitben, hogy az alaplapi kártyád az atyaúristen minõség.

Tovább nem is érdekel ez a téma!

What about the forests?

IMYke2.0.0.0
Hoppá, a monitoromon nem tûnt ilyen nagynak a kép! Bocsánatot kérek!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Buta kérdés lesz, elõre is bocsánatot kérek, de az "ESI Juli@" esetében hogy tudok majd 5.1-es rendszert rádugni - mert bizony, a manualban csak 2 darab analóg kimenetet írnak...
S a fejhallgató?!

Mondom, én még a SoundBlaster-érában élek 😊))

Zephyr Retiring
#22346-ra:
mindháromból szívesen meghallgatnék alkalom adtán 1-1 perc mintát..
az én msi-m is hd mellesleg.
de ismerek olyan kollégát is, aki sima mezei alaplapit használ. felvételkor nála sincs gáz..
én arra tippelnék, hogy nálatok széria vagy típushiba okozhat gondokat.
többet tudok, majd ha hallom a mintákat.
egyébként kifelé (output) mind az analóg, mind a digitális kimenetem hibátlan.
és természetesen meghallom én is ha valóban van különbség..wazze 😊

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

IMYke2.0.0.0
- hopp, bocs a szóismétlésért 😊

IMYke2.0.0.0
S elsõsorban pont a Live miatt akarok "normális" kártyát.
No meg, lassan olyan mennyiségû, megosztható minõséget megütõ zenei anyagom van, hogy nem kívánom égetni magam egy alaplapi rendereléssel magam.

pityu0718
"olyan szintû késés keverésnél és digitális hang-renderelésnél , hogy fáj"

Errõl beszéltem, az ASIO itt lép be a képbe az alacsony latencia miatt!
Nekem az emu kártyával nem voltak gondjaim Live alatt sosem.

mflex

Leírtad a lényeget, a MINÕSÉG, ahogy szól, a lágysága, az erõteljesebb mély és közép, de nem tudom minek tépem itt a pofám, ha neked megfelel az alaplapi, amibõl már igényesebb 7.1-es chip van a videokártyámon (asus hd 6990), akkor hallgasd azt. Nem hiszem el, hogy egy ilyen amatõr kérdés raksz fel, nekem többet ne gyere azzal, hogy HQ párti vagy! Majd digizek egyet az EVGA X58SLI alaplapi fossal, meg egyet az EMU, vagy az XTREMMUSIC kártyával, akkor meghallod, ha egyáltalán meghallod...

What about the forests?

IMYke2.0.0.0
Tudom, hogy nem engem kérdeztél, ezért nyugodtan tekintsd a hozzászólásomat belekotyogásnak - és amúgy is rettentõen laikus vagyok -, de amit én észrevettem egy hulladék SoundBlaster 5.1 kényszerû elhagyása után (Windows 7 alatt nem üzemelhetõ be), áttérve az alaplapi "valamire":
- abszolút csendben hallani a HDD-k és az egér mozgatása keltett interferenciát.
- dobozhang
- olyan szintû késés keverésnél és digitális hang-renderelésnél , hogy fáj
- térhatás egyenlõ a 0-val - régi SB 5.1-nél még votl 5.1-es hangzásom, még azzal a 12 ezres hangrendszerrel is, most NINCS.
- a hangképek drasztikus esése: maga hangtartományok eltûntek.

pityu0718
Hát ez az, 10.000 forint-os hangkártyánál nem is szabadna a minõségi jelzõt használni. Az a kategória jó zenehallgatásra, bugyuta dj programok általi mixelésre, játékra,stb.
Ha már komolyabb munkára kell, akkor lép a képbe pld. az ASIO (Audio Stream Input Output). Idézet!

"Egy olyan szabvány, amely segítségével a számítógép közvetlen elérést kap a hangkártyákhoz. Így a hanghoz tartozó jeleknek nem kell, hogy a Windows multimédiás "lassító" rendszerén keresztül menjenek. Ezzel jelentõs gyorsulás érhetõ el. Zenélésnél ez nagyon fontos lehet, hiszen ha játszunk egy hangszeren, vagy akár éneklünk egy mikrofonba, és a játékunk/ énekünk hangját (feldolgozott jelet) nem szinte azonnal halljuk vissza, (monitoring) hanem jelentõs késéssel akkor lehetetlené válik a pontos feléneklés / feljátszás. Ezt a késés idõt (latency) milisecundum-ban mérik. Minél kisebb az érték annál kevesebb a késés és ez nekünk annál jobb. A latency legalsó értéke sokkmindentõl függ. A gépünk, alaplap, processzor gyorsaságától, hangkártyától és még sok minden mástól. Az ASIO driver a 600-800 ms késési idõt 10-20 ms-ra csökkenti. A latency idõt ASIO kontrol panelen tudjuk beállítani, de ha kisebbre veszük a gépünk-hangkártyánk képességeinél. Akkor elkezd recsegni, ropogni a hang és a rendszer megbízhatatlanná válik. Érdemes rászánni egy kis idõt hogy mi az a legkisebb érték, ahol még tökéletes a hangminõség és stabil a rendszer. Ha zenélni szeretnénk mindenképpen olyan hangkártyát válaszunk, amihez van megbízható lehetõleg gyári ASIO driver. "

Na és persze akkor még nem beszéltünk a DSP processzorral ellátott hangkártyákról!! Mi az a DSP ? (Digital signal processing) Egy digitális jel feldolgozó processzor, amely képessé teszi a komolyabb hangkártyákat arra hogy a számítógép terhelése nélkül, önállóan végezze el a hang feldolgozását. Ennek segítségével nem terheli le a gépünket az olyan mûveletek, mint a keverés, vagy a valós idejû effektek, effektsorok. A jelátalakító konverterek minõségi különbségét úgy gondolom említenem sem kell.
Nagy vonalakban ennyi a különbség egy 10 ezres és egy tõle 3-szor többe kerülõ hangkártya között! <#wave>

Zephyr Retiring
#22332-re:
mindenféle kötekedés nélkül,
ha kérhetném, részletezd légyszives:
mitõl is tud többet egy "minõségi" hangkártya több 10000 forintért, mint az én 7.1-es alaplapim?
ha el tudod magyarázni,
szívesen meghallgatnám az érveidet.
azért is érdekelne, mert egy ideje már ezt használom digizés rögzítésre is, de én hibát még nem találtam vele kapcsolatban..

pityu0718
Na, látom egy rugóra jár az agyunk. <#hamm>

pityu0718
"külsõ rögzítõ kártya"? ez igen érdekes megfogalmazás? 😊
Tehát nem usb-s és nem firewire kártyában gondolkodsz ezek szerint, hanem egy pci kariban?
Az egyik legjobb oldal ilyen ügyben!
Pld. az ESI karik legendásan jók, kiváló konverterei vannak. Ennyi pénzért, amit szánsz rá jobbat nem igen találsz (persze újban).

IMYke2.0.0.0
Pl. az ESI Maya44 kategória...

IMYke2.0.0.0
Most találtam 55 ezerért is jó hangkártyát. Nyilván ennyi pénzem sosem lesz ilyesmire.
Max. 32.000 Ft-ot szánok rá - s fontos, hogy nem külsõ rögzítõ kártyát akarok venni, hanem egy mindenest.

A rászánt összeg nagyon mérvadó hogy mit ajánlanának, ezért az egy fontos tényezõ.
IMYke2.0.0.0
Nem a 7.1 a fontos , hanem a fejhallgató , és persze a tudása.
Egyszer akarok megint venni egy jó hangkártyát, és utána már nem aggódni - ha valami gikszer van a hanggal, az már az én hibám legyen, ne egy alaplapi 7.1 ratyijé.

mflex
Mind a kettõ, fizetõset én is találtam.

What about the forests?

Az elõfok, vagy a végfok rajza kellene? (Eddig csak fizetõsbe találtam.<#confused>)
mflex
Persze, ne hasonlítsd már ezt a fost egy minõségi hangkártyához!
Ég és föld a különbség.

What about the forests?

Zephyr Retiring
pedig a régebbi gépem is alaplapi figyuzzad:

192 khz d.a. 7.1 channel 😊

az égvilágon semmi gondom sincs vele..

Dióka
jó, csak itthon kicsit drágának tûnik, hisz gyakorlatilag a creative pár évvel ezelõtti cuccaira épül. szerintem egy 10-15ezres kártya is bõven megteszi, de végülis elfogadnám <#nevetes1>, ha ki kéne fizetni, lehet már néznék pár alternatívát is mellé.

pityu0718
Ha nem fontos a 7.1 akkor pld. ezt a kártyát nyugodt szívvel ajánlanám!

mflex
Tec system 5000-hez kellene kapcsolási rajz, aki véletlen belefut az ne legyen rest kitenni ide! <#worship>

What about the forests?

IMYke2.0.0.0
😊)))

IMYke2.0.0.0

IMYke2.0.0.0
Srácok!
Ha össze is fosom magam anyagilag, akkor is kénytelen vagyok már egy jó hangkártyát venni - t*k*m tele van az alaplapi zajkeltõvel, és azzal, hogy egyetlen (re)mix-kreálmányommal sem lehetek elégedett, mert ott motoszkál a kisagyamban a tudat: hulladék a hangminõsége a végeredménynek... és így hiába ölök akár napokat is egy ilyen anyagba...

Szóval, mi a véleményetek errõl a hangkártyáról? AUZENTECH Bravura 7.1 X-Fi

IMYke2.0.0.0
Pont "attól" a hangtól vált elviselhetetlenné a számomra.

pityu0718
Ja, és a szõke punca is nagyon karaj.. 😊

pityu0718
Fenomenális!!! Köszi a linket. <#taps><#eljen>

Valamikor elég finom sör volt (anno).De jobb ha kihagyod most már,sajnos.
Dióka
pedig itt még egész tûrhetõen használták fel, egyébként 'azt' a hangot én sem komálom, de mostanában szokás lett belecseszni mindenbe....ettõl függtelenül ez jól van összerakva.persze vélhetõen nem neked.<#nevetes1>

IMYke2.0.0.0
Bocs, ez ... á, nem írok le csúnya szót.
2 perc 28 mp-ig bírtam... amikor azt a hangot meghallottam, azonnal kilõttem!
Szar.

Dióka
basszus, ezt a vidit akartam 3 hete megmutatni neked, de nem jutott eszembe sem a cím, sem az elõadó.<#nyes>
egyébként tényleg hatalmas!

mflex
Nagyon nagy! 😄

What about the forests?

Na ez 1 nagyon jó kérdés.
Kíváncsian várom a megfejést.

ui. 1 pécsi szalon sör a megfejtõnek!<#wave><#nevetes1>

Köszi az infót!<#eljen><#wave>

kaposi1
Minket szerencsére elkerülnek a nagy jégesõk.
Mert ugye hiába van az embernek otthon garázsban a kocsija, ha elmegyek dolgozni 12 órát áll a cég nyitott parkolójában.
És ott az isten se véd meg a jégtõl.<#szomoru1>
Volt már olyan hogy annyira komoly felhõk jöttek hogy tilos ide vagy oda beálltam a raktárba, leszarva hogy kinek mi a véleménye róla.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Zephyr Retiring
ha még nem ismernétek:
classic hi-fi net galéria 😊
itt is akad pár szépség..

IMYke2.0.0.0
A csatornarendszer kapacitásával mindig is gondok voltak a városban - én magam 2007-ben tapasztaltam meg ezt a teljes utcaszélességben, bokamagasságig felcsapó, hömpölygõ vízáradatot, Újmecsekalján.

IMYke2.0.0.0
Hú, a látvány, ahogy ráfordultál a Siklósi útra és a Mecsek és a belvárosból semmi sem látszik!!! <#ijedt>

mflex
<#worship>

What about the forests?

IMYke2.0.0.0
Még az elején tartok, de le a kalappal!

mflex
Faszán megtudják csinálni, 2 éve 413 db volt rajta (akkor még WV passat cc volt), egy jég okozta horpadás éltüntetése 1500 ft. A biztosító fizette, az önrészem 50e forint, tehát ennyi volt a károm a 620e helyett, és tökéletes gyári állapotba hozták a karosszériát azzal a speciális kütyüjükkel.

What about the forests?

Musachy
Az nem jó. Én is féltem tõle a tavalyi esetnél, de csodával határos módon semmi sem lett.

imo :) science fiction is science fact