26937
A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK
-
#17114 Ott hát! Adsz egy "New"-t (vagy betöltesz egy akármilyen file-t), utána "Simple Synthesis"-re katt. Ott beállít "Waveform shape - Sine"-ra, majd a "Start frequency"-t állítgatva ("End frequency" inaktiv) 22.050 Hz-ig tesztelheted a hallásod. -
#17113 ezen a gépen nincs. de akkor gondolom ott a megoldás -
#17112 ...forge. Na! -
#17111 Telepítve vagyon nálad a Soundfoge? -
#17110 le hát
..de hogyan is -
#17109 A "You Tube"-os. A fülkés nem tudom milyen, de otthon is letesztelheted simán a hallásod. -
#17108 mármint melyik
a fülkés, vagy a jutyubos -
#17107 türelmetleneknek a demo itt :)
és most már beszélgethetünk hq-ról, meg zenéről..mi egyébről -
#17106 Ez a teszt egy nagy "bullshit"! -
#17105 és egy kis off.. neked, mint avatar fannak
lehet készülni a karácsonyra, mert december 11-től a tescoban (itt is, és ott is) 9900-ért megvehető az avatar pc dvd-rom játék
off is end
-
#17104 na nem mintha neked az nem lenne -
#17103 tényleg rövid lett..
de biztos rosszul fogalmaztam..
próbálom másképpen: nem azt mondtam, hogy minden zenét érdemes mp4-be elmenteni wav helyett ,hanem csak annyit, hogy 320 helyett lenne érdemes az mp4
de persze az is igaz, hogy pár vájtfülű kollégát leszámítva a kutyát sem érdekli amit mondok és mindenki megmarad a jó öreg 320-asnál..
azt meg már meg sem merem máshol említeni, hogy az mp4 jobban szól, mint a 320
jah, (hq-ról jut eszembe) épp ma voltam az audiológián (kedvenc helyem) és beültem a siketszobába..mondanom sem kell, hibátlan lett a teszt. utána megkérdeztem a dokinőtől, hogy a magas frekvencia ugyan meddig van skálázva. közölte, hogy 8000 hz ,de szélsőséges esetben 12000 ig is elmehetnek
erre javasoltam neki ezt :) azért ez mégis csak színuszosan 100 - 24000 hz-ig "mér" -
#17102 Szerintem nem lehetetlen a wav player, más kérdés, hogy ahhoz már tárhely is kellene. -
#17101 mp4, chhh
[justify]Na akkor az enyém tényleg rövid lesz.
Szóval te még sehol nem voltál ezen a fórumon, mikor 2006-ban kitaláltuk, hogy hagyjuk már a picsába a szar minőséget és lépjünk 320-ba, na ebből veszekedés volt, mert a sok igénytelennek akkor jó volt akár a 128-as is, aztán nem sokra rá, léptünk megint egy szintet és áttértünk az mp4-re, ebből újfent veszekedés volt, aztán egy elborult pillanatomban (még mindig 2006-ot írunk), kitaláltam, hogy a wav a nyerő, na ebből aztán folytonos viták voltak, mert a sok igénytelennek még mindig megfelelt az mpéjtré, akár 128-192-ben is.
El is "költöztünk". Mert lassú a net és stb fasz kifogások miatt voltak a viták, pedig nekem sem volt akkoriban egy villám a net, de a minőség miatt inkább kivártam, és lám nem sokra rá a neten kezdett elterjedni a lossless, főleg az italo disco fórumokon, na vajh ki indította el a lavinát?
Ez miatt, akkor a büdös picsába elküldtem még Borimirt is, mert lossless anyagokat töltöttem fel a buzeráns ruszkiknak, és sajnos ők is ugyanolyan ésszel gondolkoztak, mint akkoriban itt az sg-én pár seggfej! (Akkori adminként törölte a topikomat)
Érdekes, hogy Borimir pár hónap múlva, már a mi fórumunkon osztotta meg a rare italo disco zenéit, és persze jó barátok is lettünk.
Na most ott, illetve itt tartunk, hogy számomra a minőség, az a wav, flac, ape.
Amikor fillérekbe kerül egy 2 Tb vinyó, akkor a tököm fog mp4-be, vagy bármi másba nyomorítani, akármilyen zenét, ha a forrás cdda.
Most ott tartok, hogy vinyókon van több mint 50 ezer zene, igaz a kutya nem hallgatja, de ebből ténylegesen 6000 db az lossless, és kb ugyanennyi "álwav" ment a kukába, a többség 320-as, és a legritkábbak, amit még nem sikerült jobb minőségben beszereznem, ilyen-olyan fos minőségben csücsülnek rajta, de...
Nagyon ritkán hallgatom az mp3, vagy az mp4 zenéimet, engem nem érdekel a mérete, itt van ez a 120M net, most már úgy vagyok vele, hogy csak olyan lossless anyagot kapok le, ami tetszeni fog, illetve rögtön landol a trash-ben, ha nem tetszik.
Épp ma vettem (hozták meg külföldről) egy Samsung 256GB SSD vinyót, na de erre csak az osx-et fogom felrakni, meg a leféltettebb zenéimet, az "elavultak" meg őrizzék tovább a media file-okat.
-
#17100 ..ha mégsem készítenél akkor érd be az m4a-val, és ha nem játszaná a playered, nézz körül itt :) egy próbát megér.. -
#17099 szomorúan hallom. sztorim rövid lesz és lényegretörő
(természetesen ellenőrizheted is nyugodtan) mai cikkünk:
mitől is lehet hq az mp4
bizonyára magad is próbáltad már: egy átlagos grabberrel lossless wavból 320-as empéjt gurítasz..majd fogod ezt a 320-ast, és visszagurítod wavba. gondolom mindenki tisztában van vele, hogy a cdda wavból máris hargittay féle mpeg wavot kapunk..
eddig xerintem újat nem mondtam..menjünk tovább:
módszer ugyanaz: cdda wavból gurítsunk mp4-et (de a beállításokat állítsuk a legjobb minőségre) erre a célra már a 7.9-es nero is megfelel. a kész mp4-et ismét gurítsuk vissza "normál" wavba, tehát 16 bit 44,1 khz és kezdődhet a csoda
hogy mitől maradt cdda a felvétel, abba most ne menjünk bele, ilyen dolgokat (ha érdekel) dióka is elmesélhet..
ez a módszer még akkor ragadt rám, mikor a losslessek tárolására még kevés helyem volt..egyébként tök véletlen vettem észre. egyszer mp4-ből írtam audio cd-t, és visszacsekkoltam
szóval maradjuk annyiban, hogy bár minden idióta 320-ban tárol, ha volna egyetlen csepp eszük is, átváltanának mp4-re
de persze nincs, így feleslegesen is koptatom a billentyűket
remélem ma is tanultál újat..
jah, bár tanítványom többször is elmondta már, azért én is jelzem: m4a bizonyos típusai is hasonló eredményt produkálnak
mára ennyi, a "mi is a hq valójában" -
#17098 akkor hajrá..készíts egyet wazze -
#17097 itt nem az mp4-ről volt szó, bár nálam az sem hq kategoria. -
#17096 sajnos wav player nincsen. -
#17095 nekem az empéj hq
..legalább is az mp4 bizonyos típusai
és már bocs, hogy belepofázok, de kettőnk közül nem én voltam az, aki "beengedi" a 320-at is egy hq totyikba -
#17094 Ha neked az mptré hq, akkor sajnállak wazzeee. -
#17093 ....nem mondod..
aszittem hq totyikban vaok..
bocs. eltévedtem.. -
#17092 Mert van benne 3-4 szám, ami nem az. -
#17091 jut eszembe: a playerbe minek írod ki hogy 320
van aki nem tudja, hogy ez egy hq fórum -
#17090 -
#17089 letelt a 2 perc
okés itt a hely :) ahonnan volt képem képet lopni -
#17088 perszepityuka -
#17087 granturismo 5 real time, csak ezért veszek egy ps3-at majd... -
#17086 2 perc alatt gyártok neked egy ilyen képet normál Windows asztalból.
A "professional editions" pedig eléggé árulkodó...
-
#17085 Mit kell nézni a képen?
-
#17084 hagyd már azt az ősrégi winfost
haladj a korral...nézd és lásd :)
-
#17083 Most erre mit mondjak?
-
#17082 Faxa zene! Kösz. -
#17081 Hali!
Egy kis reggeli ébresztő..
The Quest - C Sharp
-
itt összefoglaktak néhány jobb george acosta album,maxi,meg mixi kiadványt.....érdemes átfutni
-
#17079 De megtettem. Hálásan köszönöm, nekem tetszik!
"George Acosta feat. Truth...Trust (George Acostas Original mix) - 9:05" - nekem is csak 224 VBR-ben van meg :(
-
#17078 Bakker, most nézem, hogy windows 7 alatt, a media player simán viszi az aiff-et, Redmond-ban elgurult valakinek a gyógyszere? -
#17077 Big thanks! Köszi a zenét, meg, hogy direkt aiff file-t kaptam! -
#17076 Na igen, meg lejátszhatná a flac és az ape file-okat is. -