26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• mflex #25681
    Kösz neked is, de akkor most leírom. Nem tudom, hogy min hallgatjátok, de az általatok hiányérzetet kiváltó hangok nálam teljesen halhatóak, sőt talán túlságosan is cincog. A másik meg az, hogy ez spacesynth, nem italo disco, semmi szükség rá, hogy több dallama legyen, mint ami van, holott nem lett volna nehéz kreálni alá még egy párat. Jah, és nem akarok nagy dolgokat alkotni, amikor a spacesynth.net szerint ez egy kiváló track.

Ha az kiváló,(videó) akkor az enyém nem is tudom micsoda.
    Egy teszt alapján a 10-ből kettőt megkapná nálam, laserdance koppintott hangokból, szinte dallam nélkül.

Spacebot - Travelling Through Dimensions pl

Milyen dallamok meg váltások, semmi nincs benne, mégis az egyik legjobb space zene, azt hiszem nem egyezik az ízlésünk.

Elhiszem, hogy te zenész vagy, de én nem akarok az lenni, csak egy lelkes amatőr, de ezt már többször tényleg nem írom le. Idáig 12 mail jött, mind pozitív.

Imyke. értsd meg végre, hogy van ott van mögötte a háttér, de addig míg nem olyan rendszeren hallgatod, addig nem fogod hallani, OTT VAN OTT VAN SZÓL. Főleg nem kérek egy pmpo hangszoró utáni tesztből. Ez volt az első, amit leírtam.
  • IMYke2.0.0.0
    Nos igen, én csak ilyesmire gondoltam - bocs Mike, hogy belekontátkodtam, csak megmutatom: 31 mp, MP3, letöltés
  • pityu0718
    "harmónia a téren" = harmónia terén..
  • pityu0718
    Na, akkor Én is belevau, hogy ha elfogadsz egy zenésztől is véleményt.
    Imykének abban van igaza, hogy ugyan valóban van némi cin de borzasztó halk (nem kell csili-vili cuc hogy lehessen hallani..)és a "háttér" alatt a pad jellegű vagyis a szőnyeg sound-okat hiányolta, megjegyzem, Én is :)

A dinamika a dobok a basszus teljesen rendben van, dallamilag természetesen még van mit fejlődni és fejleszteni. Több hangszínt és több váltást tudnék még elképzelni harmónia a téren, akkor tényleg azt lehetne mondani, hogy kész van. Így maradt egy kis "valami hiányzik" szájíze a dolognak. De kezdő lépésnek szinte több is mint az várható lett volna!

Gratulálok Mike, ha elfogadod tőlem ezeket a tanácsokat, akkor nagy dolgokat alkothatsz még.
  • mflex #25677
    Egyezzünk meg valamiben, amíg nem hallgatod meg minőségi rendszeren, addig felesleges bármit is hiányolni belőle, mivel pont ezt kértem, mint írtam több, mint 20 hang van jelen (nem egyszerre), több háttér is, melyek folyamatosan változnak, melyek többsége halkan vagy csak az egyik hangszóróban hallani a sztereó keverés miatt, remélem a hulladék hangszórók ráadásul még monok is. Szóval ezeket a hangokat szar minőségen a büdös életben nem fogod hallani, ergo kár letölteni wav-ban.

na léptem...:)
  • mflex #25676
    Ez spacesynth, nem hasonlítható össze semmi más műfajjal, ha ide még valamit, vagy valamiket beleteszek, akkor az egészet hazavágnám finoman szólva...
  • IMYke2.0.0.0
    Nem arra gondoltam, hanem az egyes loop kiadványokban a "crash" gyűjtőcsoportba tartozó cintányér ütésekre - legfőképp 4/4-es zenéknél hallható 14/28 mp-ként :)
  • Italo4ever
    Abban biztos lehetsz Mike hogy megmondanam,de meg jobb mint az elozo sokkal jobb.
    van cinanyer es van tobb hatter is amik nagyon jok en hallom XDD
  • mflex #25673
    Már ne haragudj Imike :), de hulladék gagyi, hangszórón te a felét nem hallod annak, amit én elképzeltem, mint írtam minden ott van, ahogy kell. A back is és a cintányér is, hogy könnyebb legyen:

Cin indul...

• IMYke2.0.0.0
    Most éppen hulladék irodai hangszórók előtt görnyedek.

Ha direkt így akartad, akkor nem szóltam.

Olyasmire gondoltam, mint ami az általam korábban linkelt "Chill, My Baby, Chill" videóm elején hallható.
  • mflex #25671
    Kösz neked is.

Nem tudom min hallgatod, de mind a kettő ott van wazze, persze nem mindig szól, de ez direkt így akartam :)
  • IMYke2.0.0.0
    Kell-e mondanom, hogy a lossless-t letöltöttem? Nagyon köszönöm!
    Most is szól a zene.

Egyetlen dolog hiányzik nekem: a "background" - azaz, a szinti háttér alap akkordokkal. S mondjuk néhol a cin-ütés.

Mike, neked ezt tényleg folytatnod kellene. Főképp, ha még vannak "zenék a fejedben"! Sok zenésznek csak az eszköze van meg, egyedi ötlete zéró.
  • mflex #25669
    Kösz cimbi!

...de nyugtass meg, ha nem tetszene, akkor azt is megmondanád bammeg :D, mert legfőképpen abból lehet tanulni és jobbat csinálni.
    .

Synthleslie, akinek minden esetben adok a véleményére...

Ma kora este, döngettem itt Vácon a kocsimban ezt a csodás zenét...ÉS FOROGTAK A KOCSIM FELÉ, HOGY MI SZÓLHAT...
    Rá volt "írva" az arcukra a kíváncsiság, DE EZT ŐK SOHA NEM FOGJÁK MEGTUDNI. EZ KINCSET ÉR!

Alapból nekem az EQ nincs is bekapcsolva a fejegységben...és minden "alapon" van...de ez olyan tisztán szól, hogy KIVERT A VÍZ EBBEN A HŐSÉGBEN!
  • Italo4ever
    na jo en ezt nem hiszel el xDDD
    hol voltal te idaig?
    nagyon dallamos gyonyoruen szol a nem reg vasarolt denon hifi oltari nagy zene haver!!!!

johet a kovetkezoXDDDDDD
  • mflex #25667
    Elkészült a spacesynth projekt. Minden hang, sztereó keverés, dallam, etc a sajátom. Most pihentem a komponálást, illetve nem lesz egyelőre időm most ezzel foglalkozni.
    A muzsikák továbbra is itt vannak a fejemben, tehát majd idővel előkerülnek. próbáltam egy olyan space zenét alkotni, amelyre nem lehet azt mondani, hogy esetleg innen, vagy onnan lopás lenne, azt hiszem ez sikerült. összesen 23 hangból épül fel, melyek mind saját keverések, nem pedig kész felhasznált hangmintákból készült. Ha lehet, akkor ne szaros pmpo lófütyiken hallgassátok/teszteljétek, hanem minőségi rendszeren, elég sokat vesződtem vele, hogy a hangokat élvezet legyen hallgatni :)) A videó itt csak a cimhez illő kép.

WAV LOSSLESS

• pityu0718
    Aztak..va, már csupasz puncikat is mutogatnak videóklippekben..? Még jó, hogy a srác nem vette elő a farkát lóbálgatva, miközben rappelt.
    Hova fajul el a világ basszus?
    A zene sok szódával hallgatható amúgy, a srácnak egész jó hangja van.
  • mflex #25665
    Válaszd a klippek szekciót, majd balról számolva a 11 képre kattints :) (valahol vár rám...felnőtt verzió)

Egyébként meg a szám is tök jó. A másik száma a "várnék rád" is baromi jól hangszerelt, de azt sehol nem találtam, csak a nóta tv-ben láttam tegnap, akkor figyeltem fel, hogy ez inkább italo disco stílus, mint mulatós, bár sok ilyen zenéje is van a srácnak.

Ez meg trehány minőség.

• Musachy
    Egyelőre még "felvételileg". Köszi.
  • Dióka
    gratula! remélem a bejáraton....
  • Musachy
    Nna, akkor ez is megvan, a nagylányom bejutott a Semmelweisre!
  • Dióka
    Boldog szülinapot!

• IMYke2.0.0.0
    Csak hüledezek és irigykedem.
    Sajnos, egyre többször :)
  • mflex #25659
    Pardon, 58 fokot akartam írni :)I
  • mflex #25658
    Ugyanaz lesz, mint a tv-nél, mikor megjelenik, feldobom a ph-ra és még azon a napon elviszik, persze valamivel alá megyek a többi árnak. A 980X-et is még azon a napon elvitték, anno.Ez minden ákombákom hűtés nélkül simán vinni fogja az 5.2-öt is azt olvastam valamelyik amcsi kocka fórumon, ami nem elképzelhetetlen, mert ez is egy átlagos vízhűtéssel, 100% load (IBTEST) mellett, nem lépi túl 48 fokot ,1 óra számoltatás után sem.
  • IMYke2.0.0.0
    "[b]Hamarosan érkezik az Intel új csúcsprocesszora
    IPON

Az Intel felsőkategóriás Sandy Bridge-E sorozatú asztali processzorai között az abszolút csúcsot a Core i7-3960X modell képviseli, legalábbis jelenleg. A legfrissebb hírek szerint ez a helyzet az idei év negyedik negyedévében megváltozik majd, ugyanis az Intel egy új Sandy Bridge-E sorozatú processzort dob piacra, amely a család leggyorsabb modellje lesz.
    A Core i7-3970X típusjelzéssel ellátott központi egység elődjéhez hasonlóan hatmagos felépítéssel rendelkezik majd."

Ezek szerint, hamarosan váltasz :)
  • mflex #25656
    #25648 ment...
  • mflex #25655
    Nekem főleg a video konvertálások miatt lett belepakolva a 3960X, meg szeretek tuningolni, most 4800-on fut, szóval nincs ellenfele még, na meg néha játszani is szoktam és akkor azt szeretném, hogy simán, maxon menjen minden, ahhoz meg bika gép kell egy 2560X1600-as felbontáshoz.

Bár amire mostanában használom, arra elég lenne egy szar p4-es is, sajnos alig van időm.
  • mflex #25654
    Én csak azt írtam, hogy több év alatt sosem volt gondom vele, és most zeneszerkesztés alatt sem vettem észre semmit, idáig.
  • narumon
    Mhm nekem 4 vagy 5 éve van meg az EMU0404-em, de még soha nem röcsögött, pattogott, semmilyen gondom nem volt vele. A driver gond alatt azt hittem azt érted, hogy a Patch szoftverében kell mindig mindent beállítani ami nem tagadom idegesítő, de ha egyszer megvannak már a profilok akkor mindig csak azokat kell betölteni. (Más profil kell digitalizáláshoz és más lejátszáshoz). Ezen kívül én nem találkoztam más gonddal; zeneszerkesztőként FL Studio megy régóta, de Reason és Ableton alatt sem volt gondom bár azokat keveset használtam. Ilyet, hogy recsegés, pattogás meg még nem is hallottam pedig van pár másik "zenész" társamnak is. (Operndszer mindenkinél Win7 asszem)
  • IMYke2.0.0.0
    Minden szavaddal egyet tudok érteni.
    Én is írtam valahol hasonlót :)
  • pityu0718
    A "bármit" nyilván költői túlzás de biztos előny ha jó a hardver összeválogatás egy pc-ben. Habár, erre is van ellen példa. Sokszor találkozom olyan zenészekkel, akiknek bika hangszerük és pc-jük van mégsem tudnak mit kezdeni vele ihlet vagy tehetség hiányában nem használják ki az előnyeit. És van ellen példa, akiknek meg alig telik olyan masinára, amivel már lehet zenét szerezni és mégis olyan zenéket kreálnak, hogy eszem megáll.
    Az örök igazság: nem a pc vagy a szinti zenél a zenész helyett..
  • IMYke2.0.0.0
    Tegyük hozzá: Mike gépe 20x erősebb, mint bármelyikünké - ha kell, akkor "izomból" megcsinál bármit az a masinéria.
  • IMYke2.0.0.0
    Én pont ezeket a projekt mozgatás és lejátszás (jellemzően 10+ sáv) közbeni recsegéseket, ropogásokat, akadásokat akarom elkerülni - a Xi-Fi Audio kártya ilyen szempontból tragédia.
    Hétköznapi célokra tökéletes, de munkára fogva rémálom.
  • pityu0718
    Mike!

A problémákat az Emu nem zenehallgatás-filmnézés során hozza, hanem zeneszerkesztés közben Asio szabványt használva.
    Akad, recseg, indokolatlanul pattog stb.(nem zenehallgatás közben) Nekem is volt és még sok ezer magyar zenész embernek és mindenkinek ez volt a véleménye.
    De lehet mindegyikünk kártyája szar volt, ez esetben elnézést kérek és akkor valóban jó egy emu0404 kategóriájú fostalicska is.

Csak feltételeztem, hogy Imyke valóban jó kártyát akar venni majd, ami bizonyított is már szakmai körökben.
  • narumon
    Én csak azért nem értem ezt mert én régen egy Audigy 2-vel szórakoztam annak sem volt ilyen gondja. (Vagy az jobb kártya mint az X-FI?)
  • narumon
    Szerintem vegyél egy használt EMU0404-et rendszeresen van eladó és otthoni zenélgetéshez nem kell több.
  • mflex #25645
    Igen vezérlésre vettem, de csak azért, mert jó árban volt. Bammeg! Többször nem írom le. :)
  • mflex #25644
    Az bizonyos,hogy Emu kártyák kilőve, sok a driver gond velük.

Soha nem tapasztaltam ilyesmit, sőt mindig kapok frissítést, ha emiatt szar lenne a gépem, már kivágtam volna a francba az emu-t. A 1616M-mel semmi gond.
  • pityu0718
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm. Korábban én is a Juli@val szemeztem. :)