26937
A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
#13023 Te ezt hasznalod? -
#13022 pass ment... -
#13021 Én csak tapasztalatból mondom, hogy a van den hul elég frankó!
-
#13020 igen es szeretnek kerni egy pass-t a dyva albumhoz es a giorgohoz is ha lehetseges.
köszonom -
#13019 sziasztok...
itt van par hozzaerto, most vettem jamo 170w hangfalakat es egy 6.1 denon erositovel hajtanam, milyen kabelt ajanlotok hozza?
elore is kosz -
részemről is: látom, egy kukkot sem értettél abból, amit elmondtam
..most van egy kis dolgom: profizmusra kell törekednem
hamarosan jelentkezem egy újabb témával -
#13017 ne tudd meg hogy aláz -
#13016 hi -
Trend Boy #13015 Sajna nincs mit, legalább is ezen a szinten... Ha neked így jó, hogy átbaszod magad, ám legyen. Én javallom, hogy menj utána a dolognak, bár ennek is csak akkor látom az értelmét, ha profizmusra törekszel. Még ha Flexi mondaná, neki el is hinném, mert ugye nyilvánvaló, hogy a MAC-kek alapból tudják a felsőbb tartományok kezelését...na de egy pc??? Én csak tudom, mert erősen pénztálca érzékeny volt a dolog részemről...
Részemről téma "CLOSE"
-
#13014 mini jbl? -
#13013 Jah, kösz, hogy megadtad rá kolléga -
#13012 Igor Sorokin, vagyis Orosz 1,5 éve alaklult (ha jól számolom) ez az együttes.
Nekem tetszik amit csinálnak, ő küldte nekünk a számot, mert egyébként wav-ban nem létezik sehol, most már igen :D -
#13011 Nem tudom már honnan szedtem a képet, de a poén volt a lényege, valami ilyesmi, csak ez lehet, hogy már magasabb kategória
-
#13010 apropó, látom ez lemaradt:
még jó, hogy figyelek... -
#13009 miért? ki lenne eme szerzemény eleven előadója?
számomra ismeretlen, de a minőséggel nincs gond. reméljük hasonlót prezentál trendibusz kollegusz is hamarosan -
#13008 üdv kolléga
keveset beszélsz, de a lényeget értjük. reméljük trendi kollégánk is tanul belőle -
#13007 sziasztok
mflex kolléga: a 13002-nél (nálam legalábbis) semmi sem látszik.
pontosabban ennyi: 403 not found
pedig meglestem volna, min hallgatod a mjúzikot nem tudnál tenni ezügyben valamit?
dióka: az én ketyerém épp 999.999-be került épp másfél éve. kérdésem, az árán kívül hq-nak számít bármibe is
trendboy kolléga: rövid infó, mert az enyémet kihagytad a felsorolásodból: kábelem aranyozott végű jack - rca hq kábel (hifi szaküzletben kaphatsz ilyet, a piacon nem
a hangkártyám pedig hd. (ez nem a márkája, hanem a specifikációja), és láss csodát, alapból tudja a 96/24-et ha ezzel újat mondtam neked
úgyhogy légyszi, ne szarozz tovább, hanem vedd fel a röntgen szemüvegedet a röntgen szemedre, majd tolj fel valamelyik szerverre végre egy igazi hq minőségű losslesst, hagy essen le dióka, mflex és az én állam!
kérdésedre válaszolva, nem szedtem le az első feltöltésedet, mert dióka véleménye után, arra már semmi szükségem...
de jó fiú leszek ígérem, és a másodikat már le fogom szedni. sőt, tovább megyek:
ha megérdemled, meghajolok tudásod (és szakértelmed előtt).
úgyhogy vinylre fel cimbora, és mutasd meg nekünk földi halandóknak, hogy is kell digizni rendesen.
csak még egy apróság (bár ezt magadtól is tudod) hagyd azt a nyavajás dvd rippelést, és vinylről rippelj be valamit, hátha nagyobb sikert érsz el legközelebb. ha pedig még egy élethű fotót is prezentálsz róla, mint néha én, vagy pulykatoll, no meg tgolyó és zsoltford, még a képzeletbeli kalapomat is megemelem előtted...
("ami pedig nem megy, azt felesleges erőltetni")
konfúciusz után szabadon -
#13006 "kezdő audiophileknek megteszi"
Hülye! én most majdnem lefordultam a székről, gondolom, hogy a kezdő audiophileknek mekkora lökést adhat egy ilyen csecsebecse a további "audioéletszemlétlethez"
-
#13005 hülye!
én úgy emléxem, mintha 25 kHz-en már kicsit törné a frekiket meg mintha 10Hz alatt már csak lebegne a hangszórója... szoszo, kezdő audiophileknek megteszi. -
#13004 "relax your body relax your soul"
ez nagyon találó megjegyzés volt, szerintem is! -
#13003 vélemény? relax your body relax your soul!
király!
minőségi szempontból úgy nagyjából mint az előző.
-
#13002 Én ilyenen hallgatom és "jóvan"!!!!
Minden hangot tisztán hallani
-
#13001 jó, hát az sem mindegy milyen a körző!
amennyiben nem akarsz emulálni, vstizni meg hangsávonként rögzíteni hangszereket bazinagy kilóherzeken (azaz nem zenélsz) magam részéről egyáltalán nem tartom szükségesnek sem 100ezer forintos, sem hardveres hangkártyát (az igaz, ne integrált legyen,ha lehet) a zene (hang) lejátszáshoz és felvételéhez sem, sőt az enyém -ha nem is audiophile- nem mai darab (11 éve volt vagy 9-14ezer pénz, de a mai napig sokmindenben megállja a helyét, mert már akkor kimerítően támogatta a mai legnagyobb felbontásokat is, 32bit float (sw 64 bit float) /192 khz-ig (két pótkártya is van belőle, szerintem még pár évtizedig elég lesz nekem), szóval nem jelent gondot 24/96 sem. persze digikoaxon megy az erősítőbe. és nem tud 135db-t, de attól még le tud játszani bármit torzításmentesen,aminek a jelszintje nem akar felkúszni a lendülettől alapból 2 voltra. mert a magas dinamika nem egyenlő kisebb felbontásban sem a torzítással, emiatt nekem zavaros, hogy mitől torzítana 44,1-en?
na ,mindegy, game over -
#13000 Jah és Vangelis, vélemény? -
#12999 Gondoltam, hogy nem a PC-hez szánt "56477" WATT-al ellátott csúcsminőségű hifi kis csodákra gondoltál, mint ahogy én sem -
#12998 hallani, de hangsúlyozom, csak bizonyos minőségű hangrendszer és hallás felett, pont erre alapoz az mp3 lényege és szerintem ez így van jól kitalálva.....az mp3 nem képes 100%osan reprodukálni a wavet (persze ezt ugye tudjuk már régóta), de a legtöbb esetben bőven elég sokmindenre. ebben a példában jól elkülönül az mp3, a wavhez képest élettelenebb, és fátyolosabb hangzásával, de azért ez egy kurva jól maszterelet pcm hanganyag, a legtöbb populáris műfajban ezt a különbséget nehéz vagy nehezebb lenne kiszűrni, meghallani (főleg átlagos zenei hallással sehogysem)....de ha lenne is,akkor arra jött létre az AAC, hogy ezt a rést befoltozza a veszetségmentes tömörítésben és úgy adjon HQ minőséget, hogy 1 millás rendszer alatt ne hallhasd meg!
-
#12997 Itt egy másik tesztelendő zene VANGELIS prezentálásában, a tengerek dala nekem különben is a kedvencem, mert egyrészt totál relax az egész zene, a másik meg, hogy elsőre talán fel sem tünik, hogy mennyi apró "titkos" hangott rejtett el nekünk a mester..Vétek nyomorítva hallgatni!
BECSUKOTT SZEMMEL HA LEHET ÉS PONT KÖZÉPEN ÜLVE!!!
VANGELIS-SONG OF THE SEAS
WAV/320K 6:12
KLIKK
-
vinylbakker #12996 Sziasztok!
A helyedben kolléga előszór szamáron tanulnék meg lovagolni,majd ezt követőleg csücsülnék át a lóra. (amiről köztudott hogy egy kicsit magasabb kategória).Természetesen nem kötözködésnek szántam,ha elsőre annak is tűnik. -
#12995 DISCOBONUS-CITY (Elsőkézből a szerzőtől!!)
WAV 6:00
Most jelszó nélkül.
Discobonus -
Trend Boy #12994 Gondolom, letöltötted, kitömörítetted, és bátran nyomtál egy Play-t... Tényleg??? Ne basz már ki velem, ennyire igénytelenek nem lehetek!!! Körzővel hallgatod a bakelitot is??? ÖCSÉM!!! A Pc, alap szinten, még emulálásra is alkalmatlan 96/24-re... minimum hardware-ből... Arról nem is álmodozom, hogy 100 pénzt adnál egy megfelelő hangkártyára, arról meg végkép nem, hogy a géped és az erősítő közzé vettél volna egy tisztességes "Koaksz", vagy "Digitál" kábelt. Az erősítőd, és a hangfalaidról már nem is beszélek...
Most komolyan mit vártál, ha 44.1-en meghallgatsz egy 135DB anyagot, hogy fog szólni??? (még jó, hogy torzít emberem)... ÁÁÁÁÁÁ feladom...
(Tipp)
Talán próbáld meg kivésni egy újraírható lemezre, és tedd be megfelelő lejátszóba (DVD Audio), és ha minden igaz, hallhatod azt amiről regélni probáltam...
-
#12993 Hát ez woowwww!!!
Time_Spiral__DMC_Allofmusic_HQ_edition
-
#12992 Én személy szerint első hallásra még a 320-nak is megadnám a HQ logót, de a wav után hallgatva már nem :DDDD
Ezért a lossless-nek:
A többi komment a tiétek -
#12991 Itt egy kis "fülkényesztető" egy stereo 320-as, meg egy wav a Gregorian-tól:
Kiváncsi vagyok, hogy most is hallani-e a különbséget..az mp3-at direkt a profi Peak Pro progival konvertáltam át.
Érdemes a basszus "tisztaságára" figyelni, legalábbis nálam először ott jött ki, hogy a wav máris "tust" adott neki, Persze a többi "titkos hang" is csak wav-nál érzekelhető nagyon tisztán,de kiváncsi vagyok ti mondtok és érdemes először halkan, majd minnél hangosabban hallgatni...
Gregorian wav,320
-
#12990 szerintem Trend Boy nem álmodik logócskáról, hisz az van neki dögivel....
a Chic anyag ilyen formán fingom sincs, hogyan került dvd-re,de szívesem megnézném az eredetit, s rögtön felmerül bennem, hogy mint dvd pontosan milyen formátumban volt rajta? egyébként annyira nem vészes az anyag, ebben a hangzásban van élet és teltség is, ha mindegyik ilyen lenne a fórumokon vagy a lemezeken, még bele is törődnék.... bár tényleg túl van vezérelve és a "hullámképe" is borzalmas, de sajnos én is taliztam már hasonló "eredetivel".
azért ne essetek feleslegesen egymásnak, végülis mindketten a zene és a minőség oldalán álltok!
én is, mégis kénytelen vagyok némi szarmennyiséget magammal cipelni.... -
#12989 valóban kolléga, benne a lényeg:
" ezen példányban sajnos a bedigizéskor vagy azt követően torzításig lett a jelszint növelne (vagy normalizálással vagy dinamikázással),ami miatt a zene valódi dinamikája rendesen elbaszódott és mint mondtam sokszor torzít is, ami már fülesen is jól hallható.
Ez ebbe az állapotban gyorsan kibukna így egy HQ teszten."
javaslatom a következő: ha dvd-ről van az anyagod, ha máshonnan, sürgősen keríts valahonnan (legalább) egy valódi hq anyagot, különben itt eláshatod magad. ne is álmodj a "high quality, mint az állat!" logócskáról
valamint ha volt szó internetről, ha nem, mivel most itt vagyunk, így van
a 30 akárhány dvd-dre annyi vonatkozik csupán, hogy:
a minőség nem egyenlő a mennyiséggel cimbora -
Trend Boy #12988
Eredeti DVD-ről van szó, tehát ezt aztán tesztelheted, és ha találnál is benne valami hibát, (hibátlan úgy sincs), akkor a lent említett címre a panaszt... Én csak azért toltam fel, hogy érezhető legyen a vad, és durva különbség... Már akinek van rá cucca, Dióka írományában, benne a lényeg...
Amit meg írsz, igaz, csak sajna a Pc's internet Guruk táborára igaz. Aki az elött is LP-zet, vagy CD-zet, mint jómagam is, és még alsó hangon sem volt internetről szó, azok szeríntem totál másképp látják ez a dolgot...
-
#12987 üdv kolléga
kétség sem fér hozzá, jó zene, és ha már itt tartunk, ajánlom figyelmedbe wind kollégának a 80-ason kitett 63772.sz hsz-ét, ami leegyszerűsítve annyit tesz, hogy valaha az internet elterjedésének elején, az alacsony sávszélesség miatt is, sokan örültek ha le tudtak kapni egy-két ritkaságot a netről szir-szar empéjhárom vagy ne adj isten annál is fosabb bitrátájú tömörítésben.
aztán telt az idő, fejlődött a technika, okosodtak a programok (és találékonyabbak lettek az emberek). terjedni kezdtek a losslessek, és lassan rájöttek a gyűjtők, hogy érdemesebb ebben tárolni ma már a féltett zenéinket. ám akad egy két alantas figura (nem rólad beszélek), aki mivel neki csak empéjben voltak meg a mások által keresett ritkaságok, fogta, és losslessé varázsolta őket. becsapva ezzel a hiszékenyebb gyűjtőket. (nem magamról beszélek).
ezek után az emberek bizalma megrendült másokban.
így van ez ma is. szerencsére egyre jobb tutyika leleplező progik látnak napvilágot, így az ilyen személyek könnyebben kiszűrhetőek.
csak azért hoztam mindezt fel, hogy te is óvatosabb légy az ismeretlenekkel, mert te is (mint gyűjtő kolléga) kerülhetsz hasonló cipőbe.
így van dióka
a mondandóm általánosságban hivatott szólni, nem konkrét személyekről.(bár tudnék ilyeneket mondani, de nem fogok)
remélem nem bántottam meg senkit a mondandómmal, hisz nem ez volt a szándékom.
csak úgy valamiért az eszembe jutott, s gondoltam megemlítem.
kívánok további szép napot mindenkinek -
#12986 nincs vele nekem gondom, ha másnak tetszik, csak én nem tudtam megszeretni soha... -
#12985 ez bejött!! -
#12984 Akkor végülis volt értelme:)
Amikor észreveszi az ember a különbséget, akkor már akaratlanul is hallja, hogy hoppá ez meg ez kissé máskép szól és több a "mondanivalója"..
vagy valami ilyesmi.
a 320-at mac-en az XLD nagyon jól kreálja, ezt már én is észrevettem.