26937
A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
#23881 úgy látszik sok országnak megvan a maga audiofil csoportosulása, ez sem egy összehányt darab, bár mintha a fejlett országok közül orosz hi-end-et nem sokszor ollóztunk volna, pedig biztos van nekik is valami a sufniban. -
szamóca67 #23880 Ez sem bonyolult, csak....
-
szamóca67 #23879 Az egyszerű formákat tökéletesre kivitelezni, nem egyszerű dolog. Persze ha megvan a műszaki háttér...
-
#23878 széép, robosztus darab, már-már gyönyörű, de nem túlzottan bonyolult asztalosmunka....
biztos (hiszem,ha hallom) jól szól, de cirka 15 milláért....azért körbenéznék még máshol is. -
#23877 ez inkább gyönyörű, csak sajnos olyan ritka, mint a herélt tehén.
-
szamóca67 #23876 Avangard-ék -
szamóca67 #23875 379,000 DKK
Dimensions: H187cm / W59 cm / D64 cm
Net weight: 190 kg/each
Frequency range: 18 Hz - 30 kHz
Efficiency: 94 dB/2.83V/1mtr
Power handling: 800 W kontinuerlig
Cross-over frequencies: 80 (aktiv) /400 /2400 Hz
Bass section: 2 ea. Proffesional Grade 15" Subwoofers
Mid bass section: 2 ea. 9" drivers
Mid range: 2 ea. 5,25" drivers
Tweeter: 1 ea. 1,125" high-efficiency fabric dome driver
-
szamóca67 #23874 -
szamóca67 #23873 Ez szép volt tőlük.
-
#23872 Én Onkyo fan vagyok. -
szamóca67 #23871 -
szamóca67 #23870 Musical Fidelity 2x100W A osztályban 13 000£ -ért.
-
szamóca67 #23869 Ezek Avantgarde Trio és egy Basshorn hangsugárzók . A Basshorn a középső. Tudtommal már nem gyártják ezt a tölcséres mélyhangsugárzót. Mivel akusztikusan a legjobban illeszkednek a levegőhöz, Irgalmatlan, jó 100dB feletti az érzékenységük. 50W-al megküldve a beleid remegnek..
Sajna a mély szekció lesugárzásához hatalmas méretek adódnak.
-
#23868 #23867-re:
" Soha
nem válunk el egymástól! Én meg a
technics ! "
ez pontosan addig igaz is lesz,
míg egy nap meg nem veszed azt a bizonyos "retro" pioneer-t, ami után egy ideje csorog a nyálad :) -
#23867 Ha fele ennyiért rakta volna ki, akkor sem venném meg. Nem hiszem, hogy hangzásban megverné pl, az én JBL LS 80-as páromat, mert arra lehet azt mondani, húha, már ha olyan rendszert kap a segge alá, ami képes kihozni belőle az igazi lágy HE hangzást. Nos, erre a technics su 7700 bőven fasza volt, de mint írtam már sokszor a HK AVR 745-ös monstrum erősítőmet keresztben lenyeli , ha a sztereó, zenei hangzás a cél. Soha nem válunk el egymástól! Én meg a technics ! :DDDD -
#23866 Inkább legyen az High End, több értelme van. A topinak a főtémája sem a HE, mivel senki nem tartozik azok közé (sajnos), hogy több tíz, vagy száz milliókat költsön ezekre, néha van egy-két kép, elámulunk és ennyi. Az audiophile hangzás a legfőbb profil itt, ha lehet így fogalmazni főleg retro-ban, mert azok többször is túl is szárnyalnak néha pár high end terméket hangzásban, persze elkérik az árát azoknak is, de közel sem százmilliós árakon. Akinek meg van erre pénze, az könnyen elverheti egy csúcsvilla árát is, és akkor még nem vett meg mindent. -
#23865 nem az a tipikus hagyományos hangfal dizájn, az látszik. gondolom ez sem lett tömegcikk, ellenben 'hifisón' jól mutat. -
#23864 Látod ebből is látszik hogy tök hidegen hagy engem ez a HighTech dolog.
Mellesleg baromi rondának is tartom őket. -
#23863 kb. 10 éve kering a neten, szerintem már minden hifis oldalon legalább 1x volt. -
#23862 ez legalább a kultúrált kategória. én nem mondom, hogy egy saját tervezésű 'egyedi' hangfalat nem lehet eladni, de ezért a szettért a jelenlegi helyzetben picit sokat kér (bár ha nem maga kreálta, akkor kerülhetett neki anno ennyibe), azt is tudom, hogy a normális fa és asztalosmunka sem olcsó, de minimum le kéne döbbennem a hangzáson, hogy azt mondjam, ez megéri a pénzét. sok olyan 2-3-500 ezres (csak) hangfalpárt hallottam már, ami elég viccesen szólt 'annyiért'. -
#23861 Érdekes, viszont a bombasztikus hangzás, valahogy ebben az IZÉBEN nem valósulhat meg. -
#23860 Ha volt már akkor bocsi.
Úgy kaptam email-ben.
-
#23859 A sonido-nál is vannak nagyon szép megoldások!
-
-
Hát b+!
Ha az igényes, akkor ez mi?
Mondjuk eladni a büdös életben nem fogja, akármennyire igényes és szép, mert DIY-t eladni lehetetlenslg még fillérekért is, nemhogy ennyiért.
-
#23856 ezt most leltem, gondoltam írok neki, de aztán rájöttem, tök felesleges lenne...
ahogy Májki mondani szokta:
NÁLAM EZ MOST MINDENT VISZ!
szóval ez lenne az, végre, már jutányos áron hozzá lehet jutni,eme csodához...nem akarok pontatlan lenni, így idézném:
"Egyedileg igényesen épített hangfalak"
"Gyönyörű darabok, az építés fázisai mind dokumentálva vannak"
"Telt, dinamikus hangzás, szép mélyek, tiszta énekhang és a gitárhúr visszaremegését lesugárzó magas"
hát kéremszépen..... az izlésficam beteljesülésével már a képek is önmagukért beszélnek, látszik a csávesz nem ma kezdte, kifinomult hozzáértést vízionálok.
-
szamóca67 #23855 http://www.soselectronic.hu/?str=12&code=G1060 -
#23854 Sőt olvastam már olyat is egyre többet, hogy SATA kábelt használnak IC-nek.
-
#23853 Idióta banda :D -
#23852 Nem ismerem ezt az AWG kábelt, tudsz még valami infót róla írni? -
#23851 Szerintem is maradok a saját tesztemnél, illetve, hogy az én fülem, hogyan fog reagálni rá.
Nos, kölcsönkaptam egy CAT7 már megsodort kábelt a szomszédom ismerősétől. 4-4 arányban volt megsodorva, majd arra jöttek a banándugók. Viszont az illető nem járatta még, mert közben eladta a rendszerét, hogy majd valamikor vesz másikat.
Szóval bekötöttem, amitől mindjárt hasra estem, mert annyira szarul szólt, mintha a zenekarban mindenki egyszerre játszik mindent, semmi nincs külön, a hányinger kerülgetett, aztán hagytam, hogy egész éjjel szóljon. Reggel újra ugyanaz a CD, máris sokat javult, kezdett előbújni a mély és magas és mintha már néha külön is játszottak volna. Azóta is ment, most az előbb teszteltem, a tegnapihoz képest óriási javulás állt be!
Kezd jönni a lágy hangzás, amit én szeretek és már mindenki külön játszik, ha ez így folytatódik, akkor ez a kábel tényleg tud valamit és semmi értelme drágábbat venni, már ha a javulás szinte naponta érzékelhető. Legalábbis az én rendszeremmel ezt tapasztaltam. Majd kiderül... -
#23850 -
#23849 Akkor azért nem szól szebben a Sokol, hiába kötöttem be a hangszórókat másfeles tömör rézzel... -
#23848 Lassan teleregény formát ölt ez is. -
#23847 az tuti, de szerintem bármivel érdemes próbálkozni, ami pozitív változást hozhat, csak sok idő és türelem kell hozzá. pl. tiszta ezüst vagy arany evőeszköz készlettel, avagy kézrátéttel, szobafüggönnyel stb.
de a legjobb a patkómágnes, az mindig szerecsét hoz.
mindenesetre megvan az a műszaki hifi színvonal,ami alatt teljesen felesleges bármivel próbálkozni.
-
szamóca67 #23846 Én mondanék valamit. A DIY CAT 7, CAT 9 helyett, lehet próbálkozni AWG 20-50 eres, vagy a vastagabb FBL szalagkábelekkel is. Van akinek ez hozza meg a kívánt hangzást. Mivel ezek a híres gyártmányok töredékárán beszerezhetőek, ki kell próbálni, hiszen a hangkép nagyon szubjektív. -
#23845 Aztán megint eljutunk a különféle hurokkötés meg mágnesgyűrűs agyalásokig. -
#23844 ebből nem derült i, hogy mire mondta, hogy hűha!
a kábelcserére, vagy hogy bedobott egy értelmes számot,ami tetszettt a feleségnek is.
Jókat hallottam én is az UTP kábelek hangfal- meg tápkábelként való alkalmazásáról, bár még sosem tudtam igazoltan ellenőrizni a jótékony hatást.
Hang célokra egy adatátviteli szabványra megalkotott csavartkábel vagy jó, vagy nem, de ez csak akkor derül ki, miután meghallgattad, hisz ahányféle kábel és gyártó meg alapanyag, annyiféle minőség jöhet ki pusztán az alanyból, és akkor még a sodrás hangzásra való befolyásoltságáról és a kivitelezés mikéntjéről nem is beszéltünk. Egy jó hosszú és kellemes kísérlettel el lehetne vele sokat játszani. Egy elismert profi audiofiles által készített és a saját fonogatás biztos más-más hatású lesz a mélyre, magasra, középre és legfőképp az összeképre.....már-már megintcsak szubjektív lesz az egész, hisz van aki szereti az öblös vagy ütős mélyet, van aki meg a csilingelést, van aki meg a brummogást stb..... Egy tucatot kéne végighallgatni és ugyanazon paraméterekkel összevetni, bár mint 'elektromos vezető' egyáltalán nem lepődök meg azon, hogy akár 1-2 , akár több sima vagy drága hangfalkábelnél is jobb lehet. Édemes próbálkozni bármivel, ha van időd, kedved.
-
#23843 #23841-re:
ezekről a cat kábelekről igazából nem sokmindent tudok..
de nem kizárt amit állítanak.
még valamikor a kilencvenes években olvastam egy nagy átfogó hangfalkábel tesztet az egyik hi-fi magazinban, ami a legdrágább luxus ezüstszálas kábeleken át a legolcsóbb és legegyszerűbb rézhuzalos hangfalkábelekig (köztük több akkori magyar gyártmánnyal) sokféle típussal foglalkozott..
már akkor kiderült a nagy igazság:
egy "mezei" magyar tingli-tangli (ha járok a nyaralómba békésen, előkaparom ezt a magazint és megkeresem a pontos márkát) épp csak egy hajszálnyival maradt el a közel 100 szor annyiért (akkori ár) beszerezhető legprofibb wdh kábeltől!
és még egy érdekesség ez ügyben:
akkoriban még közröhej tárgyát képezte, ha valaki egy egyszerű tv-koax kábelt használt hangfalkábelnek.
azóta eltelt 20 év.
manapság már 60 rugó/méteráron is árulnak (kapaszkodj meg: ugyanúgy 75 ohmos koax kábelt!) igaz, a digitális hangok átvitelére használják elsősorban,
de analóg hangfalkábelnek is első osztályú.
gondolom, nem mindenki ért velem egyet.
az ő véleményüket (tapasztalatukat) is szívesen olvasnám.. -
#23842 Sőt, még hálózati kábelként is dicsérek, egy idézet: