DJ EDM DANCE HOUSE VOCAL TRANCE

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dióka
nos én belehallgattam ebbe a Magic Sam's Blues Band - West Side Soul anyagba és pár dolgot tudok mondani. ez a lemez tényleg az audiophile kategória, hangzásilag nagyon nagyon jó az anyag, bár az éneket kihagytam volna,mert azzal sajnos elcseszõdött.nagyon bezajosodik tõle, a hangosabb ének részeken torzitásig ordibálja a zenét, valszeg nem volt jó a mikrofon csillapítása, de egyébként iszonyatosan jó a hangzás.minden ott van benne, ahogyan azt más zenénél is kellene.nem igazán volt hiányérzetem. viszont mint sokminden, lásd önmagam korábbi álláspontjait valahol lejjebb, ez is elfért volna még hi-endben is kisebb dobozban. akár cd-ben, legfeljebb 20bit/48kHz-ben, mert igazából feljebb már nem zenei tartalom van,hanem "tehetetlenségi" és mintavételi zaj (fõleg ott,ahol a csávó elkezd "üvölteni") és 30khz felett meg úgy á lá semmi sem, csak bazinagy helypazarlás (lásd szintén lejjeb).

persze van ennek a témának létjogosultsága, de nagyon kevés olyan album, zenei stílus és elõadás van,amiben ez a minõségi súlytöbblet tényleg ki is jön nem csak elméletben,hanem a gayakorlatban is. még kevesebb meg abból, hogy valaki meg is hallja vagy meglegyen hozzá az a pár millás cucc,ami ebben tudna segíteni, de hát pont ezen alapszik a hi-end lényege. én hallottam már "csak" 44,1/20bites audiophile zenéket hi-end rendszeren cédérõl,igazából már az is felülmúlta elképzeléseimet, nem hogy még attól is kétszer jobbnak kellene lennie valaminek.....ez nem olyan egzakt témakör már, mint a több mosópor több ruhát tud kimosni alapok.

Dióka
a samuról típus hiányában passz, a toshiba meg biztos kezeli mert a dac-ja 24bit/192kHz-ig kompatibilis, a kérdés az, hogy milyen formátumban kell neki odaadni az anyagot....hát próbáld ki szerintem, sokat nem vesztesz, nézd meg elõbb sima pcm wavként 1 számot cd-re vagy dvd-re írva, a lejátszó audio részt meg állítsd pcm digit out-ra-re azt hallgass, vagy ugyanígy próbáld meg a hdmi-n kiadni,már ha azt kezeli az erõsítõd. ha ez nem jön be,akkor marad a dvd-audio formátum, meg a dts,ami lényegesen komplikáltabb feladat.

Köszi a választ, Dióka!
Szóval az asztali lejátszóm nem tudja lejátszani a DVD-Audiót. (csak a szokásos formázumokat, + mp3,MPEG4, DivX)
(Egy régi Samu, ami még mp3 és divx-et sem tud, meg egy Toshiba SD 360)Azt hogyan lehet megtudni, hogy a lejátszó támogtja-e a 96/24-es LPCM formárumot, és mirõl? (Nem muszály lenne neki dekódolni, elég lenne, ha a digi kimeneten megjelenne a jel, majd az erõsítõ elintézné.) Cd, DVD? (tudom,újraírható cd, dvd, próba, aztán töröl)Mert ha nem, akkor sajna marad a lebutítás. (mivel nincs USB-s, 96/24-et tudó DAC-om.
Köszi a választ,én is tanulgatok....

mflex
na ebbõl én is tanultam megint 😊

What about the forests?

Dióka
na szóval imre!

válaszolok a témaköreid egy részére.még mindig félreérthetõ, mit is akarsz.
-ha meg akarod tartani a 96/24-es minõséget, akkor megtarthatod akármin is tárolod.elrakod a fiókba, oszt jól van az ott.<#vigyor>
-ha nem pécérõl akarod meghallgatni,akkoris tökmindegy mire írod ki, ha az asztali lejátszód dekódere nem támogatja ezt a 96/24-es LPCM formát (általában támogatja,de néhány lejátszó hibásan kezelheti),akkor mindegy, hogy milyen formátumban van (flac ape wav vagy audio-cd, dvd-audio stb.), csak akkor van esélyed lejátszani vele, ha lekonvertálod kompatibilisre (lásd a lejátszód mûszaki paramétereit, á lá mit is támogat tulajdonkéépen és milyen "dvd-lejátszó" is pontosan)
-amennyiben a lejátszó (és nem a játékos) lejátsza a dvd-audiot (nem keverendõ az audio-dvd-vel), akkor biztos, hogy ezt is le fogja tudni játszani dvd-audio formátumban, egyéb formátumban pl. wav-ben (LPCM-ben) meg általában is típusfüggõ.
- ha direkt pcm-ben (wav-ben) ráírva nem tudja kezelni,akkor sajnos dvd-audio-t kell csinálnod.

remélem közelebb kerültél a megoldáshoz.<#kacsint>

Még egy aprócska kérés. Járnak ide hangmérnök kollegák, lelkes amatõrök mindenféle szuper hang analizáló progikkal, keressenek a lenti oldalon egy nekik tetszõ mjuzikot, nézzék meg, hallgassák meg, tényleg jobb-e annyival az ilyen felvétel? (96kHz/24bit)

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, de nem pont erre gondoltam. Lehet, nem fogalmaztam egyértelmûen.Szóval Flac-ot tudok darabolni, , konvertálni 44 kHz-es sztereóba sokmindennel. Ezt aztán ki lehet írni Cd-re, és asztali gépek is viszik.De ha meg akarom tartani a 96kHz/24bit minõséget, mondjuk egy szuper-szuper felvételnél (mondjuk jazz, nem feltétlenül BBB, amit vagy SACD-bõl kreáltak, vagy analóg cd-rõl jobb rendszerrel digiztek), akkor mi a teendõ. Valószínûleg csak DVD-re tudom kiírni, de elõtte mivel konvertálom a Flac-ot, majd milyen progival, milyen formátumba kell kiírnom, hogy vigye az asztali DVD játékos.( és a minõség elviekben maradjon) Sajna nincs DAC-om a géphez, nincs szuper hangkártyám, így ez az egy módja lenne, hogy ezt megfüleljem kísérletképpen. Ittpéldául külön vannak az ilyen felvételek, (a minõségt sajna nem tudom a gépen tesztelni)egészen sok, nyílván nem 80-as évek disco felvételei.

Zephyr Retiring
nem volt szándékos a kritika<#hehe>

"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."

Tötikemester
SzeWav Imre kolléga!
Én hasonló esetben keresni szoktam egy zeneszerkesztõ progit miután átkonvertáltam mondjuk wavba, utánna lehet darabolni számonként. Ekkor már akár cd-re is kiírhatod mondjuk CD-DA-ba, aminél már bõven elegendõ a 44 kHz-es bitráta is. Semmivel sem fog különbül szólni a flacnél. A célnak akár a néró is tökéletesen megfelel. Bár a flac-cet õ sem nagyon szereti, de valszeg beszerezhetõ hozzá kodek is.

Igaz, én ezt használom
Remélem tudtam segíteni.<#wave>

Ide nekem minden linket, és egy password sem árt néha!

Dióka
MP5 lejátszó.<#falbav> igen, már pár hónapja (talán már majd egy éve) volt, hogy elöszõr sikerült a homlokomhoz csapni az új marketing bullshit-tõl, a nagy húhó a semmiért reklámfogásról,parasztvakításról stb., de mivel érdemben semmi egetverõ újdonságot nem hoz magával ez a gyártók és forgalmazók új, de újdonság nélküli piacrenováló próbálkozása (önmagában már az elnevezés is csak zavaró tényezõ a piacon), így nem is tudok semmi szépet, jót vagy érdekeset mondani errõl,mert tényleg nincs mit. Remélem mihamarabb jön az MP6 lejátszó és utána legyen már MP10 is,mert az megy az EMO-hoz.<#nevetes1> és akinek nagyobb,az mindig menõbb, ugye....<#hehe>

tgolyót ez az aiwa lemezjátszó témád szerintem most szíven ütötte, ez nem volt szép tõled, de legalább szigorúbban lehet majd fülelni a hifisták eszményeit rombadöntõ és lealázó prezentációdat.<#kuss><#vigyor5>

Zephyr Retiring
dióka kolléga<#integet2>
természetesen került már elõ 1-2 szám közülük. addigis, míg bedigizem, írj nekünk valami jó kis összefoglalót az mp5-rõl. épp ma hallottam róla, de sajna én már bazi öreg vagyok az ilyen cikkekhez<#hehe>
viszont, te (tanítványomként) egész értelmesen fogalmazol néha..<#nyes>
sõt hangolhatod a füledet, mert csak a te kedvedért összedobtam egy régebbi aiwa lemezjátszót. döbbenet, hogy szól..dobok majd képet is róla hamarosan.
(annyit elöljáróban is elárulhatok, hogy tgolyó ortofonos hangzására odaver eléggé<#wink>
imre07: (most dióka és mflex egy kicsit ne figyeljen ide)
az aimp2 nevû ingyenes programocskához grátisz jár egy audiókoverter is, ami kitûnõen kódol, enkódol, és dekódol akár flac-et is például wavvá is. persze hamarosan a többi kolléga is fog jótanácsokat adni, de a végeredmény ugyanaz lesz<#nevetes1>
mivel nem fejtetted ki pontosan milyen formátumba is szeretnéd átkonvertálni azt a bbb albumot, jön egy második segítség is:

itt nézz körül még igaz, nem ingyenes progik, de jók az tény.

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Ugye most Tõtikemester tett fel 96kHz/24bit Flac anyagot, de a neten is lehet itt-ott találni ilyeneket. Ugye ez nem támogatott formátumú felbontás a CD szabvány által, ezért ezt, ha nem vinyórol akarjuk lejátszani, dvd-re kell kiírni. Kérdésem elõször is, ilyen Flac-ot mivel lehet kitömöríteni, majd milven progival lehet kiírni dvd-re, hogy egy asztali dvd játékos lejátsza? Köszi a választ elõre is!

Dióka
természetesen tudom,látom, tapasztalom, hogy kisebb infók alapján utólagosan már egész jól használod a keresõt, persze ettõl még nem feltétlen látod át a sûrû erdõt, de legalább néha úgy csinálsz, mintha...!<#eljen><#nevetes1>
ja és imádsz engem idézni, csak más szórendben!<#nyes><#eljen>
nos, mindkét tulajdonságod nagyra értékelem és már fel sem tartalak, hogy hasznomra lehessél azzal a kábé 48 éveddel!<#worship><#wave>amit tisztelek és én ugye még ifjabb vagyok, szerencsére.<#vigyor>
....akkor prezentálsz is végre valamit nekem, vagy csak humorista elõadásra készülsz?!
és dehogy kaptam fel a vizet, csak válaszoltam egy nyelvbotlásodra, hisz tényleg nem is tettem említést az mp4-rõl, tudod, amirõl te tudod, hogy mi is végülis.<#nevetes1>
egyébként míg ezt elolvastad, közben lett már meg valami a keresetteimbõl?<#nyes>

Zephyr Retiring
szewa dióka "a la nagymester" kolléga<#integet2>
mint mondottam volt, nem fogok vitázni<#nevetes1>
természetesen tisztába vagyok az advanced audio coding (aac) fogalmával, s nem tisztségem azt sem vitatni, hogy az mp4 egy tároló formátum.
sajna, lebuktam: én biza a jó öreg nero-t használom, ami valóban (egyedülálló módon) mp4-nek jelöli az m4a-t.
de mivel ezt senki sem vitatta (fõleg nem én<#nyes>) fogalmam sincs, miért kaptad fel a vizet, hiszen

ezt
nem én találtam ki<#hehe> mindössze, csak lényegretörõ akartam lenni, nehogy mflex azt gondolja offolok, vagy kötexem.
ismétlem, eszem ágában sincs...
..és ha most hagynál a 10 hiányzó zenéd közül valamelyiket elõkeríteni, azt nagyon megköszönném<#nevetes1>

Dióka
bakker jolán Szellõmesterem!

a baj, hogy nehéz rajtam fogást lelned, ahhoz túl precíz vagyok.....<#nyes> (na jó, ez így nem igaz)
Persze, hogy nem vitázol,mert ezzel nem is lehet!<#nevetes1>
ha csak azt mondom, hogy király az mp4,azzal mint a példa is mutatja, nem érted meg sem te, sem más,hogy miért írtam azt,amit....
így sem dolgozódott fel a lényegi rész, vagy csak felületesen, hisz az utcsó elõtti mondatom végén ott van az mp4-ed (azaz mp4ünk) is, amit úgy hívnak, ha hangról van szó, hogy AAC!!!teccik érteni?!
kis gyorstalpalót rögtönzök:
az mp4 nem codec, hanem tároló formátum (csúnya szóval konténer) és fájlkiterjesztés (nem keverendõ az mpeg4-el!), amikor csak audiót tartalmaz igazából csak a Nero sajátossága, hogy .mp4-ként jelöli, alapvetõen m4a a pontos, ez jelzi csak az audiofájlt, az mp4 meg ha videót is tartalmaz, persze a progik már nem hülyék, tudják keverve is értelmezni a belsõséget, tehát nyugodtan átnevezheted m4a-ra is az mp4-et, és fordítva, minden marad ugyanaz.erre a szabványra meg jellemzõ, hogy AAC (mint pl.mp3) kell legyen a hangsáv kódekje.Wili? egyéb kérdés?<#nevetes1>
<#kacsint><#wave>

Zephyr Retiring
nem fogok vitázni, mert sok igazságot látok a mondandódban.
én tudom rövidebben is: az mp4 király<#nevetes1>
..bár errõl említést sem tettél most...<#nyes>

Dióka
bocsi a kicsit hosszúért,két szóban nem tudtam összefoglalni.

juj, nem akarom én ezt annyira túllihegni....próbáltam olyan módon fogalmazni, hogy az ne hasson lemínõsítésnek,még esetleg alacsonyabb szintû mûveltség vagy szövegértés esetén sem (gondolom ilyenrõl jelen esetben nincs is szó), mert tényleg nem ez volt a szándékom a véleményemmel, az ugyanis nem leminõsíti az anyagaot, hanem optimálisabb digitalizálást és tárolási formátumot javasol az eredeti minõség teljes megtarthatóságához (jelen esetben).

meghallgattam a digitalizálást, és ezután mondtam,amit,de egyébként ezt még mindig így gondolom. mielõtt bármit gondoltam vagy írtam volna, összevetettem mind az eredeti forrást, és (a hangerõsségbõl adódó jobbnak hallási tünetek miatt az egyenlõbb esélyekért) annak normalizált, CD szabványosított változatát a példám érzékeltetéséhez jól felhasználható másik forrásból csinált és lebuttott MP3-al(!!!) is.
ezek alapján én úgy éreztem, kicsit elnagyolt a dolog.

a példa (csak a jelen minõséghez!)
ugyanazok a részek, elöl a szar! mp3 utána a "HQ" bakelit wav, persze lehetne elemezgetni, hogy dinamika meg térérzet, de szerintem ezt most az egyszerûség kedvéért hagyjuk ki....

256kbps MP3 vs 1411kbps WAV (és a 4608kbps WAV-96kHz/24bit)
9,77MB vs 54,1MB (vs 176M😎 azaz X fájlméret - 5,5x nagyobb - 18x nagyobb

a minta összevetése (meghallgatása után) lehet elgondolkodni, hogy mi éri meg, mennyivel jobb vagy rosszabb a két minta egymáshoz képest és erre a minõségre tulajdonképpen mennyit érdemes valójában rászánni. szóval én úgy gondolom, a sima CD szabványú wav még mindig remekül meg tud felelni sok-sok zenéhez, de akár nyugodt szívvel rá lehet facsarodni egy 320 vagy afeletti AAC-re is.
de felõlem mondenki tárolhatja a zenéit 48 biten és 192kHz-en is.....

Zephyr Retiring
szasztok<#integet2> csak beköszöntem.
mflextõl érdeklõdnék, hogy a k.l. féle dancing together lp-ben is várható, vagy marad a maxi egyenlõre<#kerdes>
...gondoltam, hátha hallottál valamit errõl...
diókának egy kis segítség: engem már nem érint, de mások nem biztos,hogy díjjazák ha leminõsítesz valamit, ami alapból jó...ilyesmik miatt robbantak ki régebben a viták. (sajnos az úr kevesünknek adott magas mûveltségi szintet<#hehe>)
tötikemesternek: hallgass a tanultabbra (én is javasoltam már az mp4-et, de mindhiába<#ravasz1>)
végül a témánál maradva: hamarosan jelentkezem valami jó kis anyaggal (részemrõl mp4-be). addidis<#integet2>

mflex
nekem tetszik, kiváncsi lennék, hogy sufni mix, vagy wav-ban elérhetõ-e....

What about the forests?

mflex
Anno még (kb 2 éve) én is felraktam így zenét és pont Dióka gyújtott nálam lámpát, hogy teljesen felesleges.

Igaza volt...

<#hehe>

Audioban (másban sem nagyon) én soha nem vitatkoztam vele, bár már próbáltam rábeszélni, hogy térjen vissza a mono 16kbps hangzáshûség felé, mert az olyan jóóóóóóó <#nevetes2><#nevetes1>

Egyébként meg a HG-rõl annyit, hogy nálam csak annyit jelent, hogy a flémet keltõ hsz és a fos minõséget törlöm.

Holnap lekapom ezt a lemezt és meghallgatom a rendszeremen.

What about the forests?

Tötikemester
Érdekes stílus..de nem rossz.<#nevetes2>
Tény és való voltak annó jobb zenéi is. Jól látom?

Tötikemester
Hahó Dióka!<#love11>
A magam részérõl nem tettem semmi egyebet, mint megmutattam egy valós élethû hangzást. Ha gondolod, hívhatjuk VHQ-nak is (very high quality), bár akkor inkább egy új topicot kéne létrehoznom.<#mf1>
A házigazda érdemben nem reagált rá, szóval megtarthatod a véleményed.<#hehe>
Na persze innentõl már nem csak az enyém a "világ egyik legjobb minõségû bakelitje."
...hanem többek közt a tiéd is...<#nyes>

mflex
KHRYS-MORE AND MORE
320K

DOWNLOAD

What about the forests?

Dióka
na idõközben megaudiovizuáltam ezt az anyagot. elõször is különdíjat érdemelsz,mert nagyon kúltúrált a "csomag" tartalma, a hatalmas méret feltöltése pedig szintén elismerendõ!<#worship><#wave>
a minõséggel kapcsolatban (40 perc wavben 1,36 gigában<#guluszem1>) viszont fenntartom az alábbi hszem lényegi részeit. szerintem ehhez a bakelithez elõnyöktõl mentesen túlzó a tároló formátum elnyagolt megválasztása.de megértelek, valószínû én is így dédelgetném egy imádott bakelit tartalmát.(nem,azért mégsem....)

Dióka
ez az album asszem mindegyikünknél "alapmû", én is imádom, egyébként jah,ez "marha jól néz ki" a képen, csak így extra bazinagy a fájl is. bár ez a téma is a HQ-ról szól, de véleményem szerint ne essünk felesleges túlzásba sem. nem sok bakelit van,amire érdemes tényleg ezt használni, de amire érdemes,az sem a diszkó stílus, szerintem....
lehet, hogy egyeseknek szentségtörés, tõlük elnézést kérek, de nekem 16/44,1 319nél nagyobb AAC-ben is ,mert amit tudhatott az az album valaha is,az benne lesz abban is.<#hehe> de ha gondolod, csinálhatsz egy újradigizést 32biten 192kHz-es mintavétellel is. sajnos nem valószínû, hogy több érdemi hang vagy érzet lesz benne,mint egy cédé szabványosban. de szeretném, hogy ne legyen igazam és neked legyen meg a világ egyik legjobb minõségû BBB bakelitje.<#worship><#kacsint>

Tötikemester
SzeWavsztok!<#mf1>
Akkor folytassuk normálisan.
Remélem, ez már megfelel ide:

http://rapidshare.com/files/226105848/Bad_Boys_Blue_-_Hot_Girls_-_Bad_Boys__Vinyl___24_bit-96_kHz___1985___FLAC_.part01.rar
http://rapidshare.com/files/226105847/Bad_Boys_Blue_-_Hot_Girls_-_Bad_Boys__Vinyl___24_bit-96_kHz___1985___FLAC_.part02.rar
http://rapidshare.com/files/226105849/Bad_Boys_Blue_-_Hot_Girls_-_Bad_Boys__Vinyl___24_bit-96_kHz___1985___FLAC_.part03.rar
http://rapidshare.com/files/226105850/Bad_Boys_Blue_-_Hot_Girls_-_Bad_Boys__Vinyl___24_bit-96_kHz___1985___FLAC_.part04.rar
http://rapidshare.com/files/226106864/Bad_Boys_Blue_-_Hot_Girls_-_Bad_Boys__Vinyl___24_bit-96_kHz___1985___FLAC_.part05.rar
http://rapidshare.com/files/226110995/Bad_Boys_Blue_-_Hot_Girls_-_Bad_Boys__Vinyl___24_bit-96_kHz___1985___FLAC_.part06.rar
http://rapidshare.com/files/226110994/Bad_Boys_Blue_-_Hot_Girls_-_Bad_Boys__Vinyl___24_bit-96_kHz___1985___FLAC_.part07.rar
http://rapidshare.com/files/226111030/Bad_Boys_Blue_-_Hot_Girls_-_Bad_Boys__Vinyl___24_bit-96_kHz___1985___FLAC_.part08.rar
http://rapidshare.com/files/226111031/Bad_Boys_Blue_-_Hot_Girls_-_Bad_Boys__Vinyl___24_bit-96_kHz___1985___FLAC_.part09.rar

Ha bármelyik nem mûxik, jelezzétek, újratöltöm.
Az egyik legkedvesebb albumom ez.

Zephyr Retiring
<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>...na ezt hívják öngólnak!
akkor csináljuk azt, hogy az elõzõ hsz-m borítóját ide teszem, és az itteni hsz-m linkjének borítója az elõzõben lelhetõ meg...
nem akarattal volt, csak annyi a maxim, hogy néha már magam is belekeveredek...
akkor a kép:

..és a jó link az elõzõ képhez
remélem, most sikerült<#wilting>

Zephyr Retiring
jó reggelt mindenkinek<#integet2>
az ígéret szép szó..<#nyes>
egyenlõre ez akadt a kezembe, és ha lesz rá pozitív reagálás (legalább dióka részérõl<#hehe>) ...akkor talán elõkerül még pár hasonló maxi..

és a hozzá passzoló link
remélem, ez már jobban ideillik, mint tötikemajszter törölt linkjei<#eplus2>

Zephyr Retiring
diókának: azért még ne add fel, én sem teszem...<#wink>
mflexnek: körülnézek a polcomon, s a békesség érdekében elõkerítek valami ide illõ anyagot...addigis<#integet2>

mflex
Minden jöhet ami HQ 😄DDD

What about the forests?

Dióka
hát ha már neked sincs meg,Ó nagy vinylmester<#hehe>, akkor fel is adom...<#rinya>

Zephyr Retiring
egyenlõre még nem bukkantam rájuk, de addig is míg elõkerülnek, jöhet más is hq-ba<#kerdes>

mflex
ha HQ akkor jöhet <#eplus2>

What about the forests?

Zephyr Retiring
javaslom, ne provokálj, mert a végén még ide teljesítem dióka 9 kérése közül az egyiket<#nyes>

mflex
hi "szellõ", nincs kedvem táncolni 😄DD

What about the forests?

Zephyr Retiring
üdv. csak beköszöntem<#integet2>
isten lássa lelkem, most tényleg nem akarok balhézni, de ha jól látom mike kolléga, ez felkérés egy táncra...<#wilting>

mflex
A HQ jelzés több mint 2 éve kint van, ergo anno ez a fórum azért nyílt mert elegünk lett a fos minõségbõl, na már most, az ilyen szemeteket rögtön törölni fogom, meg a flémeket is.

Ha ezt megtudjátok emészteni akkor lehet normálisan is fórumozni, ha nem akkor del...

What about the forests?

mflex
válasz az isd-én...

What about the forests?

Dióka
na végre, ezek szerint cssak náluk volt a galiba. <#vigyor><#eljen>

mflex
Most nézem, hogy az EASY CD elcseszte címeket, nem tudom miért, de azt majd javítsátok...

What about the forests?

mflex
Kösz, de nem az volt vele a célom, hogy a top-ban benne legyen, hanem mert sok helyen szerepel már régóta a linkje a topiknak, ergo, ha valaki ide belép, akkor tudja merre hova...

persze ettõl még felfutatthatom, de nem tudom van-e értelme.

majd meglátjuk...

<#integet2>

What about the forests?

bigivan
Ez igen faszályos lett, most már csak életben kellene valahogyan tartani !
<#wink><#wave><#integet2>

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

mflex
Tegnap végre jó lett a space oldal is, kijavították õk.

Pedig azt hittem nem normális banda, ezek szerint mégse, hamarosan frissítem azt is.

csak az a k idõ az kevés D

What about the forests?

mflex
Az ernesto oldalt nagyon frankón megcsináltad... <#eljen>

What about the forests?

Dióka
meg most nézem csak mennyi gomb van ott felül! beszarás, ilyet is lehet? nem is tudtam.<#eljen><#worship><#nevetes1>

Dióka
hûwaaze, egy nagyon csillivilli lett!<#vigyor><#wave>

mflex
Kicsit karba raktam a témát 😄

What about the forests?

mflex

http://rapidshare.com/files/226323216/lbisdlossless.part01.rar
http://rapidshare.com/files/226325094/lbisdlossless.part02.rar
http://rapidshare.com/files/226326396/lbisdlossless.part03.rar
http://rapidshare.com/files/226327775/lbisdlossless.part04.rar
http://rapidshare.com/files/226329193/lbisdlossless.part05.rar
http://rapidshare.com/files/226330710/lbisdlossless.part06.rar