26937

A MILLENIUM KÖRNYÉKÉTŐL KEZDVE DALLAMOS, RITMUSOS VAGY SLÁGERES ZENEI AJÁNLATOK

• Dióka
    erre csak annyit tudok mondani, tényleg meglepődötten, hogy telefonhoz, de még digi fényképezőgépekhez képest is, ezek eszméletlenül jók!! tűéles, kellően széles mélységélességgel, zajmentesen (ehhez az a 40-es ISO sokat nyomott!) legalábbis ekkora napfénynél. azért kíváncsi lennék, mit hozna szürkébb napon vagy kisfényű beltéren és normál látószögnél. ha van gyengéi, akkor ott kijönnek.
  • mflex #20370
    Én még nem próbáltam a makro módot az omnia 7-tel, most lelőttem a logitech hangszórót 1 centiről...

kép
    Ez még decemberben...
  • mflex #20369
    Na igen, ez már döfi

• Musachy
    Na ez nem gyenge!
  • Musachy
    képek
  • Dióka
    Pl.?
  • Dióka
    nagyon jók lettek, tetszik a téma is, de igen, épp az után érdeklődtem volna, hogy mekkora volt az eredeti és azt is meg lehet-e nézni,mert átméretezve nagyon sok fontos részletinfó (élesség, fókusz, zaj stb.) eltűnik a képről....de kifejezetten bíztatóak.
  • Musachy
    Közben néztem, hogy a tárhely nyilván automatikusan csökkentette a képméretet...
  • mflex #20363
    Pedig itt csak a videó volt a lényeg, hogy lehessen látni a sebesüléseket is, normális esetben el sem kapnának :D

A lényege, hogy ráhozzák az emberre a frászt, és az sikerült is nekik.
  • IMYke2.0.0.0
    Több száz frame/s rögzítésére képes géppel az ilyesmi gyerekjáték lehet :)
  • mflex #20361
    "Csak amatőrködöm a saját szórakozásomra."

dettó...
  • IMYke2.0.0.0
    A szörny plafonról ugrása... na, ezzel sem játszom, már biztos.
    Öreg vagy már ehhez :(
    Te viszont profin nyomod (a videó vége ellenére)! Ezek szerint, az első részt is végigjátszottad.
  • Musachy
    Jó. Egyszer én is fotóztam csobbanást, de nem tudom hova lett (mondjuk technikailag sajnos nem vagyok jól ellátva. Csak amatőrködöm a saját szórakozásomra.
  • mflex #20358
    Én valami "bokeh" féle makró témán gondolkozom, csak még nem sikerült véghezvinni, de a lényege, hogy a főtéma a csobbanás legyen :)

Valami ilyesmi, de ennél sokkal jobb legyen...

• IMYke2.0.0.0
    Igen :9

A "Dead Space 2"-őt csak "megvettem" - kipróbálni nem próbáltam. Szégyenszemre, az első részt nem játszottam végig, úgyhogy, a második rész előtt - szerintem - illene azzal kezdenem.
  • Musachy
    másik
  • Musachy
    Egy számomra új képtárhellyel próbálkozom, de vannak bajok, bocs.

• Musachy
  • mflex #20353
    Faxa! :)
  • Musachy
    Talán most...

[URL=http://i1234.photobucket.com/albums/ff406/satchmo13/Photos%20for%20fun/ec1.jpg]Egyik[/URL]
    [IMG]http://i1234.photobucket.com/albums/ff406/satchmo13/Photos%20for%20fun/ec1.jpg]Másik[/IMG]
  • Musachy
    Ezeket SE XPERIA x10 mini pro-val lőttem makróban, 5MP

• mflex #20350
    Nem válaszoltál, hogy a DS2-ről mi a véleményed, vagy még nem próbáltad ki?

Tegnap gondoltam csinálok egy (fraps) egy videó félét, de 2560X1600-ban full képernyős felvételnél elosztva, negyedóra alatt vagy 50GB méretű felvétel produkált nekem , aztán gondoltam lebutítom a francba, végül tök hülyén sikerült konvertálni, hd is lett meg nem is, érdemes a hangokra figyelni, fülesen, sötétben hangosan odabax.

Csak a hangulat végett :P

• mflex #20349
    Akkor volt értelme ennek az off-nak! :DDD
  • IMYke2.0.0.0
    Most már tudom, hová tűnt a macskánk :)
  • mflex #20347
    Szépek, főleg az első, érdekes a színharmónia :)
  • Dióka
    az AZ! :)
    de mondjuk a 828-as Sony-nak a mai napig egyáltalán nem kell szégyenkeznie sem mellette, sem komolyabb gépek mellett.arról nem beszélve, hogy a mai napig talán az egyik legjobban kezelhető, fel-le dönthető objektívvel rendelkezik.

minta6 cica
    minta7 kutya
  • Musachy
    Ha nem gond megoszthatnád Vikidált, mert pl. én is szeretem a zenéjét. Köszi!
  • mflex #20344
    Hát a Canon EOS-1000D egy kurva jó gép! :)
  • Dióka
    ~5éves Canon Power Shot S2 IS 5Mpx
    ~6 éves Sony DFC-828 7Mpx
    ~3éves Canon EOS-1000D 10mpx

• mflex #20342
    Anyámék kutyusa (iso 200)

http://www.abload.de/img/p1000752pudn.jpg
  • Dióka
    hát...az iso (azaz fény)érzékenység alapvetően inkább a fénymennyiséggel (gyenge megvilágítással, expozicíós idővel) és mozgó téma elmosódásával kapcsolatos, nem a részletességgel (bár összekeverhető, de a valami nem a magas ISO miatt lesz 'részletesebb') , általánosságban, nagy ISO kevés fénynél kellhet,ami nagyobb képzajt is okoz, ezt persze viszonylag jól szűrik a drágább gépekben lévő elektronikák, már ha összejön nekik, a kicsiknél meg kifejezetten csúnya képzaj (100%-os méretnél is jól látható szemcsézettség) alakul ki.
  • mflex #20340
    Milyen géppel készültek?
  • Dióka
    ezt én azért így nem mondanám, mert bár az átlag ccd köztudottan szebben bánik a színekkel, a cmos meg kevésbé hajlamos a zajtermelésre, de biztos lehetne tucatnyi pro és kontra jellemzőket felállítani mindkét táborra.

én pl. most bedobok néhány saját (nem referencia, csak minta) ccd-és képet, melyek direkt hatalmas felületeket ábrázolnak. meg lehet nézni, 100%ban szinte egyáltalán nem, de még nagyításban sem ömlik a zajtól, elég széles mindegyikben a mélységélesség és egyikhez sem kellett többszázezres váz, optika meg érzékelő, csak jól megválasztott. :)

minta1
    minta2
    minta3
    minta4
    minta5
  • IMYke2.0.0.0
    Egy nálam sokkal-sokkal hozzáértőbb emberke mondta, hogy a CCD a technológiai vívmányok szemete.
  • mflex #20337
    A részletesség miatt elvileg
  • Dióka
    meg hát 6Mpx-nél a zaj is drasztikusan csökken egy jó ccd-vel, nemhogy egy olyan jó CMOS érzékelővel, mint ami ebben a Nikonban is van.
  • Dióka
    ez már egész kellemes, de minek kellett az iso2000? iso 200-400-al még szebb és még zajmentesebb lenne.
  • Dióka
    mekkora a pontos felbontás?
  • Dióka
    nem kell 4 pass, sőt h264-nél 2nél több, majdnemhogy teljesen felesleges,mert sem jobb nem lesz,sem kisebb,bő 90%ban egymenetesben is simán odabax.
  • IMYke2.0.0.0
    Húúúú!