26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Dióka
    Ajánló!

a svájci Flashworx duó 2010-es EP-jéről 2 szám

Love Is Anywhere
    (ennek FM Attack mixje a szomszédban ugyan már szerepelt,de szerintem ez klasszikusabb és ütősebb is)

Sandra Was Great

aztán a múltkoriban italo-s oldalról bemutatott német Keen K projekt másik megközelítése,mely Infinity Night név alatt fut, egy egyszerű, de kellemes instrumentálisa a Marcello.

Queen Of Hearts - Where Are You Now (StardonE reMix) (11)
    ezt csak a remixért, egyébként biztosan elmegyek mellette

és ne hagyjuk ki az oroszokat sem a jóból, a csapat Tesla Boy néven 2009 óta debütál és sikerült elég jó hírnevet szerezniük a synthpop-os new wave-es stílusukban, néhány kellemesebb zenéjüket ajánlom

és a svéd Vanbot is megér egy említést, akik a múlt évben törtek be a nemzetközi zenei piacra is, bár az énekesnő nem egy abszolút tálentum, de a zenéjük összességében kedvelhető, klippjeik profi háttérről árulkodnak.

Flashworx-Love Is Anywhere (10)
    Flashworx-Sandra Was Great (10)
    Infinity Night-Marcello (11)
    Queen Of Hearts-Where Are You Now (StardonE reMix) (11)
    Tesla Boy-In Your Eyes (Radio Edit) (11)
    Tesla Boy-Neon Love (Sare Havlicek Remix) (09)
    Tesla Boy-Speed Of Light (10)
    Vanbot-Lost Without You (Fear Of Tigers Remix) (11)

ITTEN NI E
  • mflex #25895
    Jöhetnek

• Dióka
    Testarossa zenét inkább érdekességképpen raktam fel, nekem persze bejön, hisz én alapvetően szeretem az "O" klasszikus hangzást, de nyilván nem minden számát,mert van egy csomó abszolút szar. Hogy FT ehhez hogy áll és mennyire volt tudatos a bassline, azt nem tudom. A 2 mix hangulata nekem tetszik, mivel nincs bennük 40 szám (csak 8-12 mixenként), így hosszabban lehet élvezni vagy épp nem élvezni.
    Viszont,ha 1 tetszik Neked ebből a szórásból,akkor már nem volt hiába való. Mára még tervezek 3-4-es ajánlót, remélem abban is lesz legalább 1 kedvedre való!
  • mflex #25893
    Tartottam helyett, hallgatom.
  • mflex #25892
    Hát, ez Franz Tormér - Testarossa, nekem nem jött be. Mondjuk soha nem is voltam oda az ilyen BO féle stílusért, Divine és a Flirts számaiból is csak a legjobbakat tartottam meg. Van két Divine és három Flirts cd-ém, de egyszer nem hallgattam végig egyiket sem. Az acapulco egy idő után nekem unalmas volt, viszont a Blue Swan - Obsession nagyon jó zene. (de ez csak SV)...
  • Dióka
    Mai ajánaló!

Dán alkotásokból viszonylag ritkán szoktam szemezgetni, most legyen

Franz Tormér - Testarossa (09)

Blue Swan - Obsession (04)

és tőlem eléggé ritkán szokottan 2 db szerinten nagyon jó és mégis (minőségben is) rendkívül ritka dj mixet ajánlok a francia '1982 Acapulco'-tól, ahol az italo disco egyes stílusjegyei az electro, electro-house és synthpop stílusokkal nagyszerűen kerültek ötvözésre,nyilván modern hangzásban

1982 Acapulco - Cosmix 1 (10) 61'47" / Retrolazer 1980 (11) 55'30"

(jobb minőségben csak 'nagy' érdeklődés esetén...)

mind ITT valahol
  • Dióka
    össze fog az jönni majd, csak győzzük kivárni!
  • shirak
    a kihívást elfogadom
    amint lehet összehozzuk
  • Wind 67
    Pedig a kávét állnám...
  • shirak
    Igen, sajnos.
    Most még itthon vagyunk, jövő hétvégén mentünk volna vissza deutschba, de sajnos közbejött valami és már szerdán mennünk kell. Bp-en csak egy hosszabb kávészünetet tartunk, kicsi a valószínűsége, hogy meghallgassunk egy jó zenét
  • Dióka
    szia Shirakom! rég jelentkeztél!
    köszi a háttérinfókat, 2 dolog lehet vagy V használta B-ét vagy fordítva, ahogy V-ét ismerjük, én az utóbbiban vagyok bizonyos.

Bogyo-ról prózaibb a véleményem, nagyon kellemesen indult, de mivel gyakorlatilag évek óta nem volt sem látvány, sem hír, szerintem elhagyta az idő-kedv-ihlet vagy más néven publikált vagy péknek állt.

• shirak
    Anno Bogyo is ugyanígy rögzítette a spontán dallamokat amik eszébe jutottak, lehet rá gondoltál
    Róla nem lehet tudni semmit? A Higy volume in space akkor nagyot ütött.
  • shirak
    hali Dióbá
    Nem Dj Baltacha-t védem, csak némi plusz infót írok a témával kapcsolatban.
    Vanello a remixet egy dalversenyre készítette, emelynek a témája Erasure zene volt (nem emléxem már hogy ki hol és mikor rendezte a versenyt). Kicsit későn értesült a lehetőségről de mivel szereti Erasure-t elkészítette a remixet. Ha jól emléxem csak határidő után küldte be és videót is szeretett volna gyártani hozzá de nem lett belőle semmi. Legalábbis akkor nem. Most a Youtubon van videós Vanello változat, ami a feltöltő nickje alapján akár Vanello is lehet. Lehet mégis rászánta magát és összedobott egy képes anyagot.
    A Youtube-on eléggé sok verzió van ebből a számból amelyeknek nagy részét eléggé szűk időintervallumban töltötték föl (bizonyára a többi versenyző)
    Ettől függetlenül a Baltacha verzió lehet akár koppintás is, én személy szerint nem hasonlítgattam a 2 számot. Tény hogy nagyon hasonlít a Vanello-féle darabra, ha nem látom az előadót nem mondtam meg volna, hogy nem Vanello. Legylábbis így, hogy eléggé rég hallottam már.

Közben nézem a Yt-on, hogy voiciano nem más mint Vanello.
  • Dióka
    Egész jó a zene, belerakott anyait-apait az FBR mindenből,amit csak talált a polcain , bár a szövegen lehetne kicsit frissíteni,mondjuk megjegyezni és énekelni így nem nehéz.
  • Dióka
    A Pont mindig nálam van! Nincs semmi gond Baltacha-val, én is szerteem a cint, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy csak mert jól megsózom, megfűszerezem az ételt, még nem leszek séf.
  • sanyo71
    Szia Dióbá!!A pont nálad van Erasure ügyben,tényleg nagy franc ez a Baltacha,bár én szeretem, ha ahogy mondod "csak cinnel kiegészítve" van ez a zene!!Amúgy elismerésem Vanellonak,nagyot zenélt
  • mflex #25880
    Jah, nem rossz, de most már tudom, hogy egy ilyet csinálni maximum 5-20 másodperc!
  • kaposi1
    "sosem gondoltam volna, hogy egy "gyerekes italo disco" szöveg elrobosítva is jól tud hangzani."

Akkor hallgasd meg ennek az elejét is.
    Hatalmas az a hang az elején ennek is.

• Dióka
    oké, évek óta álmodozom hasonló nekifutásokról, talán majd egyszer lesz valami saját, ha más nem, majd Muscular Flex lemezem!

• mflex #25877
    Akarom mondani pesszimista :D
  • mflex #25876
    Szerintem ne légy optimista, kb fél évvel ezelőtt, ha valaki a jövőből megmutatja, hogy ilyeneket gyártok, simán kiröhögöm, közben nekem ez az edzés mellet egy kiszabott jó stressz oldó is lett.
  • Dióka
    ez komoly!! de találékony! mintha valamelyik magyar előadó is mesélt volna valami hasonló alkotási folyamatról...de passz,hogy ki.
  • mflex #25874
    Mostanában a legtöbbször úgy csináltam, hogy elkezdtem, megvolt az alap, ezt rámásoltam az iphone-ra, majd kimentem napozni jó egy órát, aztán folyamatosan hallgattam és akkor jönnek, hogy az kell ide, ez dallam majd oda, közben "beugrik" egy új dallam, azt rádúdolom az iphone-ra nehogy elfelejtsem...etc így megy ez nálam :DDD
  • Dióka
    oké,kösz,akkor engem nem fenyeget a veszély, hogy a nyomdokaidba akarnék lépni...:))) se ennyi időm, se szintim, se tehetségem ezekhez a progikhoz nincs, arról nem is beszélve, a kottához is tök hülye voltam mindig. bár dúdolászni tudok (isteni adottság,mi?), de hogy ezt hogyan vinném át a billenytűzeten, az más kérdés.
  • mflex #25872
    Hát, ha olyan zenei ismereteim lennének, mint Ernesto mesternek, akkor elég lenne 1 max 2 nap, viszont így beletelik 5 vagy 6 napba. Mert a fejemben vannak a kurva jó dallamok, de ezeket beütögetni néha elég fárasztó, bár egyre könnyebben megy, a lájtosabbakat már simán leütöm. Most is van 5 projekt készülőben, olyan 20-50%-kos állapotban, de mostanában nem sok időm lesz erre.
  • mflex #25871
    Én, kb február óta váltam a hallgatójukká, addig elkerülte figyelmem, de frankón nyomják
  • Dióka
    kb. mennyi idő alatt készítesz el egy ilyen számot?
  • Dióka
    oké,akkor hamis...hogy így volt rossz vagy úgy,az csak részletkérdés, a 'végén' csak minden jó lett, ez a lényeg!
  • mflex #25868
    ...de az nem ütem hiba volt, hanem csak simán hamis :D, a többi viszont tényleg úgy van, ahogy elképzeltem milliméter pontosan illesztve a hangokat. Nekem már 120 felett is katyvasznak hangzott.
  • Dióka
    hagy ne mondjam, ki 'fedezte fel' őket
  • Dióka
    elbsztd és kész!
    én is hallottam 2-3 helyen ütemhibát, de gondoltam ez a művészi szándék, alkotói akarat akart lenni, így meg sem említettem....
    én már játszottam is vele egy kicsit, 130bpm körül egész jó a ritmus.
  • mflex #25865
    Imyke!

Miért van az, hogy mostanában a legtöbb hsz-ed vitát szül? Igaz, hogy te vetted észre (kösz, de előbb vagy utóbb fény derült volna rá) , viszont én már jóval előbb korrigáltam, de véletlenül csak sikerült feltöltenem a rosszat. Ezért nem értettem, hogy te mit hallasz és milyen tempóról van szó, amíg le nem ellenőriztem, de csak ennyit írtam tegnap is.

Kicsit erős, hogy KAPTÁL érte, de ha ezt tovább folytatod, akkor meg is kaphatod, hogy értelme is legyen az írásodnak. Tehát ebben igaza volt Lacinak, mert úgy állítottad be, mintha elküldtelek volna a k.anyucikádba, hiába raksz a mondat végére egy vigyorit, érzed az iróniát? :)))
  • mflex #25864
    Frankó zene, sosem gondoltam volna, hogy egy "gyerekes italo disco" szöveg elrobosítva is jól tud hangzani.
  • IMYke2.0.0.0
    Minden sértegetés nélkül: Szerintem, Neked van rossza napod "öreg".
    Kinagyítom, mert lehet, hogy a hiper-super telefonodon nem láttad - ez volt a mondatom végén: :)
  • kaposi1
    Az a bizonyos "második" így fog megszólalni napokon belül a vinyl-n Extended-ben.

• Italo4ever
    .telefonrol nem konnyu gepelni bocs a hibakert
  • Italo4ever
    Te tenyleg cinikusan valaszolsgatsz mostanaban le lett irva,hogy miert nem vette eszre es azt is,hogy te szoltal szerintem ez korrekt volta menstruacios idoszaknak vege van oreg!!
  • IMYke2.0.0.0
    Én észrevettem. Kaptam is érte. :)
  • Italo4ever
    en nem is vettem eszre,hogy hamis voltXDDD ettol fugetlenul allati dallamos lett

ez az italove tenyleg nagyon jo a masodikat meglehet szerezni jo minosegben az elsot megtalaltam.
  • mflex #25856
    Pécsett és Bólyban, meg úgy általában Baranyában több hónapja nem volt eső, olyanra, hogy egy minimum három napig tartó csendes esőre, meg komolyan nem is emlékszem már. Majd ha jön eső, akkor az megint durva viharok, meg ilyen földönkívüli brutális cellák kíséretében fog megjelenni. Én nem hinném, hogy ez normális! Jelenleg most 37.4 fok van, akkor ez pár óra múlva még több lesz :@ Szombatra meg mondanak ide délre 42-öt is, hurrá...