26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• mflex #14388
    vagy itt van ez, nézzen már bután Nicolas is :)))
  • Dióka
    hát ha én megtudok bármit is, azzal legfeljebb 4 dolog történhet,
    nagyot csodálkoznék
    kiigazítást írnék
    gratulálnék
    röhögnék
    de semmiképpen sem adnám tovább egy fél élet munkásságát.
  • Dióka
    Mester!
    Ez neked gyerekjáték szerintem
    hajrá (részlet)
    ebből kérnék egy hi-end CD minőségű sztereót, de profi legyen!

mindenképpen szólj, ha megvan!

EBBEN pedig egy rövid zenei részletet rejtettem el,ami csak a polálásodra, azaz tisztításodra vár, hogy ismét kiderüljön,mi is van benne. de ha csak bármilyen jelentős minőség javulást elérsz vele,azt is szívesen fogadom.

hogy a bedobott speciális tisztítókúrádon résztvevő anyag milyen lett minőségileg, azt már leírtam, végülis akár tetszhetne is, de a #14377 közepén leírtak miatt ez nem lett hifitiszta.....hasonló problémákat jelzett egyébként a 80asban Imyke2000 is!

nem azért érdeklődtem, hogy tetszik-e vagy sem, hanem mert te tisztításnak véled,amiről én meg nagyon úgy gondolom, hogy nem az.
    és direkt nem is mondtam, hogy mi ez, mert ha bármit is mondok,amire mégis majd fény derül, akkor azt utólag tálalod "na látod, ugye megmondtam, hogy" blablaba környezetben.

epekedve várom munkásságod gyümölcsét!
    rajtam már semmi sem múlik....a tiéd a terep!
  • Zephyr Retiring
    szia.
    infó: a titok fogalma:)
    ..a titok addig titok, míg nem kerül nyilvánosságra. utánna már csak egy kutya túlsó vége. (nem az amelyik harap, hanem amelyiket baxhatod..

jó titoktartó vaok. amit nem akarok elmondani, azt harapófogóval sem lehet kiszedni belőlem. (még videóval sem)

..sajnálom, ha csalódást okoztam, de diókán kívül senkivel sem osztom meg eme tudásomat..utánna már, hogy ő mihez kezd vele, az már nem az én dolgom
    na most akkor vagytok (kedves kíváncsi kollégák) nyakig a xarban, ha én magam valák dióka is
  • Italo4ever
    szia

keszits rola videot es akkor mindeki latni fogja mirol is van szo
  • Zephyr Retiring
    most kicsit jobban fog a csökött agyam, úgyhogy most reagálnék:
    1. ha szeretnél "látni" egy valódi hiteles minőségjavulást, akkor már mondtam: ne késlekedj, dobj fel nekem egy mp3-at, hagy mutassak vele egy érdekes javítást..
    2. ideje lenne eldöntened, hogy most akkor tetszik-é a tisztítási folyamat, vagy nem..

és ha nem, akkor meg mi a lótúrónak érdeklődsz utánna
    oszd meg inkább mflex-el a tudásod, oszt hagyjuk egymást érvényesülni
    (bár a "valós" teszthez, hogy bizonyítsak, ahogy kérted, nem ártana egy mp3, mert lássuk be, itthonról csalhatnék is ha akarnék..
    úgyhogy ha bizonyítást akarsz, dobj egy zenét, ha meg csak magadat fényezed, akkor szállj le a magas lóról, és kóstolgass másokat
  • Zephyr Retiring
    az nem is magyarázat akart lenni, hanem valami egészen más
    de a válaszod megér egy fotót mekem, hamarosan küldöm..
    k..va rossz alvó vaok. csak szeretnék délig aludni
  • Dióka
    értékelem a hajnali privi megírását, a tartalma már kevésbé hozott lázba és magyarázatra sem tudom elfogadni....ez van sajnos.....
  • Zephyr Retiring
    órát lehetne hozzám igazítani
    bár hulla fáradt vaok, de azért csak megírom azt a privit, ha már megígértem. utánna legalább délig szundi
    (igaz csaltam kicsit, mert meg-meg szunnyadtam a kocsiban is hazafelé..
    hál istennek a sofőrünk frissebb volt, s megúsztuk baleset nélkül. (most még)
    hitvallásom mára: ne kísértsük a sorsunk, mert egyszer még visszaüthet
    akkor diókának: folyt.köv. priviben..
    többieknek: sziasztok
  • eMCe
    A múlkoriról én is lemaradtam, köszi
  • Zephyr Retiring
    most értem haza orosról, fürdi, kaja, kávé és már indulok is tovább szarvasra...
    tudom, hogy pont a legrosszabbkor, de a meló, mindíg az első nálam..
    elvileg hajnal kettő és fél három közt leszek itthon, erősen kétlem, hogy lesz kedvem bármihez is, legfeljebb az alváshoz.

holnap viszont új erőre kapva, belevetem magam a mesteri teendőimbe

addigis: nektek jó éjszakát, nekem meg jó utat..

ja: kis privi ment, nagy majd legközelebb. have a good night colleg's
  • Dióka
    már megint félreértettél (mint sokszor). de ezért is szeretlek, mert szeretsz félreérteni.....

a "jobb,mint a cédé" valóban költői hasonlat volt, de jelen esetben nem érdem akart lenni, mert arra céloztam, hogy részemről nem világos, hogy neked ez a polálás mit is jelent. szerintem a bemutatott példád nem csak egyszerűen egy tisztítás volt, hanem effektező szűrők használata, és most itt csak részletkérdés, hogy az eq vagy egyéb dolgok kombinációja, de mint Májki által is felrakott erdetiből készült mp4 is igazolja, a tiedben ahhoz képest szerintem egyébként kicsit sok már a magas, ami főleg egy magas tartományban is kellően jó és erős fülesen szétcseszi az ember fülét. én csak azt mondtam, hogy ez nem volt jó példa a jó mp3 és jó mp4 különbségének látványos bemutatására.
    ellenben ennek kapcsán azóta már van eredeti wavunk, abból eredetiben készült mp4ünk is és mp3unk is, amit már tényleg lehet hasonlítgani.
    ott viszont nincs ekkora hatalmas különbség,mint a te speciálpolál mügyűrődnél jelen van, részben jól, részben meg kissé eltúlozottan.

• Dióka
    mint mondtam én csak interpolációt ismerek,aminek nemhogy kettő főtipusa van, hanem legalább 3! bár lehet,amit te poláláshoz kapcsolsz,azt én teljesen más fogalommal ismerem,ez majd kiderül....
    nem játszom meg magam,én komolyan hülye vagyok, hogy téged idézzelk, mindenhez én sem érthetek, fingom sincs miről beszélsz, de megkereslek priviben.....

• mflex #14375
    ő se tudta, hanem kérdezte, ennyi idő alatt meg leírhattad volna...
  • Zephyr Retiring
    majd dióka felvilágosít, most mennem kell pakolni
  • Zephyr Retiring
    a polálás mint fogalom nagyon is létezik, sőt két fő típusa is van (de xerintem ezzel te is tisztában vagy, csak megjátszod magad)
    továbbá a poláláson belül is vannak alfunkciók, és ha egészen pontos akarok lenni, itt "bent" használtam az egyik funkciót. és még ha el is árulnám, hogy melyiket, akkor is tisztában kellene lenned a tisztított frekvencia tartománnyal, és a decibel változtatás pontos számadatával is. ezek hiányában ugyanis a tisztítás pont fordítva sül el, és a kapott eredmény rosszabb lesz, mint a kiindulási..

de mivel én tisztában vagyok vele, hogy te is mindezzel tisztában vagy, így inkább nem is koptatom tovább a billentyűket..
    ellenkező esetben már rég megkerestél volna priviben, hogy mi a titok, és én jó mesterhez illően el is árultam volna neked.

hogy miért nem teszem ezt nyilvánosan? no pont azért, amiért te sem hozol nyilvánosságra apróbb trükköket.. senkinek sem hiányzik, hogy a sok profi tötikemester feljavítgassa cdda minőségre a fos 128-as bitrátákat...nem igaz

természetesen alá is tudom mindezt támasztani, de csakis priviben, úgyhogy ha valóban kevésbé vagy jártas e téren, azt már ott kell folytatnunk..

köszi a "költői túlzást" hogy jobb minőséget csináltam egy xaros empéjháromból, mint egy gyári cd

ez sokat dob a renomémon
  • mflex #14372
    ok!

én nem szóltam semmit, de mi ez a csoda program, amit Dió is kérdezett?

a 320-as tré mp3-ból csinál kiváló minőségű mp4-et, akkor le vagyok maradva...
  • Zephyr Retiring
    heló cimbi. na pont rád nem számítottam, hogy elsőként jelzel vissza hibásan.
    melyik részét nem értetted a mondókámnak:
    " itt ki is hangsúlyoznám, hogy ez egyfajta hangtisztítás, és semmi köze az equalizer használathoz, amire majd többen is tippelnek"

ez magyarra fodítva annyit tesz, hogy sem a treble, sem pedig a bass szabályzó nem lett piszkálva..ha ezt tettem volna, minimálisan a háttérzajok is felerősödtek volna éppen úgy, mint mikor egy eq-val piszkál bele valaki..
    dióka erről is tudna neked még fogalmazni, ha érdekel a téma:" miért nem ajánlott a hanszínszabályzó használata az alaphangminta elmentése előtt?" címmel...
  • mflex #14370
    *újratöltve*
  • mflex #14369
    az eredeti wav és az általam tömörített mp4, minden mahinálás nélkül... wav&mp4 464kbps

Zephyr kollega kb mennyi "treble"-t nyomtál hozzá ahhoz az mp3-hoz, ami most hirtelen elkezdte bántani a füled?

na mindegy, nem értem az egészet, de szerintem nem is akarom...

az eredeti wav spektruma:

• mflex #14368
    újra töltve:

http://rapidshare.com/files/251222675/h02n.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/251242405/h02n.part2.rar
    http://rapidshare.com/files/251338296/h02n.part3.rar
    http://rapidshare.com/files/251347067/h02n.part4.rar
    http://rapidshare.com/files/251350501/h02n.part5.rar

PASS:isdmusic.com
  • mflex #14367
    "finoman rákérdezhetnél italo4-nál, hogy direkt csinál ilyen suta 320-ast"

már megtettem és a válasz az volt, hogy addig míg 1 albumra való nem jön össze, csak jointban teszi közzé és csak azokat amit ő jónak lát, gondolom ez valamiféle "előreklám", mert ha lesz album valamikor, akkor azok a zenék amiket kidobott a netre, speciális változatot kapnak, a többit meg úgy sem halljuk...

nagyjából ennyi és mivel sokat "tököl" egy zenén (ami nem baj), nem mostanában fog megjelenni album tőle
  • Dióka
    kicsit gondban vagyok azzal a mondatoddal, hogy te "CSAK polálást" végeztél azon az mp3-on, nem lett hozzáadva semmilyen frekiket kiemelő szőrű vagy bármilyen egyéb "trükk", ugyanis ilyet nem ismerek, de ilyen szót sem ismerek, főleg nem úgy, hogy az ilyen minőségjavulást eredményezzen, ami persze korántsem jelenti azt, hogy nincs, csak mert nem tudok róla, viszont kiváncsivá tettél, hogy nálad ez micsoda csodafegyver,ami nekem misztikum......csak mert ha ez enniyre bválik,akkor nem csak én, de más is gyorsan végigfuttathatná az összes tré empé3ján ezt a hangtisztító polálást, hogy jobb legyen a hangminősége,mint az eredeti cédén. :)

interpolációt ismerek, főleg a fotótechnikában, és némileg az audiótechnikában, de az egyik sem erről szól,amit te itt prezentáltál, igazából egyik sem javítja ilyen módon egy már meglévő és ráadásul veszteségesen tárolt alapminta minőségét. úgyhogy mivel ismét kételyeim vannak, így vagy bizonyítasz (tanítasz, okosítasz) vagy csak megint hallucinálsz.
  • mflex #14365
    és pontosan mi a gond vele, illet mi lett vele, mert pár napja még azt írtad, hogy nem is kell lossless-ben, most változott a spektrum képe?

320-hoz meg nem fogok kirakni hq-t, hagy egyszer tömörített fos már..
  • Dióka
    első évad vége? év közepén?! ne mááár....
    az egy dolog, hogy én "intelligens vagyok,mint az állat", ez szállóige már velem kapcsolatban, de őszintén szólva én inkább a te hittan óráid (néha csak) csendes hallgatójaként szeretem olvasgatni hol telehibás, hol vicces, hol prezíznek "látszó", de mindenképpen folyamatos fejlődést tanusító szöveg montázsaidat.
  • Dióka
    épp javasolni akartam, mindenképpen, és persze legalább 400-as bitrátára feljavított empé4ben!
  • Zephyr Retiring

remasztereljem neked
  • Zephyr Retiring
    dd! avagy d.ióka a d.eckmen
    a téma lezárást úgy értettem, hogy az első évadot zárjuk le (bocsi ez az infó lemaradt) és olyasmi meg sem fordult a fejemben, hogy mi ne vitázzunk valamin..imádom, ha csillogtatod az iq-dat

tudhattad volna, hogy ez a teszt miért is készült valójában de látom, nem esett le..

akkor majd én leejtem..

na szóval: mint azt jól tudjuk, házigazdánk mflex feltolt nekünk egy jó kis milk inc. albumot empéjtrében (már bocsi), ami kissé bántotta a fülemet, erre fogtam a kis progicskámat, és a színképet újrakevertem (poláltam).
    itt ki is hangsúlyoznám, hogy ez egyfajta hangtisztítás, és semmi köze az equalizer használathoz, amire majd többen is tippelnek

az így megtisztított felvételt elmentettem a kedvenc kis mp4 formátumomba, mert az legalább képes hallható minőségvesztés nélkül tárolni a végeredményt...

ellentétben az empéjjel, ami gondolom eredeti gyári cd-ről készült..
    vagyis a hangminőségnek első osztályúnak kéne lennie, de mégsem az..

gondolom ezt észrevette mflex is, és most direkt hagyta le (egyébként nagyon okosan) a "hq mint az állat!" logócskát

vagyis ez a teszt azt hivatott bemutatni, hogy a két formátum közül, melyik képes az élethűbb hangvisszaadásra..
    természetesen az olyan figuráknak szól, akik ragaszkodnak a jó öreg mp3-hoz, és képesek szőrszált hasogatni olyan apróságokon, hogy "valós" sztereó-é az említett példány..
    csak tudnám miért is fontos ez, mikor a hangminőség hallhatóan romlik a wavhoz képest
    van ami még nekem is magas
  • Dióka
    MM! (aka MesterM)

miért akarsz lezárni bármit is?! nem értelek.....akkor most már ne is vitatkozzunk?
    mi ez a "háborús" cím, valami főcímlapra való parasztvakítás?
    ez a két formátum egyáltalán nem háborúzik, hisz más-más kategóriát képviselnek.

nem akarok véleményzeni,mert
    1. úgyis mindent tudsz, de ha nem tudnád,akkor majd utánam mondanád azt, hogy te is pont így tudtad vagy láttad,akartad
    2. már elmondtam talán pár napja - mert rákérdeztél - a véleményem az mp3mp4 témában
    3. a mintád nem tekinthető objektív példának a különbségre, hisz nem az eredeti wavből kódoltad, hanem mint írod is "feljavítottad", ami egyébként jól hangzik, de annyira csalóka is összehasonlítási alapnak, hisz belenyúltál a hangzásképbe, ami nekem nem gond, nekem tetszik is, csak ez így nem lehet két formátum közti referenciának tekinteni. ha már szakmailag nézzük.....
  • Dióka
    Szia Májki!

Nagyon köszi mind az italo4ever új számát,mind a space albumot,bár mindkettőhöz lenne két apróbetűs megjegyzésem.

finoman rákérdezhetnél italo4-nál, hogy direkt csinál ilyen suta 320-ast vagy csak rossz programmal dolgozik? Bár részemről az amerikát várom nagyon,mert írtózatos jó volt a demó belőle....
    a space album meg ütős lenne, bár sajnos a maszterelésre nem fordítottak semmilyen figyelmet, pedig ebben a hangzásban jóval több van, mint amit jelenleg hallunk. egy remaszert is megérne.
  • Zephyr Retiring
    ***guarantied=guaranteed***
  • Zephyr Retiring
    sajna, ez is későbbre marad, de nem lesz elfelejtve

közben eszembe jutott, hogy lezárjuk a "mi is a hq valójában"-t egy sokakat foglalkoztató kérdéskörrel:

mennyivel is jobb minőség az mp4 az mp3-tól
    megkérek minden kedves kollégát, hogy majd a szabadidejében kapja le a következő rar fájlt, ami egy milk inc. zeneszámot tartalmaz kétféle kódolásban..
    az egyik: az mflex féle 320-as tömörítésű, a másik pedig a 400-as bitrátára feljavított mp4-es változat.
    az észrevételeket szívesen meghallgatnám.
    diókát is megkérném, hogy szigorúan szakmai szemmel mérlegeljen
    csak semmi részrehajlás

akkor itt az idő, hogy a két nagyágyú összecsapjon:
    az mp3 és az mp4 háborúja itt :)
    guarantied nix password
  • mflex #14356
    addig is itt van a két italo4ever szám...
  • Zephyr Retiring
    majd később megkukkantom, most épp más dolgom van..
    olyasmi, amihez ajánlott egy női partner is, de legalábbis nem árt ha kéznél van
    bár hallottam már olyat is, hogy nő nélkül is lehet csinálni

..ha van a közelben egy egérlyuk
    na csőváz
  • mflex #14354
    Nagyon állat spacesynth!

200MB LINKEK

01. Community (Hands On MyVoice) 05:59
    02. Outrun 2K (Hands On Reptile & Sky) 03:04
    03. Alertia (Hands On MyVoice & Reptile) 05:07
    04. Star Dance (Hands On Polaris) 03:41
    05. Stars Of Eternity (Hands On MyVoice) 05:38
    06. Popcorn '99 Mix (Hands On Reptile 6 Sky) 03:56
    07. Phenomenon Choir (Hands On MyVoice) 05:12
    08. Giana Sisters 2K (Hands On Reptile & Sky) 03:23
    09. Alertia II (Hands On MyVoice & Reptile) 03:32
    10. The Voyager (Hands On MyVoice) 04:47
    11. The 7th Star (Hands On Reptile & Sky) 03:19
    12. Nemesis (Hands On Misty & Daeron) 03:59

http://rapidshare.com/files/251190707/Spiral_Hands_On-The_Album_by_mflex_2009.part1.rar
    http://rapidshare.com/files/251198071/Spiral_Hands_On-The_Album_by_mflex_2009.part2.rar

pass: mflex00
  • Zephyr Retiring
    van nero, vagy egyéb írószoftver a gépeden, amivel tudsz "image fájl"-t készíteni? mert az kell a "kiírásához". a beolvasáshoz pedig szerintem a demon tools a legmegbízhatóbb.(de a 4.12-es szériát ne frissítsd, mert az újabbakkal xaraxik és le is lassít xp alatt..)
    ha segítség kell, szólj...
  • Italo4ever
    semmi koze hozza
  • Italo4ever
    pontosan hogyan tudom ezt igy megcsinalni?

ha leirnad halas lennek
  • Italo4ever
    hatalmas koszi
  • Zephyr Retiring
    kösz az infót cimbi de mondd csak:
    az itt található lemezhez van ennek az együttesnek bolhafingnyi köze is? :)