DJ EDM DANCE HOUSE VOCAL TRANCE
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az erõsített változatot nem is bírtam hallgatni, még alacsony hangerõn sem, mint írtam rohadtul érzkeny a fülem az ilyen hangokra.
Akkor most ebbõl mit lehet leszûrni?
Mindenkinek xar a füle? <#hehe>#hehe>
What about the forests?
What about the forests?
akkor valszeg azért,mert wav-ként nem támogatja, csak a sztenderdet.
írd ki "dvd-audio"-ban és akkor menni fog.
Mind a kettõ homlokán ott virít a 24/96, de akkor mi a gondja ezzel a vévvel nekik?
<#fejvakaras>#fejvakaras>hogy írjam ki, hogy lejátszák, mert így simán valami nem kóser...
What about the forests?
az elsõ kettõ minta igazából csak az átlagfülnek szól, a 3. az a lényegesebb, hisz az súrolja a CD felsõ tartományát, azaz ami abban a frekvenciamezõben "lehet"....
egy lépcsõt kifelejtettem a tesztbõl, igaz már nem a hagyományos CD minõség, de ez pedig a 23-24kHz környéke, ami még ugye kompatibilis a 48kHz-es mintavételezéssel, szóval igazából a 96kHz-es rögzítésnek akkor van értelme, ha valaki 24kHz-nél is "HALL" valami érdemlegeset, ami mondjuk nem csak egy apró, egyezredmásopercig tartó ciccenés!
részemrõl a 3. tesztben is hallani néha csak "fehérzajt" néha meg apró szisszenéseket,neszeket, ciccenést, de csak a "felerõsített" (_max fájlban) verzióban és azt is csak bazira erõsített hangerõnél (kb.-10decibel felett), nálam jókora sugárzó zaj kíséretével (amit már az erõsítõ és tápellátás stb. is belerakhat), de az is lehet, hogy amit hallok, az még mindig csak a 20kHz környéki neszek....
ezzel az apró teszttel csak azt próbálom prezentálni, hogy mi az a "ZENE",ami ezekben a tartományokban van.
természetesen ez valóban zenerészlet,tehát rendelkezik a hang reprodukciójában meglévõ analóg "zajjal" és az alsóbb frekvenciák felharmónikusaival is, illetve sok efeletti frekvenciával is, bár még mindig úgy vélem, ez már feszegeti az zenei élménynek nevezhetõ érzés határait.
lehet generálni egy tiszta mondjuk digitális 20-21-22-23-24 stb. kHz-es jelet (1Hz-es szélességben) is,aztán ha ott valaki hibátlanul meghallja úgy hogy az erõsítõje és hangfala is tisztán kiadja és nem alapzajt sugároz,akkor azt mondom digitalizáljunk nagyobb felbontásban.<#nevetes1>#nevetes1>

What about the forests?
most ezzel azt akarod mondani, hogy egy fos kártyán normálisan hallani? <#fejvakaras>#fejvakaras><#dumcsi>#dumcsi>
What about the forests?
menten galyara szep napot mindenkinek
\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgõ vonat lámpáit, a mozdonyvezetõ pedig három idiótát a síneken...\"
\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgõ vonat lámpáit, a mozdonyvezetõ pedig három idiótát a síneken...\"
koszonom a valaszokat kabel ugyben!
talán jobb megoldás, ha lemezre égetem és úgy hallgatom<#fejvakaras>#fejvakaras>
What about the forests?
bocs fiúk, de ezt nem hagyhattam ki<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1> :
katt ide, és meglátod, hogy az egyszeri ember egyszerû számítógépén a 96/24 hogy szól a jetaudióval 😊
ha modern hangkártyával nem mikrobi féle koppanásokat hallotok, érdemes beszerezni egy hagyományosat<#nevetes2>#nevetes2><#nevetes2>#nevetes2>
...jaj, beütöttem a seggem a padlóba<#nevetes1>#nevetes1>
majd elfelejtettem:
dióka, a laptop gigaszuperhyper hybrid megawatt hangszóróin az égvilágon semmi sem hallattszik egyiknél sem, de este beizzítom a technimet, és csekkolom a referenciafalakon is. rohanok, sziasztok<#integet2>#integet2>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
kevés idõm maradt, és miközben ezeket a sorokat írom jön lefelé a rapidról dióka tesztanyaga is (és mellette három másik videós link is<#crazya>#crazya>) de tesztelni csak késõ estefelé érek majd rá.
wescone fórumába már megírtam mi volt a gond, úgyhogy csak dobom a linket és köszi, hogy jelezted a "malõrt"<#worship>#worship>
egyenlõre érd be ezzel, majd itt is az lesz késõbb, mint wesconenál... de addigis akad más dolgom is<#nevetes1>#nevetes1>
ha lesz rá idõd, csekkold ezt is. nálam ez már egy fokkal jobban szól<#nyes>#nyes>
én most persze kifejezetten a CD-WAV minõségre hegyeztem ki a dolgot (tehát a frekvenciák még bõven befogják azt,amit a cédé képes tárolni) és frekvenciaszintenként több példányban készítettem belõle 36 mp-es mintákat.
a teszt célja, hogy felmérjük mennyire van szükség,mennyire kellhet a 96 kHz-es tárolásmód,melynek plussza a 22050Hz feletti részekre összpontosít, de nekem még nem sikerült olyan anygaba botlanom,amely ennek a tárolásmódnak csak legalább a felét képes volna tisztán és zajmentesen hallhatóan kihasználni.
a csomagban benne van az eredeti hangerõsségû és annak maximalizált erõsségû változata is frekicsoportonként.
minden számadat persze Herz-ben értendõ
1. teszt 16500/ 19000Hz felett
2. teszt 18000/ 20500Hz felett
3. teszt 19500/ 22050Hz felett
a számok azt jelentik, hogy a vágási frekvencia az elsõ számadattól gyorsan emelkedik fel a második számig, gyakorlatilag a 2. szám utáni frekvenciáktól magasabbakat teljes egészében megtartva.
a _max nevûekben az eredeti hangerõsséget teljes (torzítás mentes) hangerõre maximalizáltam, hogy segítsem a hallást.
érdemes megfigyelni, hogy ki melyikbõl mit hall és mindezt mekkora hangerõvel kell felerõsítenie, illetve egyúttal ehhez az erõsítéshez mekkora zajszint fog társulni,amit kiköhögnek az erõsítõk és hangfalak.
ki az,aki közepes hangerõn képes meghallani mondjuk a 3. tesztcsoport nem felerõsített,eredeti változatát.....
hajrá fiúk.
HQ-HF test
ha trendboy tudná, hogy a zord külsõ mennyire a legújabb technológiát rejti, a következõ megrendelõm õ lenne<#hehe>#hehe> sajna erre már nem biggyeszthetem oda a hq logót, mert ez inkább high end kategória<#nyes>#nyes>
ha valaki tud ettõl "végletesebbet mutatni, akkor az hazudik...
..vagy csak sikerült megszereznie az új hq sokol rádió titkos fotóját<#nevetes1>#nevetes1>

olyan ari, nem volt szívem kidobni. de ma nosztiból újra behangoltam<#nevetes1>#nevetes1>
..hát mit is mondjak<#fejvakaras>#fejvakaras> olyan ez, mint egy hitachi stereo "breakmagnó" után sokol rádiót hallgatni<#hehe>#hehe>
aszzem, megy is vissza a padlásra hamarosan...
de még egy kicsit döngetem addig...<#eplus2>#eplus2><#banplz>#banplz>
kondicsere nem kellett, mert kapott egy massive sk-6-os szériát.
para:
Revc= 3.6 Ohm
Fo= 57.328 Hz
Sd= 13.685m M
Vas= 14.509m M
Cms= 545.572u M/N
Mmd= 13.207m Kg
Mms= 14.127 g
BL= 3.707 TM
Qms= 2.356
Qes= 1.333
Qts= 0.852
Levc= 154.167u H
No= 0.198 %
SPLo= 88.1 dB
RMS Power = 100 W
Max Power = 220W
beépítési mélység 42mm!!!! talán a legkisebb ami 165mm-es hangszórók esetében létezett. annó kuriózum volt, épp ezért mondhatjuk nyugodtan rá:
<#nevetes1>#nevetes1><#wink>#wink>"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
http://rapidshare.com/files/235257163/9_Hard_Magic.zip

What about the forests?
Kondit is cseréltél?
What about the forests?
What about the forests?
ma pedig a fegyver kategória, agyonütni simán lehet vele valakit <#zavart1>#zavart1>
What about the forests?
még most is megvan, bár a fejegységnek véres a torka, de nagyon szerettem, lehet fel kellene újítanom...
0.2 sec alatt fordult meg a fej, bár nem csak ez volt az egyik nagy elõnye, de akkor király gép volt!
What about the forests?
valaha cimbora, a mobiltelefonok is fél téglák voltak<#hehe>#hehe>
már megint szõrszálat hasogatsz<#hehe>#hehe> azért hozakodtam elõ a régebbi intel családdal, hogy lásd, még ilyen rendszeren is megy a 24/96<#felkialtas>#felkialtas> az ettõl újabbakon, meg magától értetõdik, hogy megy<#heureka>#heureka> (már belátom, ezt hiba volt nem megemlíteni, hisz rajtad kívül csak mindenki tudja, hogy a fejlõdés elõre halad, és nem visszafelé<#nevetes1>#nevetes1>)
továbbá az "sb" és a leírtak közt az a hasonlóság, hogy mindkettõ tudja az általad furcsállott 24/96-ot, hisz ha nem tûnt eddig fel, mindvégig ez volt a téma, amivel ráadásul pont te hozakodtál elõ, majd szépen elterelgetted mindenfelé a témát...
..tegyük hozzá: ügyesen<#taps>#taps>
én is elterelem immár, hamár visszatértünk a dedóba.
valaha régen, (mikor még csillag ragyogott az égen)...zephyr bácsi kisgyermek volt, s ezekkel játszadozott...ma már csak szép emlék:

What about the forests?
eszembe juttattátok a gyerekkoromat...
a batflex is jól hangzik<#eljen>#eljen>
no akkor, batflex: a van den hul egy tökéletes hq kábel, nincs is vele semmi gond, egyedül csak az ára...no az elég borsos, fõleg, ha azt vesszük alapul, hogy ez a szintén hq kábel ugyanazt nyújtja akusztikailag, csak tizedannyi áron:
wazze remélem nem batflex lesz a nevem <#hehe>#hehe>
What about the forests?
már gyerek korodtól kezdve álmodtál
egy ilyenrõl
ha ez nem jó, van itt alternatív ütõs mély is
<#nevetes1>#nevetes1><#nyes>#nyes>
What about the forests?
Ezzel meg felakasztom magam talán arra jó lesz!
Tudom, hogy vannak high end hifi kábelok, de nekem megfelel <#love11>#love11><#vigyor>#vigyor>
What about the forests?
hát igen, itt jön az audiophilizmus, ahol már nem is az számít, mit hallasz, csak az menniybe kerül.....
hát végülis ja, lehet kapni 2 millás (2 x 0,5m hosszú) összekötõ kábelt is! <#nevetes1>#nevetes1> de nem érdemes 4 milla alatti erõsítõhöz használni.igazából akinek meg a teljes hifi cucca nincs is 10 millában az újkori értéken,az mind abszolút Amatõr!<#nevetes1>#nevetes1><#hehe>#hehe><#falbav>#falbav>

Just A Mote In The Wind... (I Am Only A Grain Of Dust In The Wind...)
910-915-925-öst kb. 2 éve nem is forgalmazzák már, 945 és a 955 ill. a 965 totál kifutó széria....
Már X58 felé járunk ember... egyébként ez meg a északi híd függvény processzora... Huha!!! (Persze van déli is, de ne is törõdj vele)
Ha meg ez képzi neked a hangot, akkor a sok dolga között ami egyébként egy pc-ben azért adódik, részvétem... tényleg HQ-HD-BIDÉ!!!
Valahogy az SB , és a leírtak között sem lelem az összefüggést öcsisajt, de összehoznád nekem...
SB

Just A Mote In The Wind... (I Am Only A Grain Of Dust In The Wind...)
kiváncsian várom...
What about the forests?
estefelé dobok 2-3 denevérhang mintát és meglátjuk mit hallunk, persze fel fogom erõsíteni, hisz az emberi hallástesztben sem -60db-en nézik, hanem kb. -20 és 0 db közelében.
hirtelen annyi lett a téma, azt sem tudom mire reagáljak<#nevetes1>#nevetes1>
mennem kell melózni, de hamarosan visszatérek, és elmagyarázom, mit is tudtok rosszul<#hehe>#hehe><#integet2>#integet2>
Akkor az orvos azt mondta hangokat fogok hallani jobbról illetve balról és amint meghallom emeljem fel azt a kezemet, akkor máris kapom az új és nehezebb hangokat, kb 15 percig tartott, amikor 5 perc után azt vettem észre, hogy a jobb-bal kézemelgetéseim közepette furcsán néz már a dr..gondoltam is, hogy biztos valami gond van a füleimmel.
Amikor kijöttem, csak annyit kérdezett, hogy valóban hallottam a hangokat, vagy csak emelgettem a kezeimet és még ráadásul szerencsém is volt, hogy mindíg azt emeltem fel, amelyik oldalról jött a hang...
Apró kis éles hosszú néha csak épp egy pillantásnyi hang volt, de volt közte nagyon mély is, na mindegy erre azt mondta, hogy ilyen eredményt még senki nem produkált nála.. a fülem akár a denevéré..ez volt kb 10 éve, lehet, hogy azóta romlott, bár én nem vettem észre, de egyet nem tudtam meg, mert nem kérdeztem meg, hogy mit is jelentett tulajdonképpen az az eredmény és miért halottam én azokat a hangokat is, amit egyébként az õ elmondása szerint más nem, vagy csak elvétve...
De egyet tudok a magas hangokat nagyon hamar meghallom és többször elõfordul már itthon is, hogy kérdeztem a többiektõl, hogy mi ez az idegesítõ fütyülõ vagy sziszegõ hang, ami pl egyszer a hütõ csinált, de a családom nem hallotta, én meg majd megörültem tõle, azt is tudom, ha elmegy mellettem egy mentõ szírénázva be ekll fognom a füleim, mert egyszerûen szétmegy a fejem tõle annyira "síkít" nekem belül, még persze más nyugodtan elviseli...
Ezen sokszor elgondolkoztam már...
What about the forests?