26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Musachy
    Tudom, hogy amiről Te azt állítod, hogy nincs az NINCS. Már megszoktam, hogy mindig van ügyesebb, okosabb, szebb...stb, mint én. Nem is arra akartam reflektálni, amit írtál, csak épp ez jutott eszembe.
    Egyébként meg: aki kérte, ahhoz eljutott. S, ha mégsem tetszik, akkor mindenki ismeri a DEL gombot...
  • mflex #25599
    Igen ezt én is tapasztaltam, bőven elég egy bika pc. Tudom, de ezt majd egy éve 400 felett vette a srác, és kétszer bekapcsolta pár órára. Több helyen én húztam le a fóliát róla, szóval nem volt ez rossz üzlet érte.
  • Musachy
    Látom, vannak itt okos magyarok is. De legalábbis nem harapják le a fejem, csak azért, mert akartam segíteni.
  • narumon
    Annyiért lehet kapni zsírúj midi billt is, az meg szerintem manapság bőven elég zenélésre.
  • mflex #25596
    Akkor sorry, nem szóltam, egyébként az előbb sikerült ráborítanom egy pohár sört, de úgy néz ki megúszta.
  • narumon
    Nálam sajna csak 0404. A régi időkben még egy csomó hardver kellet (szintik, effektprocik, dobgép), ma elég egy jó számítógép, FlStudio meg VSTi-k oszt hajrá :) Sokszor a Midi billt sem veszem elő :) [Sajnos most elég kis lakásban lakunk :(]
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem 500 Ft is pénz - sajnos. :(
  • mflex #25593
    Ilyet vettem, 1 éves, alig használt, 100 ezer.

http://www.youtube.com/watch?v=p-UWd1BJJ0k
  • mflex #25592
    yamaha psr 233 pl nem lehet rossz

• mflex #25591
    30 rongyért már elég jó szintiket lehet kapni bizományikban. Az meg nem pénz...
  • mflex #25590
    Akár én is mondhattam volna ezt, valahogy az FL STUDIO (számomra) a legprofibb a GARAGEBAND mellett, viszont mostanában winfos-t használok többségében, az meg csak mac alatt van. :) A mac laposomban meg gyári hangkártya van, a desktop pc-én meg emu 1616m.
  • kaposi1
    Én nem szedtem le de erősen sanszos jelszónak a : frankon
  • Dióka
    Ugye ez még véletlenül sem az Ella Fitzgerald-al énekelt változat,vagy egy sima album verzió, hanem a 4 perces dobszólós?!

Ha most ideraktad az,amit minden hülye be tud szerezni..... :)))

Mielőtt azt mondod, hogy "mégis csak", azért győződj meg róla, tudod-e miről mondod....mondja a művelt franciának az okos magyar. :)))

Nos, én nem tudok róla meggyőződni, mert jelszavas, azt meg nem adtál hozzá, gondolom majd 55 év múlva (egyébként Armstrong-tól az eredeti min. 57 éves,a még eredetibbet meg még külhoni ükanyáink dúdolászták,de ez már csak apróság)...szóval, ha nem az,akkor már jelszót se adj a titkos feltöltéshez, ha meg az, akkor pötyögj még néhány karaktert hozzá.
  • narumon
    Szintén. Még anno én ilyen PC-s trackerekkel kezdtem: ModTracker, ScreamTracker, Fastttracker II. Annak a koncepciónak nagyon jó tovább gondolása az FL Studio. A Cubase és társai annyira más vonalon készülnek, hogy én azt soha nem tudtam megszokni :(
  • Musachy
    Ennek megfelelően a link...
  • Musachy
    pardon: stompin' at the savoy
  • Musachy
    "Never say never" mondja a művelt francia...
    Stompin' At Savoyy

Persze biztos nem olyan, mintha a mai technikával rögzítették volna, hiszen mégiscsak 55 éves az orig. rec.
  • IMYke2.0.0.0
    A kártyát is ajándékba kaptam, a Neoton remixek fejében.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem még drága egy MIDI-billentyűzet is, nem hogy egy szinti :)
    Meg aztán, akkor kellene egy jobb hangkártya is [most: Creative X-Fi Xtreme Audio].
  • mflex #25581
    Igen és az előbb kikevertem egy olyan hangot szintivel, ami k jó lett...:)
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem, a saját dallamom elkészítése majdnem fél napomba került - olyan disszonáns hangokat még életedben nem hallottál, amiket közben produkáltam.
    Pedig letöltöttem, elolvastam mindent, amit a türelmem lehetővé tett a Major, Minor Chordokkal kapcsolatban. :)
    Végül, ezért is maradtam meg az egyszerű, lépcsőzetes akkordok mellett - mert azokat könnyedén be tudtam kattintgatni az Abletonba :)

Te viszont szintivel nyomtad be, s gondolom, hallás után.
  • mflex #25579
    Nekem ez jött be a legjobban :)
  • mflex #25578
    Miféle hallás?
  • IMYke2.0.0.0
    Én éreztem, sejtettem. Neked ráadásul van hallásod, nem mint nekem :))
  • narumon
    +1 az FL Studionak :)
  • mflex #25575
    Gondoltam, kár :(
  • Dióka
    elég necces,akkor ezek még talán sztereóban sem voltak meg....ebben az időben 1-2 évvel korábban kezdtek elterjedni az első sztereó felvételek (már amit meg lehetett venni)
  • mflex #25573
    Mondjuk a királytól messze vagyok, talán egy koldus lehetek zenei körökben tudásilag, aki talán majd lesz még paraszt is
  • mflex #25572

Jó a kép :D
  • Dióka
    hát bakker, megígértem:

NAGY GRATULA!KIRÁLY VAGY!
  • mflex #25570
    Nagyon jók ezek a dobszólók, főleg az első, amit meghallgatnék a rendszeremen lossless-ben, ha lehetne...
  • mflex #25569
    Nekem is tetszenek az ilyen ambient stílusú zenék, és ez is tetszik! :)
  • mflex #25568
    Szóval, Lacikám!
    Valamit nagyon félreolvashattál, mert ez az "izmos" cím az MF "bújtatása" és amikor feltöltöttem akkor jutott eszembe. :D Egyébként kösz az elismerést.

Kösz Dióm, neked is. Az igazság az, hogy ez szerintem egy még jobb zene lenne, ha a fejemben lévő dallamot egy igazi énekes ráénekelné, de így "csak" italo disco féle instrumentális változat lett belőle. Belevetettem magam a kották tanulásába, persze nem akarok én zenészi pályát :D, csak már régebben is írtam, hogy a fejemben rengeteg fasza muzsika létezik. Ez a szám ezen a héten készült el, de közben meg kellett tanulnom a programot is használni a szintivel együtt, jah vettem egy használt/újszerű Yamaha PSR-3000 szintetizátort egy ismerőstől. Amikor haza hoztam az asszony a fejét fogta :D, de aztán tegnap már megjegyezte, hogy elég hamar tanulok, viszont a zeneszerkesztő programokkal így elég könnyű vele komponálni, de gondolom ezt te tudod, meg Örni is :)

Nem is szeretném magam nagyon tovább képezni, csak annyira, hogy a dallamot azonnal le tudjam ütni, néha már sikerül és ha van időm nagy ritkán, kedvem és legfőképpen ihlet, akkor majd jelentkezek néha ilyen-olyan stílusokkal. "Az új felhők vannak az égen" csak épp eszembe jutott, mert mostanában, mint írtam állandóan az eget, illetve a felhőket bámulom, de a tkm tudja miért.

Aztán ebből lett a cím és a dal, ami pontosan 19 hangból épül fel, amiből 13-at én kevertem ki, a többi csak ilyen effekt szerűség, holnap felrakom majd a lossless változatot is. Főleg a dallam és a dinamika, ami nálam első számú cél egy projektben. Amiket használok az a ableton, cubase, fl studio és ebből az utolsó szerintem a legprofibb, legalábbis számomra. Ennyi lenne a történet... Balról a (sok száz) hangminta, mellette a felépülő hangokból a zene és jobbra pedig a pattern-nek. Senki ne várjon tőlem profi szintű dolgokat, ez simán csak a (legújabb) hobbim...

• Dióka
    Kicsit körön kívüli,de mivel imádom a brutál dobszólókat, és egy régi számot hallgatva épp belefutottam egy brutálisba, így megosztanám.

egy jazz dobostól nem rossz, sajnos már nincs köztünk, de szóljon egy remek bemutató Danny Barcelona -tól 1959 LIVE!

a videóban 1.36-tól!

és egy másik hatalmas mutatvány a svájci Top Secret Drum Corps csapattól

• Dióka
    Ennek a 'csapatnak' aka Májkihoz van köze megint? Ha igen,berosálok!

Egyébként tök jó!!

• IMYke2.0.0.0
    Köszönöm szépen a véleményt :)
    A torzítás a videó miatt van [96 kbit, 32000Hz).
    A 48000 Hz-es, 134 MB-os WAV-ban én nem hallok ilyet.
    Persze, az is lehet, hogy túlságosan megszoktam már a dolgot, a komponálás és a videó szerkesztése alatt :)
  • Dióka
    Imyke!

Az a határozott véleményem, hogy aki nem ért a zenéhez,az ne zenéljen!!! Ilyen egyszerű!
    Ez viszont nagyon jó lett, úgyhogy Te meg ne álszerénykedj csak! Egy-két sávja (főleg a zongora részek) elég torzítos közeli (az is lehet, hogy a flash erősíti fel csak ennyire durván a hangszintet),viszont az összkép és a hangulata nagyon jó ennek a számnak! Gratula!!!
    Azon meg nem kell csodálkozni, hogy a YT mennyire rontja le a minőséget, ezt csinálja a kezdetek óta,mivel neki tárhelyre és sávszélességre kell optimalizálni a videókat,nem pedig valós fullhd élményre.
  • IMYke2.0.0.0
    Durva, hogy az eredeti videó 123 MB-os, a Youtube pedig benyomorította 82 MB-ba.
  • IMYke2.0.0.0
    Ígértem, hogy megmutatom a második saját szerzeményemet, ahogy tette Mike is.
    Tessék úgy hallgatni, hogy nem értek a zenéhez :)

A videó képi anyaga teljes mértékben INGYENES (royalty free) videókból származik. Linkek is vannak hozzájuk a leírásban.
    Jó hallgatózást, és azért kíméletesen a kemény kritikákkal :)))
  • mflex #25561
    Épp írni akartam, de mivel vendégek vannak és indulnom kell, majd este reagálok, de egyébként meg LOL :DD