DJ EDM DANCE HOUSE VOCAL TRANCE

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dióka
nem mondod?!<#nevetes1>

mflex
mindegy tényleg nem emlékeztem már erre...ez van.

2008 szeptember régen volt 😄

What about the forests?

mflex
és ezt még én másoltam be.... <#vigyor5>

What about the forests?

Dióka
ja, nem volt infóm a magánéletérõl, sajnos már nem tartjuk a kapcsolatot vagy elvesztettem a telefonszámát? már nem is emléxem melyik.<#nyes>

szóval, ja, tárgyalgattuk a dolgokat <#nevetes1>
---------------

egy ismert csapat talán két kevésbé ismert száma dolby monóban a Mr. Zivago formációtól 92-93ból
SAY YES
say yes & tell by your eyes (instrumental)
ez utóbbi gondolom nem véletlenül sikerült nagy vonalaiban I Like Chopin-esre

hqaudience.com
isdmusic.com

mflex
mármint dora nicolisi lett a neve amikor beházasodott a nicolisi családba ....

tudom, hogy régebben kitárgyaltuk, de akkor úgy jött le, hogy csak valerie dore és alba, de ennél sokkal több.

A novecento-nak volt az elsõ énekese az is biztos, csak én kiváncsi voltam, vajon hány embernek énekelt még a háttérbõl.

<#papakacsint>

What about the forests?

Dióka
nicolosi? mármint, hogy az õ valamelyik csapatában?
ha a 80asba beírod a keresõbe Dora Carofiglio-t,akkor látszik, hogy már korábban is kitárgyalgattuk a "tehetségét"!<#kacsint>

mflex

What about the forests?

mflex
ok szép hangja van ezt már régen is tudtuk, de ez a Nicolosi punci vajon hány "nem tudok énekelni" italodisco picsának adta kölcsön a hagját? <#vigyor>

valerie dore és alba az biztos, de olvastam olyat, hogy sokkal többnek.
<#fejvakaras>

What about the forests?

Dióka
és csak hogy látótérben legyen ez a topik (témakör), emiatt elõkotortam az archivumból egy másik, különlegesen egyedi és lírai (álom)hangot,aminek a birtokosa Dora Carofiglio, fogjuk rá, ez sem egy tipikus LQ, pedig még ez is bõven benne van az audio-CD minõségben
DREAM

novecento-dreamland paradise (88)

hqaudience.com
isdmusic.com

bigivan

Ez valóban GOLD !!
THX !

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

mflex

What about the forests?

Dióka
mostanában ritkábban dobtam anyagot, de ma úgy gondoltam, a sok elmélet után lássuk-halljuk a gyakorlatban is, mirõl is szoktam nagyokat elmélkedni. most nem foglalnám össze az elõzményeket, de én úgy gondolom, hogy egy igazi HQ (nem a lossless "minõség") valahol itt kezdõdik.

GOLD
kell: hqaudience.com
Hogy jobban érzékeltessem, mire is lenne elegendõ a sokak által "kevésnek" vélt audio-cd szabvány (az az ócska 16bit meg 44,1kHz) tájékoztatok mindenkit, hogy ez a zene az audio-cd szabvány csak mintegy 93%-át használja ki!
Úgy érzem, komolyabb hangrendszerrel rendelkezõknek semmit sem kell külön indokolnom, a zene minõsége magáért fog beszélni. Érdemes hangosan hallgatni (mondanom sem kell,vonalszinten)!
és ha valaki rábiggyeszti valamire, hogy HQ, akkor ennél csak jobbakat szeretnék majd hallani!<#nevetes1>

Zephyr Retiring
<#nevetes1><#nevetes1><#hehe><#hehe>
ne röhögtess kolléga, inkább linkelj be valami jó kis zenét<#hehe>
amúgy<#worship>..rég hívtak kezdõnek, jólesik hogy fiatalítasz<#eplus2>
ma szentimentális hangulatom van, mert az élet rövid...

...lehet, hogy csak 7 hónap
nosztiztam kicsit a 80'ason is...<#integet2>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Dióka
úgy gondolom, nem szükséges javasolnom helyette semmit sem, hisz ez tök jó a kezdõknek! azaz neked!<#nyes>
bár a leírás helyett jobban örültem volna valamilyen "eredménynek", bár lehet, nem is kéne ezzel a szarral tesztelgetnek a hk-dat,mert anélkül is kurvajó?!<#nevetes1>

mStRM!<#fejvakaras><#kuss><#awink>

Zephyr Retiring
ím vala egy rövidke leírás a hangkártya teszteremrõl:

soundcard scope info
...és miután átfutottad, csendben megkérdezném, te mit javasolnál helyette<#kerdes><#dumcsi>
...kis hangmérnököm<#hehe>

Dióka
nem tudtam pontosan,mivel mondtam, hogy mi nem voltam/vagyok. az oszilloszkóppal tisztában volnék, de ugye abból is van ezerféle...hangkártya egyes paramétereire biztos lehet valamennyire használni, bár én mást használnék, vagy ez megmond neked ilyen adatokat,mint pl. felvételnél és lejátszásnál:

frekvencia válasz (többtónusú és egytónusú)
zajszint, jel-zaj viszony
dinamika tartomány
teljes harmonikus torzítás
intemodulációs torzítás
sztereó áthallás
stb.
16-32biten 44,1-192kHz-ig
???
nem ismerem, de szerintem nem....

Tötikemester
Ez durva volt<#mf1>
Vissza kéne venni a tempóból kiscsikó<#wave>

Ide nekem minden linket, és egy password sem árt néha!

Zephyr Retiring
a hivatalos elnevezése a "kütyünek": 500 mhz-es digitális 4 csatornás oszcilloszkóp<#dumcsi>..na nem mintha te nem tudtad volna<#nevetes1>
a második képen a hangkártyámat teszteltem éppen, de miért faggatózol, ha mindezt te is tudod<#wilting>
..hacsak nem azért, hogy mások is tisztábba legyenek pár alapfogalommal<#hehe>
wescone kollégát meg világosítsd már fel a lossless kifejezéssel kapcsolatban..nem akartam már a fórumán megkérdezni tõle, hogy miért nem hívja inkább "hq wav"-nak, hq sound helyett<#nyes>

mflex
DDDDDDDDDDDDDD

véletlen néztem ide be, de akkorát röhögtem mint egy állat!!!

ti kész vagytok!<#hehe>

What about the forests?

Dióka
te most ki akarsz fárasztani engem? nem vagyok én villamosmérnök, sem villanygépész vagy elektromechanikai mûszerész, illetve autóvillamossági szerelõ sem stb., úgyhogy nekem ne mutogassál ilyen oszcillátoros reverbulvározó triggerelhetõ ampiltúdógenerátort vagy mifenéket!<#nyes> egyébként mi van a képen, a ma esti EKG-görbéd?<#nevetes1>

Zephyr Retiring
üdv tanítványom<#nyes>
..hát igen, nagyjából ezt fejtettem én is ki korábban<#hehe>
ez az, mikor a tanítvány túl akar nõni a mesterén..<#nevetes2>
az a lényeg, hogy mint jó mestered sík egyetértek veled (bár nem mindenbe<#ravasz1>)..hisz lételemem a vita..
azért írok néha direkt rosszul dolgokat, mert imádom, ha kijavítasz<#rolleyes>..hisz ez a dolga egy jó tanítványnak.
ezt a hulladékot meg kidobom, mert úgy látom nem mér pontosan:

kidobtam az ablakon közel 2 millát<#falbav>
és a hiányolt spektrumképed: <#eplus2>

remélem, most nem kutyultam össze semmit<#awink>

Dióka
ebben hol a görbe MesterM?<#nemtudom><#nevetes1>
a minõséggel egyébként semmi gond nincs, bár mindegyik ilyen (vagy jobb) lenne, mint amit tõtikézünk,viszont nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy minek van értelme és minek nincs,amit az alábbi és már "valódi" frekvencia görbével próbálok illusztrálni.
ebben jól látszódik, hogy ezen számban mit raktak anno bele és milyen minõségben van értelme tárolni, ami jelen esetben is max. a CD.
a frekvencia görbén egyértelmûen látszódik (ami egyébként az általad feltett spektrumképen is jól viszonyítható) , hogy a görbe viszonylag lineárisan halad csökkenõben, aztán a vége felé van egy törés és ezután gyorsan leesik (húztam oda egy függõ csíkot). a törés 18kHz!!

közelében van,ami azt jelenti, hogy ezután már nem sok érdemi zene van benne, és innen a digitalizálás beállításai miatt 24 khz-ig zuhan,de itt már igazából csak a mintavétel és szûrõk miatt digitális és a felvételi analóg "zaj" van, nem a zene.
ezt és a fülünk gyengeségeit is jól megmutatja, ha a zenébõl (bármelyikbõl) kivágjuk a 18-20khz alatti részt és meghallgatjuk a maradékot. 😊 hifitõl és fültõl függõen általában nem sok mindent fogunk hallani!

egyébként ezzel csak azt akartam ismét felidézni, hogy jók vagytok mesterek a digizésben, de higgyétek el, az audio-cd szabvány elég jól ki lett találva, ugye nálunk sokkal okosabbak alkották meg, és hát egyelõre még viszonylag kevés az olyan zene, ami ebbõl látványosan ki tud törni, fõleg a régiek közül, hisz ezek anno mind az akkori szabványok határain belül kerültek rögzítésre.

ne érts félre, egyébként ez most nem rossz kritika akart lenni, csak jó példa, én továbbra is azt mondom, hogy egy tényleg jó minõségû bakelitet (mely akusztikailag is az!) 16-20bit/44,1-48kHz felett gyakorlatilag is csak helypazarlás digitalizálni.

tisztelettel: a tanítványod <#wave><#kacsint>

Dióka
szép a kép! ez még mûködik?!<#hehe>
ja, látom-hallom még igen. köszike. máris beraktuk a dianosztizerbe!<#nevetes1> és köszi, hogy nem 24/96 wavbe raktad fel....felesleges lett volna.<#wave><#kacsint>

Zephyr Retiring
...és ha már elkészült, gyorsan le is teszteltem egy kis vinyllel<#wink>
aminek így néz ki a frekvencia görbéje:

ami pedig tesztelve lett, az nem más, mint egy bobby orlando remix, amit '91 táján nyomtak a discókba, a givin up!!! <#nevetes1>
el ne felejtsem, a jelszó: zephyrtheking <#integet2>

Zephyr Retiring
úgy gondoltam, hogy a szûrõ vagy a dekóder mindenkinél alap...<#hehe>
hát igen....tévedni emberi dolog. mondta zephyr és lemászott a hi-fi tornyáról<#nevetes1>
elkészült az aiwa, ím vala:

Dióka
már csak poénból is kipróbáltam ezt a progit. jópofa,mert ennél egyszerûbb már csak a faék, de sajnos a flac-et nem kezeli, legalábbis flac DS szûrõ vagy dekóder nélküli gépen ez nem jött össze neki (a tesztalany direkt ilyen volt). a 96/24 wav-et kezeli, de sajnos az ilyen poénosat már nem. <#hehe><#wave>
nem is tudom,mondjak mára valami fárasztót vagy inkább pihenjünk kicsit?!<#nyes>

Köszönöm mindenkinek a hasznos, okos tanácsot. Majd még egy kicsit utánaolvasok a témának (angol tanítás, köszönöm nem kell, kicsit megy). Bocsi, csak azért reagáltam egy kissé késve, mert közben meccset néztem.<#worship><#eljen><#wave>

Zephyr Retiring

Zephyr Retiring
éjfél elõtt 1 órával, ennyi tellett tõlem<#nyes>
ha ez nem segít, akkor semmi<#nevetes1>

Dióka
12846-849ig teljesen kimerítettél <#nevetes1>, utána már viszont sikerült összekapnod magad és volt pár értelmes hszed is, igaz a fele kopi volt, de legalább csináltál valamit.<#nyes>
késõbb reagálok valamit,ha lesz mire....a többiek meg köszönik az infóidat.
az mp5 újdonságértéke, hogy nem kell átkódolni a médiát?! nos ez nem újdonság, csak a szokásos marketing ferdítés, hisz azt elfelejtették odaírni, hogy ez sem kezel minden méretet és formátumot bakker, hisz olyat még egy jól felkészített pc vagy mac sem tud, hogy mindent lejátszik gond és kérdés nélkül.az hogy mi az mp3,meg annyira régi sztori, hogy ihajj csuhaj, az idézett cikk picit egyszerûsíti az mp3 és a hifi minõségét is, de fogjuk rá, konyhanyelen majdnem úgy van.

imre gondja megoldódni látszik.<#vigyor><#kacsint>

Zephyr Retiring
na jó, mivel mindjárt vége a napnak, segítek egy olyan progival, ami rengeteg formátumból (többek közt flac-bõl is) képes pár kattintással akármilyen asztali dvd-hez kompatibilis lemezt készíteni (akár minõségvesztés nélkül is)
de mivel messze van még a karácsony, most már elég lesz a kívánságokból<#nyes>

íme a varázsprogi, ami segíthet a gondodon
innen már a tanítványom veszi át...<#hehe>

Zephyr Retiring
és ha már itt tartunk, a múltkor feltett kérdésemre is magam válaszolnék, ha már dióka elhülyéskedte a dolgot<#ejnye1>:
fussunk át a sztorin gyorsan: mp3. mi is az MP3? nap, mint nap használjuk, hallgatjuk, halljuk, de nem is tudjuk, hogy mirõl van szó. Anno a hangtechnika tanárom úgy magyarázta el konyhanyelven az MP3 fogalmát, mint egy korboncnok...
"van egy ember, kioperálunk belõle minden olyan szervet, ami nélkül tud még élni, aztán összevarjuk, és hagyjuk útjára menni."
kicsit morbid megfogalmazás elsõ ránézésre, de nem butaság. a WAV tömörítetlen hanghullám. a HiFihangzás lényege, hogy az egész, emberi fül által hallható hangtartományt felöleli 20Hz-tõl 20KHz-ig. vannak olyan hangok is, amiket az emberi fül már nem hall, de érezzük, például a belsõ szerveinken. ismerõs érzés, amikor egy koncerten érezzük, ahogy átjár minket a basszus. namost az MP3 fájl készítése során ezek a nem hallható tartományok elvesznek. így lesz a 30 MB-os zenébõl 3 MB-os. aztán a hordozható CD-játszók, a "DiscMan"-ek MP3 lejátszóssá váltak, így akár 700 MB MP3-at vihettünk magunkkal. nem sokkal ezután megjelentek a zsebben könnyedén elférõ MP3 lejátszók. 128 megás fash memóriás, kártyával bõvíthetõ, ezzel egy idõben megjelentek a merevlemezes MP3 lejátszók is. innen már csak egy hajszál választott el minket az MP4 lejátszóktól.
nos ezek már videólejátszók, amelyek támogatják az MPEG 4 codec-et. itt 4 GB a maximum, de a legtöbb bõvíthetõ is, a flash memóriások közül. természetesen ebbõl is megjelentek a merevlemezesek, amelyek akár 20-30 gigás kapacitással bírnak.
ahhoz, hogy videót tudjunk nézni a lejátszónkon, a gyártók mellékelnek egy konvertáló programot, amivel optimalizálhatjuk is a videónk méretét a lejátszóra. lényegesen kisebb lesz a fájl mérete de élvezhetõ marad.
az MP4 lejátszók, kijelzõje kihasználása végett kapott olyan plusz funkciókat is a lejátszó, mint a játék, illetve txt olvasó stb. ehhez képest az MP5 lejátszó annyiban módosult, hogy nem szükséges a filmfájl konvertálása, így csak rámásoljuk a lejátszónkra és egybõl mozizhatunk utazás közben, vagy lyukasórákon... ennyi a titok nyitja.
tehát összegezve: az MP5 nem egy formátum, hanem egy fantáziátlan fantázianév.
nos ilyesmit vártam dióka kolléga<#integet2>

Zephyr Retiring
és még pár alapinfó a témához:

figyeld, hogy táncolok!<#nevetes1>

Zephyr Retiring
wazze:

csak azért

hogy tudj

mibõl

válogatni

ma estére
köll mééég???<#falbav>

Zephyr Retiring
és mi az, hogy forítva??? a hardware-t merre fordítsam<#guluszem1><#nevetes1>

Zephyr Retiring
lökjed a megoldást tanítványom...
látod, rajtam kívül már sokakat érdekel a dolog...<#hehe><#heureka>

Zephyr Retiring
halihó dióka<#integet2>
nem vagy ám elfelejtve, csak közbejött egy baleset, mert egy forítottan bekötött polarizáció miatt lefüstölt a phono elõerõsítõm. egy-két nap és megjavítom (vagy megkerülöm) és közbeiktatok egy riaa kollektort<#hehe>
a terv már megvan:

már csak a kedv hiányzik hozzá.
wazze dióka, sokba lesz neked ez a + meló<#nyes>

Dióka
ennyi? senki többet?<#nemtudom>
ejnyebejnye
3mp ceremónia ennyire bonyolult?

Dióka
ez most komoly?!<#nyes><#falbav>
neki pont fordítva kéne wazze!<#falbav><#rinya><#nevetes1>

Tötikemester
No comment. Imre07. Mi vagy te hangmérnök? Azért mert én 24/96-os flac-ket pörgetek, neked még nem kell ugyanazt tenned! Sem wavba, sem másmibe. Fõleg (mint mondtad) ha nincs is hozzá milliós cuccod!<#mf1>

Ide nekem minden linket, és egy password sem árt néha!

Zephyr Retiring
de ha rám (és diókára) hallgatsz, maradsz a 48 khz-nél 24 biten, amit már a legtöbb konverter tud.
fiúk, fiúk: nekem erre most igazán nincs idõm<#eplus2>

Zephyr Retiring
üdv imre07<#integet2> ismerõs a mondás: nagyot akar a szarka..<#hehe>
na jó, egye fene:

cikk angolul (innen kiindulhatsz)

vagy hardware (ami egyszerûbb, de drágább)
angol tanítást idén már nem vállalok, de ha ezen a téren is kell segítség, egész jó fordítógépek lelhetõk fel a világhálón<#nyes>

Dióka
én is kérem, hogy erõltessék meg magukat a szaktekintélyek is! <#kacsint> pl. a fogadott "mesterem", a linkbetyár meg a hangmérnökök <#hehe>

mflex
ok, azt láttam, csak én érdemben nem tudtam olyat prezentálni, amit feltudott volna használni, ezért kérdezünk midíg téged.

<#papakacsint>

What about the forests?

Dióka
nem ripprõl volt szó teeeeeeeee,hanem hogy hogyan alakítson át egy 24bit/96kHz-es flacot ugyanilyen paraméterrel wav-vá.

mflex
becsomagol, feltölt, linkel 😄DDDD

ez lemaradt...

What about the forests?

mflex
"meghagyom a többi "szakinak"

most ugye ezt nem mondtad komolyan, az egész nálam winfoson úgy zajlik, hogy cd be, easy cd megnyít, wav kijelöl 16/44,1.. indít, rippel.

<#nevetes1>

What about the forests?

Dióka
dts formátumban létezik stereo is,persze.
az énekhangot én sem a digizés rovására róttam fel, mert azzal semmi gond, bár az audiophile pont azért az, mert nincs benne hiba.....a milyen progi kell neked választ meghagyom a többi "szakinak", mondjanak már valami értelmeset, ne csak én okoskodjak itt <#kacsint>, bár sejtem, hogy 2 progi biztos benne lesz, bár azokat én nem használom.<#vigyor>

Ennél az albumnál teljsen véletlenül nyitottam ki a 96/24-es menüpontot. Azért kértem, hogy valaki nézze meg a minõséget, mert ugye szoktak ott is ilyet is,olyat is feltölteni.
Sajna az én rendszerm se több millás high end, de ezen is kijön, hogy van cd-ben rossz, jobb, nagyon jó felvétel. És ez igaz a gyáriakra, és a netrõl letöltöttekre is. Csak ki szerettem volna próbálni, hogy egy ilyen audiofilebbnek mondott, jó LP-rõl elég jó rendszerrel bedigizett anyag hogyan szól egy "közönséges " cd-hez viszonyítva. Az, hogy az énekhang nem az igazi, arról nem a "bedigizõ" tehet, hanem talán az eredeti felvételtõl az LP-re kerülésig következhetett be valahol a hiba.
Azért nézz szét az oldalon, hátha találsz valmi magadnak tetszõ "jó" anyagot.
Küszi mégegyszer a segítséget.

Köszi, majd póbálom. (Megnéztem a Samut, rá is van isva, hogy 24 bit 96 KHz DA konverter, az elõlapra) A hdmi-t sajna nem kezeli az erõsitõ (Sony STR-DB 930-as házimozi)csak koax és optikai digit audió bemenet van rajta. A dvd-n is van valamelyik, az biztos, mármint digit kimenet. Rendben, de milyen progi csinál nekem FLAC-ból 24bit/96KHz pcm wav-ot, mert a többség csak a szokásos sztereó formátumot ajánlja, vagy attól rosszabb minõséget. A DVD-audio kiesik, mert nincs lejátszóm, ami tudná, marad esetleg a DTS. A DTS cd-ket minden lejátszóm lejátsz, még a csak cd játékosok is, digit kimeneten mûkszik a dolog. Létezik kétcsatornás DTS CD? Mert az lehet, hogy jó lenne.