DJ EDM DANCE HOUSE VOCAL TRANCE
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
What about the forests?
What about the forests?
kezdek pipa lenni!!!!
What about the forests?
akkor addig én folyamatos készültségben maradok a nagy bummig!<#nevetes1>#nevetes1>
természetesen ez még csak a belépõ szint volt<#hehe>#hehe>
..a többi jön fokozatosan<#dumcsi>#dumcsi>
most még csak elõmelegítünk. majd szólok, ha a seggreülõs rész jön<#nyes>#nyes>
megvárjuk a reakciókat, s utánna elmerülhetünk szépen, lassan és nyugodtan az audiophile világában...ami ugye nem a kapkodásról szól, hanem pont a lazításról, s hogy eggyéválljunk a zenével...
ebben sem értünk egyet kolléga<#kerdes>#kerdes>
..nagyon remélem, hogy nem<#eplus2>#eplus2>
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
amit te itt prezentálsz már letöltés nélkül is megmondom, hogy ennek az SACD minõséghez az égvilágon semmi köze, sõt még csak hybrid SACD-nek sem mondanám,mivel ez már régen nem az (hybrid kkor,ha mellette azaz alatta egyréteggel ott van az eredeti SACD jel), csak az eredeti hybrid lemez AUDIO-CD rétegének sima sztereó audio-CD vagy DTS 5.1 hangzású változatának másolata, rip-je.
persze letöltöm és biztos jó lesz a térhatás,mint bármelyik real DTS-be kevert zenének, de sztereóban semmivel sem lesz jobb egy HQ audio-CD-nél. Szóval azért elmondhatnád, ez mitõl HD?!
ha erre készültél tegnap óta,akkor valamit még kapj össze, mert ettõl nem fogunk sem behugyozni, sem lecsücsülni, jónéhány hasonló áll a rendelkezésünkre. a térhatás fasza lesz, repkedjenek a hangok mind a 6 hangfalban összevissza.<#nevetes1>#nevetes1>
esetleg ajánlok egy DTS genesis vagy michael jackson vagy jarre hasonlót meghallgatásra!<#kacsint>#kacsint>
..leginkább nekem<#hehe>#hehe>
hoztam pár cuccot mára, remélem semmit sem fogok kihagyni.
(a hsz. reakcióimat késõbb olvashatjátok)<#ravasz1>#ravasz1>
elõször is pár fontos információ azoknak, akik kevésbé jártasak a témában (még) 😊
ajánlott olvasmány és egy kis segítség mielõtt a gyakorlatlanabb kollégák nekifognának a teendõknek:
akinek a gépén ,(vasán), notebookján, netbookerén...stb... nincs meg a lemez lejátszásához szükséges dts pugin, annak egy egyszerû javaslat:
ki kell írni sima audio cd-nek (pl. neroval) majd a kész lemezt bele kell helyezni egy dts kompatibilis dvd vagy egyéb lejátszóba, és már hallgatható is a végeredmény.
figyelmeztetés: dts plugin hiányában lejátszáskor csak statikus légköri zaj (sercegés) hallatszik<#felkialtas>#felkialtas>
a tájékoztatás megtörtént, folytathatjuk<#eplus2>#eplus2>
a kiírt lemez hivatalos szabványa: hybrid super audio compact disc.
korábban is említettem már, de megismétlem: hagyományos cd játszókkal a formátum nem kompatibilis<#felkialtas>#felkialtas> (csak a rend és a gyengébbek kedvéért)<#nevetes1>#nevetes1>
no akkor picinyeim lépjünk be a hd világába:
http://rapidshare.com/files/238038087/hybridsacd.part1.rar
http://rapidshare.com/files/238060515/hybridsacd.part2.rar
http://rapidshare.com/files/238082178/hybridsacd.part3.rar
http://rapidshare.com/files/238192390/hybridsacd.part4.rar
kibontáshoz a jelszó: zephyrtheking
mindenkinek kellemes zenehallgatást<#awink>#awink>
persze én lakkoztam le egy 5 collos ecsettel!<#nyes>#nyes>
(fa)fényezõ mester csinálta rá a fényezést! asszem kb. 3x kellett újrafújni(mivel a fa ugye szívja a festéket), mire olyan lett,amilyennek kell.<#kacsint>#kacsint>
What about the forests?

What about the forests?
Régi hifik etc...
Van itt Az elektro 55 ahol nagyon szép állapotú lemezjátszókat, erõsítõket, deck etc lehet vásárolni, ott mutatta tegnap a faszikám a riaa correctort is.
komolyan gondolkozom rajta, hogy egy régi fasza retro hifi tornyot összeállítsak<#fejvakaras>#fejvakaras>
What about the forests?
ACTIVATE:
LOSSLESS 1411K 500MB
http://rapidshare.com/files/238078353/activate.part1.rar
http://rapidshare.com/files/238079628/activate.part2.rar
http://rapidshare.com/files/238080985/activate.part3.rar
http://rapidshare.com/files/238082091/activate.part4.rar
http://rapidshare.com/files/238083165/activate.part5.rar
http://rapidshare.com/files/238083267/activate.part6.rar
pass:isdmusic.com
<#wink>#wink>
What about the forests?
Amúgy: "...nem tetszik semmi meló,
amit akarok azt csinálom,
nincs hozzám hasonló..."
Hogy kedvenc íróm dalszövegét idézzem.<#mf1>#mf1>
Ide nekem minden linket, és egy password sem árt néha!
fõleg a tetjén lévõ Thorens TD 320 high-end upgrade,mahagóni rózsafa...
a többi ismeõs lehet, orion hifi!
What about the forests?
What about the forests?
az erõsítõvel semmire sem mész,amíg nem cseréled le a 10w-os hangszóróidat!<#nyes>#nyes>
De jól megy egyeseknek. Ez alszik, én meg hordom mindjárt a trágyát a cocák alól. Tényleg Dióka! Ha gondolod adhatok egy kínai csüngõhasút azért a jó kis ûrhajós erõsítõdért! Na, áll az alku?<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
És légyszi mondd már el nekem, az alsó polcon mi a fene az a lyukacsos izé?<#falbav>#falbav> Nekem adod?<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>
már tökön..öööö izé tükön ülök wazze! várjuk!<#dumcsi>#dumcsi><#nevetes1>#nevetes1>
What about the forests?
What about the forests?
hát semmiképp se hagyd magad!<#nyes>#nyes><#kacsint>#kacsint> mert azzal csak jól járhaunk! (remélem)
még van vele egy csepp meló, de közeleg az idei év legnagyobb durranása...sõt durranásai<#nevetes1>#nevetes1>
kissé felpiszkáltad a csõrömet azzal, hogy egyik hsz-edben nem átállottad azt állítani, hogy eddig csak mflex kollégánál hallottál igazán magas minõséget...
..ezt mester létemre nem hagyhatom válasz nélkül<#nyes>#nyes>
és keresek valami puhát,amire rápuffanhatok a döbbenettõl!<#nyes>#nyes>
trendboy kollégának nem szívesen ajánlanám, mert a monstrumain nem biztos, hogy megszólal<#nevetes1>#nevetes1>
sajnos túl hd technológia lesz<#nyes>#nyes>
végülis ma legalább azt csinálod,amit látni akartam!<#nevetes1>#nevetes1>
ezt már szeretem!<#felkialtas>#felkialtas><#eljen>#eljen><#hehe>#hehe>
a komoly sorrendedet még ki tudnám pár száz aprócseprõ dologgal egészíteni,mint pl. nem kell sem a zenehallgatáshoz, sem a filmnézéshez sem (ha nem akarsz hangot hallani), vagy a képszerkesztéshez, szövegszerkesztéshez és talán eme sorok bepötyögéséhez sem, de egy cédé másolásához, megírásához sem, úgyhogy alapjaiban véve majdnemhogy tök felesleges is....no de nem is részletezném tovább <#nyes>#nyes>
természetesen jelszó nélkül 😊 <#integet2>#integet2>
az analízishez egyáltalán nincs is szükség hangkártyára!.."
kedves tanítványom<#nevetes1>#nevetes1>
(bár most nem a legkedvesebb formádat hoztad<#nyes>#nyes>) az, hogy én valamit nem mondok el,
1. nem jelenti azt, hogy nem tudom<#hehe>#hehe>
2. az azért van, mert nem is akarom elmondani<#ravasz1>#ravasz1>
3. néha azt is jelenti, hogy természetesnek veszem, és naívan azt gondolom: másnak is az...
és 4. azért van, mert nem tudom (ezt a pontot nyugodtan kizárhatod, mert utoljára a bölcsiben volt ilyen, mikor nem tudtam hová pakoltam el a menedzserkalkulátoromat...de aztán eszembe jutott, hogy a pelusomba<#nevetes1>#nevetes1>)
akkor folytatnám: ...a konvertáláshoz sincs...
..és a grebbeléshez sem kell...
..és a zeneszerkesztéshez sem feltétlen szükséges, mert maga a progi elindul nélküle (már amelyik), de azért nem árt ha van,
mert olyasmi ez, mint vakon vezetni<#nyes>#nyes>
de ha úgy érzed, hogy én ezt mester létemre nem tudtam, akkor...
ám legyen. egyszer van gyereknap az évben...<#eplus2>#eplus2>
talán ez lehetne a slusszpoén mára...<#integet2>#integet2>
(ja, leírom már mielõtt megszólnál érte, a hangkártyáról van szó)
...bár ez nekem természetes, de inkább elmondtam...........
1.
az egyik, hogy az áttöltött mintát a rapid direkt megbuherálta a részünkre.
2.
TB-én kívül mindannyiunk hangkártyája ezt (és csak ezt) a normál átlag wavet képtelen normálisan lejátszani.
3.
TBnek annyira jó a hangkártyája, hogy egy nem túl jó wavból pusztán csak a lejátszással is real-time hi-end minõséget generál.<#nevetes1>#nevetes1>
de jó neki, mondom én......
mivel az elsõ kettõ kizárható, én már csak az utóbbi misztikus hardverre tudok gondolni, hisz a videóból is látszik (realtime üzemben), hogy SF alatt az analízis során a "bar" módszerben valóban teljes spektrumúnak látszódik az anyag (a hang a méret miatt persze mp3 a videó alatt), de ha átváltom filled-re,akkor máris jól látszódik a végén egy hirtelen esésû és nagy törés, ami még jobban kivehetõ, ha "line graph" típusúban jelenítjük meg. a töréshez odavittem az egeret,melybõl látszódik, hogy az bizony tényleg 16khz környékén van, és igaz hogy utána is van még valami, de ez pont nem egy valódi wavre jellemzõ jelenség, mert ott ilyen nincs, amit eddig mindannyiunk tesztje alátámaszott. a legvégén megjelent spektrum is ez erõsíti,de mivel ez egyáltalán nem egyezik a TB-féle képekkel, ebbõl még mindig két dolog következhet:
1. TB a kedvünkért direkt vagy csak figyelmetlenül egy mp3ból felbutított wavet adott be, de az általa berakott képek az eredetibõl (létezõ wavból?) vannak
2. az SF teljesen másként viselkedik és mást jelez ki TB hangkártyájával,mint máséval.
legyen bármelyik is, ez akkor nagyon gáz az SF vagy TB-féle hangkártya használók részére!<#nyes>#nyes>
de az ennek kvázi ellentmondó slusszpoén
sokáig nem igazán értettem, miért emleget kellõ "vasakat" TB, mikor ez a szám minõség mizéria szóba került, de most már tudom, hogy azért,mert sajnos õ sincs tisztában pár dologgal, mint ahogyan most még ZR-nek is újat mondok (kár is tagadni Mesterem, különben már rég szóvá tetted volna,ha tudod<#nevetes1>#nevetes1> ), szóval még egy apró kulisszatitkot elárulok:
az analízishez egyáltalán nincs is szükség hangkártyára!....ez attól és a driverektõl teljesen független dolog, hisz a programok nem a hangkártyával generáltatják le a jelet és úgy olvassák ki az adatokat, hanem egybõl és direktben magából a PCM jelbõl veszik ki az analízis során megjelentetett infókat. ez így logikus is ugye, hisz ezzel lehet garantálni, hogy az eredmények bárkinél bármilyen hardveren ugyanazok legyenek.
a konklúziót önmagatok belátására bízom!
több eszmefuttatást nem nagyon ér ez a téma,persze nyugodtan lehet hozzászólni, csak már örülnék valami másnak is....<#nyes>#nyes>
mindez persze csak akkor,ha TB lesz oly kedves visszatölteni a kifogásolt mintát és megerõsíti, hogy az tényleg az, amit eddig itt illusztrálni próbált.