DJ EDM DANCE HOUSE VOCAL TRANCE
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
" db jelzés körül mozog a 20 hz-14 khz-es tartományban "
*** " nyeri el végleges foráját és hangzását "***
" nyeri el végleges formáját és hangzását "
bocs, kissé fáradt vaok ma este..
"Az összkép is lehet szerteszét, ha eszméd elveszti eszét."
a közép is, és a basszus is éppen ott van, ahol eddig is volt, mindössze annyi történt, hogy a magas hangok vissza lettek masterelve a zenébe.
a következõ két fotón jobban látszik, hogy valójában mi is történt:
a dióka által adott tesztminta zenébõl egy meseszép húzással ki lett vágva a 14 khz feletti magashangtartomány. íme:
(ez lenne a felsõ hangminta frekvenciagörbéje)
a következõ képen az látható, hogy a 14 khz feletti magastartomány szépen vissza lett állítva. íme:
(mivel említetted, hogy nem vagy a téma szakértõje, íme egy kis gyorstalpaló, csak a te kedvedért.)
az analysis ablakban a balról jobbfelé haladó görbe jelzi a mélytõl a magas hangok felé haladást. mint azt magad is jól láthatod, a jobb szélen lévõ decibelskálán a görbe mindkét esetben a -60-as db jelzés körül mozog a 20-14 khz-es tartományban. (vagyis ezek a hangok nem lettek megpiszkálva a mintaanyaghoz képest)
a 14 khz feletti tartomány pedig a visszaállítás után sem haladja meg sehol a többi hang feletti tartományt.
alapesetben persze a magashangok valamivel lejjebb vannak belõve az élvezhetõbb zenehallgatás miatt. az emberi fül ahhoz szokva, mert azt a beállítást tekintjük alapnak.
(vagyis egy olyan görbét képzelj el, ahol balról jobbra egyhe lejtéssel haladunk a magas hangok felé.)
szóval egy végsõ mastering maradt csupán hátra, amivel normál szintre kell redukálni a magas hangokat (14-22 -vagy 20 khz-ig).
és ekkor nyeri el végleges foráját és hangzását a zenénk.
ha kérdésed van, kérdezz nyugodtan..
ha tudok (és ha akarok)<#hehe>#hehe> fogok is válaszolni rá..<#integet2>#integet2>
imo :) science fiction is science fact
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
italo4everhez csatlakoznék, nagyra értékelem,hogy foglalkoztál véle, az is kircsi, hogy egybõl ilyen profi megoldással prezentáltad, de tényleg, szerintem teljesen más aspektusból kellene már megközeltened egy remasztert, mert ez így ez öléggé érdekes lött. ha ennek is köze van a teféle "polálásodhoz",akkor azt felejtsd el egy darabig vagy csak nagyon kis mértékben alkalmazd. szóval nem az igazi, ezen még sokat kéne csiszolgatni, elsõnek nem kellene a denevérhangokat ennyire felerõsíteni, aztán ugye ott van az a sokszor elmondott üres középtartomány, ne nyomd el ennyire,mert a középben van a "zene" kétharmada,meg aztán mindig mondon, hogy fülessel is hallgasd meg,ne csak zenekari mélynyomóval! ezt most nagy barátságunkra való tekintettel nem osztályzom, de "értékelem" a törekvésed.<#kacsint>#kacsint>
hol a basszus hol a kozep? <#ijedt>#ijedt>
\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"
egész hallgathatóra sikeredett<#papakacsint>#papakacsint>
sajnos 5 másodpercet ki kellett vágjak az elejébõl..
a technikai halandzsát hosszú lenne elmagyaráznom, de a zene élvezeti fokán ez nem ronott semmit. a fülteszek:
az általad adott példány:
és az új végtermék: (diablo razormaid by zephyr)
gondoltam így jobban összehasonlítható az eredmény<#heureka>#heureka>
..várom az ítéletet<#ravasz1>#ravasz1>
\" A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...\"
egyre tobben ternek vissza<#eljen>#eljen>
visszatertek!!! <#eljen>#eljen> es mekkora zene.
Komáromról esetleg nincs ilyen?<#eplus2>#eplus2>
Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:
Ide kattanj!
persze, pihenjél csak, a maradékot majd átvesszük a kövi órán.<#kacsint>#kacsint>
és igen, Zephyr bácsi mióta picit kevesebbet beszél félre, már annyira agyafúrt (akar lenni) sokszor, hogy az észjárását, mondanivalóját és kreatvitását önmaga sem érti mindig. Persze ezt sosem vallja be nekünk.<#nevetes1>#nevetes1>
mi vagy te: piciáter, hogy az agyamban turkálj<#kerdes>#kerdes><#hehe>#hehe>
add fel kolléga, már most az elején..
egy jótanács:
kreatív személyiséggel sosem szabad játékba szállni.
(jelen esetben a kreatív személyiséget kettõnk közül én formálom meg<#nyes>#nyes>)
a kérdéskörrõl meg csak annyit: bizony ott van a válasz a 13. oldalon, de persze tudni kell olvasni a sorok között is..és amíg ez nem megy, én sem tudok segíteni sajna, bárhogy is xeretnék<#ticking>#ticking>
A lemezen ez tulajdonképpen az elsõ 2 track, de egyben szedtem le, mert amikor elõször hallgattam, nekem fel sem tûnt, hogy külön számok, szerintem összetartoznak. Aki leszedi, megérti mire gondolok. <#vigyor>#vigyor>
Blank & Jones - Roots / Nothing Can Come Between Us (vocal by Mike Francis) 7:03 wav
Na mindegy, majd egyszer (talán) megértjük az agyad járását <#hehe>#hehe>
Igyekeztem figyelni az elõadásokra, bár ezek szerint maradtak hiányosságok <#nevetes1>#nevetes1>
a te helyzetedben akkoriban egy pici "flém" illata is volt a dolognak,most viszont annyi a különbség hogy ennek még a gyanúja sem merült fel.Szerintem ezt megbeszéltük.
Üdv:VB
mflex egyik hobbyja az ace venturáskodás<#hehe>#hehe>
ha nem figyelsz oda, és véletlen begurítod, képes azt is kinyomozni, hogy tegnap mit ettél, és utánna kivel, mikor, hol és hány korsó serecskét gurítottál le<#hehe>#hehe>
ha asszed viccelek, akkor csak rajta..de ne mondd, hogy senki sem szólt elõre<#papakacsint>#papakacsint>
(ja, és ez nem csak magánvélemény: a háta mögött néha mumusnak hívjuk<#kuss>#kuss>)
Elõre is köszönettel:
VB
???????? (miért is kolléga?) (bocsi ezt nem igazán értem) <#fejvakaras>#fejvakaras>
az mifelénk besúgót jelent<#nevetes1>#nevetes1> felétek mit?
mert ha ott is azt, akkor csapd fejbe, ne kússzon felfelé<#hehe>#hehe>
spicli lassan kúszik felfelé...2 részben...idõ kérdése csupán pörög a hangszedõ alatt...
egyébként általában a zenékrõl is van kedved kommunikálni, vagy már csak az idõjárás foglalkoztat<#hehe>#hehe>
sebaj: majd "itthon" kipihened magad<#eljen>#eljen><#vigyor5>#vigyor5>
Itt is az van, szerintem a keresztanyam az evek alatt meghulyult, par nap is eleg volt, hogy probara tegye az idegeimet, inkabb mentem volna valami kibaxott hotelbe, de 2 nap mulva indulunk szegeny megboldogult volt legjobb baratom (JOE) felesegehez Manhattan-be (NY), aztan par nap es jovunk haza <#fejvakaras>#fejvakaras>
tegyetek rendet wazze <#nevetes2>#nevetes2>...
na leptem udv mindenkibe!
What about the forests?
nincs mit! 😊
What about the forests?
What about the forests?
A "TRAUMA" nekem nem indul el - lejárt kód miatt.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
merthogy a képrõl nem jön le nekem<#nevetes1>#nevetes1>
mikó gyüssz mán haza<#nemtudom>#nemtudom>
itt kész bolondokháza van<#nevetes1>#nevetes1>
na haddjjááá mán<#vigyor>#vigyor>
mennem kell hallgatni az allofmusic radiot<#awink>#awink>
nem érek én itt rá veled trécselni<#duhos2>#duhos2>
csak az aggódás szól a hangomból<#miaz>#miaz>
ha nem akarsz itt a fórumon viszont látni egy fotót,
amin te én és kaposi kolléga együtt sörözünk mondjuk sanyaaa dj egy régebbi csehójában, akkor azt javaslom hátrébb az agarakkal<#hehe>#hehe>
úgy vélem nem jó felbõszíteni az alvó oroszlánt<#nevetes1>#nevetes1>
egy kisnyúl kollégád: zephyr<#vigyor>#vigyor>
fasza a panoráma!
Hát az tényleg az,de engem érdekelt volna a kép készítésének napja illetve a fényképezõgép típusa is.Úgy látszik errõl is lemaradtam mint életem során sok mindenrõl.<#hehe>#hehe>Hát így jártam,rúgja meg a ló<#nevetes1>#nevetes1>Egyébként köszi Mflex-nek a képfeltöltést amit természetesen lesuedtem és ha nem gond háttérképnek fogok használni.
Üdv:VB
lassan minden nap más lesz a marketing alárásod?
reklámszerzõdésed van valakivel?!<#nyes>#nyes>
tutyikázás (normál esetben manipulálás, elõ vagy utómasztering, stb. hívhatjuk még sokféleképpen) létezik, sõt bizonyosan szükséges is, az nem mindegy, hogy ki, mit, mibõl, milyen mértékben és milyen eszközökkel teszi ezt. egy stúdióban vagy pl. egy rádióban is folyamatosan "tutyikáznak". lásd pl. ugyanazon szám ahány kiadó, annyiféleképpen szóló hangzása stb......mondjuk az igaz, alap esetben ez nem egy mp3ból konvertáljunk wav mûveletet jelent úgy, hogy az csak nevében legyen az, tartalmában meg köze sincs hozzá.
én általában ez utóbbit nem tudom értékelni, viszont ha sikerül tényleg pozitívan befolyásolni egy matt,fátyolos, keszekusza vagy élettelen hangzást a hallgatható és élvezhetõ tartomány felé, akkor már lehet értelme egy tutyikázásnak. Ezt lehetne sok konkrét és jó példával illusztrálni, valószínû te is bólogatnál, függetlenül attól, hogy gyári vagy nem gyári.
Mindezzel persze messzemenõen nem azt akartam sugallni, hogy most mindenki (vagy HQMESTER Zephyrünk) kezdjen el összevissza pancsolgatni, lesz ami lesz alapon.
Bár tudom, a sok kemény kritika után, ha nem is vallja be, de nagyon hajt arra, hogy végre kapjon tõlem egy csillagos 5-öst!<#nevetes1>#nevetes1>
Csak egy pillanatra neztem be, udvezletem a "lombard utcabol" mar ejfel van halal faradt vagyok.
Frisco gyonyoru!!!
Na itt mar egy csomo penzt elbasztam, tetszik az uzlet<#eplus2>#eplus2>
Visszaolvasni nincs idom, csak annyit Sultannak, hogy elrepultem feletted.. DD
What about the forests?
de az is igaz, nem is biztos, hogy logikát kellene keresni benne.....